Dove tetovaže: modeli, ideje, pomeni in slike

Richard Hale je navdušenec nad tetoviranjem, ki preučuje in raziskuje simboliko, pomene in zgodovino tetovaže.

Dove Tattoos: zgodovina, pomen & amp; Oblikovanje

Dove Tattoos: zgodovina, pomen, & Oblikovanje

Tetovaža golob

Čeprav tetovaža golob ni običajna, je zelo priljubljena tetovaža, ki jo nosijo tako moški kot ženske. Ti modeli lahko upodobijo goloba samega ali z različnimi besedami ali simboli. Tatoo goloba je lahko preprost ali zapleten, majhen ali velik in se zato lahko prilega skoraj povsod po telesu.

V tem članku bomo pregledali številne pomene in zasnove golobjih tetovaž. Mi'Vključil sem tudi veliko fotografij in upam, da boste našli ideje in navdih za naslednjo tetovažo.

golob-tetovaže-in-pomeni-golob-tetovaža-modeli-in-ideje

beybel72: Uporablja se z dovoljenjem

Stanovala je med neizhojenimi potmi poleg golobjevih vrelcev, služabnice, ki je ni bilo hvaliti in zelo malo ljubiti

– William Wordsworth

golob-tetovaže-in-pomeni-golob-tetovaža-modeli-in-ideje

Christopher Myers, Sugoi Photography, LLC: Uporablja se z dovoljenjem

Zgodovina simbola goloba

Golob velja za enega najbolj znanih simbolov po vsem svetu, ki univerzalno predstavlja mir in ljubezen. Zaradi širokega prepoznavnosti simbola so te tetovaže priljubljene po vsem svetu.

Golob pooseblja različne pozitivne pomene.

  • Trajna ljubezen: Ker se golobi parijo z enim partnerjem vse življenje in skupaj skrbijo tudi za svoje mlade, predstavljajo trdno ljubezen in predanost. Vez med zakonskim parom je vseživljenjsko, trajno in zvesto partnerstvo.
  • Mitološki pomen: Golob je omenjen tudi v grški in rimski mitologiji: grška boginja Afrodita, boginja ljubezni in plodnosti, naj bi jahala na vozu, ki so ga nosili golobi. Njenih sedem hčera (znanih kot Plejade) so v grški mitologiji označene kot jata golobov. V azteški mitologiji golob predstavlja Xochiquetzal, boginjo ljubezni in naj bi bil mati vsega človeštva. Golob ima tudi simbolna združenja za Indijance: Nekatera plemena so verjela, da se duhovi mrtvih spreminjajo v golobe. Nekateri ameriški Indijanci lahko uporabljajo tetovažo goloba za predstavitev tega združenja.
  • Mir in harmonija: Od zgodnjega krščanstva je golob z oljčno vejo v kljunu simbol miru. Ironično je podoba goloba, ki drži granato, postala zelo priljubljena.
  • Sveti Duh: Golob je običajno povezan z Jezusom in krščanstvom. Številni primeri krščanske umetnosti prikazujejo Jezusa v spremstvu jate golobov. Golobe pogosto omenja Biblija, na primer v zgodbi o Noetu's Kovčeg: Pred velikim potopom je Bog naročil Noetu, naj zanj in njegovo družino zgradi skrinjo ter zbere vse živali v parih, enega samca in eno samico. Bog je nato poplavil zemljo in vse je bilo uničeno. Po nekaj tednih na morju je Noe poslal golobčka in gavrana, da bi poiskali znake zemlje. Ko se je golob vrnil z oljčno vejo v kljunu, je bil to znak, da se bo življenje začelo znova.
  • Glasnik: Obstaja veliko zgodb o golobu, ki nosi sporočila, včasih božja sporočila, včasih ljubezenska pisma. Golob se običajno razlaga kot znamenje ljubezni, zmage, miru ali Boga's bo.
  • Nov začetek: Tako kot pri Noetu'V zgodbi lahko golob predstavlja nov začetek ali nov začetek in to je pomen, ki ga pripisujejo številnim tetovažam golobčkov. Mnogi od nas bi radi pozabili preteklost in začeli znova: Tetovažo goloba lahko uporabite za predstavitev te možnosti.
  • Zmaga ali uspeh: Oljčna veja, omenjena zgoraj, ki jo pogosto vidimo pri golobici's taloni, lahko predstavljajo tudi zmago ali uspeh. Nekaterim ta tetovaža predstavlja uspeh v odnosu, lahko pa se nanaša tudi na zmago v drugih vidikih'življenje.
  • Družina: Enaka zvesta in trdna ljubezen, ki jo golob daje svojemu partnerju, se lahko razširi tudi na družino. Kot je navedeno zgoraj, samček in golobica skupaj skrbita za svoje mladiče. Če iščete tetovažo, ki predstavlja vašo zavezo družini in otrokom, so golobi popolna izbira.

Seveda lahko vaša tetovaža golob predstavlja karkoli želite.

golob-tetovaže-in-pomeni-golob-tetovaža-modeli-in-ideje

Julio R prek Flickr: Uporablja se z dovoljenjem

Če imate nekoga radi, ga osvobodite. Če se vrnejo'si tvoj; če ne't nikoli niso bili.

– Richard Bach

Pomeni tetovaže golob

Ko gre za tetovažo golob, obstaja veliko različnih simboličnih pomenov, seveda pa ima oseba, ki ima tetovažo, svoj pomen.

Ljubezen

Ponovno rojstvo

Predanost

Harmonija

Nov začetek / nov začetek

Zvestoba

Družina

Mir

Predanost

Monogamija

Zmaga

Krščanstvo / Jezus

Lepljenje

Upam

Lepota

Partnerstvo

Svoboda

Veselje

Uspeh

Svobodni duh

Sporočilo od zgoraj

Spomnim se, ko sem se preselil vate in se je premikala tudi sveta golobica, in vsak naš vdih je bil aleluja.

– Leonard Cohen

Dove Tattoo: Simbolika in modeli

Kot lahko vidite, so s tetovažo golobice povezani različni pomeni. Njena najpogostejša pomena sta ljubezen in družina. Pari pogosto izberejo tetovažo golobčka, ki simbolizira njihovo ljubezen. Otroci ali starši se lahko odločijo za tetovažo golobčka, ki simbolizira moč njihove družinske vezi. Pogosto je ta pomen poudarjen s transparentom ali trakom z besedo "mama," "oče," ali "družina" črnila v notranjosti ali imena vaših ljubljenih.

Za kristjane, ki se tetovirajo, je golob pomembna možnost. Te tetovaže lahko prikazujejo golobčka s križem, Jezusa ali druge simbole ali figure, povezane s Biblijo.

Najpogosteje tetovaža golob predstavlja ljubezen in jo je mogoče oblikovati na različne načine, da poudari ta pomen – na primer s črnilom srca, diamanti ali dva goloba.

Dva najboljša razloga za izbiro tetovaže golob je, da jo lahko nosijo moški in ženske in je oblikovana v različnih velikostih. Lahko dobite majhnega golobčka nad palcem ali velikega goloba, ki pokriva vaš hrbet.

Ne pozabite, da se pred izbiro prepričate, da si ogledate različne modele tetovaž golobčkov. Na izbiro je na tisoče različnih stilov, modelov in pomenov tetovaže. Če ne'če menite, da je tetovaža golobček prava za vas, si oglejte več tetovaž na spodnjih povezavah. Hvala za obisk.

Golob, ki se spušča, razbije zrak

S plamenom žarečega terorja

O katerih jeziki izjavljajo

En izpust iz greha in zmote.

– TS Eliot

Dove Tattoo: Oblikovanje in pomen po meri

Mnogi ljudje, tako moški kot ženske, lahko najdejo pomen v tetovaži golobice. Če je mogoče, poleg številnih dogovorjenih pomenov I'sem že omenil, rad bi poskrbel, da moje tetovaže odražajo moje lastne izkušnje in interpretacije, da bi bile bolj smiselne. To počnem z dodajanjem simbolov in elementov, ki mi pomenijo. V redu je, da izberem tetovažo samo zato, ker ti je všeč, kako izgleda, ampak sam iščem tetovažo, ki ima pomen v mojem življenju, moji duši in mojem srcu. To's tem poskrbim, da si naredim tetovažo'ljubil bom večno.

Tako kot jaz'Rekel sem, da je goloba mogoče oblikovati na različne načine. Vidite veliko golobjih tetovaž s srčki in se odlično obnese s križem ali rokami za molitev. Kaj pa poleg običajnega? Uporabite svojo domišljijo, da izmislite nekaj, kar ima za vas edinstven pomen.

Če ste našli pot do tega članka, obstaja velika verjetnost'te zanima tetovaža golob. Preden se napišete, vas pozivam, da temeljito raziščete, kakšnega goloba želite. Raje imam risanko ali abstraktno obliko kot goloba s podrobnostmi, vendar se morda ne strinjate. Karkoli se odločite, predlagam, da vključite vidike, ki imajo za vas pomen. Pred kratkim poznam nekoga, ki je izbral dva goloba, ki bi simbolizirala njene otroke; to'je odlična izbira Poznam človeka, ki je izbral enega, ki bi simboliziral njegove pretekle stiske in sedanji uspeh: to je imelo smisel. Tako najdete svoj pomen v tetovaži.

Ne pozabite, samo zato, ker tetovaža običajno predstavlja eno stvar'ne pomeni, da lahko'ne predstavlja za vas nekaj drugačnega. Na koncu vaša tetovaža predstavlja tisto, kar želite, in nihče vam ne more povedati drugače.

Pazljivo oblikujte svojo tetovažo. Tam'nič hujšega kot tetoviranje, ki ga obžaluješ. Če ti'Če si boš tetovažo nosil za vedno, se prepričaj'je pravi.

In vendar se bo ljubezen slišala, čeprav dolgo odložena, čeprav dolgo odložena: O'Sodobni odpadek je zavihtel golob: Glasba je ljubezen v iskanju besede.

– Sidney Lanier

Oh, da sem imel krila kot golob! kajti potem bi odletel in počival.

– Sveto pismo

© 2012 Richard Ricky Hale

Komentarji

[email protected] 6. marca 2018:

Veselim se tetovaže. Komaj čakam, da ga dobim. Moj oče ga je dobil, ko je bil v mornarici. Hvala vsem. Moja babica je morala lagati o njegovih letih in tudi ona, ko se je vrnil

Tamara 11. novembra 2017:

Na hrbtu imam tri golobice, ki predstavljajo mojo mamo, mojo babico v mojem zelo dragem prijatelju Bogati, zdaj so moji angeli

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 12. februarja 2012:

Hip, hvala, ker ste si vzeli čas in me obiščite. Hvala za prijazne besede. Poskušam poleg tetovaže prikazati še umetnost in zgodovino. Tako nadarjen pisatelj Hyp veliko pomeni.

Brenda Barnes iz Amerike, zlomljene, a vseeno lepe, 7. februarja 2012:

Številka tri je moja najljubša. Tako zelo dobro raziskujete svoja tetovaža. Vedno so le lepe, ampak tudi informativne. Za tega tekstopisca imate odlično darilo.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 7. februarja 2012:

*Writer20, hvala, da ste prišli. Temeljim na tetovažah, poskušam pa poseči tudi v simboliko in zgodovino, a hvala Joyce.

*Ciganka, hvala, da ste prišli. To je dobro vprašanje. Na podlagi simbolike bi rekel, da imajo, čeprav ugibajo.

*Prasetio, cenim obisk. Odlična tetovaža za ljubezen, ženstvenost. Lepo, da ste uživali in skrbeli.

*Lucid, hvala, ker ste si vzeli čas in si oglejte ta članek.

*Alocsin, vedno te lepo videti. Golob je odličen simbol mnogih stvari, odličen tudi za prikupno tetovažo.

*Frank, vedno v veselje. Cenim vsak obisk Frank. Pazi drug.

*AE, da vedno izberete najboljše modele. Morali vam bomo najti enega, ki je edinstven za vas, in se odločili 🙂

*Sofs, še ena, ki jo potrebuješ 🙂 Morda te kakšen dan najdemo. Poskrbite.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 7. februarja 2012:

*HBN, najlepša hvala za obisk. Vesel sem, da uživate v njih. Poskušam jim dati širši vidik, več kot le tetovaže. Najboljše želje.

Sophie 6. februarja 2012:

Golob je simbol upanja in kako lepo središče je to … res ste zelo prepričljivi … Ne, še vedno ga ne bom dobil … lol 🙂 Lep dan! Bog požegnaj!

Ruby Jean Richert iz južnega Illinoisa 5. februarja 2012:

Te so res lepe. Esp. kot golob z rdečim srcem..Hvala Ricky..

Frank Atanacio iz Sheltona 5. februarja 2012:

Moral sem dobiti svoj dnevni odmerek pisateljice's tetovaže .. spet gor in super 🙂 Frank

Aurelio Locsin iz Orange County, CA 5. februarja 2012:

Vedel sem nekaj pomenov tega simbola, vendar ste izpostavili še nekaj. Glasovanje za Up and Beautiful.

David Cook iz predmestja Philadelphia, 4. februarja 2012:

Zelo lepa uporaba preproste barve. Doda učinek 3D.

prasetio30 iz Malang-Indonezije, 4. februarja 2012:

Golobica je ljubka ptica. To'dobra ideja je, da golob uporabite kot navdih pri tetoviranju. Resnično uživam v vseh slikah tukaj. Bravo in ocenjeno!

Prasetio

Ciganka Rose Lee iz Daytona Beach na Floridi, 4. februarja 2012:

Glasovano in lepo. Sprašujem se – ali imajo golobi in golobi kaj skupnega?

Joyce Haragsim iz južne Nevade, 4. februarja 2012:

Golobi so tako miroljubna ptica. Zdaj me sprašujete, zakaj izbrišem vaša vozlišča, ker vse govorijo o tetovažah's. Glasuj in super, prijateljica Joyce

Gail Sobotkin iz Južne Karoline 04. februarja 2012:

Fascinantno središče o pomenu tetovaž goloba s številnimi lepimi slikami. Vedno z veseljem prebiram vaša tetovažna središča, ker tako zelo podrobno opisujete simboliko. Glasovali so povsod, razen za smešno.

About the author