Kaj predstavljajo Dreamcatcher tetovaže?

Richard Hale je navdušenec nad tetoviranjem, ki preučuje in raziskuje simboliko, pomene in zgodovino tetovaže.

Lovilci sanj (ročno izdelani vrbovi z vrvicami, vtkanimi v mreže ali mreže, ki vsebujejo druge svete predmete, kot so perje ali kroglice), so zelo priljubljen simbol tetovaže. Nekatere indijanske kulture uporabljajo lovilce sanj kot zaščitne čare pred negativnimi duhovi. Obesijo jih nad spalna mesta (predvsem otroci's) ujeti negativne duhove, preden motijo ​​spalca.

Lovilec sanj naj bi izviral iz Anishinabe, ki so jih imenovali tudi Chippewa in Ojibwa. Živeli so v Ameriki in Kanadi in verjeli, da ima lovec sanj mistične moči. Pleme je verjelo, da bo Spider Woman potovala in obiskala zibelke vseh novorojenčkov. Imela je moč, da je splela svojo čarobno mrežo, ki bi dojenčke zaščitila pred vsem, kar je slabega. Ko se je pleme sčasoma razširilo in je ženska pajek imela težave pri dostopu do vseh dojenčkov, so ženske v plemenu začele tkati lovilce sanj za dojenčke.

V nekaterih plemenih ima splet lovilca sanj osem točk. Ta plemena povezujejo osem točk z osmimi nogami Spider Woman. Anishinabe so ustvarili pisane lovilce sanj, ki bodo dojenčku pritegnile pozornost in jim pomagale spati. Veljalo je tudi, da bo zaščitilo dojenčke pred slabimi sanjami, kar je danes najbolj znan pomen lovilca sanj.

Kaj danes predstavljajo tetovaže lovilcev sanj?

  • Lovilci sanj predstavljajo zaščita in varnost. Nekateri ljudje, ki se odločijo za to obliko, menijo, da jih bo tetovaža zaščitila pred vsem, kar je slabo, saj so bili vedno povezani z zaščito pred slabimi sanjami in negativnimi duhovi, slabimi sanjami in slabimi znamenji.
  • Lahko predstavljajo tudi Indijanska kultura in dediščino. Poznam nekaj ljudi, ki so se odločili za spoštovanje domorodne kulture; Poznam druge, ki so se ga odločili zaradi ljubezni do živali, ki so povezane z Indijanci, kot so volk, bizon, jastreb in konj.
  • Čeprav se mnogi za to tetovažo odločijo za simbolične namene, jo drugi izberejo samo zaradi nje lep dizajn in barve.

Oblikovalske različice za tetovaže lovilca sanj

  • Z oblikovanjem se lahko igrate na različne načine, večina pa ima splet v središču obroča. Vključeno je tudi perje, kroglice, puščice, kamni, kristali in nakit, tkani v splet ali dodani na rob, ki visi z njega.
  • Vključene so lahko tudi pomembne duhovne živali, kot so konji, jastrebi, bizoni, medvedi in haski.
  • V splet bi lahko imeli vtkane oblike, na primer obraz, srce, pokrajino ali medvedjo tačko na sredini zanke. Lahko bi ga upodobili samo s črnim črnilom ali uporabili katero koli kombinacijo barv.
  • Namesto, da bi izbrali tradicionalni krog, je lahko sam obroček kakršne koli oblike – yin yang, srce ali karkoli že izberete.
  • Umetnik bi lahko upodobil negativne duhove, s katerimi se borite, tako da vaša tetovaža odraža vašo željo po zaščiti.

Preden tetovirate

Preden se odločite za tetovažo, se morate prepričati, da veste, kaj to pomeni. Ti ne'ne želim si tetovirati in pozneje ugotoviti, da to pomeni nekaj zelo drugačnega od tistega, kar si želel, da predstavlja. Poskrbite, da boste raziskali. Čeprav je nekatere tetovaže mogoče odstraniti, lahko druge't.

Seveda, preden se odločite za tetovažo, se vedno prepričajte, da v celoti razumete, kaj'ponovno izbirate. Za domorodne Američane je lahko lovec sanj simbol njihove kulture in dediščine. Ta simbol nosijo kot tetovažo z bogato tradicijo in ponosom. Če ne'Če ne delite te tradicije in kulture, upoštevajte, kaj govorite, ko izberete njihov tradicionalni dizajn.

Komentarji

Tooraloo 21. marca 2019:

predstavljajo izvirnost in pomanjkanje neodvisnega mišljenja.

Jakommo dne 16. aprila 2018:

Iskreno povedano mi je lovec sanj všeč kot pravi predmet.

Ampak sovražim, kako ima vsaka druga piščanec ogromno tetovažo na telesu..

Isn't namen lovilca sanj "sesajte slabe sanje iz vas" ???

Kar pomeni, da kot tetovaža tako ali tako zadrži v sebi vso to negativno energijo?…

Jon Egan 31. julija 2017:

jaz'imam eno na roki za ljubezen indijanskih indijancev

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 6. maja 2013:

Loulou, hvala za komentar in vesel sem, da vam je bil ta članek všeč. Vesel sem, da si moj prijatelj končno našel to smiselno tetovažo. ODLIČNO!!

Loulou 16. marca 2013:

Pozdravljeni, pravkar sem si na hrbtu tetoviral lovilca sanj, umetnik je opravil odlično delo in ujel je vse, kar sem si želel, in vse, kar je na njem, mi pomeni …. Popolnoma se strinjam, da bi morali raziskati vse o svoji tetovaži in prepričajte se, da ima za vas poseben pomen, kot je z vami vse življenje. Vedno sem si ga želel, vendar je minilo 20 let, da sem našel nekaj posebnega zame, oboževal svojo tetovažo in oboževal vašo spletno stran.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 13. marca 2012:

Donna, hvala, ker ste si vzeli čas za vprašanje. Absolutno ne. Čeprav je indijanski simbol, je tudi simbol zaščite, varnosti in mnogih drugih stvari. Da, to je odličen način, da nekomu pokažete's Indijanski ponos in dediščina, je tudi odlična tetovaža tudi za druge pomene. Če je tisto, kar želite, si ga vsekakor priskrbite.

Donna 8. marca 2012:

Ali ne bi bilo žaljivo za domačo kulturo, če bi si na telo tetoviral lovilca sanj?

Ne bi rad koga užalil

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 17. januarja 2012:

Krajinski umetnik, hvala, ker ste prišli in pregledali ta članek. Cenim vaše prijazne besede. So odlična podrobna tetovaža, ki dobro izgleda tako pri moških kot pri ženskah.

Roberta McIlroy iz Ontarija v Kanadi 16. januarja 2012:

rad imam lovilce sanj, ki so preprosti, a lepo opisani. super vozlišče.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 12. januarja 2012:

Frank, hvala, ker si prišel k prijatelju in si ogledal še en članek o tetoviranju. HA HA HA, lol. No, zdaj me res sprašujete. Moral bom še naprej brati o tebi in videti, kakšne podatke lahko dobim o tebi. Toda ob pravem času se lahko pojavi tak članek 🙂

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 12. januarja 2012:

Ciganka, hvala, da ste spet prišli in ves čas, ki ste ga namenili mojim člankom. Želim samo, da veste, da zelo cenim vaše prijateljstvo. Se vidiva kmalu.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 12. januarja 2012:

AE, hvaležen sem, da ste si vzeli čas za branje tega članka in hvala. Vrtnice so eden tistih modelov, ki imajo različne tetovaže. Cenite obisk in se kmalu pogovorimo.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 12. januarja 2012:

Acaetnna, hvala, da ste se oglasili in prebrali članek. Vidim vaš pomen, tetovaže niso za vsakogar. Cenim vaš čas in pozornost. Upam, da imate lep dan in vse najboljše.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 12. januarja 2012:

B Malin, hvala, ker ste si vzeli čas in si oglejte ta članek. Vesel sem, da ste uživali v zgodovini. Hvala, ker ste opazili trdo delo. Poskrbite.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 12. januarja 2012:

Hip, hvala, ker ste si vzeli čas in si prebrali ta članek. Strinjam se z vašo izbiro, dizajn mi je zelo všeč. Vesel sem, da ste uživali. Lepe želje in se vidimo.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 12. januarja 2012:

Austinstar, hvala, ker ste si vzeli čas in dodali svoj komentar. Zelo dober nasvet in najlepša hvala za dodajanje teh podatkov. Dobro povedano. Cenim, da si ogledate ta članek in vrnil vam bom uslugo. Najboljše želje.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 12. januarja 2012:

MM, hvala, ker ste si vzeli čas in si prebrali ta članek in še veliko več. Resnično cenim ves tvoj čas. To je eden mojih najljubših modelov. Res so mi všeč. Toliko barv za delo, dobro za moške in ženske.

Frank Atanacio iz Sheltona 12. januarja 2012:

Ujel si me v svoje gibanje tetovaž .. in če pomislim, da bi ga dobil'bom zaradi tebe .. zato bom bral in čakal'bom počakal na pravega .. prekleto upam, da ne bo'ne pridi .. Hvala za te čudovite delnice 🙂 Frank

Ciganka Rose Lee iz Daytona Beach na Floridi 12. januarja 2012:

Eno fascinantno branje. Te tetovaže so čudovite. Odlične informacije.

Ruby Jean Richert iz južnega Illinoisa 11. januarja 2012:

Tetovaže so lepe. Še posebej mi je bil všeč tisti z vrtnicami..Hvala..

acaetnna iz Guildforda 11. januarja 2012:

Sovražim biti preudarna, ampak preprosto nisem ljubitelj tetovaž. Nekateri so res lepi, vendar jih raje vidim v okvirju in visijo na steni !! Vseeno odlično središče in cenim vašo raziskavo.

b. Malin 11. januarja 2012:

Tako zanimivo središče za tetovaže lovilca sanj "LyricWriter". Slike so res osupljive umetnine in zgodovina, tako zelo vznemirljive. Dobro raziskano središče!

Brenda Barnes iz Amerike zlomljene, a vseeno lepe 11. januarja 2012:

Ta tretja in tudi tista z rožnatimi vrtnicami mi je zelo všeč. O tem ste res raziskali. Veliko sem se naučil o lovilcih sanj in tetovažah. Zelo zanimivo!

Lela od nekje blizu srca Teksasa 11. januarja 2012:

Kot ustvarjalcu lovilcev sanj so se mi zdeli precej zanimivi. Predlagam, da se tetovaže lovilca sanj nanesejo le med naraščajočo luno in ne med padajočo luno. Ko luna narašča, splet absorbira več lune'sanjska moč.

Res je, da naj bi tradicionalni lovilci sanj imeli 8 sidrov, ki predstavljajo pajka, vendar njihova mreža dejansko vsebuje poljubno število sidrnih točk, zato to ni stroga zahteva. Splet sam spominja na duha pajka.

Odlične fotografije tetovaže!

Filmski mojster iz Združenega kraljestva 11. januarja 2012:

Živjo Ricky, zgodovina lovilca sanj je fascinantna.

Ti modeli so tako pisani, podrobnosti v perju so precej izvrstne!

Hvala, ker ste delili še eno fantastično središče, v svoje članke ste vložili toliko dela! glasovanje in super.

About the author