Japonski modeli tetovaže maske Hannya, pomeni in ideje

Richard Hale je navdušenec nad tetoviranjem, ki preučuje in raziskuje simboliko, pomene in zgodovino tetovaže.

Tetovaža na prsih z masko hannya.

Tetovaža na prsih z masko hannya.

Zgodovina in modeli Hannya Mask

Maske Hannya so zelo priljubljene na Japonskem, saj so bile stoletja pomemben simbol v japonski kulturi. Z leti se je oblikovanje razširilo po priljubljenosti zunaj Japonske in to'je zdaj znana po vsem svetu.

 • Beseda hannya je kitajsko-japonska beseda za praino, ki predstavlja modrost in znanje
 • Maske Hannya prikazujejo žensko, ki je tako prevzeta z zavistjo in maščevanjem, da prevzame podobo demona, premaganega z ljubosumjem in jezo. Čeprav ima demonske lastnosti, ostaja nekaj človeških lastnosti.
 • Te maske se običajno uporabljajo v šintoističnih obredih in se uporabljajo v tradicionalnem japonskem gledališču, znanem kot Noh Kabuki ali Noh gledališče. Predstave bodo upodabljale dejanja, ki temeljijo na ljudskih zgodbah, ki segajo stoletja nazaj, nekatera že v 14. stoletje.
 • Maska se uporablja tudi v kyōgenu Japonske igre, pa tudi v šintoističnih obrednih plesih kagura.

Kako izgleda maska ​​Hannya

Ta zasnova pogosto prikazuje tudi izraz krivde in trpljenja. Lahko je v nevtralnih, nežnih barvah ali zelo živahnih, drznih barvah. Če uporablja bolj ekstremne barve, to prikazuje globlje čustvo nasilja v tem liku. Njeni zašiljeni rogovi in ​​zobje podobni zobje so vedno vidni, pa tudi njene kamenje mrzle oči.

Umetniki tetovaže so temu oblikovanju dali svoj ustvarjalni preobrat in pogosto odstopili od tradicionalnih značilnosti. Več o tem edinstvenem dizajnu preberite spodaj.

Maska hannya iz 18. stoletja.

Maska hannya iz 18. stoletja.

prek Wikimedia Commons

Oblikovalske možnosti za tetovažo maske Hannya

Ta zasnova je lahko izdelana v različnih stilih in različicah.

 • Lahko je oblikovan z ekstremnimi barvami, ki prikazujejo ekstremna čustva lika.
 • Lahko je tudi s črnim in sivim črnilom, pa tudi z zelenim, modrim, vijoličnim, rdečim, rožnatim ali oranžnim črnilom.
 • Obstajajo nekatere posebne značilnosti, ki so skoraj vedno prikazane z masko. Kot je omenjeno zgoraj, maska ​​hannya prikazuje zobe, podobne očesom, rogove, bleščeče boleče oči, pramene las in izraz žalosti in jeze na obrazu. Te lastnosti pa so bile spremenjene, druge netradicionalne pa lahko vsebujejo različne elemente.

Dodatni simboli

 • Tetovaža je lahko samo maska ​​ali pa je upodobljena s povezanimi elementi in simboli. Če želite ohraniti tradicijo, razmislite o dodajanju koi rib, valov, zmajev, vetra ali češnjevih cvetov. Druga možnost so lahko japonski znaki, na primer znaki Kanji. Nekateri moški in ženske se lahko odločijo tudi za dodajanje lastne teme.
 • To je odličen dizajn za oblikovanje tetovaže s polnimi rokavi v japonski tematiki. Na primer, samuraji so še ena možnost, ki jo boste morda želeli uporabiti za svojo japonsko temo.

Pomeni

Tu je nekaj pogostejših pomenov tetovaže hannya:

 • Modrost
 • Maščevanje
 • Zlo
 • Jeza
 • Trpljenje
 • Ljubosumje
 • Mučenje

Izklesana maska ​​hannya v dramatični senci.

Izklesana maska ​​hannya v dramatični senci.

Guian Bolisay prek Flickrja

© 2013 Richard Ricky Hale

Komentarji

AL 13. aprila 2020:

Odličen članek.

Iščem Hannyino masko, ki grize nož v ustih. Ali sploh veste, kaj to pomeni ?

Al 16. marca 2017:

Na podlakti imam že tetovažo Hannya.

Ian Stone 11. julija 2014:

Lep članek, ja'pravzaprav razmišljam, da bi si v naslednjih nekaj tednih naredil svojo tetovažo z masko hannya! Všeč so barve v njih. Moj je zmagal'nimam takega pomena (tetoviram se, ker mi je všeč dizajn, ki običajno ni za določen pomen) ta jaz'razmišljam o prikrivanju stare tetovaže izpred približno 10 let!

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 13. septembra 2013:

@Kim, hvala za obisk, komentar in glasove 🙂 LOL, to'neverjetno, res je. Kdo bi si mislil, da bo maska ​​hannya postala tako priljubljena kot body art? Odličen komentar in opozori Kim, pazi nase 🙂

@Učitelji, najlepša hvala. Lahko so precej grafični, vendar cenijo kulturni vpliv. Izraz "hannya" je kitajsko-japonska beseda za prajno, ki predstavlja modrost. jaz'vesel sem, da se učim o njih Uči, enako se počutim tudi glede vaših člankov. Poskrbite.

Dianna Mendez 11. septembra 2013:

Simboliko vidim v večini pomenov, razen v modrosti. To bi videl kot strašljivo. Vendar razumem, da so kulturni izrazi. Vedno uživam v vaših izobraževalnih objavah.

ocfireflies iz Severne Karoline 11. septembra 2013:

O bogu, o gledališču Noh nisem razmišljal že od fakultete in niti sanjalo se mi ni, da so maske, uporabljene pri teh gledaliških dogodkih, prešle v take izven tega sveta tetovaže. GLASOVALI VSE! Strinjam se tudi z gospo, da bi tisti, ki si te tetovaže naredijo, dobro povedali zgodbo tako kot vi.

Najlepše za vas,

Kim

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 11. septembra 2013:

@Ne, hvala za komentar. Cenim glasovanje, LOL 🙂 Barve v maski hannya so super, zelo pisane. Menim, da je tetovaža hannya edinstvena in skrivnostna, lastnosti, ki jih nekateri iščejo pri tetoviranju. Hvala še enkrat.

@MsDora, hvala za obisk. To je moj osebni cilj MsDora, ker se mnogi moški in ženske odločijo za tetovaže, ker so jim v tistem trenutku všeč. Mnogi se še vedno tetovirajo, ne da bi poznali zgodovino, simboliko in pomen svojega simbola tetovaže. To poskušamo poudariti v vsakem članku, ker bo nekoč večina obžalovala črnilo za telo. Želite si narediti tetovažo, ki vam bo zagotovo všeč desetletja, tatoo, ki predstavlja nekaj simboličnega. To'Odlična točka gospa Dora.

Dora Weithers s Karibov 10. septembra 2013:

Ali je mogoče domnevati, da nosilci tetovaž poznajo vse te osnovne informacije o tetovažah, ki jih nosijo? To bi bila odkupna lastnost, če bi lahko povedali zgodbo tako kot vi. Zelo zanimivo!

Nell Rose iz Anglije 9. septembra 2013:

No, glasoval sem za, če bi imel živce! lol! všeč so mi maske, tako pisane!

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije, 9. septembra 2013:

@Faith, še enkrat hvala 🙂 Všeč so mi ustvarjalni modeli tetovaže hannya. Všeč so tudi barve in simboli, ki so vključeni v hannyo. LOL, popoln opis! Hvala še enkrat Faith 🙂

@Ruby, razumem, zagotovo simbol za tetovaže predvsem za moške. Tako kot vi so mi všeč modeli in umetnost oblikovanja tetovaže maske hannya.

@Frank, LOL !! V svoji niši moraš dobiti vsaj enega Franka, verjetno mračno tetovažo kosca. Ja, umetnine v tetovažah hannya so mi vsekakor všeč.

Frank Atanacio iz Sheltona 7. septembra 2013:

Lahko rečem, da so mi všeč … toliko barve in videti je, da je treba v te mesne umetnosti vnesti veliko planinga, ki so bili izglasovani za super!!!!!

Ruby Jean Richert iz južnega Illinoisa, 5. septembra 2013:

Res lahko'ne rečem, da so mi všeč, so pisane in i'zagotovo so me mnogi ljubili … Hvala…

Faith Reaper z juga ZDA 5. septembra 2013:

Vau, tekstopisec, te tetovaže niso na lestvici divjih! Nikoli nisem videl take zasnove … tiste druge, ki je zunaj tega sveta…

Gor in še več ter deljenje

Objem, Faith Reaper

About the author