15 idej za rožnato in vijolično barvo las, ki so trenutno v trendu

Roza in vijolični lasje so barva las, ki ima roza in vijolične odtenke, običajno v obliki poudarkov ali ombre. To je vaša najslajša priložnost, da za vsa svoja domiselna dekleta zaljubite sanjske dvobarvne lase ali pol in pol!

Sledite stopinjam Jade Thirlwall, Georgia May Jagger in Care Delevingne, ki so se trendu takoj pridružile, ko se je pojavil letos in prevzel naše vire! To je noro zabavno in vaši podobi doda veliko pridiha in osebnosti, poleg tega pa lahko vsak, ne glede na polt, nosi rožnato in vijolično.

“Veliko prizmatičnih barv, prepletenih med seboj z veliko črtami, ustvarja učinek kaleidoskopa,” je povedala frizerka in strokovnjakinja za barvanje iz Illinoisa Elyse Rox. Če delate z več kot eno živo barvo, boste morali vložiti čas in trud, da dosežete ta videz, saj “deviška glava lahko traja do 5 ur,” dodaja.

Ko gre za vzdrževanje rožnatih in vijoličastih pramenov, je Elyse povedala: »Poznavanje ustrezne nege na domu je pri ohranjanju teh barv zelo pomembno. Suhi šampon je vaš novi BFF. Rekla je tudi, da se izogibajte »bazenom, vroči vodi, poceni šamponu in zelo vročim orodjem za lase«.

Če ste pripravljeni, da si rožnati in vijolični lasje postanejo način življenja, ne izgubljajte časa in pojdite spodaj za njegov najbolj priljubljen videz v tej sezoni!

Rdeča roza in vijolična

Rdeča roza in vijoličnaInstagram @kateloveshair

Ombre magenta in barve sivke so se odlično prilegale tej zviti boginji! Dolge ključavnice s to kombinacijo pritegnejo pozornost in takoj pokažejo vašo barvo las.

Rožnati in vijolični poudarki na blond laseh

Rožnati in vijolični poudarki na blond lasehInstagram @hairculturedayspa

Ravni lasje s tovrstno kombinacijo barv so najboljša kombinacija na najbolj ekstravaganten način! Presenetljivi vzorci, ki jih ustvarijo izmenične barve smetane in grozdja, so pogled na boleče oči!

Roza in vijolične lase sirene

Roza in vijolične lase sireneInstagram @hairbyduhsavannah

Trdne vijolične sanje z škrlatnimi konicami se ujemajo! Dolgoplastne ključavnice, zavite na najboljši način, pravijo, da so vaši lasje morska deklica prikriti!

Modra roza in vijolična

Modra roza in vijoličnaInstagram @dajanacolorcollective

Uresničite sanje deklice z oblikovanjem balade teh hladnih odtenkov. Prameni, ki so potrpežljivo pobarvani v izmenično vijolične, roza in indigo barve, ustvarjajo ta 3D mavrični učinek.

Roza in vijolična ombre

Roza in vijolična ombreInstagram @prismalaina

Odstranite velike, kodraste kodre na laseh do pasu! Povratni ombre svetlo roza korenin in temno vijoličastih koncev to pričesko popelje na naslednjo stopnjo!

Svetlo vijolična in roza

Svetlo vijolična in rozaInstagram @tangledupinhair

Izbira bolj pastelnega odtenka, kot sta svetlo vijolična in roza, daje mladostno vzdušje. Kodri dodajo teksturo tej veličastni preobrazbi las.

Hot Pink in Purple Balayage

Hot Pink in Purple BalayageInstagram @mermeg.hair

Globoko fuksijo in sivko skrbno nanesemo na lase, nato pa jih zvijemo. Govorite o ustvarjalnosti!

Pol in pol

Pol roza in vijoličnaInstagram @liz.colors

Ne vem, katero barvo izbrati? Zakaj ne bi imeli obojega in uživali v tem živahnem prikazu pol roza in pol vijoličnih barv z ustreznim funky vzorcem?

Roza in temno vijolična

Roza in temno vijoličnaInstagram @colormecaporaso

Vprašanje&Z ustvarjalko sloga, Stephanie Iris Caporaso

Frizerka @ Salon Amerige v Fullertonu, CA

Kako bi opisali ta videz?

Ta videz je živa barva taline – temno vijolična se stopi v svetlo roza. Ker so barve tako svetle, sem jo želela uravnotežiti s preprosto večplastno frizuro. S to frizuro se lahko še vedno zvija, maha ali oblikuje kot vesoljske žemljice doma, kar ji daje svobodo, da svoje vijolično roza lase nosi v kakršni koli frizuri, ki ji ustreza. To je moja najljubša stvar pri tem videzu.

Kakšen nasvet za nekoga, ki razmišlja o tem?

Z živimi barvami vedno priporočam dobre izdelke. Na primer šampon in balzam brez sulfatov, ker žive barve z vsakim pranjem zbledijo in večina šamponov/balzamov vsebuje veliko sulfatov in alkohola, ki odstranijo barvo in izsušijo vaše lase.

Najpomembnejši nasvet od vseh je, da jih zibate, vaši lasje so vaša krona, zato se zabavajte in sprejmite svoj novi videz! Tukaj sem, da okrepim vaše zaupanje, zato zvijte te vijolično rožnate lase!

Črna roza in vijolična

Črna roza in vijoličnaInstagram @kylieannefritz

Vprašanje&Z ustvarjalko sloga Kylie Anne Fritz

Pooblaščeni kozmetolog / stilist @ Hair Dynamics v Fort Leeju, NJ

Kako bi opisali ta videz?

Ta videz je mehka jagodičja. Je križanec med utišanimi vijoličnimi in rožnatimi. Med striženjem las sem ji dal dolge plasti in okvir za obraz. Njene lase sem oblikoval v mehak plažni val, ki je dopolnil barvo in rez. Kodri padajo dol zaradi dolgih slojev, kodri pa pomagajo prikazati dimenzijsko barvo. Moja najljubša stvar je, da lahko barvo, kroj in oblikovanje začnem do konca. Sposoben sem ustvariti vse v popolni harmoniji in zgraditi celoten videz.

Kakšen nasvet za nekoga, ki razmišlja o tem?

Moja stranka na tej fotografiji ima dejansko naravno kodraste lase. Mislim, da balayage zelo dobro dopolnjuje kodraste lase, ker daje lasem razsežnost in življenje. Balayage je odličen za nekoga, ki želi spremeniti svoj videz brez vzdrževanja. Ker je vrh barve pernat v njeno korenino, nikoli ne bo dobila črte razmejitve in ima mehko mešanico iz njene naravne temno rjave barve las v njeno mehko jagodičje balayage.

Moja stranka dejansko dela cosplay in rada živi na divji strani, vendar dela kot terapevt, zato mora izgledati profesionalno. Mislim, da je ta barva popolna kombinacija zabave in drugačnosti, vendar ne preveč nora za njeno poklicno življenje. Utišane roza in vijolične barve omogočajo mehkejši videz.

Za nekoga, ki razmišlja o tem videzu, je to odličen način, da spremenite svoj videz, ne da bi šli preveč na vrh. Roza in vijolična so pravzaprav najboljše fantazijske barve, saj izgledajo odlično z vsakim odtenkom kože in lepo zbledijo, dokler se barva spodaj ne vrne v čudovito blondinko. Roza in vijolična nikoli ne bosta pustila funky neželenih tonov, kot to počnejo blues in teals. Če želite spremeniti svoj videz brez veliko vzdrževanja, je to popoln videz za vas!

Blondinka roza in vijolična

Blondinka roza in vijoličnaInstagram @alex_marchand_hair

Vprašanje&Z ustvarjalcem sloga, Alexom Marchandom

Frizerka @ Styles Unlimited Salon and Spa v Harleysvilleu, PA

Kako bi opisali ta videz?

Pri ustvarjanju tega videza me je navdihnila geoda. Ideja o geodi me je navdušila zaradi množice barv, zasnove koncentričnih krogov in različnih tekstur, s katerimi bi se lahko igral. Moj najljubši del tega sloga so zaključki za dokončanje videza. Dodala sem nekaj pletenic, da bi dala nazobčano teksturo, in nekaj bleščic, ki so resnično združile geodetski dizajn.

Kakšen nasvet za nekoga, ki razmišlja o tem?

Za vsakogar, ki razmišlja o takšnih barvah, je nekoliko več vzdrževanja, da barva ostane živa. Ko pa lase manj šamponirate, jih umijte s hladno vodo in uporabite izdelke, kot je sistem Matrix Keep Me Vivid, bodo vaši lasje živahni in dolgoživi.

Dokler je nošenje modnega odtenka primerno za vaš poklic, mislim, da je to odličen način za izražanje zaupanja in ustvarjalnosti. Modne barve so prilagodljive in so lahko tako drzne ali subtilne, kot želite. Zaradi tega barve prižgejo te barve in so popoln pripomoček za vse, stare ali mlade, pustolovske ali konzervativne.

Vijolični in rožnati lasje samoroga

vijolični in rožnati lasje samorogaInstagram @thatbalayagebabe

Ta videz je utelešenje pastelne slaščice iz samoroga. To je pastelna fantazija, ki je skoraj dovolj sladka za jesti!

Najboljša stvar pri videzu je doseči ta lila odtenek. Vprašajte svojega stilistka o njegovih izkušnjah s pasteli, saj vijolične in roza ponavadi ne zlezejo do posvetljenih las.

Potrpežljivost in vzdrževanje nista slišana samo po naključju – gresta z roko v roki. Dobra stvar te barve je, da jo lahko nosite kot zabaven umetniški videz, toda s pravo obleko in senčilom ste sami videti tako elegantno.

Pastelno roza in vijolična

Pastelno roza in vijoličnaInstagram @singandstyle

Vprašanje&S ustvarjalcem sloga, Kendal Strong

Frizerka @ Metropolis Salon v Fayettevilleu, AR

Kako bi opisali ta videz?

Ta živahna barvna talina je kot sanje Lise Frank! Všeč mi je, kako se barve med seboj dopolnjujejo, pastelno roza pa se res pojavlja ob temno vijolični. Če temnejše barve postavite na koren in jih stopite, lasje prinesejo toliko razsežnosti in globine. Vse je v mešanici!

Kakšen nasvet za nekoga, ki razmišlja o tem?

Živahne barve zahtevajo dodatno nego doma, če želite, da traja. Operite v hladni vodi s šamponom in balzamom, varnim za barve (brez sulfatov!). Z lahkoto uporabljajte toploto in pri oblikovanju uporabite toplotno zaščito. Nekatere žive barve lahko doma osvežite z balzamom za nanašanje barv, zato prosite svojega stilistka, da vam ga zmeša ali ponudi predloge.

Roza in vijolična sta odlični barvi, ki jih lahko poskusite prvič pri živahnih laseh. Res lepo izginejo in se ne zdijo tako ekstremne. Da bi dosegli to barvo, boste morali posvetliti lase do bledo rumene barve, zato je potrebno nekaj zavezanosti. Živahni lasje so najbolj primerni za nekoga, ki rad obrača glave in želi izraziti svojo divjo plat. Se počutite nostalgično in si želite omahniti lase, o katerih ste sanjali kot otrok iz devetdesetih? To je barva za vas.

Pink Teal in Purple

Pink Teal in PurpleInstagram @hairachelnewton

Vprašanje&Z ustvarjalko sloga, Rachel Newton

Frizerka @ Salon Avanti & Dnevno zdravilišče v Springfieldu, MA

Kako bi opisali ta videz?

Ta barva je drzna in ostra s pravo mero razreda.

Moja najljubša stvar pri tem videzu je, kako fantazijske barve izstopajo ob temnem koreninu! Bili naj bi svetli in lepi, če pa jih združite z globljim odtenkom, jim to resnično daje dodaten pop in dodajanje kodrov, ki vam omogočajo, da vidite celotno dimenzijo.

Pulp Riot je moja izbira, ko uporabljam fantazijske barve!

Kakšen nasvet za nekoga, ki razmišlja o tem?

Fantazijske barve niso za vašo povprečno stranko. Za ta videz je potreben močan in samozavesten posameznik! To je tudi neka zaveza. Ko imam stranko, ki ji želi dodati živahno barvo, vedno poskrbim, da jo v celoti poučim o tem, kaj je treba vzdrževati in česa ne..

Moj nasvet jim je običajno, da razmislijo o vseh stvareh, ki prinašajo fantazijske barve, kot so vzdrževanje, kako pogosto si umivajo lase, ali so pripravljene vlagati v prave izdelke za zaščito teh barv in celo svojo kariero. Čeprav se ne strinjam, nekateri delodajalci tovrstnih barv ne dovoljujejo.

Vijolični lasje z rožnatimi poudarki

Vijolični lasje z rožnatimi poudarkiInstagram @biringkuning

Vprašanje&A z ustvarjalcem sloga, Biring Kuning

Frizerka @ The Ed’s Salon v Džakarti, ID

Kako bi opisali ta videz?

Mislim, da je ta vrsta barv odlična za dekleta od najstnikov do zgodnjih dvajsetih, ki se naveličajo svojih las “normalne barve”. Srednje dolgi do dolgi lasje so v tem slogu boljši, še posebej z večplastnim rezanjem (v tem primeru pa sem Stephanieine lase postrigla na srednji bob brez sloja).

Naravna barva las Stephanie je temno rjava, zato jo moram pobeliti do stopnje 10 ali 11 z 20 vol. oksidant. Po posvetlitvi las jih razdelim na 6 delov od vrha (krone) do dna, lahko pa jih razdelite na 9 ali več pramenov – odvisno je od tega, kako jih želite narediti. Za vsak odsek nanesite 1 barvo, vijolično na vrhu (po želji), nato roza na drugem delu (po želji) in modro na tretjem delu po roza in tako naprej.

Kakšen nasvet za nekoga, ki razmišlja o tem?

To pričesko lahko naredite za vse vrste las, vendar bi bilo bolje, če bi bili nekoliko valoviti lasje. Lase lahko naredite tudi rahlo kodraste z vročim likalnikom.

Ne uporabljajte šampona proti prhljaju in ne plavajte, tako za dolgotrajno barvo in obliko. Uporabite lahko kateri koli običajni priporočeni šampon in balzam.

To je za vsako dekle, ki se želi zabavati s svojimi lasmi. Življenje je prekratko, da bi imeli dolgočasne lase, kajne?

About the author