Kako iskati popolno tetovažo: Uvod v sloge

jaz'že dolgo sem obsedena s tetoviranjem in imam nekaj svojih tetovaž, več jih je na poti.

Kakšno tetovažo želite?

Ste novi pri tetoviranju?

Se ustrašite tega povsem novega sveta??

Ne da bi se sploh spraševali, kako si rezervirati sestanke, kako delati z umetnikom in različna pričakovanja, ki jih prinašajo tetovaže in sam postopek, morate najprej skrbeti, kakšno tetovažo želite.

Mogoče ti'vajen googlanja "tetovaže" ali pogled gor "ideje za tetovaže" na Pinterestu. Tam's tem je kaj narobe, vendar na teh slikah ponavadi primanjkuje identifikacije sloga tetovaže.

V tem članku želim razčleniti nosilce stilov tetoviranja in jih nato razčleniti na bolj specifične sloge, nato pa se po svojih najboljših močeh potruditi dati nekaj odličnih umetnikov vsakega sloga.

Prosimo, upoštevajte, ker sem'm v New Yorku bom priporočal veliko umetnikov vzhodne obale.

Ameriške tetovaže

Primer ameriškega tetovažnega rokava, iz zatičev in zvezd ter pajčevin; Tradicionalne ameriške tetovaže običajno zahtevajo polnila med dejanskimi tetovažami

Primer ameriškega tetovažnega rokava, iz zatičev in zvezd ter pajčevin; Tradicionalne ameriške tetovaže običajno zahtevajo polnila med dejanskimi tetovažami

Pinterest

Ameriška tradicionalna

Kaj bolje začeti kot morda najbolj prepoznaven slog: ameriški tradicionalni.

American Traditional je bil prvotno natisnjen na mornarje, med drugo svetovno vojno pa ga je uveljavila legenda tetovaže Sailor Jerry, ki je bil Ed Hardy'prvi mentor.

American Traditional odlikujejo močne drzne črte, omejena barvna paleta in dvodimenzionalni občutek ter sposobnost, da izgleda kot "nalepka", kot v njem je mogoče jasno prepoznati kot tetovažo, in kaj je to's tetovažo z druge strani ceste.

Rokavi v ameriškem tradicionalnem pomenu niso nujno podobni tistim v drugih stilih, kjer je celotna roka pokrita s tetovažami, zaradi tega, kako tetovaže same sedijo, morajo biti rokavi ameriške tradicionalne "Izpolniti" z zatiči in zvezdicami ali pajčevinami ali pa sploh ne.

Osebno lahko vse moje trenutne tetovaže uvrstim med tradicionalne ameriške.

Nekateri pomembni ameriški umetniki tradicionalnih tetovaž in trgovine so:

 • Benjamin Thomas
 • Brad Fink in večina Daredevil Tattoo
 • Smith Street Tattoo

Sveže moje tetovaže z rebri

Sveže moje tetovaže z rebri

Jaz

Irezumi/tradicionalna japonščina

Tradicionalne japonske tetovaže, imenovane tebori ali irezumi, so nastale na Japonskem okoli 10.000 let pred našim štetjem, v obdobju Jomona. V tem času so bile tetovaže večinoma plemenskega videza.

Irezumi, kot ga poznamo, izvira iz leta 1600, čeprav so se takrat še uporabljali kot kazni. Kitajski roman, imenovan Suikoden, je prikazal lesene ilustracije protagonistov, ki dokazujejo njihovo moškost, okrašene z lotosom, zmaji in tigri (eden od protagonistov je človek, znan kot Shi-Jin iz devetih zmajev, na katerem je znano, da ima natisnjenih devet zmajev) .)

Povpraševanje po tem slogu umetnosti na koži je bilo takojšnje, umetnik, ki je izrezljal lesene bloke, je na človeški koži uporabil enaka orodja, zato vsi japonski umetniki tetoviranja nosijo poimenovanje hori oz. "izrezati" v japonščini. Uporabili so tudi znamenito črnilo, ki pod kožo postane modrozeleno, imenovano črnilo Nara. Izdelan je s tradicionalnimi črnili, ki se uporabljajo za kaligrafijo. Razlog za to'modro-zelena je posledica dejstva, da niso imeli pravega črnega črnila, zgolj temno zelenega.

Značilnosti japonske tetovaže so zelo težka simbolika in veliko prostora. Tradicionalni Irezumi je ustvaril celovite bodi za ljudi. Japonske tetovaže imajo ponavadi številne iste motive, zmaje, maske tengu, lobanje, kače, potonike, sakuro, bogove vetra in groma, Oni, Kirin, Baku itd..

Japonske tetovaže so stroge v tem, kar je mogoče prikazati skupaj, in postavitev tetovaže, na primer, valovi naj bi bili tehnično le pod pasom, razen če gre za koi ali ribo ali pa določeno cvetje naj ne bi bilo z določenimi motivov, na primer kače ni mogoče upodobiti z zimskim cvetjem, ker naj bi bile kače v mirovanju in še veliko več. Določena božanstva ne morejo biti z nekaterimi onisi in postane le bolj zapleteno.

Japonske tetovaže, ki se tradicionalno uporabljajo ročno, tebori, kar pomeni "ročno izrezljane" čeprav so sodobni umetniki od takrat sprejeli stroje.

Nekateri pomembni umetniki Irezumi vključujejo:

 • Horiyoshi III
 • Shige Iwasaki: Rumeni plamen
 • Horikitsune

Nova šola

Nove šolske tetovaže izvirajo z zahodne obale ZDA in so bile priljubljene pri mlajši množici, še posebej pri tistih, ki se želijo spomniti tistih risank, ki jih imajo radi.

Za nove šolske tetovaže so značilne nekatere iste stvari, ki so redefinirale tetovaže stare šole, drzne črte, težke nasičene barve itd. Nova šola vzame stare koncepte tetovaže in jih obrne na glavo.

Tetovaže nove šole imajo podskupine, na primer neotradicionalne, so podskupine tetovaž nove šole, ki prenavljajo ameriško tradicionalno umetnost.

Umetniki nove šole so na tetovažo obrnili tudi stare koncepte tajnosti pri tetoviranju, bili so veliko bolj odprti, kar pa je prispevalo k inovativnosti pri tetoviranju.

Nekateri pomembni umetniki Nove šole so:

 • Kelly Doty
 • Marcus Pacheco
 • Jime Litwalk

Črna in siva

Tradicionalno se črno -sive tetovaže izvajajo s črnim črnilom in samo s črnim črnilom. Vse druge odtenke dobimo z redčenjem omenjenega črnega črnila z vodo. Ta slog tetoviranja uporablja tudi veliko enojnih igel.

Ta slog tetoviranja naj bi se začel v zaporih, kjer so črnilo in barve močno omejeni, zato so morali kot igle uporabiti kitarske strune.

Črno -sivo je težko resnično uvrstiti v eno "slog" ker se črno -sive tetovaže lahko uporabljajo v ameriški tradicionalni, v japonski, v fotorealizem.

Nekateri pomembni črno -sivi umetniki so:

 • Anil Gupta
 • Carlos Torres
 • Silvano Fiato

Akvarel

Akvarelne tetovaže so pred kratkim dosegle visoko priljubljenost, vendar ostajajo kontroverzen slog tetoviranja zaradi vprašanj, kako dobro trajajo.

Mnogi tetovatorji ocenjujejo tetovažo glede na to, kako dobro se držijo, in tetovaža v akvarelu, ki posnema umetniške sloge čopiča, je ponavadi manj nasičena glede na barvanje, zato lažje izgubi barvo in zbledi.

Čeprav so črnilo, stroji in tehnika danes veliko bolj napredni kot takrat, ko se je prvič pojavila tetovaža z akvarelom, je mogoče trditi, da bo trajala enako dobro kot katera koli druga tetovaža, če upoštevate standardne zaščitne ukrepe. akvarelna tetovaža, bodite previdni in ne pozabite, da se lahko nagiba k zbledenju veliko lažje kot pri običajni tetovaži.

Akvarelne tetovaže so znane po tem, da uporabljajo mehke barve, so abstraktne in skočijo iz obrisov tetovaže. Akvarelne tetovaže lahko preprosto pritisnete s čopičem ali uporabite v povezavi z drugimi slogi orisanja.

Nekateri pomembni umetniki tetovaže z akvareli so:

 • Mihail Anderson in ostali iz prvega razreda New Yorka
 • Amy Zager
 • Steph Hanlon

Akvarelne tetovaže

Plemensko

Plemenske tetovaže so najstarejši slog tetoviranja.

Od Jomonovih japonskih tetovaž do Maorskih tetovaž na Novi Zelandiji imajo plemenske tetovaže dolgo zgodovino predstavljanja različnih stvari, od družine do čisto lepotnih estetskih razlogov.

Plemenske tetovaže so znane po številnih ponavljajočih se črtah z uporabo negativnega geometrijskega prostora, simetrije in težkih črncev. Prave plemenske tetovaže so ponavadi bolj zapletene kot tiste debele težke črne črte.

O plemenskih res ni veliko za povedati, razen če si želite plemenske tetovaže, si prosim priskrbite zakonito plemensko tetovažo, ne tistih 90's "muha" tetovaže.

Nekateri pomembni plemenski tetovatorji so:

 • Peter Madsen
 • Jean-Michel Manutea
 • Felipe Soares

Plemensko

Scenarij

Skriptne tetovaže so še ena samoumevna tetovaža, so tetovaže besed ali številk, bodisi stilizirane ali ne.

Skriptne tetovaže so lahko izredno vsestranske, lahko so tako srčkane in subtilne kot rojstni dan na zapestju, tako neprijetne kot tiste na napisu na prsih ali tako neokusne kot Jared Leto's Joker "Poškodovan" tetovaža.

Preden si naredite skriptno tetovažo, bodite razumni, raziščite in preverite črkovanje. Poskusite, da ne uporabljate skript v jezikih, ki jih ne poznate'ne govori.

Večina tetovatorjev se lahko spoprime s skriptnimi tetovažami, zato v tem razdelku ni resničnih priporočil.

Scenarij

In to'vse za danes!

Obstaja veliko več tatu stilov, ki jih nimam't pokrito, vendar bi to moralo pokriti osnove sveta tetovaž.

Upam, da ste uživali v branju tega članka in pustite komentarje! To je prvi članek I.'sem že kdaj napisal, zato se veselim vaših povratnih informacij.

© 2017 Dež

About the author