Navdihujoče ideje, modeli in pomeni tetovaže cvetja in vrtnice

Richard Hale je navdušenec nad tetoviranjem, ki preučuje in raziskuje simboliko, pomene in zgodovino tetovaže.

Ali razmišljate o tetoviranju? Odkrijte različne pomene cvetja.

Ali razmišljate o tetoviranju? Odkrijte različne pomene cvetja.

Unsplash

Cvetlične tetovaže so zelo priljubljene in vsaka predstavlja nekaj drugega. Cvetje ni le lepo in pomenljivo, ampak je njihova simbolika sprejeta že stoletja.

Priljubljeni motivi pogosto vključujejo vrtnico, orhidejo, hibiskus, lilijo in lotos. Ti modeli se razlikujejo po barvi in ​​velikosti in izgledajo dobro skoraj povsod po telesu.

V tem članku bomo razpravljali o naslednjih temah o tetovažah s cvetjem:

 1. Vrtnica in njen pomen
 2. Pomen barve vrtnice
 3. Pomeni cvetja
 4. Barvna simbolika
 5. Geografski pomen
 6. Cvetlični dodatki
 7. Kaj morate upoštevati, preden si naredite tetovažo

Tetovaža vrtnice: pomen in pomen

Vrtnica je eno najpogostejših cvetov, ki se uporabljajo pri oblikovanju tetovaž. Splošno znan kot simbol ljubezni, vendar se je simbolika skozi zgodovino spreminjala – dejstvo, ki ga nekateri morda ne poznajo. Vrtnica je stara okoli tisoč let in je bila prvič gojena v stari Perziji. Sprva je bil obsežen in moški cvet, vendar nas je z leti pridelovanje pripeljalo do vitke različice, ki jo vidimo danes.

Vrtnice se uporabljajo v različnih oblikah za predstavitev ženske lepote. Pogosto so vključeni v spomin ali častne tetovaže in motive narave s pticami in pokrajinami. Vrtnica je edinstvena, saj jo pogosto vidimo tako pri moških kot pri ženskah. Lahko se uporablja za dopolnitev imena romantičnega ljubimca ali za počastitev smrti ljubljene osebe.

Vrtnice so same po sebi simbolične, vendar tudi njihove barve. Posebne barve predstavljajo različne pomene. Spodaj lahko najdete pomen vsake barvne vrtnice.

 • Rdeča: Resnična ljubezen
 • Roza: Milost in eleganca
 • Korala: Želja
 • Breskev: Prijateljstvo
 • Rumena: Predanost in prijateljstvo
 • Oranžna: Navdušenje in navdušenje
 • Vijolična: Ljubezen na prvi pogled
 • Črna: Smrt
 • Modra: Fascinacija in nemožnost
 • Bela: Nedolžnost in čistost

Rože in njihovi različni pomeni

Skoraj vsi cvetovi imajo simbolni pomen. Če razmišljate o kakšni tetovaži cvetja, se prepričajte, da v celoti razumete, kaj predstavlja, preden jo tetovirate.

Cvetlične tetovaže imajo veliko pomenov

Cvetlične tetovaže lahko simbolizirajo življenje, zmago, poroko, smrt, mladost, vitalnost, ženskost, ljubezen in še veliko več. Zaradi velikega števila različnih rodov je na tisoče cvetov in pomenov. Nekateri posamezniki se zaradi lepote oblikovanja odločijo za določeno vrsto, drugi pa za simbolni pomen.

Kulturni pomen cvetja

Mnoge kulture menijo, da so cvetovi simbol »ponovnega rojstva« in jih povezujejo s soncem. Verjeli so, da je sonce vir energije in da cvet pomeni življenje. Nekatere od teh starodavnih kultur so tudi menile, da cvetovi predstavljajo Božjo zadovoljstvo.

Barve in simbol tetovaže

Ko pogledamo vse rože in različne pomene, lahko razumemo, zakaj so te vrste tetovaže tako priljubljene. Čeprav simbolika teh rož temelji na njihovem rodu, jih razvrščamo tudi po barvah. Nekatere barve imajo lahko pozitiven in negativen pomen. Na primer, rdeča lahko simbolizira vitalnost, lahko pa simbolizira tudi prelivanje krvi. Bela lahko simbolizira nedolžnost in ljubezen, v nekaterih kulturah pa lahko simbolizira tudi smrt. Modra lahko simbolizira skrivnost, lahko pa tudi predanost in zvestobo.

Kako geografija vpliva na tetovažo's pomen

Večina nas o rožah ve, da rastejo na določenih območjih. Vaša izbira vrste lahko temelji na geografskem območju, v katerem živite. Na primer, tisti, ki živijo na Havajih, se lahko odločijo za tetovažo hibiskusa, medtem ko se lahko nekdo, ki živi v Arizoni, odloči za kaktus. Nekdo, ki živi na Japonskem, se lahko odloči za češnjev cvet. Kelti so pogosto uporabljali jabolčni cvet za simbol ljubezni. Nekdo s Floride se lahko odloči, da bo v tetovažo dobil obliko palme. Na Kitajskem so češnjevi cvetovi zelo priljubljeni, ker predstavljajo žensko lepoto in ljubezen. Lotos je pomemben tudi za Kitajce.

Preden se odločite za določeno vrsto, razmislite, kakšno cvetje je na vašem območju. Oseba'Okolje lahko igra pomembno vlogo pri pomenu njihove tetovaže. To ne gre'ne pomeni, da morate upoštevati takšne prakse – to so le primeri, kako lahko izberete obliko, ki ima osebni pomen in pomen.

Cvetlične tetovaže in dodatki

Imate sposobnost, da ste zelo ustvarjalni in ustvarite edinstven dizajn za to vrsto tetovaže. Nekateri cvetlični motivi imajo le cvetne liste, drugi pa lahko vključujejo steblo. Nekatera češnjeva drevesa imajo samo cvetove, druga pa lahko vključujejo tudi drevo. Poleg tega so lahko v vašo zasnovo vključeni metulji in ptice, pa tudi pikapolonice in kolibri. Rože so lahko del krajinske tetovaže in so vključene skupaj z gorami in drugimi rastlinami, drevesi ali vodo. Nekateri cvetovi so lahko v skupini z različnimi vrstami cvetov ali v skupini iste vrste. Z vsemi temi različnimi možnostmi bi morali ugotoviti odličen dizajn, v katerem boste uživali. Vse kar morate storiti je, da se spomnite, da ste ustvarjalni in razmišljate izven okvira.

Vrste cvetja in njihova edinstvena simbolika

Eden najbolj priznanih pomenov rože je ljubezen in smrt. Rože že stoletja označujejo grobove in pokopališča. Simbolizirajo tiste, ki so minili, in spomin na pokojnika častimo s polaganjem rož na njihovo zadnje počivališče. Na splošno cvetje predstavlja tudi ljubezen, rojstvo, posebne priložnosti, rast in enotnost. Spodaj najdete nekatere najbolj priznane vrste in njihov pomen.

 • Amaryllis: To je simbol uspeha po težkih bojih in morda bo podarjen šopek za praznovanje trdega dela nekoga.
 • Jabolčni cvet: To je najpogosteje simbol miru in ljubezni. Predstavlja tudi plodnost.
 • Kamelija: To je simbol strasti in globoke želje.
 • Dahlia: To je simbol opozorila in spremembe. Lahko predstavlja potovanje ali pa je tudi znak vračanja.
 • Lily: To je simbol močnega, dolgotrajnega partnerstva. Podarjeno je tudi materam.
 • Rose: To je simbol ljubezni in enotnosti. Vsaka barva vrtnice predstavlja nekaj drugega. Kot je navedeno zgoraj, je to eno izmed najbolj priljubljenih rož.
 • Tulipan: To je simbol priložnosti in prilagajanja. Lahko pomeni tudi težnjo in uspeh.
 • Sončnica: Verjemite ali ne, sončni cvetovi postajajo vse bolj priljubljeni. Simbolizirajo srečo in bogastvo.
 • Akacija: Prijateljstvo
 • Alyssum: Lepota
 • Aster: Ljubezen
 • Bambus: Milost in moč
 • Zvonček: Skromnost in hvaležnost
 • Maslec: Urejenost in otroštvo
 • Calla Lily: Izredna lepota
 • Daisy: Nedolžnost in lepota
 • Dnevna lilija: Mir in predanost
 • Praproti: Fascinacija in skrivna vez
 • Foxglove: Mladost
 • Geranija: Resnica v prijateljstvu
 • Holly: Sreča v hiši
 • Kovačnik: Vez ljubezni
 • Iris: Vera, upanje in modrost
 • Ognjič: Zlata darila
 • Jutranje veselje: Naklonjenost
 • Orhideja: Lepota in ljubezen
 • Mak: Magija in plodnost
 • Vijolična: Vrlina in naklonjenost

Kako se pripraviti na tetoviranje

Zelo pomembno je, da raziščete vse oblike in pomene tetovaže, preden se odločite za eno. Prepričajte se, da ste 100% prepričani v odločitev, ki jo sprejmete, in raziščite tudi svojega tatoo umetnika. Vprašajte, če vidite umetnika's predhodnim delom in pametno izberite. Želite biti zadovoljni s končno odločitvijo.

Na telesu so različni kraji, kjer si lahko naredite tetovažo s cvetjem. Priljubljena področja pri ženskah so gležnji, noge, hrbtna rama in spodnji del hrbta. Pri moških sta zunanja nadlaket in hrbtna ramena skupna področja. Za tiste, ki se odločijo za veliko cvetlično tetovažo, je dizajn običajno nameščen na strani trupa. Morda boste želeli razmisliti o kraju, kjer ga lahko po potrebi pokrijete. Nekateri delodajalci ne zaposlujejo moških ali žensk s tetovažami. Tudi v današnjem času je na črnilo še vedno mogoče gledati zviška.

Upam, da bo ta članek vplival na vaš pogled na tetovaže, ko boste popolnoma razumeli, zakaj se ljudje odločijo, da jih bodo dobili. Če ga nameravate dobiti in menite, da cvetlični dizajn ni za vas, lahko izbirate med številnimi drugimi simboli in oblikami. Hvala za branje!

Komentarji

Fale 3. marca 2019:

Pozdravljeni, ali imate v Novi Zelandiji kakšno trgovino s tetovažami?

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 7. marca 2012:

Lena, hvala, ker si si vzela čas in me komentirala. Vesel sem, da se vam je zdel koristen. Lepo vabljeni. Lep pozdrav in mi sporočite, kako je.

Lena 3. marca 2012:

Hvala, ker ste delili ta globoko poučen in zanimiv članek. Imam nekaj tetovaž in želim dodati rožo ali dve. Vaše raziskave in čas so mi to prihranili in verjamem, da sem v tem delu našel več informacij kot drugi članki. Nisem tisti, ki bi si ogledal sliko in si tekel tetovirat, všeč mi je, da ima pomen in pripoveduje zgodbo, to bo izjemno pomagalo ,,, najlepša hvala.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 29. februarja 2012:

Natalie, hvala, ker si si vzela čas in komentirala. Veseli smo, da ste lahko začeli s svojo tetovažo. Sporočite mi, kako gre.

natalie 25. februarja 2012:

ta članek mi je pomagal, da sem dobil zvezdo na zelo pomenljivi tetovaži………..

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 6. februarja 2012:

Shorty72, hvala za obisk in z veseljem vam bom pomagal. Takoj mi pride na misel tetovaža volka, ker je simbolična za družino "trop volkov". Morda bi ga lahko povezali z lovilcem sanj, ki bi predstavljal zaščito vaše družine. Imam članek lovilca sanj, ki vsebuje nekaj modelov, ki vam predstavijo, o čem govorim. Najboljša izbira je, da imate indijanske korenine. Pomislite tudi na svoj horoskopski znak. Lev je tudi simbol zaščite in družine. Lahko greš v staro šolo s tetovažo srca, ki je mehkejša stran. Če vas zanima, imam na voljo različne modele tetovaž, ki vam lahko predstavijo. Če mi želite povedati malo več, ne vem'malo mi je mar za pomoč. Mogoče so vam všeč itd.

shorty72 6. februarja 2012:

Živjo, thelyricwriter, upam, da mi lahko pomagate. Razmišljam o tem, da bi si naredil tetovažo za svojega 40. leta, vendar bi rad, da bi bil v njej delček mojega življenja. Na primer, sem hči, žena, mati in babica, ali bi lahko predlagali kakšne tetovaže, ki bi to pokazale.

Ljubezen vozlišče je glasovalo

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 15. januarja 2012:

AE, cenim obisk in komentar. Mislim, da je vrtnica popolna tetovaža za dekle. Ko so narejeni pravilno, so lahko osupljivi.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 15. januarja 2012:

Ciganka, hvala, da si spet prišla. Vesel sem, da vam je bil všeč in hvala za vaš čas in glas. Najboljše želje.

Ruby Jean Richert iz južnega Illinoisa 14. januarja 2012:

Mislim, da je tetovaža vrtnice ena lepših..Imala sem prijateljico, ki je imela na gležnju majhno tetovažo vrtnice. Prelepe slike..Hvala..

Ciganka Rose Lee iz Daytona Beach na Floridi 14. januarja 2012:

Še eno odlično središče. Obožujem te tetovaže vrtnic. Glasoval za.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 14. januarja 2012:

Rosemay. hvala, ker ste si vzeli čas za branje tega in za komentar in glasove. To traja veliko časa, zato je velik bonus, ko ga prepoznate. Vesel sem, da ste uživali in hvala za obisk. Lep dan in se kmalu vidimo.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 14. januarja 2012:

Lisa, najlepša hvala, da si se oglasila in preverila. Pazite nase in lep dan.

Rožmarin Sadler iz zaliva Hawkes – Nova Zelandija 13. januarja 2012:

Tako informativno središče. To ste dobro raziskali in zagotovo vam je vzelo kar nekaj časa, zato je to cenjeno.

Obožujem te cvetlične tetovaže in če bi imela tetovažo, bi bila kot ena izmed prvih 3.

Užival sem v branju pomenov rož in njihovega odnosa do tetovaž.

Odlično središče in moje najljubše v vaši seriji tetovaž. glasovanje

lisa.bom 13. januarja 2012:

Zelo zanimivi podatki o rožah in pomenu barv. Hvala za deljenje.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 13. januarja 2012:

Frank, hvala, ker si se oglasil pri prijatelju. LOL 🙂 no, logično bi bilo, Frank. Res zanimivo. Zanima me, če bi to delovalo…

Frank Atanacio iz Sheltona 13. januarja 2012:

Tvoj tetovažni razred 101 je neverjeten..mogoče jaz'po vsem tem bom dobil oceno .. mislim, da'bom si na rit zadel tetovažo zadnjice, da tega nihče ne bi vedel'je tetovaža .. kaj misliš? Frank

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 13. januarja 2012:

Caroline, hvala, ker ste prišli in prebrali ta članek. Orhideja je priljubljena izbira in pri tem dobra. Vesel sem, da so vam bile slike všeč. Lep dan in pazite nase.

Caroline Marie dne 12. januarja 2012:

Odličen članek. Imam tetovažo orhideje. Ljubite slike.

About the author