Ideje, oblikovanje in pomen tetovaže orhidej

Richard Hale je navdušenec nad tetoviranjem, ki preučuje in raziskuje simboliko, pomene in zgodovino tetovaže.

orhideje-tetovaže-in-pomeni-orhideja-tatoo-modeli-in-ideje

Tetovaže orhidej so zelo priljubljene pri ženskah in občasnih moških. Za tiste, ki jo nosijo kot body art, je orhideja zelo pomembna in zelo simbolična. Ker so orhideje različnih oblik, barv in velikosti, so modeli tetovaž zelo vsestranski in jih je mogoče nanesti skoraj povsod po telesu.

Preberite, če želite izvedeti več o simboliki te čudovite rože in pobrskati po galeriji več različnih modelov tetovaž orhidej. Upajmo, vi'lahko bom našel ideje in navdih za naslednjo tetovažo

orhideje-tetovaže-in-pomeni-orhideja-tatoo-modeli-in-ideje

Kaj je orhideja?

Orhideje so ena največjih družin cvetja na svetu, ki ima skoraj 27.000 vrst. To razširjeno rožo najdemo skoraj povsod na zemlji, od tropov do polarnega kroga. Zaradi tega imajo te čudovite rože poseben pomen za številne različne kulture po svetu in zlasti za številne vzhodnoazijske kulture.

Od skoraj 28.000 vrst orhidej so najbolj priljubljene orhideje Cymbidium, Dendrobium in Vanilla. Čeprav raste v naravi, je kljub temu zelo draga roža, če jo želite v svojem domu. In kljub ceni, je orhideja ena izmed najbolj priljubljenih gospodinjskih rastlin poleg lilije miru.

Simbolika orhidej in kulturni pomen

Orhideja je običajno povezana s človeško spolnostjo, deloma zaradi podobnosti rože z moško in žensko spolno anatomijo. Starogrška beseda “orxhis” se danes prevaja kot “moda”. Skupina orhidej ni bila označena kot šopek, ampak kot “satirion” in predstavlja žensko anatomijo, razmnoževanje in plodnost. Grki so orhidejo imenovali tudi “cvet veličastnosti”.

Že več tisoč let različne kulture uporabljajo orhidejo za različne namene. Na mestih, kot so Kitajska, Afrika, Nemčija in Egipt, je orhideja veljala za ljubezenski napoj in afrodiziak. Mnoge vzhodnoazijske kulture so orhidejo cenile kot simbol nečesa dragocenega in redkega. Menijo, da so Azteki pili vanilijevo orhidejo s čokolado, da so jim dali moč in moč.

Nekatere kulture so menile, da lahko orhideja določi spol njihovih otrok. Veljalo je, da če bo oče pojedel cvet, bo to zagotovilo moškega otroka, če pa bo ženska pojedla cvet, bo to zagotovilo ženskega otroka. To je eden od mnogih primerov spolne simbolike rože in njene tesne povezanosti s plodnostjo.

Orhideja ima poljubno število pomenov, odvisno od določenega kraja in časa. Spodaj je nekaj številnih pomenov, ki so povezani s cvetjem.

 • Lepota
 • Izpopolnjevanje
 • Moč
 • Razmnoževanje
 • Plodnost
 • Smrt
 • Moškost
 • Luksuz
 • Licenčnina
 • Harmonija
 • Eleganca
 • Nedolžnost
 • Čistost
 • Upam
 • Redko
 • Dragoceno
 • Slastnost
 • Skrivnost

Tetovaže orhidej za moške in ženske

Za ženske orhideja najpogosteje predstavlja idejo a "redka in občutljiva lepota." V viktorijanski Angliji so moški pogosto darovali orhideje ženskam, ki so jih romantično lovili. Mnoge ženske verjamejo, da je tetovaža orhidej odličen način za predstavitev njihove lepote in ženstvenosti; izgledajo odlično na vsaki ženski, še posebej s porjavelostjo ali temno poltjo.

Moški se običajno nagibajo k pomenu "moč" in "čar" ko razpravljajo o svojem. Nekateri moški se res odločijo za živahne barve, večina moških pa se bo odločila za navadno črno ali golo obris.

Kje si na tetovirati orhidejo

Ker je toliko vrst, jih lahko dobite v različnih barvah, kot so rdeča, roza, modra, oranžna in rumena, če naštejemo le nekatere. Umetniki tetovaže lahko nanj naredijo svoj zasuk in ustvarijo zelo edinstven dizajn. Raziščite vse možne zasnove in si vzemite čas. Dobro bi bilo raziskati nekaj različnih tetovatorjev na vašem območju in prebrati ocene o njih, ko bodo na voljo.

Modeli tetovaže orhidej so običajno večji od večine modelov, še posebej, če vključite celotno rastlino. Nekateri raje cvetijo orhideje kot celotna rastlina. Torej, kje tetovirate orhidejo, je odvisno od tega, koliko rože želite pokazati.

Dizajn in navdih za tetovaže orhidej

Komentarji

Corey 11. aprila 2019:

Moški dobijo to tetovažo, ker je barva/trak/simbol za raka na modih. Preživeli, kot sem jaz, te tetovaže dobijo kot simbol boja. Operacija za odstranitev tumorja na modih se imenuje orhiektomija, ker je oblika cvetnih listov podobna modi.

Jen dne 22. marca 2016:

Moja najboljša prijateljica iz otroštva je pred kratkim umrla zaradi rok svojega (tudi pokojnega) moža. Glede na to so bile orhideje njena najljubša roža in zdaj postajajo ena mojih. Moj mož mi je v Leighu kupil vijolično'spomin in vsakič, ko ga pogledam, poskušam ugotoviti, kako lahko vzamem tako neverjetno vrsto in ustvarim neverjetno umetniško delo z uporabo orhideje kot črke, ki piše Leigh'ime na tele. Vse ideje in predlogi so zelo cenjeni. Hvala za vaš čas in upam, da je ta objava smiselna in ne'ne zveni neumno TIA

Aloha 17. aprila 2015:

Zelo v pomoč 🙂

Sydney dne 02. oktobra 2014:

Vau, kako informativno! Nisem si predstavljal, da je za orhidejo toliko pomena. jaz'Ta vikend bom prvič tetoviral in v tetovažo vrtnic vključil orhidejo. Zaradi ljudi, ki sem jih izgubil, bo imela črno vrtnico. Hvala, ker ste v ta članek vnesli toliko pomena!

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 9. februarja 2012:

*Ciganka, najlepša hvala za še en obisk dragi prijatelj. Lepo se imej.

*Frank, vedno te je lepo videti. Bi se strinjal. Moški običajno ne dodajo barve in so v večini primerov del druge tetovaže.

*Donna, najlepša hvala, ker delite moje članke. Seveda vedno pomaga, vendar je prijazno, zato hvala.

*Writer20, cenim vaš čas in dragi komentar. Vedno sem si jih želel imeti, pa nikoli.

*AE, vesel sem, da te vidim Ruby. Hvala za obisk in lep dan.

Ruby Jean Richert iz južnega Illinoisa, 7. februarja 2012:

Obožujem orhideje. Te so lepe…

Joyce Haragsim iz južne Nevade, 7. februarja 2012:

Včasih sem gojil orhideje, ko sem živel v mestu na plaži in jih obožujem.

Če bi si tetovirala orhidejo, bi to bila, Joyce.

Donna Cosmato iz ZDA 7. februarja 2012:

Nisem si predstavljal, da je toliko sort orhidej, a obožujem te rože! Vaši članki so vedno tako poučni in vizualni, da razveseljujejo čute. Pripeto in v skupni rabi 🙂

Frank Atanacio iz Sheltona 7. februarja 2012:

namenjeno obema spoloma? tekstopiscu so mi všeč slogi, vendar se zdijo premehki za moške, kajne? Ne?

Ciganka Rose Lee iz Daytona Beach na Floridi 7. februarja 2012:

Zdaj so orhideje rože, ki so mi zelo všeč!

About the author