Knight Tattoo Ideje, modeli in pomeni

Richard Hale je navdušenec nad tetoviranjem, ki preučuje in raziskuje simboliko, pomene in zgodovino tetovaže.

Spoznajte simbole in pomene, povezane s tetovažami vitezov, in poiščite navdih za nekaj fotografij tetovaž.

Spoznajte simbole in pomene, povezane s tetovažami vitezov, in poiščite navdih za nekaj fotografij tetovaž.

Slika Gordon Johnson iz Pixabaya

Ko gre za simbole, ki predstavljajo čast in zvestobo, ne glejte dlje od viteza. Te tetovaže običajno nosijo moški, predvsem v evropskih državah. Vendar to ne pomeni, da lahko ženske'jih tudi ne nosite!

Nista'ni mogoče najti le v Evropi. S tako pozitivno simboliko jih lahko najdete po vsem svetu. Te dele body arta je mogoče oblikovati na različne načine in prikazati z več elementi. To daje uporabniku in umetniku tetovaž veliko možnosti, ki jih je treba upoštevati.

Prav tako lahko upodobijo viteza z različnim orožjem, simboli in oblačili. Ker zahtevajo veliko podrobnosti, so običajno zasnovane tako, da so velike in na hrbtu, roki ali prsih.

V tem članku si lahko ogledate slike različnih modelov in spoznate njihov pomen. Upam, da boste našli navdih in ideje za svojo body art!

Zgodovina viteza

Opredelitev viteza je oklepni bojevnik v službi svojega gospoda ali kralja. Vitezi so bili običajno plemenitega rodu, vendar ne vedno. Če bi dobili pravi položaj, bi lahko fant, ki ni plemenite krvi, postal vitez. Mladi fantje bi se že zelo mladi začeli učiti obrti meča. Pomagali bi tudi po gradu pri opravljanju gospodinjskih opravil.

Ko bi bil fant usposobljen, bi bil imenovan za glavnega viteza, ki bi bil odgovoren, da ga nauči vseh veščin, ki jih potrebuje, da postane polni vitez. V zameno bi bil fant odgovoren za čiščenje oklepov, orožja in za vse, kar bi gospodar potreboval.

Značilnosti viteza

Vitez bi lahko dosegel najvišjo stopnjo spoštovanja in časti (ali popolno nasprotje). Bili so odličen primer spoštovanja, zvestobe in poguma, naučeni so se bati ničesar in se boriti za svojega spoštovanega Gospoda ali kralja z najvišjo stopnjo dostojanstva in časti.

Svoje življenje bi brez dvoma položili na račun države, ki jo imajo radi. Ta nesebična dejanja opredeljujejo lastnosti zvestega viteza.

Oblikovalske ideje in simbolika

Obstaja veliko razlogov, zakaj bi se kdo odločil za to tetovažo. Če ti'v simbolične tetovaže, bogato, pozitivno simboliko viteza'ni mogoče zavrniti.

Lahko predstavlja ponos za vašo domovino ali pa ga nosi kot simbol zgodovinskega pomena ali celo službe v oboroženih silah.

Te tetovaže lahko naredite na različne načine, na primer:

 • Lahko prikažejo viteza na konju ali brez konja.
 • Vitez je lahko v polnem oklepu z izvlečenim mečem ali pa je upodobljen z odstranjeno čelado.
 • Prav tako lahko upodobijo viteza z mečem in njegovim ščitom, kako kleči ali stoji.
 • S konceptom oklepa bi lahko naredili tudi nekaj.

Naj bo vaša tetovaža edinstvena s simboli in barvami

Vsak vitez je imel svoj niz simbolov in barv, ki so jih nosili na oblačilih, ščitih, orožju, zastavah in na konju. Na ta način je bilo enostavno razlikovati med vitezi med vojno in turnirji. To je lahko tudi način, kako narediti svojo tetovažo edinstveno za vas.

Bodite ustvarjalni in uporabite poljubno barvo. Čeprav večina tetovaž v tem članku uporablja rdečo barvo, lahko izberete svojo barvo in simbol.

Pomeni

Tu je nekaj možnih pomenov viteških tetovaž:

 • Čast
 • Zvestoba
 • Spoštovanje
 • Pogum
 • Pogum
 • Strast
 • Ponos
 • Vojno pripravljen
 • Licenčnina
 • Plemstvo
 • Blaginja

Različice

V tovrstnem oblikovanju je veliko različic.

 • Angel Knight: "Angel Knight" je odličen primer tega. Običajno je upodobljen z angelskimi krili in mečem, pri čemer prevzame element fantazije.
 • Temni vitez: Morda bi svojega viteza predstavili tudi kot temnega lika v črni barvi z lobanjo ali drugimi temnimi asociacijami. Nekateri prikazujejo viteza, kot da je v nevihti, po možnosti s temnimi oblaki ali strelami. Takšen dizajn lahko simbolizira smrt, bedo ali zlo.
 • Levi, vrtnice in orožje: Lahko vključite tudi simbole, kot sta lev in vrtnica. Te so pogosto prikazane v ščitih. Morda boste videli nekaj modelov z levom, lahko pa vključite tudi drugo orožje, na primer sekiro ali bodalo.

Kako oblikovati smiselno tetovažo

Ne pozabite, da lahko na različne načine naredite svojo tetovažo edinstven izraz sebe.

 • Uporabite barve in simbole, ki pomenijo nekaj pomembnega.
 • Izberite mesto viteza (t.j. pred gradom ali v boj).
 • Pomislite na stvari, povezane z vitezom, kot so zastave, kosi oklepov, ščiti in orožje.

Previdno izberite

Kot pri vseh tetovažah raziščite. Prepričajte se, da v celoti razumete, kaj pomeni in predstavlja vaša tetovaža. Ti ne'ne želim si tetovirati in pozneje ugotoviti, da ima še en pomen'žaljivo ali bolj znano.

Don'ne hitite, da se napišete! Ljudje, ki to počnejo impulzivno, običajno kasneje obžalujejo svojo tetovažo. Tudi z laserskim odstranjevanjem in prikrivanjem ni mogoče popraviti vseh tetovaž. Poskrbite, da vam bo prvič uspelo.

Če ti'Niste povsem prepričani, kakšno tetovažo želite, potem počakajte. Bolj razmislite in se odločite, ko ste popolnoma prepričani v svoj dizajn. Pojdi po svoje in veliko sreče!

© 2012 Richard Ricky Hale

Komentarji

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 11. septembra 2013:

Marius, hvala, ker ste si vzeli čas za komentar in ogled našega članka o modelih viteških tetovaž. Cenimo vaše povratne informacije in podporo. Veseli smo, da ste uživali. Hvala!!

Marius-norveščina 9. septembra 2013:

Ta članek mi je všeč, najlepša hvala!

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 28. julija 2012:

SGE, vesel sem, da si se odločil priti. Res je SGE. To je umetnost in upam, da se bodo drugi tega naučili iz takšnih člankov. Ne samo to, lahko imajo visoko simbolično vrednost za uporabnika, kar je vse tako pomembno.

Svetleče irske oči iz Upstate, New York 22. julija 2012:

Moj nečak si je pravkar tetoviral rokav. Osebno se mi je zdelo čudovito in to lahko pokrije za delo. Preostanek družine je bil precej razburjen. Mislil sem, da je to umetniško delo.

Odlično pisanje

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 22. julija 2012:

Vera

Hyp

Frank

Kristal

Jasmin

Alocsin

Ruby

Maks

Hvala vsem za komentarje in čas. To je zelo cenjeno. Najlepša hvala 🙂 Rekel bi, da to traja nekaj časa. Ruby je v njih toliko podrobnosti. Alocsin, absolutno. Več podrobnosti, višja je cena. Hip, LOL! Zdi se, da je vera neskončna. Max, Frank, Jas, hvala

BeyondMax iz Sydneyja v Avstraliji 21. julija 2012:

Vau. Samo vau. Res čarobno.

Ruby Jean Richert iz južnega Illinoisa 20. julija 2012:

Lepo umetniško delo, ki ga je treba narediti, traja večno?..

Aurelio Locsin iz Orange County, CA 20. julija 2012:

Vsekakor ena bolj zapletenih tetovaž. Predstavljam si, da so zaradi podrobnosti dragi. Glasovanje za Up and Beautiful.

Jasmin 20. julija 2012:

Moj mož si ga želi! jaz'mu pokažem te 🙂

Cristale Adams 20. julija 2012:

To središče je super in slike so super! Dobro opravljeno!

Frank Atanacio iz Sheltona 20. julija 2012:

wow to so tako kul, da lahko to naredim .. 🙂 Frank

Faith Reaper z juga ZDA 20. julija 2012:

Vau, to so čudoviti vitezi. Presenečen sem nad količino različnih tetovaž, ki so na voljo, in v strahu sem, da jih bo še veliko. Nenehno razmišljam, no, mislim, da to pokriva, potem pa prideš na vrsto. Umetniško delo je osupljivo. Bog vas blagoslovi. V svoji ljubezni, Faith Reaper

Brenda Barnes iz Amerike zlomljene, a vseeno lepe 20. julija 2012:

Moj osebni vitez v sijočih (s črnilom) oklepu. To bi zmogla!

About the author