Japonske samurajske tetovaže: ideje, modeli in pomeni

Richard Hale je navdušenec nad tetoviranjem, ki preučuje in raziskuje simboliko, pomene in zgodovino tetovaže.

samurajske-tetovaže-in-pomeni-japonski-samurajski-tetovaže-in-modeli-samurajske-tetovaže-galerija

Micael Faccio CC-BY, prek flickr

Samurajske tetovaže so zelo priljubljene v japonski kulturi. Čeprav to ni običajna tetovaža v Ameriki, ima še vedno sledilce, zlasti med ljudmi, ki občudujejo Japonsko. Njihovi modeli so zelo podrobni in precej barviti. Čeprav prihajajo v različnih velikostih in stilih, je večina modelov zaradi podrobnosti v tej tetovaži večja.

Običajno predstavljajo lastnosti in lastnosti samurajev. Pogosto simbolizira moč in pogum, skupaj s kopico drugih pomenov. Modeli so precej osupljivi in ​​kot nalašč za tetovaže z rokavi z različnimi elementi in simboli, ki lahko spremljajo njihovo temo. Spodaj, jaz'Predstavila vam bom njeno zgodovino, različne pomene in oblikovalske ideje.

Pomeni tetovaže samurajev

Samurajska tetovaža lahko predstavlja različne pomene. Ker obstaja veliko različic, se lahko pomeni med različicami razlikujejo. Ne pozabite, da na koncu vaša tetovaža simbolizira tudi tisto, kar si želite. Kot rečeno, tukaj imajo nekaj tradicionalnih pomenov:

Kot rečeno, tukaj imajo nekaj tradicionalnih pomenov:

 • Moškost
 • Pogum
 • Pogum
 • Čast
 • Plemstvo
 • Samodisciplina
 • Skromnost
 • Spoštovanje
 • Služiti
 • Bojevnik
 • Življenje
 • Smrt

Ker so samuraji vsak dan živeli kot zadnji, lahko vaša tetovaža simbolizira isto. Lahko je tam, da vas spomni, kako krhko je življenje v resnici. Lahko vas spomni, da živite vsak trenutek, kot da je bil vaš zadnji, ker nihče od nas ni prepričan v jutri. Izberejo ga lahko tudi tisti, ki cenijo samuraje in njihovo kulturo. Te tetovaže obstajajo že vrsto let na Japonskem-te tetovaže so tradicionalno nosili kot tetovaže s celotnim hrbtom, celotnim telesom ali s polnimi rokavi.

Zgodovina tetovaže samurajev

Ko gre za tradicionalne japonske tetovaže, ni nobena lahko bolj simbolična kot samurajska tetovaža. Že vrsto let so na Japonskem priljubljena izbira. Toda z naraščajočo priljubljenostjo v zahodnih kulturah jih zdaj lahko najdemo po vsem svetu. V današnjem času jih nosijo tako moški kot ženske. Tradicionalno pa simbolizirajo moškost. Oblikujejo jih lahko na različne načine in imajo lahko visoko simbolno vrednost za tiste, ki nosijo takšno tetovažo.

Samuraji imajo bogato zgodovino tradicij in vrednot. Še danes so še vedno med najbolj odlikovanimi bojevniki vseh časov. Beseda "samuraj" izhaja iz besede "saburau," kar pomeni "služiti." Druga predstavitev te besede je "čakati na osebo z višjimi položaji v družbi."

Življenje samurajev

Od samurajev se je pričakovalo, da bodo živeli na določen način, ki predstavlja čast, plemenitost in služenje. V 13. stoletju se je razvil zen budizem, samuraji pa so svoje standarde in ravnanje oprli na to prakso. Zen meditacija je postala zelo pomembna za samuraje. Uporabljali so ga za pomiritev samurajev's misli. S to prakso so samuraji postali disciplinirani v vojni umetnosti. Budizem je tudi vodil samuraje k odpravi nepotrebnih pobojev, saj jim je pokazal, kako se ponovno roditi.

Bolj kot karkoli drugega so bili znani po svojih bojnih sposobnostih, zlasti po veščinah borilnih veščin. Z vplivom budizma so bili usposobljeni za discipliniran pristop. Z novo prakso in svojimi sposobnostmi so postali vrhunski bojevnik svojega časa. Sledili so praksi "Bushido," ki je predstavljal "pot bojevnika." Svoja načela so gradili na pogumu, spoštovanju, časti in samodisciplini, pri čemer so ta načela cenili tako v življenju kot v smrti.

Zen budizem je tudi naučil samuraje premagati strah pred umorom in strah pred smrtjo. Zaradi tega naj bi živeli določen način življenja. Naučili so se živeti vsak dan, kot bi bil zadnji. Naučili so se tudi vzdrževati svoje življenje v redu in vse ostalo vmes. Običajno bi se poročili in imeli otroke, da bi zagotovili, da bo njihov družbeni sloj še naprej živel. Po letih in letih nenehne vojne je to pomagalo ohraniti njihov družbeni sloj naseljen. Če bi se samuraj poročil, bi tudi njegova žena postala članica njegovega razreda, prav tako njihovi otroci.

samurajske-tetovaže-in-pomeni-japonski-samurajski-tetovaže-in-modeli-samurajske-tetovaže-galerija

Videz samurajske tetovaže

Ker so samurajske tetovaže povezane z japonsko kulturo, so pogosto oblikovane z različnimi simboli japonske kulture. Običajno so upodobljeni s svojo katano, ki je posebna vrsta meča. Povezujejo jih s cvetom češnje, ki je pravzaprav simbol japonskega samuraja. Zaradi tega samurajske tetovaže pogosto vključujejo rože češenj. Obstaja več drugih simbolov in elementov, ki jih lahko prikažete s svojimi samuraji, kot so zmaji, gejša, koi, yin-yang ali tigri. Lahko vključujejo tudi Kanji (japonsko pisanje s kitajskimi črkami). Izdelamo jih lahko v različnih velikostih in s črnilom skoraj povsod po telesu. Vendar pa se ljudje najpogosteje odločijo, da jih imajo na rokah ali na hrbtu.

Vaša tetovaža lahko prikazuje tudi samuraje v različnih položajih. Lahko jih upodobijo s katano v roki ali pa na konju. Lahko so oblikovane tako, da izgledajo neustrašno ali v miru. Različni modeli ponujajo več različnih možnosti, ki jih morate upoštevati – vzemite si čas za ogled vseh različnih modelov v tem članku in drugje. Tako boste dobili predstavo o tem, kaj je na voljo, tako da lahko zberete nasvete in ideje za svojo edinstveno tetovažo.

Kaj morate vedeti, preden se tetovirate

Preden si naredite tetovažo japonskega samuraja ali katero koli drugo tetovažo, se morate spomniti nekaj zelo pomembnih stvari. Vzemite si čas za raziskovanje tetovaže. Želite biti prepričani, da popolnoma razumete, kaj predstavlja in zastopa vaša tetovaža. Don'ne mudi, da bi se narisal! Moški in ženske, ki naglo hitijo tetovirati, običajno obžalujejo svojo izbiro pozneje. Če niste prepričani, pustite več časa. Poskrbite, da vam bo prvič uspelo!

© 2012 Richard Ricky Hale

Komentarji

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 5. septembra 2012:

Max, hvala, ker si si vzel čas za komentar. Ja, zelo zanimiva zgodovina o njih. Z lahkoto razumem, zakaj bi si kdo želel takšne tetovaže.

BeyondMax iz Sydneyja v Avstraliji, 24. avgusta 2012:

Vau. Zelo zanimivo ozadje in slike same so kot odprta knjiga. Neverjetno, fascinantno!

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 23. avgusta 2012:

*Lightshare, hvala, ker ste si vzeli čas za obisk. Upam, da ste uživali in hvala še enkrat!

*Rosemay, vedno te slišim 🙂 Nekateri so zelo podrobni. Verjetno bodo dnevi in ​​tedni vredni dela na nekaj. Uživam v zgodovini na njih, vedno v zgodovini. Cenim, da ste opazili, veliko pomeni! Pazi Rosemay.

Rožmarin Sadler iz zaliva Hawkes – Nova Zelandija 18. avgusta 2012:

Vau, te so osupljive. V njih je toliko podrobnosti, zagotovo bi trajalo več kot ena 'sedenje' za dokončanje zapletenih in podrobnih tatov.

Všeč mi je, kako vključuješ zgodovino, zgodbe za te tetovaže.

V to je vloženo ogromno dela.

Awesome Up in še veliko več

Lightshare 16. avgusta 2012:

Vau !! Neverjetna zbirka slik in izmenjava informacij.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 15. avgusta 2012:

Ruby, hvala za obisk in komentar. Da, nekateri so zelo podrobni. Nekateri bodo verjetno potrebovali več mesecev.

Alocsin, hvala, ker si se oglasil. Ja, to bi bila prava pot za pisano, veliko tetovažo. Na hrbtu izgledajo odlično.

Hvala obema in pazite nase.

Aurelio Locsin iz Orange County, CA 14. avgusta 2012:

Ne razumem'mislim, da jaz'kdaj sem videl samurajsko tetovažo, ki je zaradi svoje velikosti vsekakor precej opazna. Če ti'šli boste veliko, vnesite veliko barve, kar kaže več vaših primerov. Glasovanje za Up and Beautiful.

Ruby Jean Richert iz južnega Illinoisa 13. avgusta 2012:

Moj, nekateri od teh pokrivajo celoten hrbet, morajo trajati dolgo in biti boleči, a tudi lepi so … Hvala Ricky…

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 13. avgusta 2012:

Nell

Tammy

Frank

Klingonkorra

Mhatter

Pix

Gyspy

Aviannovice

Hvala vsem za obisk, čas in komentarje 🙂 Zelo težko vas spremljam 🙂 Trudim se po najboljših močeh, res. Nell, to je kul. Kot verjetno veste, so filmi in knjige res povečali priljubljenost samurajev. Hvala za delitev Nell !! Frank in Tammy, najlepša hvala. Enako velja za vas oba. Mhatter, med Zula Zula sem se malo naučil. Če sem iskren, se spomnim vsakogar, ki sem ga prebral. S temi japonskimi besedami in imeni mi zdrsnejo. Sovražim to, toda kaj lahko narediš. Ciganka, Pix, Aviannovice, še enkrat hvala. Vsi vi ste skupnost Hubpage.

Deb Hirt od Stillwater, OK 13. avgusta 2012:

Ta ljubka umetniška dela so izjemna.

Ciganka Rose Lee iz Daytona Beach na Floridi 13. avgusta 2012:

Nore, fantastične in barvite tetovaže.

pinxinsales004 13. avgusta 2012:

super

super

www.ledpxgd.com

Martin Kloess iz San Francisca 12. avgusta 2012:

zanima me, če ste kdaj slišali za Zulu Zulu

Klingonkorra dne 12. avgusta 2012:

Imam 5 tetovaž in si želim še več, jaz sem bojevnik ljubezni in svetlobe, kakšen samuraj je to?

Frank Atanacio iz Sheltona 12. avgusta 2012:

Pisatelj črkopisa ne poznam'Ne verjamem, da bi mi kdaj lahko zadosti vaših naukov in modelov tetovaže

Tammy iz Severne Karoline 12. avgusta 2012:

To so epski tekstopisci! Stavim, da so priljubljene pri vseh mladih, ki imajo radi animacijo. Odlično kot vedno!

Nell Rose iz Anglije 12. avgusta 2012:

Pozdravljeni, zdaj so super kul! Obožujem samurajske tradicije in gledam vse filme, mislim, da sem se na njih navezal, ko je bil v sedemdesetih letih televizijski program Shogun! lol! in seveda posodobljeno različico s Tomom Cruiseom, ki je ni bilo'ni tako dobro, vendar za gledanje, te so odlične in vaše fotografije bodo nekomu zagotovo pomagale pri izbiri prave izbire, zanimive informacije tudi, glasovali in dali v skupno rabo, nell

About the author