Japonske tetovaže

jaz'sem velik ljubitelj tetovaž in tetovažne umetnosti. Zdaj jaz'Svojo ljubezen do tetovaž delim z vsemi.

Japonsko tetoviranje je postalo drzno in skrivnostno

Japonske tetovaže so znane po drznih linijah, zgodovinskih vzorcih in posnetkih ter celotni pokritosti telesa. Tehnike za tetoviranje, ki so se razvile na Japonskem, so uporabljale ročna orodja in to ni bilo't do sredine 20. stoletja so japonski tetovirji prvič prišli stroji. Medtem ko zahodno tetoviranje pogosto povzroči raznoliko zbirko majhnih kosov, japonsko tetoviranje vključuje obsežnejše tetovaže s polnimi rokavi ali nogami ter celotne tetovaže bodija, ki pokrivajo od izreza do zapestja in gležnjev.

Od konvencije NTA 1994

Od konvencije NTA 1994

Fotografija Rae Schwarz

Prvič sem videl pravo japonsko tetovažo

Ta fotografija je iz leta 1994. Ta slika je bila posneta med konvencijo NTA "družabno srečanje." To je pomenilo, da je bila to velika fotografija za vsakogar z določeno mero dostopa do konvencije. V približno dveh urah sem posnel skoraj 80 slik in tekel po velikanski plesni dvorani, polni tetoviranih ljudi.

To je bilo prvič, da sem videl ali fotografiral tradicionalno japonsko tetoviranje rok. Takoj me je presenetila subtilnost nekaterih senčil. Obstaja kvaliteta, ki je preprosto ne'ne vidim v zahodnem tetoviranju.

Mladenič s tetovažo ni'ne govorim angleško, zato nisem bil'ne morem govoriti z njim Po pogledu v njegov obraz, ko se je počasi obračal, da bi ga fotografiralo na desetine opazovalcev, je bilo videti zelo ponosno na svojo tetovažo in si želi, da bi lahko postavil nekaj vprašanj tudi vsem nam.

Kanji s češnjevim cvetnim listom

Kanji s češnjevim cvetnim listom

Fotografija Rae Schwarz

Na konvenciji NTA leta 1994

Na konvenciji NTA 1994

Fotografija Rae Schwarz

Ročno tetoviran kanji

Kanji, japonski liki, ustvarjajo priljubljene tetovaže. Ženska, katere nogo vidite tukaj, si je na konvenciji NTA leta 1994 v celoti ročno naredila tetovažo in mi je bila dovolj prijazna, da mi je omogočila gledanje, fotografiranje in klepet o tem. Spodnja slika prikazuje japonskega mojstra, ki ročno dela na tej tetovaži.

Bila je partnerica ameriškega umetnika tetoviranja in na nogi je dobivala kanji za njegovo ime skupaj z enim samim cvetnim listom češnje. Ker je vedela, kako dolgo lahko traja ročno delo, mi je povedala, da je namerno naredila majhen dizajn, tako da bi japonski mojster tetovaž lahko delal popolnoma ročno in ne bi uporabljal stroja za tatoo, da bi prihranil čas. V konvencionalnem okolju se obrisi pogosto izvajajo strojno samo zato, da se oblikovanje izvede veliko hitreje, senčenje pa se izvede z uporabo ročnih tehnik.

Vprašal sem jo, ali čuti kakšno razliko med občutkom, da si tetovažo naredim strojno, in ročno. Nekaj ​​časa je pomislila in nato rekla'skoraj bi rekel, da je bila japonska ročna tehnika "kul" medtem ko se je metoda zahodnega stroja počutila bolj "vroče." Zdelo se ji je, da je delo, ki ga dobiva, manj boleče, čutila pa je tudi izrazite vbode igel v kožo, kar se ji je zdelo nekako čudno. Če je'zelo tiho, slišite ročno orodje, ki prebija nogo, in oddaja čuden hrustljav ali pokanje, skoraj tako, kot ko slišite podgano ali zajca, ki žveči nekaj.

Dokončana zasnova, prikazana tukaj, je potrebovala le eno uro za tetoviranje. Zdaj pa si predstavljajte, koliko kvadratnih centimetrov je v celotnem japonskem bodiju in razumete, zakaj lahko traja do desetletja, da dokončajo.

Japonski kanji (črkovanje) za tetovaže: raziščite!

Spletno mesto Hanzi Smatter je v celoti posvečen zlorabi kitajskih znakov v zahodni kulturi. Avtor popolnoma obožuje in uspeva na slikah tetovaž, ki so jih ljudje dobili s kitajskimi znaki ali japonskim kanjijem, kjer je prevod nekoliko odmaknjen, ali celo na levi strani, ali pa so bili liki postavljeni na glavo.

Najboljši način, da ne zaključite teme na tem spletnem mestu, je, da naredite domačo nalogo in delo pri ustvarjanju tetovaže v tujem jeziku. Najti maternega govorca je najboljša izbira, čeprav'prav tako je dobro, da se posvetujete z drugim mnenjem.

Spodnja knjiga je dobro izhodišče.

"Horimono" Vs. "Irezumi"

Beseda "irezumi" se je v ZDA prijela kot beseda, ki pomeni japonsko tetoviranje, v resnici pa je poseben pomen "tetovaže za kazen" in se nanaša na oznake na kriminalcih v starih časih. Bolj primerno japonsko ime za tetoviranje je "horimono." Glej BME's diskusija teh pogojev.

Trije video posnetki ročnega tetoviranja (Tebori)

Japonska beseda za tehniko ročnega tetoviranja je tebori.

Ti videoposnetki kažejo dober približek tega, kar sem gledal tisti dan leta 1994.

Prvi izbor tukaj je video posnetek moškega, za katerega mnogi menijo, da je danes japonski tetovator #1 živ, Horiyoshi III. Večina tega videoposnetka je posneta od blizu, kar vam omogoča opazovanje japonske tehnike tetoviranja rok. Če pozorno poslušate, saj deluje Horiyoshi III's tem rahlim hrustajočim hrupom. To je pravzaprav zvok igel, ki človeka večkrat zlomijo's kožo, zvok, ki ga lahko'V zahodnih tetovažah ne slišim zaradi uporabe manj igel in prevladujočega hrupa električnega stroja.

Absolutno NAJBOLJA knjiga o japonskem tetoviranju

Maron 2005

Maron 2005

Fotografija Rae Schwarz

Maron'Bodi Horiyoshi III: osupljiv primer sodobnega japonskega tetoviranja

Tukaj prikazana oseba je Maron, ki sem ga spoznal na Bondage A Go Go v San Franciscu leta 2005. Nekega večera je nastopil na njihovem tekmovanju tetovaž..

Njegovo obleko je na Japonskem izdelal mojster tetovaže Horiyoshi III. Maron je tam živel nekaj let in stalno delal, da je bilo v tako kratkem času vse dokončano. Obris vključuje strojno delo, vendar so bile vse barve in senčenje izvedene s tradicionalnimi ročnimi metodami.

On's pokrita trdna od zapestja do gležnjev. Barvne podrobnosti in senčenje, ki jih lahko vidite, ko stojite ob njem in osebno gledate, lahko'ni mogoče ustrezno opisati. Toni in mešanje so neverjetni. Obstaja navzkrižno valjenje in zelo zapleteno senčenje, kot na zelo spretni ilustraciji peresa, v črnih obrisih in senčenju tetovaže na ravni, ki je preprosto ne'ne vidim, da to počnejo ameriški umetniki tetoviranja.

Več knjižnih priporočil

jaz'Vedno sem imel rad japonski slog tetoviranja. V moji zbirki tetovažnih knjig mora to biti eden mojih največjih pododdelkov. Vsaka od teh knjig se je izkazala za dovolj dragoceno, da ne le poseduje, ampak tudi večkrat pregleduje.

Ti zbrani naslovi ne vsebujejo le zgodovinskih dejstev in referenc za japonsko tetoviranje, temveč tudi posebne slike in pokrivanje sodobnega tetoviranja na Japonskem od šestdesetih let 20. stoletja do danes. Rast in zlitje umetniške oblike nad tem, kar pomeni samo moje življenje, sta zame neverjetna.

Več informacij in zgodovinsko ozadje o japonskem tetoviranju

Torej, če si prišel tako daleč, sem jaz'ugibam, da si ti'ljubitelj japonske tetovaže in tetovaže v japonskem slogu. Povejte mi, kaj mislite o tem članku, postavite vprašanje ali delite svoje izkušnje z japonskimi tetovažami!

Komentarji

Mandy dne 12. septembra 2016:

Obožujem tradicionalne japonske tetovaže. Način, kako je zgodbo mogoče prevesti na telo na tako zapleten in lep način, je definicija tetovažne umetnosti. Osebno imam raje tradicionalne japonske tetovaže pred ameriškimi. Kljub temu se mi zdi, da lahko velika količina podrobnosti v nekaterih vrstah hrane povzroči preobremenitev mojih dražljajev in simptome vrtoglavice. Pogosto si želim tam, kjer bi bilo več umetnikov tetovaž, ki se ukvarjajo z japonsko umetnostjo v Avstraliji.

josietook dne 22. novembra 2013:

Čudovite umetnine. Mislim, da je prvi, ki ga pokažete v tem objektivu, neverjeten.

bluelily lm 31. marca 2013:

Japonske tetovaže so lep in zapleten dizajn, narejen na zelo natančen način. Samo podrobno raziskovanje vas navduši.

Elyn MacInnis iz Šanghaja na Kitajskem 7. februarja 2013:

Dve leti sem živel na Japonskem in videl kar nekaj tetovaž. Vtis, ki sem ga imel, je bil, da so si gangsterji radi naredili te tetovaže velikega/celega telesa in so bili po njih znani. Mislim, da niso vsi s tetovažo gangster! Toda to je bila ena skupina, ki je izstopala. Japonski umetniki tetoviranja so pravi umetniki, to je zagotovo. njihov dizajn je res neverjeten.

AJ iz Avstralije 17. marca 2012:

Zanima me japonsko tetoviranje z vidika, da poznam veliko Japoncev in si preprosto ne predstavljam, da bi kdo od njih imel kakšno tetovažo. Večkrat sem bil tudi na Japonskem in nikoli nisem videl tetovaže!

Tom Maybrier 17. januarja 2012:

lahko'ne čakam, da grem na Japonsko in se tetoviram. Moje sanje so, da zbiram delo pri Shigeu pri Yellow Blaze! Odličen objektiv!

Miha Gašper iz Ljubljane, Slovenija, EU 1. januarja 2012:

Nisem ljubitelj tetoviranja, vendar občudujem umetniški vidik tega dela in zagotovo sem užival v vašem objektivu. Na zdravje!

Severozahodne fotografije dne 13. decembra 2011:

Lepe tetovaže. Toda ta tehnika je videti boleča!

jimmyworldstar dne 12. decembra 2011:

Neverjetno. Tetovaže na celotnem telesu so videti res zapletene in pisane. jaz bi'rad sem videl, da vaš objektiv govori več o tetovažah, ki jih imajo številni člani organiziranega kriminala.

jquod254 dne 30. novembra 2011:

super objektiv! jaz'Okoli sebe sem videl veliko lepih tetovaž v japonskem slogu

seosmm 26. novembra 2011:

Odlične informacije. Zelo lep objektiv!

TattooBaron 24. novembra 2011:

Odlično opravljeno z objektivom. jaz'Mene sicer ne zanimajo japonske tetovaže, vendar so lepe in zelo dobro narejene!

CritterLover LM 22. novembra 2011:

Lep objektiv!

Rhidawn 1. novembra 2011:

Neverjetno!

zelena pljuča na Poljskem 29. oktobra 2011:

Letos sem dobila prve tetovaže in mi je všeč

aquarian_insight 28. oktobra 2011:

To je prava body art! Odličen objektiv.

PeterStip dne 2. oktobra 2011:

tako starodavna umetnost. Dober objektiv, slike so mi všeč. Nimam tetovaž, ampak jaz'videl sem nekaj res lepo narejenih.

miaponzo dne 16. septembra 2011:

Mislim, da izgledajo neverjetno … so fascinantne .. ampak tako trajne. Sovražim svoje tetovaže .. ampak te so neverjetno lepe in tako umetniške..

andreaberrios lm 15. septembra 2011:

Lepa umetnost .. Imam tetovaže in jih imam rada.

Performancecars 31. avgusta 2011:

Kul podrobnosti so neverjetne

Rae Schwarz (avtor) iz Seattla, WA 27. avgusta 2011:

@ScottHolt: Jaz'V resnici so mi ljudje povedali, da je ročno tetoviranje, ki ga opravi izkušen zdravnik, manj boleče kot strojno.

ScottHolt 16. avgusta 2011:

Ročne tetovaže izgledajo res boleče haha.

Geeve 11. avgusta 2011:

Blagoslov za osupljivo lečo, ki jo je ustvaril angel. Zaslužiš si 🙂

neoglitch17 28. julija 2011:

Vau, zelo zanimiva zadeva! Rada bi imela tetovažo kanji na desni roki, ampak to'gre za to. Polnopravna tetovaža na hrbtu ni nekaj, kar bi res rad naredil. Hvala za deljenje! : D

aeknuth 24. julija 2011:

Tetovaža je znak kriminalca v Japonski. Plaže in hiše Onsen (javna kopališča z vročimi izviri) bodo imele napise, ki pravijo, da tetovaže niso dovoljene. Nekatere slike so povezane s posebnimi kriminalnimi združbami. Če črnilo pokažete v javnosti, se vas bodo običajni ljudje bali in se vam izognili.

Tam pomeni nekaj drugega kot na zahodu. Definirali so. tam naredite kakovostno črnilo, ker ne'nočem zmešati vrste ljudi, ki jih dobijo.

bensen32 lm 14. julija 2011:

to so super, dobre informacije tukaj. Sam imam 12 tatov, vendar nobena ni taka, to je noro kul.

ForestBear LM dne 30. junija 2011:

Odličen objektiv, hvala za delitev!

Appsgalore dne 22. junija 2011:

To so nekateri divji tatuji

igralni trener dne 10. junija 2011:

Lep objektiv. Obožujem tetovaže in tiste, ki si jih predstavil, so lepe. Samo opomnik vsem, bodite previdni pri tetoviranju s črkami ali znaki, ki morda niso v vašem maternem jeziku-dvakrat preverite, ali črke in znaki res pomenijo tisto, kar mislite, da počnejo.

MelissaInTheSky dne 10. junija 2011:

Neverjetne tetovaže! Vau! Prava umetnost.

Cimet 2. junija 2011:

Ne razumem'nimam TAKE japonske tetovaže, ampak imam, "Zlati zmaj," za odhod na Japonsko.

sorana lm 11. maja 2011:

Vau … čudovite tetovaže.

anonimno 29. marca 2011:

Najbolj odlično! Hvala vam.

Gospod Widemouth 19. marca 2011:

Moram priznati, da so mi japonske tetovaže zelo privlačne. Lepo opravljeno pri pripravi te obsežne predstavitve. BTW Všeč mi je bil tudi vaš objektiv Miso in hotel sem pustiti komentar, vendar se ni'nimam oddelka, tako da tudi pri tem odlično delo. Miso juha pomaga izvleči sevanje iz telesa – Japonci so to odkrili po Hirošimi in Nagasakiju.

rodney528 16. marca 2011:

Te japonske tetovaže so hardcore, vendar izgledajo super

rodney528 16. marca 2011:

Te japonske tetovaže so hardcore, vendar izgledajo super

Tetovaže WildAnimal 8. marca 2011:

Obožujem japonske modele in pomene za njimi. Hvala za super objektiv

JulioRancho 9. januarja 2011:

Všeč mi je japonski slog tetoviranja. Po mojem mnenju imajo jakuze najlepše tetovaže, čeprav so povezane s tolpami. Vedno sem mislil, da bi bilo smešno, če bi si kakšen Američan, ki poskuša biti trenden, nanje tetoviral nekaj, česar niso naredili'ne razumem. lol. Vedno mi je bil všeč "nebesa" simbol, ki ga je na Akumi našel ulični borec.

TribalTattoosGallery 1. decembra 2010:

eden najboljših stilov tetoviranja, Japonci so ga resnično naredili čudovito umetniško obliko

AmbrosiaPopicle dne 12. novembra 2010:

Yakuza tattoo umetnost je legendarna.

ZablonMukuba dne 10. oktobra 2010:

obožujem body art, tetovaže so super

martialarttraining 21. julija 2010:

Nikoli nisem bil ljubitelj tetovaž, vendar so mi všeč, vsekakor so bolj umetnost kot karkoli drugega

brazgotina 4 20. julija 2010:

Japonsko izdelovanje tetovaž resnično postane umetnost. Hvala za delitev in za čudovite slike.

info-emedia dne 22. junija 2009:

Vau, to je tudi lepo sestavljen objektiv in marmelada, polna informacij! Tam'Toliko se je treba naučiti, hvala za delitev!

milost lm 16. maja 2009:

Odličen objektiv. Na obeh nogah imam tetovaže, ki sem jih naredil po tej metodi. Lahko'nisem rekel, da ni'ni bolelo, vendar so se zelo hitro zacelile in izgledajo čudovito. Ta metoda se zdi veliko bolj smiselna kot strojna tetovaža.

Floraluniverses 9. aprila 2009:

Lepe tetovaže in odličen objektiv!

rydigga 3. aprila 2009:

Živjo Rae,

Zelo zanimiv objektiv. Hvala za deljenje 🙂

Ryan

inkedskin 1. aprila 2009:

rad bi imel plemenske tetovaže z roko, ne pa tudi tetovaže celega telesa, kakršne imajo ti Japonci…

Ashiro iz Birminghama v Veliki Britaniji 27. marca 2009:

Zelo poučno! jaz'še posebej sem vesel, da sem izvedel, da se irezumi uporablja predvsem pri kriminalcih. Ko bi se začel učiti japonščino, bi lahko naredil zelo neprijetno napako.

logo-design-czarina 4. marca 2009:

Všeč mi je vse o japonski umetnosti. In zaradi tega objektiva me vsak dan bolj ljubi! 🙂

DongMei 23. februarja 2009:

Vaša ljubezen do tetoviranja in pristnost zasijeta z vsako besedo. Hvala za objektiv predmestja. Nekaj ​​dogodkov vam'že leta zveni čudovito.

anonimno 19. februarja 2009:

Orientalski in eksotični modeli, to'V azijski umetnosti in kulturi imam rad predvsem Japonsko.

logo-design-czarina 18. februarja 2009:

kaj naj rečem … ta leča se ziba …. m/… in te tetovaže so precej strašljive, a prelepe za opis…

Aaron-M 5. februarja 2009:

Na Japonskem sem se narisal! Obožujem to! Japonski slog je drugačen od vseh drugih. Japonski umetniki so tudi drugačni od ameriških. gre za kulturo tetovaže in kulturo podeželja.

Chris1392 31. januarja 2009:

Lep objektiv! 5 zvezdic

anonimno 29. januarja 2009:

Kul! 5*'za edinstvenost.

Stepgree 18. januarja 2009:

Fascinantno, a čudno!

Ajmartirano 18. januarja 2009:

neverjeten objektiv, tukaj imate nekaj res odličnih modelov, hvala za deljenje

Zagotovo sem te ocenil in oboževal

železo 1 dne 14. decembra 2008:

Odlično!

Rae Schwarz (avtor) iz Seattla, WA 1. decembra 2008:

[v odgovor susannaduffy] I'tetoviral sem že 20 let in nihče od njih ga ni "povešen" še. Kaj se sčasoma zgodi, je odvisno od tega, kje si tetovirate telo, kakšna je umetnost in kako dobro skrbite zase in za svojo kožo.

Susanna Duffy iz Melbourna, Avstralija, 27. novembra 2008:

Kaj boste storili čez nekaj let, ko bo vse popustilo? Ali če shujšate? jaz'pogosto smo se spraševali, kaj se bo zgodilo z ljudmi (zlasti ženskami), ki imajo velike tetovaže. Ali je na voljo postopek "zategnite tetovažo"? Vem, da tam's operacijo za odstranjevanje tetovaž, vendar je treba kaj popraviti?

Rae Schwarz (avtor) iz Seattla, WA 25. novembra 2008:

[v odgovor FreddyBenstein] Kot sem poudaril na tem objektivu, tam'je že celotno spletno mesto, ki ne počne nič drugega kot to. Nima smisla, da znova izumim kolo, eh?

FreddyBenstein dne 25. novembra 2008:

Morali bi narediti stran o vseh tetovažah kanji, ki jih zavedejo nevedni umetniki tetovaže ali nevedne stranke. Berem japonščino in občasno mi kdo želi pokazati svojo novo tetovažo kanji, in vsake toliko je bila popolnoma zajebana. Kako žalostno.

ChristiannaGarrett-Martin dne 22. novembra 2008:

Osupljivo umetniško delo! Odličen objektiv in objektiv, nameščen v mojo tetovažo 🙂

Christianna

beachbum_gabby 3. novembra 2008:

Všeč so mi modeli, bolj pa mi je všeč plemenski in Azteški. 🙂

papawu 26. oktobra 2008:

Umetnost japonskih tetovaž je resnično čudež. Razmišljal sem, da bi šel vse ven s tetovažami na obeh rokah od zapestja do rame, vendar tega skoka še nisem naredil.

J_ben dne 14. oktobra 2008:

Odlična umetnina .. lep objektiv … 🙂

Belindance dne 13. oktobra 2008:

To je resnično umetniško delo in zdi se, da ta slog postaja vse bolj sprejemljiv, v mnogih kulturah ni tako skrivnosten. Tudi sam imam nekaj, ki sem jih oblikoval.

Kiwisoutback iz Massachusettsa 1. oktobra 2008:

Vau, super objektiv! Neverjetno umetniško delo, zagotovo jih je zelo težko upodobiti na telesu.

protattoodesigns 1. oktobra 2008:

Še enkrat, vaš odličen objektiv, jaz'postajam oboževalec!

anonimno dne 22. septembra 2008:

neverjetno! pri snemanju filmov smo običajno delali začasno tetovažo kot del kostuma.

DragonAsh 19. septembra 2008:

Pravkar sem dobil svojo prvo tetovažo japonskega zmaja, precej velika se začne na prsih in gre čez mojo ramo po roki do polnega rokava.

Na prsih me je zelo bolelo in ostalo mi je nekaj dni s podplutbami, naredil sem oris in nekaj senčenja, doslej me je stalo 200 funtov in verjetno bo podvojeno, ko bo končano, vendar se splača videti fantastično!

bigqin 18. septembra 2008:

hudiče, zato se s sestro hočeva tetovirati "sestra/sestre" v japonščini. Mi'res 25% japoncev in to'zato smo'jih dobiš. ali imate kakšne slike ali spletna mesta, ki bi mi lahko pokazala, kako naj to napišem v japonščini?

drznost dne 10. septembra 2008:

Zelo zanimivo, hladen objektiv. jaz'Nikoli nisem imel tetovaže, vendar izgledajo dobro.

Moe Wood iz Vzhodnega Ontarija 10. septembra 2008:

To'Ni presenetljivo, da je ta leča že 600 dni v prvih 100. Čestitamo za še en poučen objektiv.

About the author