Ideje za tetoviranje: Tetovaže Ambigram

Imam trinajst tetovaž in več piercingov in mislim, da so'vsi ste zelo kul.

Filozofija/Umetnost & amp; Znanost

Filozofija/umetnost & Znanost

Ko sem prvič prebral Angele & Demoni Dana Browna, bil sem presenečen nad umetniškim talentom, ki je bil uporabljen pri oblikovanju več ambigramov, prikazanih v knjigi. Na koncu, ko je ambigram za "zemlja, zrak, voda, ogenj" je razkrito, bil sem navdušen.

Ambigram je tipografska zasnova, kjer ima beseda ali stavek pomen, pa naj bo'gledano desno ali navzgor. Lahko je enaka beseda, ki se bere v obe smeri, ali pa ena beseda na desni strani navzgor in popolnoma druga beseda na glavo. Obstaja veliko različnih vrst ambigramov (rotacijski, tridimenzionalni, zaznavni premik in celo večjezični, ki jih je mogoče brati na en način v enem jeziku in na drug način v drugem jeziku).

Točno, kako nastanejo ambigrami, presega moje razumevanje. jaz'prepričan sem, da gre za briljantnost in/ali kakšen računalniški program. Vse kar vem je, da izgledajo super in so v zadnjih letih postali zelo priljubljen dizajn tetovaž. Vem tudi, da raper Talib Kweli omenja koncept v eni od svojih pesmi, kjer poje, "Obrnite igro na glavo kot ambigram." Res ne bi smel'poleg tega ne potrebujejo nobenega dokaza o njihovi čudovitosti!

Zrcalno-slikovni ambigrami: ista beseda se bere na oba načina

Zrcalno-slikovni ambigrami so modeli, ki jih je mogoče prebrati, ko se odražajo v ogledalu-berejo se kot ista beseda ali fraza, kakor koli pogledate.

Ambigrami s steklenimi vrati: različne besede, različni načini

Različica zrcalnih slik je "steklena vrata" ambigrami, modeli, ki tvorijo različne besede ali besedne zveze, odvisno od tega, v katero smer'ponovno ogledano. Ta izraz so dobili zato, ker jih je mogoče natisniti na steklena vrata, da se pri vstopu ali izstopu drugače berejo.

Verižni ambigrami

Verižni ambigram je oblika, kjer so besede med seboj povezane, običajno v obliki kroga. Črke se pogosto prekrivajo, zato se ena beseda začne sredi druge besede. jaz'sem videl to vrsto tetovaže, ki se večinoma izvaja z ljudmi'imena, čeprav jaz'Prepričan sem, da obstajajo tudi drugi načini. Simetrija je bistvenega pomena pri tetoviranju verižnega ambigrama.

Zasnova ambigrama je enostavna – tam'Tona spletnih mest, ki ustrezajo takšnim potrebam. Ključno je najti dobrega, trdnega tetovatorja (poudarjam besedo umetnik), ki ga lahko izvede. Razmik in velikost sta ključna za zagotovitev, da se tetovaža odlično bere in je pri gledanju v obe smeri enostavna za oči. Med raziskovanjem informacij za ta članek sem naletel na številne tetovaže ambigrama, od katerih so mi mnoge zgorile. Vsekakor vas spodbujam, da se potrudite, da bi našli nekoga, ki bi lahko ustvaril tetovažo, ki jo ljudje dejansko lahko preberejo.

Komentarji

Elizej 10. avgusta 2011:

imam "ljubezen sovraštvo" tetovaža ambigram na moji nogi & dobil veliko komplimentov za to … Še ena ideja.

tetovaža wow dne 30. aprila 2011:

to mi odpira oči, všeč mi je. isto sem videl na svojem urlu. kul

Tetovaža 19. aprila 2011:

http://www.greattattoos.net/

diogeni iz Velike Britanije in Mehike 30. marca 2011:

Skratka, Google te ima rad! Nisem bil't celo na hubpages in hitro so vas izbrali v latinskih stavkih.

Tukaj'je ena "Ubi bene ibi patria" "Kjer se nekdo dobro počuti, je eden's državo"

Bob mislim, da sem'Spremljal vas bom, ko sem tako nenamerno našel vaše spletno mesto.

Cathy Nerujen z roba resničnosti in znanega prostora 15. marca 2011:

Kakšna neverjetna optična iluzija tetovaže. To je čudovito. Hvala vam.

TattoGuy 4. marca 2011:

Vsekakor je bilo super, Jaclyn'Vedno je vredno počakati na enem od vaših tatoo vozlišč. Nazdravite za še eno lepotico, uživajte v vikendu !

Tiffany iz Springbrooka, AB 3. marca 2011:

To je bilo super! Pravzaprav nikoli nisem pomislil, da bi si naredil tetovažo ambigrama. Mislim, da bom zagotovo moral narediti enega od naslednjih'je ena. 🙂

About the author