Ideje za tetoviranje: Kurt Vonnegut

Imam trinajst tetovaž in več piercingov in mislim, da so'vsi ste zelo kul.

"Tako gre" Tattoo Inspired by "Klavnica-pet"

"V hipu mi je prišlo na misel, da bo vse, kar je bilo, vedno in vedno, kar bo kdajkoli bilo."

Odkriti Kurta Vonneguta, ko sem bil mlad, je bilo monumentalno, ker sem se, čeprav sem bil vedno požrešen bralec, prvič res povezal z žanrom znanstvene fantastike.

Vonnegut'Najbolj znana dela, ki so se začela z objavo Player Piano leta 1952, so še danes izjemno priljubljena. Vonnegut, rojen leta 1922 in še vedno ljubljena ameriška ikona tudi po njegovi smrti leta 2007 v starosti 84 let'Brezčasni liki in citati so pogosto upodobljeni v obliki tetovaže.

Klavnica-pet tetovaž

Kurt Vonnegut'Polavtobiografski, satirični roman Klavnica pet (1969) govori o vojaku po imenu Billy Pilgrim in spremlja njegova potovanja skozi čas. Billyja so Nemci med bitko pri Bulgeu ujeli in ga zaprli v zapuščeni klavnici. Ker se je Billy pravočasno odlepil, naključno potuje tako naprej kot nazaj v času, doživlja prihodnje dogodke in podoživlja pretekle dogodke.

Na koncu ga ugrabijo vesoljci s planeta Tralfamadore, ki lahko vidijo v štirih dimenzijah in zato že poznajo vsak trenutek svojega življenja. Tralfamadorci, ki so se prvič pojavili v Vonnegutu'Predhodno objavljene Titanove sirene se še naprej pojavljajo v več njegovih delih.

Med enim takšnim potovanjem skozi čas se Billy vrne v poročno noč, ki se je zgodila kmalu po izpustitvi z oddelka za duševne bolezni. Po končani poroki s svojo grdo, bogato ženo s prekomerno težo Valencia prosi Billyja, naj ji pove zgodbo o vojni. Ne more se odzvati, zato Vonnegut kot pripovedovalec govori zanj in trdi, da bi bil dober epitaf za Billyja in tudi za avtorja, "Vse je bilo lepo in nič ni bolelo."

Pregovor "Tako gre" se večkrat uporablja v romanu (natančneje 106 -krat), pogosto v času smrti, umiranja ali drugih vprašanj smrtnosti. Ta ponavljajoči se refren "isn'T odlikuje ga edinstveno besedilo toliko, koliko čustev-in zavračanje čustev-združuje v tri preproste, svetovno utrujene besede, ki hkrati sprejmejo in zavržejo vse."

Mačka's Cradle Tattoos

"Ona je bila bedak, jaz pa tudi jaz in prav vsak, ki misli, da vidi, kaj počne Bog."

Vonnegut'Četrti roman, izdan leta 1963, mu je sčasoma prinesel magisterij's Diploma iz antropologije na Univerzi v Chicagu leta 1971. Pripovedovalec John je pisatelj, ki raziskuje, kaj so počeli pomembni ljudje na dan, ko so Združene države odvrgle bombe na Hirošimo in Nagasaki. Njegove poizvedbe ga pripeljejo do družine Hoenniker, ki so bili otroci "Oče atomske bombe," Felix Hoenniker.

Felix'Druga stvaritev je bila snov, imenovana led-devet, ki je zdaj na skrivaj v posesti njegovih otrok. Janez in otroci na koncu končajo na Karibih na otoku San Lorenzo, izjemno revni državi, ki izvaja bokononizem, nenavadno postmoderno religijo. Od tu naprej zgodba napreduje.

Nekateri izmed mojih najljubših delov romana so, ko se seznanimo z bokononističnim jezikom in izrazi, ki jih uporabljajo za razlago različnih pojmov. Na primer, karass, a "skupina ljudi, ki pogosto nevede delajo skupaj, da bi delali Boga's bo. Ljudje si lahko pri Mački predstavljamo kot prste's zibelka." Nasprotno, granfalloon je "skupina ljudi, ki si predstavljajo, da imajo povezavo, ki v resnici ne obstaja."

Ko se Bokononist zamisli, kako zapleteno in nepredvidljivo je življenje, si zašepeta, "Zaseden, zaposlen, zaposlen," refren, ki je od takrat postal priljubljena tetovaža.

Zajtrk tetovaže prvakov

"Naše zavedanje je vse, kar je živo in morda sveto v vsakem od nas. Vse ostalo pri nas je mrtev stroj."

Vonnegut'50. rojstnodnevno darilo zase, ki je izšlo leta 1973, je bil zajtrk prvakov izmenično naslovljen Zbogom, modri ponedeljek. To je zgodba o Kilgore Trout, starajočem se piscu znanstvene fantastike, ki se pojavlja in znova pojavlja v številnih drugih Vonnegutovih's dela.

Dwayne Hoover je bogat poslovnež, ki hitro izgublja razum in mu izročijo eno od postrvi Kilgore'je izmišljen in začne verjeti, da so besede sporočilo, namenjeno samo njemu – da so vsi roboti in da je Hoover edini s svobodno voljo.

Vonnegut je bil nedvomno ploden in domiseln, ne glede na to, ali piše roman ali ne. Njegov podpis je pogosto spremljala skica njegovega obraza, pogosto pa so ga lahko v intervjujih brali, da izraža občutke, zaradi katerih se je zdel daleč pred svojim časom. Njegove misli so ikonične in ker bodo njegovi občutki trajali tudi onkraj njegovega življenja, pa tudi onkraj našega, zato trajno črnilo gospoda Vonneguta nikoli ni slaba ideja.

Zdaj se bojiš bolečine, Unk, a zmagal si'če se ne naučiš, se ničesar ne naučiš'ne povabite bolečine. In več ko se boste naučili, z veseljem boste prestali bolečino.

– Kurt Vonnegut, "Titanove sirene"

© 2012, ker živi

Komentarji

Borz 22. julija 2013:

Samo vnesite brezplačne ločitve tetovaže. Dosegli boste vsaj milijon zadetkov. Pat Fish je dober. Zakaj ne bi naredili nekaj bolj osebnega? Prijatelj umetnik naj vam kaj oblikuje. Ali pa bi lahko sami narisali kaj. Vsak ugleden umetnik bo sodeloval z vami pri oblikovanju pravega dizajna. Če umetnik ne želi sodelovati z vami, morate najti novega. Druga spletna stran, ki jo lahko poskusite, je tattooartists.org Navaja številne najboljše umetnike tetovaž na svetu. Vsaj ko greste tja, boste lahko ugotovili, kakšen slog iščete. Morda boste videli nekaj, kar vam je res všeč, in sami se lahko lotite tega oblikovanja. Imel sem srečo. Prvemu profesionalcu sem našel velikega umetnika' tetovaža. Našla je sliko, ki sem jo želela, in jo dala sama. To'zame je popoln. Toliko zaupam njenemu delu, da sem ji dal idejo za telečji rokav in ji rekel, naj teče z njim. Prosto vlada oblikovanju in barvam. Upam, da boste našli umetnika, ki bo za vas pripravljen enako. Lepe želje in nas obveščajte!

ReverieMarie iz Tuscaloose, Alabama, 23. januarja 2013:

Obožujem to vozlišče! Pravzaprav sem razmišljal, da bi si naredil tetovažo na temo Vonnegut, zato je lepo vedeti, da imajo tudi drugi!

amberparks iz La Plata, dr.med 28. januarja 2012:

V tem sem zelo užival 🙂

Liz Green Berry od TX 7. januarja 2012:

Res zanimivo!

diogeni iz Velike Britanije in Mehike 2. januarja 2012:

Vonnegut je bil v svojih časih prerok. In tatoo umetniki ga morajo častiti. Njegove predstave o vsem, kar je bilo in bodo (na kratko), danes podpira znanstvena študija vesolja in njegovih delcev. Verjamemo, da je to zaenkrat res.

Užival sem v tvojem dobro ilustriranem članku … Bob

Eanatas iz Ohia 1. januarja 2012:

Vonnegut je eno mojih najljubših branj. Obožujem tetovaže. Ljudje resnično spreminjajo slog za tetovaže.

About the author