Ideje za tetovaže: Gargoyle Tattoo Designs (s slikami)

Imam trinajst tetovaž in več piercingov in mislim, da so'vsi ste zelo kul.

Tatoo krilate gargojle.

Tatoo krilate gargojle.

Zgodovina gargojlov

Gargojle so groteskno izrezljani kamni z izlivi, namenjenimi odvajanju vode od strehe in strani stavbe, ko dežuje. Iz francoskega gargouille in latinskega gurgulio pomeni oba "grlo" ali "požiralnik," Gradnja gargojla sega v starodavne Grke. Postali so bolj priljubljeni v srednjem veku (okoli leta 1200) in so jih uporabljali po vsej Evropi, Egiptu in Grčiji za preusmerjanje vode.

Po legendi iz leta 631 po Kr je kancler kralja Clotairea II rešil državo okoli Rouena pred pošasti po imenu Gargouille. Bitje je ujel en sam prostovoljec – obsojen človek. Groteskne značilnosti gargojla naj bi prestrašile zle duhove. Kot taka je gargojla postala simbol zaščite.

Kaj Gargoyles predstavljajo

  • Zaščita
  • Varstvo
  • Zaščita pred neželenimi duhovi

Od 19. stoletja so se gargojle, znane tudi kot himere, pogosto uporabljale kot okras na mestnih stavbah in cerkvah, pri čemer se poudarek ni več posvečal preusmerjanju vode. Gargojle so zdaj postavili na pomembne zgradbe kot simbol zaščite.

Mit o gargojli pravi, da lahko gargojle neskončno stojijo na straži in odganjajo neželene duhove – zato morajo biti zastrašujoče in iznakažene. Oživijo le ponoči, gargojle s krili pa lahko letijo naokoli in ščitijo celo vas, ko pride mrak, in se vrnejo na svoje mesto, ko sonce vzide.

Galerija slik Gargoyle Tattoos

Zakaj jaz'm Zanima me Gargoyles

Ko sem bil v srednji šoli, so mi nekateri prijatelji povedali o zapuščenem dvorcu ob makadamski cesti pri cesti 537 v Springfieldu. Bil je zavit za drevesa nasproti koruznega polja, ki je prišlo prav, ko je nekega popoldneva tja skrival avto med vrstami koruznih koščkov.

Policisti so redno patruljirali po stari makadamski cesti; dvorec je bil znan po posegu. Nisi mogel'niti ne vidim strukture izza debelih borovcev. Toda moji prijatelji so bili že prej, zato so vedeli pot.

Zapuščeni gotski dvorec

Nikoli ne bom pozabil, ko smo dvajset sekund kasneje prišli na jaso. Nenadoma so se masivna drevesa razšla in pred mano je stal ogromen tri nadstropni dvorec. Nisem bil pripravljen, ko smo prvič šli tja; V svojih sedemnajstih letih na Zemlji še nikoli nisem videl česa podobnega. Bila je ogromna, velika gotska vila s križi na vrhu in kupolo na strehi. Povsod po spodnji strani strehe so bile gargojle.

Gargoyles so bili povsod

Prav tisti dotiki izdelanih križev in grozečih gargojlov so ga na prvi pogled najbolj zapomnili. Na levi strani je bilo videti kot nekakšen nadstrešek za avto (kasneje sem izvedel, da se temu reče porte cochere, in tu so se vozili vprege s konjsko vprego, da bi spustili svoje potnike). Okna in vrata so bila zaprta z deskami, vendar smo lahko vstopili skozi majhno okno v kleti.

Zasenčen z debelo maso poraščenih dreves in brez elektrike je bil dom zavit v temo in nisem mogel'Ko smo prečkali klet in se odpravili po stopnicah do glavnega nadstropja, nisem videl ničesar, vendar sem vedel, da sem obkrožen z neredom škatel ali pohištva ali karkoli drugega, kar je zamašilo prostor pod zemljo.

Raziskovali smo, dokler se nismo zmotili

V prvem nadstropju je bilo veliko glavno stopnišče, ki se je dvignilo do tretje stopnje, vendar se nanj nismo povzpeli ne tisti dan, ne takrat. Namesto tega smo raziskali glavno nadstropje z njegovim zmedenim, dezorientirajočim tlorisom, ki je šlo skozi vrata za vrati, ki so vodila v sobo za sobo. Bilo je veličastno, tudi s poslabšanjem in hudim vandalizmom; lahko bi rekli, da je to mesto posebno. Bilo je že pozno in nekaj nas je prestrašilo, zato smo odšli z načrti, da se vrnemo, ko bo zunaj svetlo.

Komentarji

Motorno usnje 9. avgusta 2010:

Iskreno povedano, ne vem'ne maram takšnih tetovaž. Seveda lahko izgleda odlično, toda v večini primerov se ljudem s takšnimi tetovažami celo zdi'ne vem, kako se imenuje bitje, naslikano na njih, kar je res žalostno.

About the author