Japonske tetovaže – Irezumi iz Yakuze

Navdušen sem nad japonsko kulturo, risankami, jezikom in ljudmi.

Umetnost: Koža kot moje platno

Zadnjih nekaj let sem jaz'Bil sem navdušen nad japonsko kulturo, risankami, jezikom in ljudmi. To'je popolnoma drugačen svet, ki ima velik vpliv in privlačnost. Vse stvari, ki me Japonci navdušujejo in očarajo do konca.

Pred kratkim sem naletel na besedo "irezumi," kar je samo japonska beseda za tetovažo. Japonsko tetoviranje ima dolgo zgodovino in svoj poseben slog. To'je fascinantna tradicija. Spodaj ti'Našel bom vse, kar želite vedeti.

Lep in netradicionalni kos celotnega telesa

Lep in netradicionalni kos celotnega telesa

Google

Nastanek Irezumija

Obdobje Edo fevdalne Japonske je pomembno vplivalo na vlogo tetovaž. Tetovaža je bila simbol kriminalca, včasih pa so jo naredili na čelu ali zapestju. Sčasoma je oznaka kriminalca postala tradicija kriminalca, zato je podzemni svet pozdravil tako edinstven ritual v svojem življenjskem slogu.

Danes tetovaže na Japonskem še vedno vidijo kot znak kriminala, zlasti tistih starejše generacije in na delovnem mestu. Dolga leta so bile tradicionalne japonske tetovaže (horimono) povezane z jakuzo. Jakuza je priznana kot Japonska'najpomembnejša organizirana kriminalna skupina. Številna podjetja in območja na Japonskem (sento ali onsen, javna kopališča ali kopališča, ki delujejo z naravnim vrelcem) še vedno ne dovoljujejo strank s tetovažami. Ironično je, da se mnogi jakuze in drugi kriminalci prav zaradi tega izogibajo tetovažam.

Ne glede na vse očitke tradicionalne irezumi še vedno izvajajo skriti mojstri. Vendar je zelo boleče, zamudno in drago. Običajna tradicionalna obleka za telo, ki pokriva roke, hrbet, zgornji del nog in prsi, hkrati pa pušča netetoviran prostor na sredini, lahko traja 2 do 10 let tedenskih obiskov in stane več kot 30.000 USD. To'Prav tako se mu zdi dovolj nevarno, da bi se član podzemlja, ko je pridobil ugled in imel sredstva, označil s takšno oznako, da bi dokazal svojo moč. Vročina, okužba in v najslabšem primeru celo smrt lahko izvirajo iz tako neverjetno zastrašujoče tetovaže. Zato so na vsakega moškega, ki mu je uspelo uspešno dokončati njegov del, gledali s častjo in spoštovanjem.

Primer tradicionalne tetovaže celotnega hrbta in rok

Primer tradicionalne tetovaže celotnega hrbta in rok

Mojster Irezumija

Če kdo išče mojstra te umetnosti za tetovažo ali se nauči biti tatoo tetovator, je to mogoče. Bodoča stranka ali študent pa mora najprej najti horishija. To je samo po sebi lahko težka naloga, ker so takšni posamezniki pogosto tajni, predstavitve pa na splošno potekajo le po govoricah in na glas.

Če kdo odkrije mojstra, bi pri njem treniral več let. On (saj so vsi običajno moški) bi lahko celo postal učenec v živo, čistil, opazoval, vadil na svoji koži, izdeloval potrebno opremo, mešal črnila in pridno prepisoval vzorce svojega učitelja, preden mu je dovoljeno tetovirati koga. Postati mora kompetenten in dokazati svoje sposobnosti tako, da obvlada zapletene spretnosti v svoji izbrani obrti.

Ko se oceni, da je študent dovolj vreden, bi imel priložnost, da svoje sposobnosti navduši nad potencialno stranko. Horishi mora vedeti veliko različnih kategorij irezumija, ki svojim kupcem ponujajo široko paleto modelov. Te segajo od narave, kot so češnjevi cvetovi in ​​lotosi, do živali, naravnih in mitoloških (tigri in zmaji). Predstavljena so lahko celo božanstva pozitivnih in negativnih vidikov bude in tengu – bogovi in ​​hudiči).

Ko se odločite, kaj želite, bo postavljen oris (običajno samo ročno). To se naredi v eni seji, vendar lahko traja tudi do nekaj ur. Skozi tedne, mesece in celo leta bo komad zaživel. Odvisno od vzdržljivosti in odpornosti osebe (da ne omenjam gotovine pri roki), bodo na kosu delali enkrat ali dvakrat na teden do dve leti ali enkrat na mesec za dolgotrajen postopek do 10 let.

Ne glede na stroške, ne glede na bolečino, čutim, da bom to počel v svojem življenju. Ni't nekaj, za kar sem se odločil narediti "važič." Ni't nekaj, kar želim nekomu ali čemu dokazati. Dobil bom celoten kos zgolj zaradi sebe.

Tradicionalna obleka z netradicionalnim kompletom malih molitvenih kroglic, tetoviranih okoli vratu

Tradicionalna obleka z netradicionalnim kompletom malih molitvenih kroglic, tetoviranih okoli vratu

Google

Osupljiv rokav z živahnimi lepimi barvami

Osupljiv rokav z živahnimi lepimi barvami

Google

Ženski zadnji del, saj jih lahko dobijo tudi ženske

Ženski zadnji del, saj jih lahko dobijo tudi ženske

Google

Komentarji

CodeMaster (avtor) z Aljaske, Anchorage, 2. novembra 2011:

Hvala Pokedex! Obožujem vse vrste različnih kultur in upam, da bom tam našel še nekaj vozlišč. Vmes pa veliko sreče na vaši poti, da odkrijete vse Pokémone! (navdušen oboževalec ^_ ^)

Pokedex iz mesta Palet 16. oktobra 2011:

Zelo lepo vozlišče. Zanimivo je, kako različne kulture počnejo različne stvari.

About the author