Ideje za literarne tetovaže: tetovaže pesmi

Imam trinajst tetovaž. Mislim, da so'vsi ste zelo kul (in zagotovo ne'ne izpolnjuje pogojev za "slaba kvaliteta").

Celoten del poezije - zdaj to predanost!

Celoten del poezije – zdaj to's predanostjo!

Prva pesem, ki sem jo kdaj napisal, ko sem bil star devet let, je govoril o moškem in ženski, ki sta pozno ponoči stala v temi svoje dnevne sobe in iz neznanih razlogov nista mogla spati, zadnji stavek pa je šel nekako takole, "Poglejte jih, njihovi obrazi so blagi, saj v njenih rokah spi otrok." Tistega večera sem se zbudil sredi noči s tem zadnjim stavkom, ki mi je bil vsaden v možgane, in prvič v življenju sem v temi segel v nočno omarico, našel svinčnik in kos papirja besede in okoli nje oblikoval pesem. Spomnim se, da je bilo za devetletnika precej impresivno. Tako impresivno, da me je zjutraj, ko sem hitel pokazati mami, čudno pogledala in vprašala, "Si res to napisal?" Obožujem poezijo, ker je lahko tako močno vzbujajoča v le nekaj kratkih vrsticah, pa naj se rima ali ima samo svoj naravni tok.

Med ljudmi, ki se odločijo, da si na kožo tetovirajo celo pesem ali odlomek pesmi, obstajajo nekateri klasiki, za katere se zdi, da so še posebej naklonjeni.

Ustavitev v gozdu na snežen večer (1923)

Čigav je to gozd, mislim, da vem.

Njegova hiša je sicer v vasi;

Ne bo me videl ustaviti tukaj

Opazovati njegov gozd, ki se napolni s snegom.

Moj mali konjiček mora misliti, da je čudno

Za ustavitev brez kmečke hiše v bližini

Med gozdom in zmrznjenim jezerom

Najtemnejši večer v letu.

S svojimi pasovi se pretrese

Vprašati, če je kakšna napaka.

Edini drugi zvok's pometanje

Iz lahkega vetra in puhastih kosmičev.

Gozdovi so lepi, temni in globoki.

Imam pa obljube, ki jih bom držal,

In kilometre do spanja,

In kilometre do spanja

Tetovaže Roberta Frosta

Robert Frost je bil ameriški pesnik in dramatik iz Nove Anglije, ki je najbolj znan po delih, kot so Stopping by Woods on a Snowy Evening, The Road Not Taken, Nothing Gold Can Stay in Fire and Ice. Med prodajo svoje prve pesmi My Butterfly: An Elegy leta 1894 in njegovo smrtjo pri starosti 88 let leta 1963 je prejel štiri Pulitzerjeve nagrade za poezijo in bil počaščen, da je ob inavguraciji predsednika prebral eno od njegovih pesmi. John F. Kennedy leta 1961. Natpis na njegovem nagrobniku, ki se nahaja na pokopališču Old Bennington v Vermontu, navaja vrstico iz ene od njegovih pesmi: "Imel sem ljubimca's prepirom s svetom."

literarno-tatoo-ideje-pesmi-tetovaže literarno-tatoo-ideje-pesmi-tetovaže literarno-tatoo-ideje-pesmi-tetovaže

Nič zlata ne more ostati (1923)

Narava'Prva zelena je zlata,

Njen najtežji odtenek.

Njen zgodnji list'je cvet;

Ampak samo tako uro.

Nato list popusti na list.

Tako je Eden potonil v žalost,

Tako se zarja spusti.

Nič zlatega ne more ostati.

literarno-tatoo-ideje-pesmi-tetovaže

Tetovaže Dylana Thomasa

Dylan Thomas je bil valižanski pesnik in pisatelj, ki se je rodil v Walesu in umrl v New Yorku v tragični mladosti pri 39 letih leta 1953. Njegovo najbolj znano delo, ne glede na roke, je Do Not Go Gentle Into That Good Night, ki je bilo napisano. za svojega umirajočega očeta leta 1952. Bil je eden od Dylana Thomasa' zadnje pesmi in bi se izkazalo za srhljivo samoevolgijo, saj je sam umrl leto kasneje. V času smrti je ostal v New Yorku, da bi nastopil v Under Milk Wood. Thomas je imel dolgo zgodovino astme, izčrpanosti in težav s srcem in prsnim košem. Njegova odvisnost od alkohola zagotovo ni'To ni pomagalo, toda ravno ta dva dejavnika sta se povečala v New Yorku's onesnaženostjo zraka, ki je na koncu povzročila Dylana Thomasa' prezgodnja smrt.

literarno-tatoo-ideje-pesmi-tetovaže literarno-tatoo-ideje-pesmi-tetovaže literarno-tatoo-ideje-pesmi-tetovaže

E.E. Cummings tetovaže

Edward Estlin Cummings (14. oktober 1894 – 3. september 1962) je bil ameriški pesnik, ki je v svojem življenju napisal impresivnih 2900 pesmi in štiri drame. Sodobni slog njegovih pesmi (pod vplivom predvsem Gertrude Stein in Ezre Pound) je najbolj prepoznaven po tem, da ne vsebuje velikih črk in občasno uporablja ločila. Tudi njegovo ime je pogosto zapisano kot "e e cummings," čeprav ni dokazov, da bi pesnik raje zapisal tako. E.E. Cummings je vodil uspešno kariero, ki je trajala tri desetletja, preden je umrl zaradi možganske kapi v starosti 67 let v New Hampshireu.

literarno-tatoo-ideje-pesmi-tetovaže literarno-tatoo-ideje-pesmi-tetovaže Od:

Od: "Naj bo moje srce vedno odprto"

Od:

Od: "Moj oče se je premikal skozi usode ljubezni"

Več pesniških tetovaž

Komentarji

Skyler DeCristoforo iz Olimpije, WA 21. maja 2013:

To središče je preprosto preprosto povedano! Obožujem poetične tetovaže. Na prsih imam svojo pesem in nameravam dobiti več na drugih lokacijah po telesu. Mnogi ljudje vidijo kožo kot prazno platno, ki ga ponazarjamo s tetovažami. Ni tako pogosto videti kožo kot prazno stran, na katero je treba pisati. Osebno se mi zdi briljantno. Resnično kopam vse slike skupaj s člankom. Absolutno super

Beastgate 11. februarja 2013:

"Ne odgovarjajo,

Njihov razlog ni, da bi razložili,

Njihovo, ampak storiti in umreti"

Joshua Pine iz San Francisca 23. marca 2012:

Vau … In če pomislim, da so tetovaže z besedami slaba ideja … Popravljam The Marriage of Heaven and Hell – avtor: William Blake! dobro vozlišče!

Poetični bedak 9. decembra 2011:

Obožujem poezijo, vendar me tatuji ne zanimajo. Kljub temu je to odlično središče in nekaj črnila'prikazane so iz mojih najljubših pesmi. Všeč mi je bilo. Hvala.

becauseilive (avtor) od N.J. 1. decembra 2011:

@tammyswallow – To'super je! To me veseli, ko slišim 🙂 Obstaja toliko odličnih idej za tetoviranje. jaz'vesela sem te'se počutite navdihnjeno.

Tammy iz Severne Karoline 1. decembra 2011:

To je fascinantno. Branje vaših vozlišč me je spravilo v razmišljanje, da bi si naredil tetovažo!

RichardCMckeown 15. septembra 2011:

Odlične pesmi o tetovažah.

Sammy iz Avstralije 17. avgusta 2011:

Vau, tole je neverjetno, če bi si le želela tetovažo!

moda 3. avgusta 2011:

WOW to je čudno in zanimivo. Bravo

Debbie Carey iz Rivertona, KS, ZDA, 31. julija 2011:

Vau, nikoli nisem videl celotnih pesmi v tetovažah. Lepe so, a zaradi ljubezni do besed nikoli ne bi mogel toliko zdržati. Prešibka sem.

Glasovano, super in lepo

Phoebe Pike dne 30. julija 2011:

Eden od mojih prijateljev ima celotno pesem "Krokar" Avtor Poe kot tetovaža.

Erin Bower iz Gruzije 30. julija 2011:

Nekaj ​​od tega je precej super, vendar mi ni jasno't mislim, da imam toliko predanosti poeziji; Vseeno mi je všeč! Glasoval sem za to in super!

About the author