Ideje za tetovaže: nenehna zgodba

Imam trinajst tetovaž in več piercingov in mislim, da so'vsi ste zelo kul.

Če ste bili otrok 80 -ih in se niste zaljubili v The Neverending Story, ne vem'nočem te poznati. Po prvem ogledu te pustolovske mojstrovine iz leta 1984 sem bil takoj zasvojen. lahko'niti ne štejem, kolikokrat sem film previjal, da bi ugotovil, kakšno ime Bastian kriči v veter. Želel sem, da bi bil Falcor moj hišni pes. Atreyu je bil moj bodoči fant. In če ne bi mogel't sam fizično nisem postal otroška carica, želel sem si vsaj, da bi bila moja sestra.

Ko sem bil starejši in si film občasno še vedno ogledoval, sem začel dojemati nekatere globlje filozofske koncepte, ki smo jih raziskali v filmu. Eden mojih najljubših citatov je, "Ne vemo, koliko časa lahko preživimo Nič." Nič je nevidna, vseobsegajoča sila, ki uničuje deželo Fantazijo. Neustavljivo je.

V mojih najstniških letih sem razumel, da nič ni hujše od nečesa, tudi če je nekaj neprijetno. Ko vas na primer ne porabi nič depresije ali osamljenosti, je ogromno in temno in neskončno. Neznosno je, čeprav se nosi. Vse bi bilo boljše od praznine. Leta, potem ko sem naletel na globlji pomen, sem rad sebi in drugim govoril, da bom raje občutil bolečino kot pa nič.

Nisem sam v svoji obsedenosti z The Neverending Story. Ljubezen do tega fantastičnega filma, v katerem nastopajo igralci, ki jih nikoli več nismo videli ali slišali, delijo številni in jih spominjajo v mesu na različne načine.

Auryn tetovaže

Auryn je talisman, ki Atreyu pomaga pri iskanju skozi Fantazijo. Ima dve kači kontrastnih barv, oblikovani v vrsti neskončnega vozla. jaz'težko se spomnim, ali se to zgodi tako v filmu, ampak tukaj'tako se to dogaja v knjigi. Potem ko Bastian vzklikne Otroška cesarica' novo ime (Moonchild, zdaj vem, kako ji je dal ime, po Googlovem iskanju, opravljenem 20 let po tem), mu da Auryn in mu naroči, naj sledi tistemu, kar je napisano na hrbtni strani. Zapisana je ta nemška fraza: "Tu, was du willst". Angleški prevod je: "Naredi, kar želiš."

Falkor tetovaže

Falkor, zmaj sreče, se spoprijatelji z Atreyujem in mu pomaga pri potovanju po čudnem svetu Fantazije, ko skuša najti zdravilo za bolno otroško cesarico in na koncu premagati Nič. Falkorja najbolje opišemo kot puhastega zmajevega psa, saj je zelo podoben kitajskemu zmaju, uživa pa tudi, če ga praskajo za ušesi. Čeprav je zmaj sreče, leti brez kril, ker mu vse uspe, saj hitro spomni druge like, "z srečo!"

Gmork tetovaža

Gmork tetovaža

Gmork tetovaže

Gmork je zlobni volkodlak, katerega edini namen je izslediti in ubiti Atreyua. Gmork je služabnik Niča (ki ni in ga ni mogoče videti). V celotnem času filma ne zaostaja za Atreyujem. Skoraj ga ubije v močvirju žalosti, a Falkor reši dan. Končno napade Atreyu v Spook Cityju, vendar mu to ne uspe, saj se udarja z nožem, ki ga je Atreyu improviziral.

Več idej za tetoviranje iz nenehne zgodbe

V The Neverending Story je še veliko drugih likov, ki so vredni tetovaže. Južni preročišče je vsevedni prerok, ki ga varujejo tri ločena vrata. Prva vrata Oracle so dve rumeni žareči sfingi, druga vrata pa sta dve modri žareči sfingi, ki sedeta nasproti drug drugemu.

Starejši Morla je velikanska želva, ki jo pogosto zamenjajo za goro. Engywook in Urgl sta par poročenih, prepirajočih se gnomov, ki živita tik v bližini južnega preročišča. Engywook je znanstvenik, ki je leta preučeval Oracle, a se mu nikoli ni približal.

Film ima toliko odličnih likov in odtenkov, ki jih je mogoče ceniti le z ogledom iz prve roke. Če niste't tega že storite, takoj pojdite na to (upoštevajte, da je bil to film iz 80 -ih let in ga tako vzeli z rezervo). Potem smo morda lahko prijatelji.

© 2011, ker živi

Komentarji

Joj 24. oktobra 2019:

Človek je nekaj teh smešnih.

About the author