Ideje za literarne tetovaže: citati iz knjig

Imam trinajst tetovaž. Mislim, da so'vsi ste zelo kul (in zagotovo ne'ne izpolnjuje pogojev za "slaba kvaliteta").

Klavnica pet avtorja Kurta Vonneguta

Klavnica pet avtorja Kurta Vonneguta

Ko sem bila majhna, sem odrasle v življenju prosila, naj mi berejo. jaz'd se bom ob vsaki priložnosti približal mami, babici ali botru s knjigo v roki in psičjimi očmi. Na srečo sem bil blagoslovljen z družino, ki mi nikoli ni rekla ne. Nekateri moji najzgodnejši in najsrečnejši spomini so sedeti na babici'v naročju, ne tako skrivaj prikradenih požirkov iz skodelice čaja, ko mi je brala nekaj naših najljubših knjig: Medvedi Behrenstein, serija Mali škrlat, Grover's Prvi šolski dan in slon Barbar. Tudi takrat nisem mogel'ne dobim dovolj pisne besede.

Nikoli ne bom pozabil trenutka, ko je v mojih možganih nekaj kliknilo in sem se sam naučil brati. Star sem bil komaj štiri leta, sedel sem na postelji z dvema ločenima posteljama in listal otroke'knjiga Mala gospodična sonček. Nihče mi ni mogel prebrati ravno v tistem trenutku, zato sem se odločil, da zaprem vrata spalnice in se sam odločim. Gledal sem pisane slike in se boril, da bi izgovoril vsako posamezno besedo, ko se je kar naenkrat v meni nekaj premaknilo, besede so se začele pretakati v polne stavke, jaz pa sem brala brez napora. Ko sem bral, po tistem trenutku zame ni bilo izzivov; v tistem trenutku sem zrasel krila, ki so mi pustila misel poleteti. Branje je sčasoma popustilo pisanju in jaz'od takrat sem bil na obeh zasvojen. Še danes zelo rad berem na glas in tudi berem'starost je že od mene'sem imel partnerja, ki je bil pripravljen to storiti. jaz'Na splošno sem čustvena oseba – filmi, TV -oddaje, včasih celo reklame me lahko spravijo v jok. Toda nič me ne more premakniti tako, kot bi to lahko storilo literarno delo. Tako jasno se spomnim prve knjige, zaradi katere sem jokala dejanske solze (Heaven avtorja VC Andrews), prve knjige, ki sem jo kdaj prebrala večkrat (Girl, Interrupt by Susanna Kaysen; Prebrala sem zadnji stavek in zaprla zadnjo platnico, samo da sem obrnila in takoj začnem znova brati), spomnim se, da sem odkrila Anais Nin in Nietzscheja, kot da sta že zdavnaj izgubljena mentorja, in velika vesolja so se mi njihove besede odprle. Spomnim se, da sem naletel na citat, "Svet v meni je večji od sveta okoli mene," in natančno vedeti, kaj avtor misli.

Anais Nin

Anais Nin

Branje je najboljša oblika pobega. Ko je zgodba dobro napisana, ima moč navdihniti in zajeti, zasaditi ideje, ki so bile nekoč neznane, in kaliti prepričanja, ki jim prej niso bila znana. Moja želja po uživanju del drugih je vedno pereča potreba, ki nikoli ne zbledi, zato so verjetno 3/4 mojih lastnih tetovaž besede – lumenn, vilinska beseda, ki pomeni "blesteti," vzeto iz J.R.R. Tolkien's Gospodar prstanov in tetoviran na spodnjem delu trebuha; mojo roko obdaja poljski citat znanega učenjaka; druga polovica citata iz nemškega filma Aimee & Jaguar, kar pravi "Hočem šele zdaj" okrasi mi spodnji del hrbta; in nazadnje pravi parafraza, ki mi je bila na hrbtu narisana "zbudi svoje sanje."

Še zdaleč nisem edina, ki ima tako močno občutek glede zapisane besede, da bi si jo trajno tetovirala na kožo. Obstaja več tetovaž, kot si lahko predstavljate, ki služijo kot dokaz moči dobre knjige. Najbolj očitni pokloni so seveda beseda, citat ali celo celoten odstavek, vzeti neposredno iz besedila. Kurt Vonnegut, Ray Bradbury in Jack Kerouac so le trije od številnih avtorjev, katerih besede se pogosto nahajajo v obliki tetovaže, skupaj s pesmimi Shakespeara, Roberta Frosta in T.S. Eliot.

Literarne tetovaže: Citati & Odlomki

Literarne tetovaže: ilustracije

Nekatere tetovaže si izposojajo slike iz naslovnice oblačil, kot je logotip Fight Cluba Chucka Palahniuka'istoimenski roman ali goreči človek na naslovnici Fahrenheita 451. Seveda otroci'Knjige so zrele z odličnimi risbami, nekateri romani pa vsebujejo tudi ilustracije na notranji strani knjige. Eden mojih najljubših so nagrobniki Kurta Vonneguta's Bog vas blagoslovil, dr. Kevorkian, ki je prebral, "Vse je bilo lepo" in "Nič ne boli."

To'minila so štiri dolga leta od moje zadnje tetovaže in ugotavljam, da želja po drugi nenehno narašča. Idej mi vsekakor ne primanjkuje, edini izziv bo zožitev mojih najljubših odlomkov iz življenjske literature in izbira popolnega.

Komentarji

Bookquoteshub.com 5. maja 2013:

Mislim, da je nekaj zanimivih citatov iz knjig na www.bookquoteshub.com Nekateri od teh citatov bi naredili odlične tetovaže.

Andrew dne 10. decembra 2012:

Obožujem tetovaže. Nekega dne sem se vrnil iz službe, da bi videl svojo punco z novo tetovažo na hrbtu in bila je tako lepa. Iščete nekaj najbolj norih tetovaž na planetu? To je nekaj najboljših spletnih mest, ki sem jih našel v Googlu.

Preverite jih!

tinyurl.com/aclobuh

tinyurl.com/ayjbr5k

tinyurl.com/akxtbrs

tinyurl.com/a9eaczk

Sherry Hewins iz Sierre Foothills, CA 16. novembra 2012:

Rada sem gledala tetovaže. Ne razumem'mislim, da jaz'bom vseeno dobil eno.

Jayme Kinsey iz Oklahome, 16. novembra 2012:

To je tako čudovito središče! Všeč mi je ideja o literarnih tetovažah, vendar bi bila izbira najljubšega citata skoraj nemogoča! Tu so mi všeč slike, še posebej citat, napisan s pisavo za pisalni stroj. To je zelo kul!

Glasovanje navzgor!

Jen s kavča 26. septembra 2011:

Všeč mi je bilo to vozlišče! Res super ideje 🙂 Glasoval za Zanimiva uporabna hvala, ker ste to objavili'je zelo izvirno in zelo sem užival v branju!

zasvojen z življenjem iz Sydneyja 26. septembra 2011:

Prelepo! Ta ideja mi je zelo všeč :))

Stephanie Moulton 9. septembra 2011:

To je polno čudovitih idej. Najlepša hvala!

MissLuLuMarie iz Ohia 2. avgusta 2011:

Že nekaj časa si želim literarne tetovaže! Hvala za ideje!

emichael iz New Orleansa 27. julija 2011:

Zelo kul. Všeč mi je ideja o literarni tetovaži. Glasovano, uporabno in zanimivo.

poceni oakley sončna očala 26. julija 2011:

Hvala, ker ste ob tej priložnosti razpravljali o tem, o tem se goreče počutim in rad se učim o tej temi

tebo z Nove Zelandije 21. julija 2011:

To knjigo rad berem "Kje so divje stvari mojim otrokom. Ideja o besednih tetovažah mi je zelo všeč. Užival sem v branju različnih citatov, hvala.

Beth Perry iz Tenneseeja 15. julija 2011:

Kako super!

uspešen bloger iz Los Angelesa, Kalifornija, 14. julija 2011:

Veliko zanimivih tati.

About the author