Drevesne tetovaže: modeli, ideje, pomeni in fotografije

Richard Hale je navdušenec nad tetoviranjem, ki preučuje in raziskuje simboliko, pomene in zgodovino tetovaže.

drevo-tetovaže-in-pomene-drevo-tetovaže-modeli-in-ideje-drevo-tetovaže-slike

Vanessa p. prek Flickr Commons

Tetovaža na drevesu: pomen in zgodovina

Drevesa so bila za večino kultur skozi zgodovino izjemno pomembna. Na drevo so vedno gledali kot na simbol življenja, tetovaže na drevesih pa segajo stoletja nazaj do nastanka tetoviranja.

Drevo je eden najbogatejših simbolov, v tetovaži pa lahko simbolizira veliko različnih stvari hkrati. Njegov pomen je odvisen tako od tetovaže kot od tistega, ki jo ima. Obstaja veliko različnih vrst dreves, od katerih ima vsaka svoja združenja, čeprav na splošno simbolizirajo regeneracijo, pomlajevanje in življenje.

Te pomene dobimo iz ciklov drevesa. Opazovanje drevesa v enem letu nam pomaga natančneje razumeti, kaj lahko pomeni tetovaža. Spomladi začne rasti listje in rože. Poleti je v polnem listju. Do jeseni so njegove spremembe dramatične: živahni zeleni listi postanejo lepe barve, kot da bi se poslovili, preden padejo na tla. Pozimi je drevo golo, a ko začne nova pomlad, spet oživi. Ta cikel lahko predstavlja krog življenja in je močan simbol, ki si ga morate zapomniti (ali na svojem telesu) kot opomnik.

V nekaterih starodavnih kulturah je tetovaža drevesa predstavljala eno'družbenega ranga ali družbene skupine in je bil simbol plemstva. Ker so mnoge kulture v preteklosti verjele, da je drevo sveto, so te tetovaže veljale tudi za svete. Če bi nekoga, ki ni bil plemenite krvne linije, ujeli s tetovažo drevesa, bi bili kaznovani, morda do smrti.

Tetovaže na drevesih je mogoče oblikovati na različne načine: nekateri se osredotočajo na lubje drevesa, drugi pa na veje; nekateri imajo veliko listov, drugi pa zelo malo ali pa jih sploh nimajo. Nekatere tetovaže dreves lahko prikazujejo gozd, sadovnjak ali eno samo drevo, nekatere pa vključujejo korenine. Vključene so lahko tudi rože ali drugi vzorci.

drevo-tetovaže-in-pomene-drevo-tetovaže-modeli-in-ideje-drevo-tetovaže-slike

Allie Holzman prek Flickr Commons

Ko je vejica upognjena, se drevo nagne.

– Virgil

drevo-tetovaže-in-pomene-drevo-tetovaže-modeli-in-ideje-drevo-tetovaže-slike

joshinminn prek Flickr Commons

Upoštevajte, da je najtrše drevo najlažje razpokati, medtem ko bambus ali vrba preživita s upogibanjem z vetrom.

– Bruce Lee

drevo-tetovaže-in-pomene-drevo-tetovaže-modeli-in-ideje-drevo-tetovaže-slike

Råbbit (uporablja se z dovoljenjem)

Ali prihajate do drevesa?

Tam, kjer so nanizali moškega, pravijo, da je ubil tri.

Tu so se zgodile čudne stvari, ne bi bil tujec

Če bi se ob polnoči srečali na visečem drevesu.

– Viseče drevo

Priljubljene tetovaže dreves

Na izbiro je veliko različnih vrst dreves: hrast, javor in bor, če naštejemo le nekatere. Vendar pa so nekatera drevesa kot tetovaža natisnjena bolj kot druga. Spodnja drevesa so nekatera izmed najbolj priljubljenih dreves, ki se uporabljajo za oblikovanje tetovaž.

 • Drevo življenja
 • Ash
 • Češnja
 • Breza
 • Bodhi
 • Palma
 • Bonsaj

Nekatere tetovaže na drevesu lahko prikazujejo samo veje drevesa, ki lahko vsebujejo ali ne vsebujejo listov ali cvetov. En primer je češnja oz tetovaža češnjevega cveta. Češnje lahko najdemo po vsej Aziji in na Japonskem, njihov pomen pa sega več sto let nazaj. Ker cvetijo naenkrat v kratki, a lepi eksploziji cvetov, so simbolizirali minljivost življenja. Cvetovi ("sakura" v japonščini) predstavljajo življenje'krhkost in lepota, zato je ta tetovaža lahko opomnik, da čeprav je življenje v veliki meri lepo, je tudi kratko. Tetovaža češnjevega cveta lahko predstavlja tudi plodnost in ženskost. Čeprav so te tetovaže priljubljene v Aziji, so priljubljene tudi v mnogih drugih delih sveta.

Nekatere tetovaže vključujejo lubje, veje in korenine drevesa. En primer tega je tetovaža drevesa življenja, ki simbolizira moč, znanje, vitalnost in reinkarnacijo. Podobe drevesa življenja najdemo v številnih različnih starodavnih kulturah in v različnih svetovnih teologijah, mitologijah in filozofijah: nanaša se na medsebojno povezanost vsega življenja in služi kot metafora za naš skupni evolucijski izvor. Izraz drevo življenja se lahko uporablja tudi kot sinonim za sveto drevo ali drevo spoznanja, ki naj bi povezovalo vse oblike stvarstva in povezovalo nebo in podzemlje. Kelti so močno verjeli, da imajo drevesa žgane pijače, zato je ta tetovaža pogosto oblikovana s tradicionalnimi keltskimi vzorci, ki nimajo konca ali začetka in predstavljajo neskončen življenjski cikel, ki je simboliziran tudi z medsebojno povezanimi koreninami in vejami.

Obstaja veliko drugih simboličnih dreves, ki se lahko uporabijo za oblikovanje tetovaže dreves:

 • The ciprese lahko simbolizira spomin in razumevanje.
 • Lepa Vrba predstavlja žalovanje, vpogled in zdravljenje.
 • The pepel (z lubjem, ki ga je mogoče uporabiti za številne stvari, od pohištva do netopirjev) simbolizira žrtvovanje, občutljivost in zavedanje.
 • palme so globalni simboli plaž in tropov ter predstavljajo resnico, čast, težnjo in plodnost.
 • Sveto drevo Bodhi (znano tudi kot svetovno drevo) simbolizira razsvetljenje in potencial, ki ga imate v sebi. Za budizem je izredno pomemben in je odlična tetovaža za vsakogar, ki potrebuje malo spodbude, saj vas lahko drevo Bodhi spomni, da vedno sledite svojemu srcu in svojim sanjam. Lahko simbolizira tudi duhovnost in dolgoživost.
 • Družinsko drevo: Običajno so prikazani z globokimi koreninami in vejami, pogosto napisani z družinskimi člani' imena ali datume rojstva. Če se odločite za to tetovažo, boste morda želeli svoj priimek vključiti nekje v zasnovo.

drevo-tetovaže-in-pomene-drevo-tetovaže-modeli-in-ideje-drevo-tetovaže-slike

Råbbit (uporablja se z dovoljenjem)

In prišel je dan, ko je bilo tveganje, da ostanemo tesni v brstu, bolj boleče kot tveganje, da je zacvetelo.

– Anaïs Nin

Nekdo danes sedi v senci, ker je nekdo že davno zasadil drevo.

– Warren Buffett

Pomeni tetovaže na drevesu

Čeprav tetovaža'Pomen je odvisen od vrste drevesa, tukaj so vsi različni pomeni, ki so povezani s tetovažami dreves. Ne pozabite, da te pomene določa posebno drevo, ki ga izberete.

Razumevanje

Moč

Spremenite

Duhovnost

Ženskost

Znanje

Blaginja

Medsebojna povezanost

Zdravljenje

Modrost

Družina

Evolucija

Krog življenja

Čast

Dediščina

Plodnost

Vpogled

Vitalnost

Žrtvovanje

Smrtnost

Vso srečo

Lepota

Dolgoživost

Generacija

Regeneracija

Pomlajevanje

Nov začetek

Življenje

Življenje brez ljubezni je kot drevo brez cvetov ali sadja.

– Khalil Gibran

Preden tetovirate

Preden se napišete, morate narediti nekaj zelo pomembnih stvari.

 • Vzemite si čas za raziskave. Želite biti prepričani, da v celoti razumete, kaj predstavlja vaša tetovaža. Ti ne'nočem si tetovirati in pozneje ugotoviti, da se ne'ne misliš, kar si najprej mislil.
 • Don'ne hitite, da se napišete! Če niste prepričani, kaj želite, ne'ne napiši se. Dajte ideji čas. Toliko ljudi si impulzivno tetovira ali si naredi takšno, za katero ni povsem prepričano, in na koncu obžaluje svojo odločitev.
 • Vzemite si čas, raziščite in se odločite. Ko veste, kaj želite, si vzemite čas in si oglejte čim več modelov tetovaž. Želite biti prepričani, da vaša tetovaža popolnoma predstavlja vaš individualni slog. Tatoo umetnik lahko sodeluje z vami, če eden od njihovih modelov ne'ne ustreza vaši viziji.

Tetoviranje je velik korak in odločitev za vse življenje. Če menite, da tetovaža drevesa ni za vas ali pa si želite ogledati več modelov tetovaž, sledite spodnjim povezavam in si oglejte številne dodatne simbole, oblike, ideje in pomene.

Hvala za obisk.

Nekoč je bilo drevo … in ljubila je dečka …. In drevo je bilo srečno.

– Shel Silverstein, Darilo

© 2012 Richard Ricky Hale

Komentarji

Howard Steele 22. februarja 2016:

Vau, če povem po resnici, niti nisem sumil, da imajo tetovaže na drevesu lahko določene pomene. Mislil sem, da so namenjeni predvsem zabavi ali lepoti-no, ne več kot le sredstvo samoizražanja. Ko sem prebral prispevek, sem spoznal, da sem se motil. Čeprav nisem ljubitelj tetoviranja in si ga v bližnji prihodnosti ne bom naredil, se mi zdi zanimivo prebrati o pomenu vsakega dela drevesa. Tudi različne vrste dreves imajo različne pomene. To je presenetljivo!

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 9. avgusta 2013:

KJ, pošiljam ti vse najboljše in vedno, velika hvala! Hej, bi lahko tudi užival, hej? Najlepša hvala za prijazne besede dragi prijatelj. Vedno veliko hvaležnosti in ljubezni!

kjforce iz Floride 7. avgusta 2013:

thelyricwriter ….. je samo naključno brskal in si mislil…

Fant, do katerega je tekstopisec res prišel " koren " njegovih predmetov ……. in potem " veje " od tam …. prosim odpusti..Nisem mogel'Ne upirajte se humorju in vedno so mi bili všeč vaši spisi, so tako poučni … upam, da uživate v poletju….

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 4. avgusta 2013:

Joann, ti'vsekakor dobrodošli in hvala za komentar! Vau, ti'si borec. Pomislite na drevo, vse, kar predstavlja, vse, kar preživi v najtežjih podnebjih. Verjamem, da bi bila odlična tetovaža, če bi slišali vse vas'sem že šel skozi. Dobra izbira, še enkrat hvala!

joann 28. julija 2013:

Hvala za vse informacije o tetovažah na drevesu. Iščem tretjo tetovažo. Moj prvi je preprosta roza vrtnica na prsih, kjer je bil moj rak. Moj drugi je bil na mumiji bojevnice. Bila je borec & zato pripada meni, ker sem se boril za življenje. Gledam drevo življenja. Hvala za info & pomen drevesa.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 27. junija 2012:

Beth, hvala, da si se oglasila. Vesela sem, da so vam bile všeč drevesne tetovaže. Vem, kako se počutiš, prva tetovaža je velik korak. Vesela sem, da si vzamete čas, da najdete pravo. S svojim irskim ozadjem lahko'pri teh ali drugih keltskih modelih ne bo šlo narobe. Obveščaj me.

BethDW 25. junija 2012:

Te tetovaže so čudovite, jaz'trenutno se poskušam odločiti, kaj naj dobim za prvo tetovažo, in jaz'Mene res pritegnejo keltski posnetki (moje ozadje je irsko), zato imam rad drevesa v keltskem slogu, predstavljena tukaj!

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 17. junija 2012:

*Alocsin, še enkrat hvala za obisk. Res je. Všeč mi je zgodovinski vidik keltske umetnosti in zgodovine. Hvala še enkrat!

*Max, vesel sem, da te spet vidim 🙂 Preveč si prijazen! Vesel sem, da ste uživali. Najboljše želje:)

*Fennelseed, še enkrat hvala, ker ste si vzeli čas za obisk. Strinjam se. Všeč mi je vse umetniško delo na teh tetovažah. Zelo dobro so narejeni. Hvala še enkrat Annie!

Annie Fenn iz Avstralije 13. junija 2012:

Obožujem te modele, še posebej monotehnične, saj so kot subtilne jedkanice. Pomeni so zelo pomembni in se ujemajo s simbolom drevesa. Vrteče se drevo je preprosto odlično, ja'm z Maxom, tako kul!!

BeyondMax iz Sydneyja v Avstraliji, 13. junija 2012:

Neverjetno. Dih jemajoče. Očarljivi so. Lahko samo'ne zapustite te strani. To'tako je kul!

Aurelio Locsin iz Orange County, CA 13. junija 2012:

To'Zanimivo je, da se zdi tako lep simbol precej redek v mojem gozdnem vratu (namenjen besedni igri). Keltske različice na sredini kot drevo ne bi prepoznal. Glasovanje za Up and Beautiful.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 12. junija 2012:

*Cassy, ​​hvala, ker ste si vzeli čas za komentar in glasovanje. Najlepša hvala. Jaz ne bi'me ne moti celo drevo, če je tudi sam majhen.

*Lovedoctor, najlepša hvala Strinjam se, to je eden mojih boljših člankov. Veliko informacij o tetovažah na drevesih. Cenim obisk 🙂

*LMM, to je odlična ideja. Drevo je kot nalašč za simbol vaših otrok in družine. Pravim, pojdi.

*SGE, vedno vas slišim. Hvala za komentar. Tudi ta tetovaža mi je všeč. Resnično mislim, da so bili vsi dobro opravljeni.

*Snežniki, hvala, ker ste si vzeli čas za mimogrede. Zelo sem hvaležen.

*Tillsonitan, hvala za komentar in glasovanje 🙂 Mnoge ženske so sramežljive, ko gre za globoke simbolične tetovaže. Če so za razstavo, vam bodo sporočili 🙂

*Frank, LOL 🙂 Vedno sem hvaležen, da si obiskal Franka. Hvala še enkrat. Poskrbite.

*Kash, še enkrat hvala 🙂 Cenim, da ste si vzeli čas, da se oglasite, komentirate in glasujete.

*Cigan, vedno v veselje 🙂 Tetovaža drevesa je lahko simbolična za številne kulture po vsem svetu. Samo da bi imel tetovažo drevesa, ne bi't razen če mi to simbolizira nekaj osebnega.

*AE, cenim komentar. Strinjam se, to je lepa tetovaža. Najlepša hvala.

Ruby Jean Richert iz južnega Illinoisa 11. junija 2012:

To so zelo lepi esp. tisti s kolibrom…

Ciganka Rose Lee iz Daytona Beach na Floridi 11. junija 2012:

Obožujem jih Ricky, ampak ne'ne vem, zakaj bi rad tetoviral drevo name.

Thomas Silvia iz Massachusettsa 11. junija 2012:

Pozdravljeni, prijatelj, vse super tetovaže, dobro narejeno !

Glasujte za in še več !!!

Frank Atanacio iz Sheltona 11. junija 2012:

Drevesne tetovaže .. kdo bi si omislil .. pravzaprav mi je všeč .. in hvala za zgodovino, ki ste jo izglasovali 🙂

Mary Craig iz New Yorka 11. junija 2012:

V tem vozlišču je nekaj čudovitih tetovaž! Zagotovo ste veliko raziskovali. To'neverjetno je, koliko žensk ima zdaj tako velike tetovaže.

Glasovano in zanimivo.

snežne kepe od Druge zvezde na desni 11. junija 2012:

Vau! Lepe tetovaže!

Svetleče irske oči iz Upstate, New York 10. junija 2012:

Zdaj so te lepe. Všeč mi je prva fotografija in 13. od spodaj. Še posebej so osupljivi.

malamarkiesmom z vročega, vlažnega juga 10. junija 2012:

Zelo kul! jaz'Želel sem si narediti tetovažo drevesa, ki bo predstavljala moje otroke in moža. Veliko sem raziskal, veliko gledal in se še vedno odločal, kaj bom dobil. Užival sem v branju in ogledovanju slik. Hvala za odličen članek! 🙂

lovedoctor926 dne 10. junija 2012:

To je eno vaših najboljših vozlišč za tetovaže. Tukaj so informacije zelo dobro predstavljene in temeljite. Ko sem prebral vaš članek, bolje razumem pomene in predstavitev tetovaže. Hvala za deljenje!

CassyLu1981 iz Spring Lake, NC 10. junija 2012:

wow, tole je pa nekaj super tatov! Jaz ne bi'ne morem dobiti takega na celoten hrbet, toda češnjevi cvetovi so mi zelo všeč 🙂 Odlično središče, kot običajno, glasovali in dali v skupno rabo!

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 10. junija 2012:

*Dean, hvala, ker ste si vzeli čas za glasovanje, branje in komentiranje. Odlična tetovaža! Želel sem si dobiti drugega, pa mi preprosto ni'ne vem, kaj bi dobil. Ideja o drevesu življenja mi je zelo všeč. Cenite povratne informacije. Najboljše želje.

*KJ, vedno mi je v veselje slišati vas KJ. Odlična točka. To je sklic in povezava s telesom in drevesom, prav imate. Zelo sem hvaležen KJ, pazi nase.

kjforce iz Floride 10. junija 2012:

thelyricwriter..smiselno.." Drevo je deblo telesa, roke/noge okončine "..velik poklon za okoljevarstvenika materi Zemlji ….. všeč je bilo to tetovirno središče … zelo zanimivo…..

Geofferson Dean Sexton od Nowhere Land, Ontario, Kanada. dne 10. junija 2012:

Odlično središče, glasovalo za!!!

Moj rokav je kombinacija različnih cvetov, dreves in bršljana, ki imajo poseben pomen in korelacijo z nekom, ki ga ljubim. To je bila odlična objava, če ste'niste prepričani, kaj bi dobili!!!

Všeč mi je bilo!!!

About the author