Ladjske tetovaže: oblikovalske ideje in pomen

Richard Hale je navdušenec nad tetoviranjem, ki preučuje in raziskuje simboliko, pomene in zgodovino tetovaže.

ladje-tetovaže-in-pomeni-ladje-tetovaže-modeli-in-ideje-ladje-tetovaže-slike

Tetovaže ladij

Pomorske tetovaže imajo dolgo zgodovino priljubljenosti med mornarji in drugimi pomorščaškimi poklici. Čeprav jih tradicionalno nosijo moški, jih danes ženske prav tako verjetno športno obvladajo. Lahko so upodobljeni z različnimi elementi in simboli, vključno s pirati, meči, ladijskimi kolesi, sidri, zvezdami in kompasi. Čeprav jih je mogoče narediti v poljubnem obsegu, so zaradi senčenja in podrobnosti običajno na koncu srednje do velike velikosti. Oni'ne veljajo za mainstream oblikovanje, vendar so vedno priljubljeni in lahko predstavljajo veliko več kot le ocean.

ladje-tetovaže-in-pomeni-ladje-tetovaže-modeli-in-ideje-ladje-tetovaže-slike

Felipe Miguel

Zgodovina tetovaže mornarja

Kar zadeva navtično body art, se ladja uvršča med najboljše in najbolj priljubljene. Mornarji' tetovaže so bile ena od stvari, ki so jih identificirale in naredile edinstvene. Za mornarje in ribiče predstavlja njihov način življenja, njihov način bivanja. Za preživetje in skrb za družine so odvisni od oceanov. Na nek način je simbol tega ladijska tetovaža.

Mnoge kulture imajo dolgo zgodovino tetovažne umetnosti, toda v evropski kulturi je pomorniški način življenja razvil svoj edinstven slog tetoviranja. Tradicijo lahko zasledimo v 17. stoletju, ko je kapitan James Cook obiskal Maore v južnem Pacifiku. Od takrat je pobarvan mornar postal skoraj stereotip in njegove tetovaže so bile pogosto precej živahne, morda zato, da bi mornarju dali kaj pogledati med dolgimi plovbami.

Do 19. stoletja je imelo tetovaže približno 90% vseh mornarjev v mornarici ameriške mornarice. Pozneje je ameriška vlada sporočila, da bodo vsi, ki imajo nespodoben videz, izključeni iz mornarice, kar je izjava, ki je mnoge mlade moške poslala naravnost v salon za tetoviranje. Konec koncev, če imaš na roki lepo golo žensko, ti ni treba, da se pridružiš mornarici, je to preprosto.

Ker so tako nenehno izpostavljeni elementom, mornarji pogosto vključujejo tudi verske simbole kot vraževerno zaščito pred škodo, da bi pomirili bogove in se izognili jezi matere narave. "Stara šola" modeli-s podobami, kot so sidra, lastovke, oskudno oblečena dekleta v mornarskih klobukih in kockami-so pogosto povezani z mornarji. Za mornarje je običajno tudi, da imajo na njih tetovirana svoja plovila ali turistične ladje. Zasnova ladje stare šole je bila še posebej priljubljena med mornarji, ribiči in drugimi, povezanimi z odprtimi vodami od tridesetih do štiridesetih let prejšnjega stoletja..

Čeprav že nekaj desetletij niso izstopili iz sloga, te priljubljene modele starih šol danes uživajo v renesansi med mladimi, saj si ladijske tetovaže izberejo ljudje vseh slojev življenja. Tudi moški in ženske, ki nimajo nobene zveze z vodami, jih izberejo za simbolične namene ali za dekorativno body art. Ko so narejeni dobro, so ti modeli popolnoma osupljivi in ​​imajo lahko globok simbolni pomen za vsakogar.

Naša ladja usode, ki so ji nedavne nevihte grozile, da jo bodo uničile, je končno varno pristala.

– Sofokle

Jadrnica

Najbolj priljubljena navtična zasnova je jadrnica. Te tetovaže so lahko oblikovane tako, da izgledajo realistično ali kot risanka; včasih le z nekaj jadri, včasih pa z mnogimi. Nekatere so zelo podrobne, druge pa izgledajo zelo slogovno ali abstraktno. Večina vključuje vodo in valove, nekaterim pa ne't. Lahko imajo tudi vrvi, zastave, sidra, ločne figure, gnezda vran ali druge podrobnosti. Nekateri imajo viharna jadra, drugi pa prazne jambore. Lahko vključujejo ptice, svetilnike, skale, morske deklice, nevihte, sirene, sonce ali luno ali morda obalno pokrajino.

Morali boste razmisliti, kaj želite svojemu oblikovanju dodati, da bo smiselno in resnično osebno, zato si vzemite čas, da si ogledate čim več primerov, ko raziskujete. Tako boste bolje razumeli, kaj vse je na voljo, poleg tega pa jih lahko uporabite kot navdih za ustvarjanje lastnih inovacij.

ladje-tetovaže-in-pomeni-ladje-tetovaže-modeli-in-ideje-ladje-tetovaže-slike

Mornariške in starinske ladje

Poleg jadrnic so priljubljena tudi mornariška plovila in starinski čolni. Plovila mornarice običajno izberejo tisti, ki so služili ali trenutno služijo. Vključujejo lahko vse, kar je povezano z mornarico ali ZDA'običajno je, da ima pripadnik mornarice natančno repliko svojega trenutnega ali nekdanjega potovalnega plovila.

Vintage ladijske tetovaže običajno prikazujejo zgodnje plovilo, ki je bilo uporabljeno na začetku jadranja. Ena priljubljena različica tega je piratska ladja. Jolly Roger, znan tudi kot znamenita črno -bela lobanja in križne kosti, je običajno prikazan v takšnih tetovažah. Lahko so oblikovani na vodi ali na oblakih, kar bi predstavljalo piratsko ladjo duhov.

Galerija ladijske umetnosti & Skice

Zato'spet sem doma, zame spet Amerika!

Moje srce se spet obrača domov in tam si želim,

V deželi mladosti in svobode, onkraj oceanskih palic,

Kjer je zrak poln sončne svetlobe in zastava polna zvezd.

– Henry Van Dyke

Pomeni in simboli tetovaže ladje

Pomeni se lahko razlikujejo glede na to, katero plovilo izberete. Na koncu vaša tetovaža simbolizira tisto, kar želite. Tu je seznam najpogostejših pomenov:

 • Domov
 • Novo potovanje
 • Nov začetek
 • Vso srečo
 • Potopljen v naravo
 • Način življenja
 • Neodvisnost
 • Samooskrba
 • Čast
 • Pogum
 • Smer
 • Težavna preteklost
 • Življenje's izzivi

Lahko služijo tudi kot spomin na prijatelje in ljubljene, izgubljene na morju ali izgubljene v našem življenju. To je način, kako počastiti nekoga, ki je živel na odprtem morju ali v njegovi bližini. Morda oseba nima nobene povezave z morjem, ampak preprosto želite uporabiti ladjo kot spomin.

Kot lahko vidite, se lahko ti modeli razlikujejo od osebe do osebe. Nekateri menijo, da predstavlja življenje'v nemirnih vodah. Nekako in nekako pridemo do mirnejših časov. Za nekatere predstavlja idejo, da svoj svet nosite s seboj skozi vihar. Morda sta v zadnjem času del vašega življenja težave in nemiri in želite se odpraviti na novo pot. Ladja lahko to simbolizira.

Ladje, ki gredo ponoči in se med seboj pogovarjajo, samo prikazan signal in oddaljen glas v temi; Tako na oceanu življenja gremo in govorimo drug drugemu, le pogled in glas, nato spet tema in tišina.

– Henry Wadsworth Longfellow

Obstaja veliko načinov za prilagoditev ladijske tetovaže.

Obstaja veliko načinov za prilagoditev ladijske tetovaže.

Shannon Archuleta

Prilagodite svojo tetovažo

V svojo zasnovo lahko dodate kateri koli pomorski simbol. Nekateri pogosti vključujejo kompas, sidro, navtično zvezdo in lastovko. Sidro lahko simbolizira dom ali stabilnost, zvezda ali kompas pa smer in vero.

Druga zanimiva zasnova prikazuje plovilo v okvirjeni sliki. Drugi kot okvir uporabljajo elemente narave (kot so oblaki, voda, skale, pokrajina, dež itd.). Ladja v steklenici bi lahko imela za vas globok pomen.

Vprašajte se, kaj vam pomeni vaša ladja. Ali pluje ali potone? Kakšno figuro bi radi dali na premcu, da vas vodi skozi? Ali ima plovilo ime? Če je tako, razmislite o tem imenu "pobarvan" na tvojo tetovažo.

Ladja v pristanišču je varna, ampak to'ladje niso narejene za to.

– Grace Hopper

Navdihujoči citati

Mnogi dajo navdihujoč citat v tetovažo, morda na pasico. Te metafore in citati so lahko povezani z vodami in jadranjem, nekateri pa ne. Če je bil vaš oče mornar in je že opravil študijo, razmislite o vključitvi besede "OČE" na transparentu. Morda boste želeli izbrati znani citat ali izrek, kot je npr "le dobri umirajo mladi" ali "za vedno v mojem srcu." Nekateri citati in izreki so lahko povezani z jadranjem ali oceanom, npr "zajahati val življenja."

Številne ladijske tetovaže služijo spominu na mrtvega ljubimca.

Številne ladijske tetovaže služijo spominu na mrtvega ljubimca.

Tony Alter

Ladje na daljavo imajo vsi moški'želja na krovu.

– Zora Neale Hurston

Preden se napišete

Preden si naredite tetovažo, se morate spomniti nekaterih pomembnih stvari. Najprej si vzemite čas za raziskave. Poskrbite, da boste popolnoma razumeli, kaj predstavlja in zastopa vaša zasnova. Don'ne mudi, da bi se narisal! Tisti, ki to počnejo, običajno obžalujejo kasneje. Če niste popolnoma prepričani, ne'ne stori tega. Vzemite si čas in se prvič pravilno odločite.

"Združeni obstanemo"

Rusty Clark

Morda smo vsi prišli na različnih ladjah, ampak mi'zdaj ste v istem čolnu.

– Martin Luther King, Jr..

ladje-tetovaže-in-pomeni-ladje-tetovaže-modeli-in-ideje-ladje-tetovaže-slike

Micael Faccio

Komentarji

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 28. julija 2012:

Snežinke

Maks

Frank

Gail

Ruby

Alocsin

Uči

Ciganka

Nell

KJ

Hvala vsem za komentarje, čas in glasove. Resnično cenim vse vas, ki ste si vzeli čas za obisk. Nell in KJ, LOL. Ladijske tetovaže izgledajo odlično, še posebej jadrnica. Z njimi lahko veliko storite. To bi bil dizajn, ki bi ga zagotovo upošteval.

kjforce iz Floride 25. julija 2012:

thelyricwriter … še eno odlično vozlišče..polno zanimivih informacij … z mojo srečo pa bi dobil " ladijska tetovaža " in verjetno bi zadelo ljubezenski ročaj in potone !!!! resno delaš odlično delo…

Nell Rose iz Anglije 25. julija 2012:

Ljubite te! Nekaj ​​imam o ladjah, zlasti o starih. Imam rezalnik iz 19. stoletja, mislim, da je na okenski polici moje spalnice! v zadnjem življenju sem bil pirat! haha! če je reinkarnacija res, potem sem bil! resno, to so lepe tetovaže in ne morem'ne dobim, ker so moje roke premajhne! lol! glasoval za! zdravo Nell

Ciganka Rose Lee iz Daytona Beach na Floridi 25. julija 2012:

Ricky, tole je fantastično. Obožujem te ladje in barve.

Dianna Mendez 24. julija 2012:

Ti so prišli daleč od preprostih sidrnic in križnih kosti. Tisti ob strani ženske je neverjeten.

Aurelio Locsin iz Orange County, CA 24. julija 2012:

Vsem modelom je skupno nekaj podrobnosti. Zato si predstavljam, večji, tem boljši. Glasovanje za Up and Beautiful.

Ruby Jean Richert iz južnega Illinoisa 24. julija 2012:

Vau, tisti, ki pokriva celoten bok, je izjemen. Zanima me, ali imajo mornarji še ladijske tetovaže? Moja sestra'mož ga je imel. Hvala's..

Gail Sobotkin iz Južne Karoline 24. julija 2012:

Te ladijske tetovaže so neverjetno podrobne in zapletene in zanimivo je bilo prebrati o njihovi simboliki in zgodovini.

Prav tako sem presenečen nad celovitim načinom pokrivanja številnih različnih vrst tetovaž v tej seriji in obilice fotografij in informacij. Vsakdo, ki razmišlja o tem, da bi si naredil tetovažo, bi si pred odločitvijo dobro ogledal to serijo, saj bi lahko tako lažje spoznali raznolikost slik, ki jih je mogoče narisati, in tudi, kako lahko drugi dojemajo simboliko tega, kar'sem izbrala.

Glasovali so povsod, razen za smešno.

Objem objektov,

Gail

Frank Atanacio iz Sheltona 24. julija 2012:

wow to so tako kul, res obožujem ladje … super vozlišče moj prijatelj … 🙂 Frank

BeyondMax iz Sydneyja v Avstraliji, 24. julija 2012:

Vau. te so ogromne! Res dodaja perspektivo =)

snežne kepe od Druge zvezde na desni 23. julija 2012:

Oh wow, oni'si res želite ladijske tetovaže? Še nikoli nisem videl enega. zgleda grozljivo, tako se bojim velikih ladij in globokih voda 🙂

About the author