Levove tetovaže: pomeni, modeli in ideje

Richard Hale je navdušenec nad tetoviranjem, ki preučuje in raziskuje simboliko, pomene in zgodovino tetovaže.

Levove tetovaže: pomeni, modeli in ideje

Levove tetovaže: pomeni, modeli in ideje

CC-BY Ricardo Almeida

Modeli levje tetovaže se lahko razlikujejo na različne načine in jih nosijo predvsem moški, čeprav jih ženske občasno dobijo. Kot vse živalske tetovaže tudi ti modeli pogosto predstavljajo lastnosti leva.

Kaj simbolizirajo tetovaže leva?

 • moč
 • pogum
 • ljubezen
 • ravnovesje
 • družina
 • preobrazba
 • skrbništvo
 • modrost
 • upam
 • moč

Čeprav ta tetovaža ne velja za mainstream, je priljubljena oblika tetovaže. Zaradi podrobnega dela in potrebnega senčenja je večina oblikovana kot večja tetovaža. Modeli pogosto prikazujejo celotnega leva ali le glavo leva. V nekaterih primerih so lahko celo prikazani s krono, kot je prikazano zgoraj.

V tem članku bomo obravnavali leva, njegovo klasično simboliko in pomene tetovaže. Ogledali si bomo tudi več kot 30 modelov. Na koncu upamo, da boste našli ideje in navdih za naslednjo tetovažo.

Ideje za tetovaže levov

Ideje za tetovaže levov

Lev simbol skozi zgodovino

Tako kot v živalskem kraljestvu, tetovaža leva stoji na vrhu, ko gre za tetovaže živali. Kot boste izvedeli v tem članku, je bilo tako že stoletja. Lev je upodobljen kot "kralj džungle" ali "kralj živalskega kraljestva." Ko vidimo leva v njegovem naravnem okolju, lahko spoznamo njegove močne lastnosti in spoznamo njegove simbolne pomene. Lev je ena najstrašnejših živali, ki hodi po planetu. Lev je zelo močan in nekateri lahko tehtajo več kot 400 kilogramov. Lev je zelo inteligenten in visoko usposobljen v živalskem svetu. Lev ima dobro zgrajene lastnosti, zaradi katerih je eden najboljših plenilcev na svetu.

Starodavne civilizacije

Lev je bil dolga leta upodobljen v starodavnih kulturah, legendah, mitologiji, astrologiji, literaturi, filmih in še veliko več. V nekaj starodavnih civilizacijah so bili levi v lasti kraljev in kraljevskih članov. Lev je bil simbol moči kraljevega ljudstva's moč in moč. V zanimivem nasprotju je v rimski mitologiji lev povezan z ljubezen.

Lev je bil simboličen tudi za Egipčane – pogosto so upodabljali dva leva s hrbtom drug proti drugemu. Ti kipi so predstavljali ravnovesje, kar je bilo za Egipčane zelo pomembno. Običajno bi te kipe postavili zunaj svetih struktur. Egipčani so verjeli v ravnovesje, na primer sončni vzhod/zahod in vzhod/zahod. Njihovi kipi leva so predstavljali vse to pomembno ravnovesje.

Religija

Lev je tudi simbol krščanstva. Nekateri kristjani uporabljajo tetovažo leva kot simbol krščanskih prepričanj. Lev je tudi simbolična figura islama, v katerem lev in meč predstavljata moč. Lev je tudi sončna žival. To pomeni, da ima lev soncu podobne lastnosti in lastnosti. V mnogih kulturah in prepričanjih je lev povezan s soncem. Rečeno je, da je lev'griva izgleda kot sončni žarki – lastnost, ki jo pogosto izpostavljajo številne tetovaže. V drugih starodavnih mitih lev predstavlja preobrazba in potovanje od otroštva do odraslosti.

Kultura

Lev je za Kitajce tudi zelo simbol. Predstavlja simbol sreče, skrbništvo, in moč. Kitajci tudi verjamejo, da je lev simbol zemlje in sonca. Mnogi ljudje vedo, da je lev "Leo" je del Zodiaka. Lev je 5. znamenje zodiaka in vsak, ki se je rodil med 23. julijem in 22. avgustom, velja za Leva. Ljudje, rojeni v tem času, so zelo energični in ljudje dobrega srca. Lev je nekoliko plašen in uživa v nadzoru, vendar so zelo radodarni. Lev predstavlja tudi ravnotežje.

Kot veste, so leva upodabljali skozi celotno človeško zgodovino in že vrsto let so simbolične figure. To je ena izmed najbolj simboličnih živalskih tetovaž, ki so na voljo. Zaradi vseh različnih pomenov je zelo iskan v svetu tetovaž. Zanj je na voljo tudi veliko različnih modelov in stilov. Obstajajo plemenski modeli in keltski modeli in še veliko več. Preden se odločite za končno zasnovo, preverite vse razpoložljive sloge in zasnove. Izberite model, s katerim ste zadovoljni.

Ideje za tetovaže levov

Oblikovanje in pomen tetovaže leva

S tetovažo leva je povezanih veliko različnih pomenov in prepričanj, zato je treba pri izbiri upoštevati številne dejavnike.

 • Moč in oblast: To sta dva najpogostejša pomena. Lev je videti kot močna žival in upodobljen je kot kralj živalskega sveta. Lahko predstavlja tudi moč in vodstvo. Iz teh razlogov se lahko za tetovažo leva odloči veliko različnih ljudi. Lahko predstavlja neustrašnost, saj se na leve gleda kot na živali, ki se ne bojijo. Ta vrsta tetovaže bi bila zelo primerna za nekoga, ki je neustrašen ali si morda želi.
 • Zdravljenje in upanje: Ta pomen izvira iz leva'povezanost s krščanstvom. To je predstavljeno v C.S. Lewisu' lik Aslana v filmu Lev, čarovnica in garderoba.
 • Modrost: Ta pomen izvira iz budističnega prepričanja. Na primer, nekdo se lahko odloči za tetovažo leva, ker je v težki situaciji. Zanje lahko predstavlja upanje in vero; to'so tam, da jih na to spomnijo, ko pogledajo svojo tetovažo. Starejšega, zrelega moškega leva je mogoče upodobiti v tetovaži, ki predstavlja modrost in znanje.
 • Pogum: Ta pomen pogosto velja za film, "Čarovnik iz Oza." Klasični film prikazuje, kako je strahopetni lev želel pogum. Za namene tetoviranja lahko predstavlja znak poguma za uporabnika. Nosilcu tetovaže leva je lahko v opomin, naj bo pogumen v življenju in vsem, kar preživi.
 • Pogum: Tudi v današnjem času ostaja zelo simbolično oblikovanje, ki ima veliko različnih pomenov. Kljub temu je bil skozi zgodovino v svetu tetovaž in v različnih kulturah vedno dobro zastopan. Lahko predstavlja tudi zaščito, pogum, varnost in plemenitost. Nekdo se bo morda odločil, da bo simboliziral pogumno dejanje, ki ga je naredil, ali upa, da bo to storil. Na primer, gasilec postavi svoje življenje na kocko vsakič, ko odgovori na klic – morda so nekoga rešili'življenje. V obeh primerih bi bila primerna tetovaža leva. Predstavljal bi tako pogum kot pogum. Vsakdo, ki opravlja nevarno delo, se ga lahko odloči kot poklon svoji zavezanosti pogumu.
 • Družina: Morda ste v tem članku opazili nekaj tetovaž, na katerih je moški lev s svojo družino ali ponosom. Čeprav to lahko predstavlja različne stvari, predstavlja predvsem zaščito družine. Oče lahko meni, da bi ta tetovaža pokazala svojo zaščitniško naravo za njegovo družino. Prav tako se je lahko odločil za to ljubezen in čast do svoje družine. Ker je lev povezan tudi z licenčninami, boste videli tudi modele, ki nosijo kraljevski greben. Morda ste opazili tudi tetovaže, ki prikazujejo leva s krono. Ti pogosto predstavljajo krščanska prepričanja ali prikazujejo, kako lev velja za kralja ali kralja živalskega kraljestva.

Preden se tetovirate

Zelo pomembno je, da raziščete vse različne sloge, oblike in pomene tetoviranja, preden se odločite za končno obliko tetoviranja. Na izbiro je dobesedno na tisoče različnih modelov, stilov in pomenov. Zelo pomembno je, da si vzamete čas in se vključite v raziskavo. Mnogi ljudje se nagibajo k procesu tetoviranja in ponavadi na koncu dobijo tetovažo, ki jo kasneje obžalujejo. Pomislite na to, ta tetovaža bo z vami vse življenje.

Obvezno pojdite tudi k tatuju, ki mu popolnoma zaupate. Don'ne bojte se jim postavljati vprašanj in prositi, da si ogledate njihovo preteklo delo. Če želite, se lahko obrnete na splet in si ogledate ocene umetnikov tetovaž. Upam, da ste uživali v tem članku.

Komentarji

Janet 11. oktobra 2019:

Kaj pomeni tetovaža pol leva?

Ima 23. avgusta 2015:

pokrite oči kaj'je pomen

M WHUTE 19. novembra 2012:

MARY WHUTE

Huntall 9. februarja 2012:

Apple bo marca napovedal prvi teden iPad 3

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 17. januarja 2012:

Rosemay, hvala za obisk in komentar ter glasovanje. LOL, res ima. Vesel sem, da se ti je zdelo zanimivo Rosemay. Lepo se imejte 🙂

Rožmarin Sadler iz zaliva Hawkes – Nova Zelandija 17. januarja 2012:

To so čudoviti Ricky. Nekaterim je slika všeč 'Inkarttattoos' videti precej žalostno.

Všeč mi je podoba Leva s poševno krono, videti je le malo opojno. Lol

Podatki, ki jih posredujete, so spet zelo zanimivi. Glasovanje navzgor

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 17. januarja 2012:

Ciganka, hvala za obisk in komentar in glasovanje. Cenim vašo stalno podporo. Lepo se imej.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 17. januarja 2012:

AE, hvala, da si se oglasil in za komentar. Lev tetovaže lahko simbolizirajo marsikaj, zaradi česar so priljubljene.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 17. januarja 2012:

Writer20, hvala, da ste se oglasili. Verjamem, da je to nova generacija. lahko'Ne verjamem, kako priljubljeni so sami, vendar so danes zelo priljubljeni.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 17. januarja 2012:

Frank, hvala, da si prišel in prebral ta članek. Cenim vaše pohvale. Najboljše želje.

Ciganka Rose Lee iz Daytona Beacha na Floridi 17. januarja 2012:

Čudovito in zanimivo središče. Glasoval za. Lev bo vedno kralj džungle.

Ruby Jean Richert iz južnega Illinoisa 17. januarja 2012:

Wow, neverjetni so .. Moj najljubši … Fashiontipsforall..I'nikoli nisem videl tetovaže leva..Hvala … čudovito vozlišče…

pisatelj 20 17. januarja 2012:

Res ne razumem'ne vem zakaj tetoviranje'zdaj so spet v modi za vse.

Frank Atanacio iz Sheltona 17. januarja 2012:

wow tekstopisec spet so tako lepi wow

About the author