Ideje in nasveti za tetoviranje besedil: besedilo, črkovanje, skript in citati

Peony je ljubitelj tetoviranih tetovaž, ki rad študira in razpravlja o zgodovini in pomenu tetovaže. Japonske teme so ji najljubše.

Preden si naredite tetovažo z besedilom, se pozanimajte, ali vaš izbrani tatu umetnik dobro črkuje črke. Če ste v dvomih, se pozanimajte. Ti'bi bil presenečen, da nekateri tetovatorji ne'ne delajte besedilnih tetovaž in za izpopolnjevanje te veščine sta potreben čas in talent.

Umetnik: Tarlito @ One Love Tattoo

Umetnik: Tarlito @ One Love Tattoo

Tarlito

Priljubljene pisave za tetovaže

  • Rokopis: Windsong, Honey Script, Dragi Joe
  • Scenarij: ILS Script, Nina Script, Piel Script
  • New Age: Titillium Text, Monoment, Greenbeans
  • Stara šola: Tattoo, High On Fire, Tattoo Sailor
  • Gotsko: Najdražji, Besedilo naslova, Črna črka

Če želite brskati po več tetovažah, obiščite brezplačna spletna mesta za pisave, na primer dafont.com, kjer lahko vnesete besedo želje in jo vidite v poljubni pisavi. Te pisave lahko celo prenesete na svoj računalnik in jih natisnete in pokažete svojemu umetniku za tetoviranje!

01. Tumblr | 02. Tetovaže nespretnih rok | 03. SheClick

01. Tumblr | 02. Tetovaže nespretnih rok | 03. SheClick

Odlični citati za tetovaže

Spodaj je le nekaj bolnih citatov (ki sem jih jaz'meni je zelo všeč) za malega zen mojstra v tebi. Posodobljeno, ko in ko naletim na dobre, ki sem jih'Samo deliti moramo, komentirajte in dodajte!

Bodite prijazni, saj vsi, ki jih srečate, vodijo težko bitko.

– Platon

Samo izvajalec se uči.

– Friedrich Nietzsche

Najhujši sovražnik vam ne more škodovati toliko kot vaše nevarovane misli.

– Buda

Sedemkrat padeš, osem vstaneš.

– Japonski pregovor

Obrnite obraz proti soncu in sence bodo padle za vami.

– Maorski pregovor

Pokaži mi junaka in jaz'ti bom napisal tragedijo.

– F. Scott Fitzgerald

Niso vsi, ki tavajo, izgubljeni.

– J.R.R. Tolkien

Tisoč kilometrov dolga pot se začne z enim samim korakom.

– Lao Ce

Nekateri morda nikoli ne bodo živeli, a nori nikoli ne umrejo.

– Hunter S. Thompson

'Svetnik', ob prevrnjenih oddajah 'Grešnik'

Tetovažna podlaga

Logotip Nine Inch Nails (zrcaljen ambigram)

Logotip Nine Inch Nails (zrcaljen ambigram)

Wikipedija

Tetovaže Ambigram

Edinstven način za besedilo besedila je ambigram. Ambigrami so v bistvu igra besed (-ov); pametno so oblikovane na način, ki se zdi drugačen, če jih beremo z različnih zornih kotov.

Za primer vzemite zgornjo skrajno desno sliko, ki prikazuje besedo “oče”, ko se bere pokonci in navzdol. Slika poleg je bolj zapletena; v pokončnem položaju prikazuje besedo „sveti“, pri vrtenju pa „grešnik“.

Nekatere priljubljene vrste ambigramov so:

  • Ogledalo
  • Rotacijski
  • Naravna

Masivna tetovaža esejev. TL; DR

Masivna tetovaža esejev. TL; DR

Veliki beli morski pes

Navedite tetovažne nasvete

Morda boste želeli dobiti citat, v katerega močno verjamete, lahko je vaš življenjski moto in predstavitev vaših idealov ali načel, ki se jih držite.

Namesto da bi si tetovirali steno besedil, naj bo kratka in sladka. Čeprav vam je Nietzschejev Somrak idolov morda res všeč, iz njega verjetno ne bi smeli dobiti nekaj strani na svojem telesu.

Izberite želeni odlomek in poudarite njegovo genialnost. Preprosto povedano, izberite svojo najljubšo linijo. Če mi je na primer všeč ta komad:

" Zakoni, ki nas varujejo, ti isti zakoni nas obsojajo na dolgčas. Brez dostopa do pravega kaosa smo'nikoli ne bom imel pravega miru. Če ni vse lahko še slabše, je zmagalo'ne bo bolje. "

– Chuck Palahniuk, Choke

Za svojo tetovažo bi verjetno izpostavil stavek »Brez dostopa do pravega kaosa, mi'nikoli ne bom imel pravega miru. “

Spodaj je nekaj primerov, ki ne citirajo preveč in so estetsko prijetni:

01. Buttonquail @ Lj | 02. Oblikovanje Mehndi | 03. Beau-foto @ Flickr

01. Buttonquail @ Lj | 02. Oblikovanje Mehndi | 03. Beau-foto @ Flickr

Opomba o črkovanju

Prosim, prosim, preverite črkovanje pred vsem. Morda ste na to smrčali, a resno, dame in gospodje. Nič ne more biti bolj vznemirjajoče kot napačno črkovanje imena mame.

Najpogosteje imata naročnik in tetovator enako krivdo pri napačno napisanih tetovažah. Kot umetnik tetoviranja bi morali biti čim bolj natančni – navsezadnje je njihova natančnost del njihove prednosti. Kot stranka se morate prepričati, da se v ogledalu preverite, ali pravilno predstavlja tisto, kar ste si predstavljali, preden je igla udarila v kožo.

Ton vaše tetovaže

Odnos, ki bi ga želeli izraziti s svojo tetovažo, je prav tako pomemben kot preverjanje črkovanja. Če dobivate ljubek citat, da se spomnite svoje drage pokojne babice, prosim, ne uporabljajte pisave, kot je Dead Bitch (ja, to'prava pisava – ironija).

Izberite pisavo, ki ustreza vašemu občutku, poiščite spletna mesta, kot je dafont, da si dobro ogledate nešteto slogov pisav, ki so na voljo. Vnesite želeno besedilo in ga predogledajte v nekaj pisavah, ki so vam všeč, nato pa jih zožite na tisto popolno.

Umetnik: Mister Cartoon @ Mister Cartoon

Umetnik: Mister Cartoon @ Mister Cartoon

Gospod risanka

Naobrnjeni korejski hangul (abecede)

Naobrnjeni korejski hangul (abecede)

Hanzi Smatter

Tetovaže tujih jezikov … ali tipovanje?

Če razmišljate o pridobivanju besed ali besednih zvez v drugem jeziku, naredite nekaj raziskav. Čeprav so videti eksotično, bi jih lahko nosili tudi v zadrego.

Ne pridobite ga iz spletnih prevajalskih programov. Pol časa ni veliko smisla. Imejte v mislih, da ima večina besed dvojno moč in da morda ne boste imeli sreče – da iz vas izvlečete tisto, ki ima najmanj smisla in največ posmeha.

Hanzi Smatter je odlično mesto za preverjanje tetovaže azijskega značaja. (To tudi kaže, koliko ljudi dejansko ne pozna pomena tega, kar je na njihovi koži.)

Vsi angleški stavki nimajo (natančnega) ekvivalenta v mandarinščini, japonščini ali korejščini itd. Njihov neposreden prevod bi včasih izkrivil prvotni pomen predvidene fraze ali stavka.

Najboljša rešitev je v resnici vprašajte nekoga, ki je materni govornik. Sprostite se, če ne poznate nikogar, ki je tak. Vedno obstaja internet. Pojdite na forume, na primer za učenje tajske ali sanskrta. Objavite vljudno prošnjo za pravilen prevod in pisanje (to je pomembno) besede, fraze ali stavka, ki ga imate v mislih. Večina forumašev na teh oglasnih deskah je ponavadi prijazna in izredno v pomoč; ne pozabite reči “hvala”!

Nasvet: Razstrelite besedilo, ki ga imate, da bi svojemu tetovatorju jasno predstavili postavitev likov. To je še posebej pomembno, če vaš umetnik tetoviranja ne pozna jezika (tj. Ne bere in ne piše v tem jeziku)..

© 2012 potonika

Komentarji

Potonika (avtor) 21. maja 2014:

Vvitta – Hvala! In veliko sreče pri vašem vozlišču (:

Kalaichelvi Panchalingam od PETALING JAYA 20. maja 2014:

Ravnokar delam na delu o podobni temi. Upam, da bo tako super kot vaš. Všeč mi je vaš članek. se mi je zdelo zelo informativno.

About the author