Ideje, modeli in pomen tetovaže Yin Yang

Michelle je navdušena nad simboliko tetovaže in umetnostjo. Njeni najljubši modeli vključujejo starodavne simbole in verske teme.

Izvedite več o tetovažah yin yang in o tem, kaj simbolizirajo, in pridobite nekaj oblikovalskih idej za to tetovažo.

Izvedite več o tetovažah yin yang in o tem, kaj simbolizirajo, in pridobite nekaj oblikovalskih idej za to tetovažo.

Ali se v svojem življenju nenehno borite z dvema nasprotnima elementoma? Se vam zdi, da imate v sebi dve ločeni osebi, ki se borita za superiornost? Morda ste razpeti med izbiro dveh stvari, ki jih imate enako radi. Če je tako, iščete harmonijo in popolnost.

Tatoo yin yang je popoln simbol za tiste, ki si želijo uravnoteženega življenja. To je močan opomnik, da moramo v vsaki situaciji sprejeti in ceniti dobro in slabo.

Kaj pomeni simbol Yin Yang?

Yin yang, znan tudi kot simbol taijitu, nima lastnika, vemo pa, da je nastal v tretjem stoletju pred našim štetjem s taoizmom (taoizmom) – kitajsko filozofijo in religijo. Ta starodavni kitajski simbol predstavlja harmonično ravnovesje in popolnost.

Filozofski koncept

Yin yang izraža prepričanje, da dvojnost tvori celoto-da nasprotujoči si elementi sobivajo in se celo komplimentirajo. Primeri tega koncepta v resničnem življenju so ženske in moški, temni in svetli, mladi in stari, dobri in slabi. Yin (črna polovica) pomeni ženskost, mehkobo in pasivnost. Bela polovica pomeni moškost, moč in ustvarjalnost.

Pomen zasnove

  • Yin yang je krog, razdeljen z valovitimi črtami. Ta zasnova izraža koncept ločenih polovic, ki se združijo v eno, saj se vsaka polovica neprestano vrti drug proti drugemu, da tvori celoto.
  • Opazili boste tudi, da nobena polovica ni boljša od druge. Ko se ena stran poveča, se druga zmanjša. To predstavlja prednosti in slabosti v vseh stvareh ter potrebo po odvisnosti od drugih na področjih, kjer smo šibki, in pomoči drugim na področjih, kjer smo močni.
  • Vsaka polovica nosi tudi majhno piko nasprotne barve, kar kaže, da ima vsaka polovica majhno značilnost druge strani.

Yin yang izraža prepričanje, da dvojnost tvori celoto.

Yin yang izraža prepričanje, da dvojnost tvori celoto.

Pomeni tetovaže Yin Yang

Kadar se yin yang uporablja za predstavljanje človeške narave, nas opomni, da imamo vsi dobre in slabe lastnosti. Nihče ni čisto zloben in nihče ni popoln svetnik. Da bi našli srečo, si moramo prizadevati uravnotežiti dobre in slabe lastnosti v nas.

  • Enotnost: Ta koncept je priljubljen pri parih. Nekateri pari bodo na zapestju nosili vsak po polovico yin yanga. Tako se polovice, ko se držijo za roke, združijo in tvorijo popoln simbol yin yang.
  • Ravnovesje: To načelo je priljubljeno pri tistih, ki cenijo delo in igro. Noč nam omogoča sprostitev in počitek, dan pa produktivnost. Brez počitka ne moremo delati in brez dela ne bi imeli želje počivati.
  • Celovitost: Vsi imamo nekaj, kar nas dopolnjuje in brez tega ne moremo biti celi. Ta koncept je odličen za tiste, ki imajo močno strast do hobija ali službe, za katero menijo, da je popolna.
  • Življenjski cikel: Vsaka polovica predstavlja življenje in smrt, krožna zasnova in gibanje dveh polovic, ki se vrtita drug v drugega, simbolizira življenjski cikel.
  • Obnova: To načelo običajno predstavlja tetovaža yin yang, ki vključuje sonce in luno v vsaki polovici. To je opomnik, da je po vsakem večeru čisto nov dan, ki nam omogoča, da začnemo na novo.
  • Harmonija: Dve različni sili lahko delujeta skupaj. Sonce in luna skupaj ustvarjata čas, toplota in mraz pa ustvarjata toplino. Koncept harmonije je mogoče pripisati tudi glasbi, nekateri pa radi vključijo glasbila, ki se medsebojno komplimentirajo, na primer violino in klavir.

Yin yang simbolizira celovitost, enotnost in ravnovesje.

Yin yang simbolizira celovitost, enotnost in ravnovesje.

Ideje za tetovaže Yin Yang

Tetovaža lotosa Yin Yang

Lotos je priljubljen simbol v vzhodnih kulturah in v budizmu. Cvet lotosa predstavlja čistost in moč, ker raste iz blata, vendar je še vedno lep in neomadeževan. Cvet zacveti zjutraj in mnogi verjamejo, da ta čas predstavlja duhovno prebujenje. V kombinaciji z yin yangom ta tetovaža simbolizira boj med grehom in razsvetljenjem ter vrhunsko zmagoslavje duhovnosti.

Yin Yang in oblikovanje oči

Zrklo z yin yangom v šarenici pomeni osredotočenost in jasen vid.

Yin Yang in srce

Združevanje teh dveh simbolov uporabnika opomni, da ljubezen nikoli ni popolna – da v vsakem odnosu vedno obstajajo pozitivni in negativni vidiki, a da je ključ do sreče iskanje ravnovesja.

Tetovaža Sonca in Lune

Ta priljubljena oblika prikazuje sonce in luno v vsaki polovici simbola yin yang. Sončna tetovaža ponavadi predstavlja ponovno rojstvo, lunarna tetovaža pa pomeni, da za seboj puščaš preteklost. Ta zasnova ne samo, da izgleda res super, ampak je tudi presenetljiv vizualni opomnik, da je po vsaki noči še en dan – še ena priložnost, da to storite znova.

Tiger in zmaj

Tetovaža tigra in zmaja predstavlja ravnovesje moči. V kitajski kulturi tetovaža tigra pomeni moč in trdo moč, ker tiger ustrahuje in prevladuje nad svojimi podložniki. Nasprotno pa zmaj uporablja modrost kot orodje vodenja, zato zmajeva tetovaža predstavlja inteligenco in mehko moč. Tiger in zmaj sta popolna nasprotja, vendar skupaj vladata nebesom in zemljo.

Drevo Yin Yang

Drevo življenja in simbol yin yang sta priljubljena kombinacija. Ti dve podobi skupaj krepita prepričanje, da mora za rast in rojstvo nekaj ohraniti ravnovesje kljub nasprotnim silam. Če se korenine dreves nahajajo v eni polovici, vrh drevesa pa v drugi polovici, potem ta oblika tetovaže simbolizira cikel življenja in smrti. Tetovaža drevesa'Pomen je odvisen tudi od vrste drevesa, zato se prepričajte, da raziščete in se pogovorite s svojim umetnikom za tetovaže, da bo oblikoval pravi koncept.

Dve ribi Koi

V feng shuiju so ribe koi vezane na simbol yin yang – ena riba je samca, druga pa samica. Običajno so upodobljeni v nasprotnih barvah (črno -beli), ki plavajo s krožnimi gibi. Ribe predstavljajo dve nasprotji, ki se privlačita in skupaj simbolizirata uravnotežene sile, ki upravljajo naše vesolje. Tetovaže rib Koi imajo tudi številne druge pomene, na primer odločnost, ker te ribe plavajo proti toku.

Hamsa

Hamsa je simbol roke z očesom, ki se nahaja na dlani. Je priljubljen simbol na Bližnjem vzhodu in v severni Afriki. Roka simbolizira Božjo roko in verjame se, da bo nosilec imel veliko sreče in zaščito pred "zlo oko." Nekateri radi vključijo simbol yin yang v oko, da pokažejo, da cenijo ravnovesje in zmernost.

Yin Yang in Wings

Tetovaže na krilu so bogate s pomenom in na splošno predstavljajo duhovnost, razsvetljenje, vodenje in navdih. Ko je pritrjen na yin yang, ponazarja uporabnika'želja po harmoniji v svojem duhovnem življenju ali pošten um pri odločanju.

Delfin in Yin Yang

Par delfinov je odličen prenosnik simbola yin yang, ker pooseblja pojem življenja v harmoniji z naravo.

Kaj predstavljata Yin in Yang?

V življenju lahko uporabite nasprotja in jih vključite v oblikovanje. Na primer, glasbeni inštrument na eni polovici in knjiga na drugi polovici lahko predstavljata ravnovesje med vašo strastjo do glasbe in ljubeznijo do literature.

YinYang

Temno

Svetloba

Zemlja

Nebo

Ženska

Moški

Tiger

Zmaj

Pasivno

Aktivno

Dol

Gor

sever

Jug

Voda

Požar

Zima

Poletje

Sprejemljivo

Ustvarjalno

Doline

Gore

Soda števila

Liha števila

Luna

Sonce

Prehladno

Vroče

Smrt

Življenje

Velika tetovaža yin yang.

Velika tetovaža yin yang.

Viri

  1. Mark Cartwright, "Yin Yang," Enciklopedija starodavne zgodovine. 26. november 2012. Dostop 6. novembra 2017.

Komentarji

Ruffworld dne 12. julija 2018:

Res

Ruffworld dne 12. julija 2018:

Res

About the author