Duhovnost krščanskih tetovaž

Raye ima številne modifikacije telesa, usposabljanje SFSI, nekdanje kredite CFR-D in desetletje dolg čas kot BellaOnline'urednica body arta pod pasom.

Robert DeNiro v "Rt Strah" (z režiserjem Martinom Scorsesejem)

DeNirojev lik, obsojenec za maščevanje Max Cady, je bil pokrit s tetovažami, od katerih so mnoge vzete iz svetopisemskih podob. Lestvice pravičnosti so bile predstavljene kot križasta tetovaža na hrbtu z več tetovažami iz biblijskih citatov na prsih in rokah.

DeNiro'Njegov lik, obsojenec za maščevanje, Max Cady, je bil pokrit s tetovažami, od katerih so mnoge povzete po svetopisemskih podobah. Lestvice pravičnosti so bile prikazane kot navzkrižno tetovaža na hrbtu z več tetovažami iz biblijskih citatov na prsih in rokah.

Ne't Biblija prepoveduje tetovaže?

V Levitskem oddelku Svetega pisma boste našli odlomek, ki včasih govori o tem, da na mesu ni madežev, včasih pa naravnost pravi "brez tetoviranja." Odvisno bo od sodobnosti prevoda. Vendar je ideja približno enaka, in to'To je resna tema o tistih, ki so močno religiozni.

Vendar pa je v svetu tetoviranja zelo močna prisotnost krščanske simbolike in modelov in zdi se, da je bila vedno del zahodne kulture. Jezusovih in Marijinih portretov je na pretek, upodobitve zadnje večerje, hrbtni del Skalne veke in drugo. Križi v neskončnih variacijah so trenutno eden izmed najbolj priljubljenih modelov tetovaž.

Številni sodobni kristjani zdaj menijo, da odlomek v Svetem pismu govori samo o simbolih, ne pa o njihovi veri, in ne sramujejo se, da nosijo kožno umetnost, ki ponazarja njihova prepričanja. Nekateri ljudje menijo, da so posnetki stalni opomnik o božanskem in da se počutijo bližje Bogu. Drugi so dobili verske tetovaže kot simbol zdravljenja ali ponovnega rojstva.

Tetovaža Jezusa in Marije

fotografirano na konvenciji tetovaž

fotografirano na konvenciji tetovaž

fotografija Relache/Rae Schwarz

Christian Tattoo Artist

Krščanski simboli v tetoviranju

Angeli: Tetovirani angeli segajo od srčkanih malih kerubin do izpopolnjenih izročitev Serafima.

Križ: menda že v križarskih vojnah so imeli krščanski vitezi na rokah tetovirane male križe, tako da bi bila njihova želja po krščanskem pokopu znana, če bi padli v bitki. Naj bo velik ali majhen, okrašen ali navaden, na očeh javnosti ali skrit, je križni emblem verjetno najbolj priljubljena krščanska tetovaža.

Portreti: Mnogi ljudje naročijo svojemu tetovatorju, da naredi portret Jezusa, Marije ali njihovega zavetnika. Portreti lahko povzročijo rahlo vznemirjenje, ko imajo ljudje sebe ali svoje ljubljene upodobljene v obliki slavnega verskega portreta.

Verski prizori: To so lahko izpisi biblijskih prizorov ali reprodukcije znanih slik, ki so svetopisemske narave. Ena izjemno priljubljena podoba tetovaže ni't iz Biblije sploh: to's Rock of Ages, ki prikazuje žensko, ki se drži nevihte sredi viharnega morja.

Citati in sveti spisi: Nekateri imajo na sebi tetovirane biblijske odlomke, drugi pa imajo samo tetovirane številke knjig in poglavij.

Nogomet in duhovnost

Krilati križ na vratu nogometnega zvezdnika Davida Beckhama. Njegov hrbet je tetoviran z velikim križem, na desni nadlakti pa ima veliko tetovažo angela.

Krilati križ na vratu nogometnega zvezdnika Davida Beckhama. Njegov hrbet je tetoviran z velikim križem, na desni nadlakti pa ima veliko tetovažo angela.

Kristjani in tetoviranje

© 2007 Raye

Kaj menite o krščanskih tetovažah?

Tammy 7. februarja 2011:

Kakšno navdihujoče središče … Nikoli si nisem tetoviral, a se mi je enkrat skoraj približal. Oba moja otroka imata enega in uživata. Kristjani postajajo vse bolj odkriti pri oglaševanju svoje vere. Tetovaže so le še en korak k temu.

Odlično središče! Dal sem glasovanje.

dkbrantley 26. oktobra 2010:

Nenavadno je, da nihče ni omenil Razodetja 19:16, ki omenja Jezusa, ki si je tetoviral na stegnu. jaz'Ne zagovarjam, da to pomeni, da bi se morali vsi tetovirati, vendar morate prepoznati kontekst.

Tudi v Levitskem poročilu (nekaj verzov prej) piše, da si ne strižite brade ali las na strani glave, ne jejte sadja z drevesa do četrtega leta po tem, ko je bilo posajeno, da ne mešajte različnih materialov v oblačilih in ne posadite dveh vrst semen na njivi.

Razumevanje popolnega Božjega razodetja ne't ne pomeni zanemariti Stare zaveze, ampak videti, kakšna je: neznosno breme, ki se izpolni v Kristusu in torej po nas po Kristusu. To morda ne osvetljuje ničesar, ampak to'vse sem jaz'imam prav zdaj.

Raye (avtor) iz Seattla, WA 16. marca 2010:

No, elimentree, v različnih Biblijah ne najdemo le različnih prevodov in besedil, ampak jaz'Srečal sem kristjane, ki si pomene razlagajo drugače. Na srečo, jaz'm drugačne vere in don'za take stvari ni treba skrbeti.

elimentree iz New Yorka 16. marca 2010:

Relache, Sveto pismo je zelo specifično in neposredno v svojem položaju proti označevanju telesa. Biblija določa, da verniki tega ne počnejo in drugih stvari, kot je britje ali rezanje delov telesa, da bi objokovali mrtve. Sveto pismo pravi tudi, da so ljudje bogovi 'svojevrsten' in se NE obnašajo kot preostali svet. Druga od desetih zapovedi pravi, da bi morali.."ne delajte podobnosti s tistim, kar je v nebesih zgoraj, ali kar je pod zemljo spodaj, ali kar je v vodi pod zemljo."

Takšna podobnost bi zajemala tetoviranje vseh slik, tudi svetopisemskih.

ajeysingh 8. marca 2010:

Verske tetovaže imajo ves čas edinstven pomen. Verjame se, da ima čistost življenja z nanašanjem verskih tetovaž na različnih delih telesa.

liswilliams iz Južne Afrike 30. januarja 2010:

ste odličen pisatelj, imate veliko prijateljev s tetovažami, ki izražajo svojo ljubezen do Boga.

Alkohol 04. januarja 2010:

Super komentarji, tudi meni je všeč tetovaža. V Rusiji imamo nekaj drugih interesov glede tetovaže, vendar najbolj priljubljeni: morski psi, tigri, zmaji, plemenski in seveda nekateri stavki ali vaše ime.

dj_in_okla 26. oktobra 2009:

Približujem se 50 in kmalu bom naredil prvo tetovažo. Že dolgo občudujem tetovaže, vendar so me vzgojili, da so grešni. Po skoraj 50 letih mi končno ni več vseeno, kaj si drugi mislijo in bom to naredil zase. To me bo vsak dan opomnilo, koliko moj Bog naredi zame in kako moram živeti zanj.

T McD 18. avgusta 2009:

Kot ženska, mati in oseba, ki ima križno tetovažo, vem, zakaj imam svojo, in to je vsakdanji opomnik na moj odnos z Bogom. To je, da me opomni, naj naredim čim več zanj, ker zagotovo ima in naredi toliko zame.

Jade Jhar 28. aprila 2009:

Križne tetovaže in verske tetovaže postajajo danes priljubljene. Mislim, da so'si kar kul. jaz'videl sem podobo device Marije, ki jo je tetovirala umetnica za tetovaže kat von d, in je res super

Rachel L. iz Seattla, WA 15. aprila 2009:

jaz'zelo sem vesel, da je to središče prejelo toliko pozitivnih komentarjev! Sem mlada odrasla ženska, zelo strastna kristjanka, ki si je želela tetovirati, odkar pomnim. Torej, ko sem jo dobil, ko sem bil star 21 let, mi je bilo všeč! In še vedno to počnem! Moja tetovaža je spodnja hrbtna tetovaža krščanske ribe (icthus) s cvetjem in trto okoli nje.

Moji starši ne'Ne razumem, vendar poznam veliko mladih kristjanov, ki so tetovirani, večinoma z verskimi simboli.

Tudi jaz mislim, da ne bi smeli'ne poskusite & povzročiti, da se ljudje spotaknejo ali podvomijo v svoja prepričanja, imamo pa tudi svobodo, da s tetovažami slavimo Boga kot kristjane, če'to smo izbrali. Bog nam je dal možgane in različna mnenja, zato če tetovaže niso't zate; potem pa tole'je čisto v redu Toda mnogi kristjani menijo, da je z njimi vse v redu, tako kot jaz!

Hvala za to vozlišče!

sončniki iz Londona 16. aprila 2008:

Vsak je svoj gospodar … uživajte, če vam je všeč

Gledalec resnice7 04. februarja 2008:

Poleg tega Bog ne'Ne glejte na zunanji videz, ampak na srce in meso je pokvarjeno in bo vseeno nekoč poteklo. Zdelo se mi je, da imam tetovažo eno izmed svojih najljubših krajev in svete spise Številke 6:24, ki je eden mojih najljubših spisov. Odlične informacije tukaj 🙂

jaymz iz ZDA 29. decembra 2007:

Moja mama je uber-religiozna in meni, da so moje tetovaže nepotrebne in proti bibliji. Na novo sem našel religijo in ne verjamem, da je ona'narobe, ampak to je to'je v redu lahko'Ne spomnim se vrstice v Svetem pismu, vendar verjamem, da obstaja citat, ki pravi, da je body art v Gospodovih očeh v redu. Ampak, spet ne razumem'se res ne spomnim…

Verjamem, da nam je Bog vsem dal platno, s katerim smo živeli, in nam je dal vse izbire, da bomo z njim ravnali, kot želimo. Tako lahko greš skozi življenje s praznim platnom ali greš skozi življenje okrašen. In, to'je osebna izbira.

Krščanske tetovaže 5. septembra 2007:

Moje tetovaže so priča drugim, v kar verjamem'sem dekle z veliko tetovaž in ljudje ne morejo verjeti'sem kristjan, a zagotovo sem!

Zakaj ne bi't da bomo lahko slikali svoje telo kot znak ljubezni do Gospoda, medtem ko drugi lahko slikajo slike kot znak svoje ljubezni?

LOTLMCgod

Patty Inglish MS iz ZDA in Asgardije, prve vesoljske nacije 27. avgusta 2007:

relache, to'je čisto prav! jaz'Moral bom vprašati profesorje hebrejščine, ki jih poznam, o izvirnem jeziku. lahko'ne spomnim se, kaj sem o tem že dolgo bral – zdi se, da je beseda pomenila nekaj takega 'plemenske oznake, zarezane v kožo", lahko pa da se motim. Kakorkoli že, ljudje s krščanskimi tetovažami so zame videti kot živi vitraž – NEVERJETNO!

Raye (avtor) iz Seattla, WA 25. avgusta 2007:

Kaj marsikdo ne ve'ne zavedam se, da je beseda "tetovaža" ni't prišli v angleški jezik, dokler Evropejci niso odkrili Tahitija in njihove besede "tatu" tako da je bilo vse, kar je bilo res rečeno v SZ, nekaj drugega in uporaba tetovaže je le sodoben prevod.

Patty Inglish MS iz ZDA in Asgardije, prve vesoljske države 25. avgusta 2007:

Pavel v Novi zavezi pravi, da kristjani sploh lahko storijo vse, vendar bi morali biti preudarni pri odločitvah, ki bi lahko povzročile škodo drugim. Zato mislim, da je od tam stvar osebne presoje/izbire. Medtem ko mi ni'Sam ne skrbim za tetovaže, zelo spoštujem nekaj ljudi v trgovini na Miami Inku ZELO, ker so profesionalni in svoje delo jemljejo resno kot umetnost in storitev ljudem, ki jim bodo pomagali zapomniti ljubljene in dogodke. (V Stari zavezi Levitski zakonik 19:28 pravi, 'Ne odrežite svojega telesa za mrtve in si ne postavljajte tetovažnih oznak. Jaz sem Gospod." — tatuji so bili narejeni zaradi pretiranih prepričanj v nekoga'smrt, da bi prestrašili zle duhove. Bog je rekel, da to ni potrebno, da bi imeli več teh vraževerja.) Lepo središče!

Adam Griffin 24. avgusta 2007:

Galacije 6: 17

Od zdaj naprej naj mi nihče ne povzroča težav, kajti na svojem telesu nosim oznako Kristusa Jezusa. 18 Milost našega Gospoda Jezusa Chist naj bo z vašim Duhom.

rdeča23 20. julija 2007:

Christian Tatooing. Nikoli ne bi uganil.

Hvala.

lc_customs dne 17. junija 2007:

vse, kar človek naredi s telesom, bi lahko šteli za obup. tetovaža ne spreminja prepričanj ljudi ali te naredi boljšo ali slabšo osebo. je oblika umetnosti, v kateri bi ljudje morali in lahko uživali!

Jason Menayan iz San Francisca 30. maja 2007:

Ha ha! Odličen citat. Tudi jaz sem ljubitelj tetovaž. S tetovažo roke imam že 11 let. 🙂

Maddie Ruud iz Oaklanda, CA 25. maja 2007:

"Če je vaše telo tempelj, zakaj ne bi želeli okrasiti sten?"

About the author