Oblika in pomen tetovaže Medusa

Richard Hale je navdušenec nad tetoviranjem, ki preučuje in raziskuje simboliko, pomene in zgodovino tetovaže.

Kaj pomeni tetovaža Medusa?

Če ti'iščete zanimivo obliko tetovaže, navdihnjeno s starodavno mitologijo, je Medusa morda za vas. V tem članku bom razpravljal o modelih in pomenu tetovaže Medusa.

Medusa je ženski lik v grški mitologiji. Bila je pol Gorgon in je bila otrok Ceta in Phorcys. Njen obraz naj bi bil videti kot pošast, njene lase pa so sestavile strupene kače. Vsakdo, ki bi imel dovolj sreče, da bi gledal naravnost v njen obraz, bi se spremenil v kamen. Sčasoma je Meduze obglavil Perzej.

Obstaja pa druga razlaga zgodbe o Meduzi: Ovidije jo opisuje kot običajno človeško žensko, katere lepota je pritegnila Posejdona's pozornost. Potem ko jo je bog posilil v Ateni'V templju jo je boginja kaznovala tako, da je lase spremenila v kače, jo preklinjala s kamenjem obrnjenimi pogledi in jo obsodila na samotno življenje.

Za katero zgodbo verjamete – da je bila hudobna ali žrtev, hudobna ali ne – naredi razliko. Kakor koli že, Medusa je močan emblem, navdih za dolgo zgodovino umetnosti. Veliko se je pojavila v knjigah, filmih in celo video igrah. Medusa se kot simbol še danes uporablja kot simbol zastave Sicilije in v grbu vasi Dohalice na Češkem.

Pomeni

To je vizualno presenetljiva in globoko simbolična tetovaža. Na koncu tudi vaša tetovaža simbolizira tisto, kar si želite. Kljub temu so spodaj pomeni, ki se lahko uporabijo za tetovažo Medusa.

 • Zlo
 • Viktimizacija
 • Magija
 • Obramba in zaščita
 • Ženska moč
 • Življenski krog
 • Osebnost
 • Smrt in ponovno rojstvo
 • Ljubosumje
 • Svoboda
 • Preoblikovanje

Kače na Meduzi'Glava naj bi predstavljala naravni cikel življenja, ki simbolizira ponovno rojstvo in smrt. Meduza naj bi imela tudi krila, ki predstavljajo svobodo.

Medusa tetovaže

Medusa je kot nalašč za nekoga, ki si želi narediti tetovažo'je izven norme in obstaja veliko načinov, kako jo prikazati. V legendi je imela Medusa grozljiv obraz, zato ji nekatere tetovaže dajo obraz pošasti. Nekateri pa se ji odločijo dati obraz angela. Njen obraz je lahko realističnega videza ali risank, narisan v barvi ali s črnim črnilom.

Vzemite si čas za ogled vseh različnih modelov v tem članku. Don'ne kopirajte nikogar drugega's tetovažo, vendar si oglejte vse ideje in vzemite tisto, kar vam je všeč, da ustvarite svoj edinstven dizajn.

Imejte v mislih

Nekaj ​​pomembnih stvari, ki si jih morate zapomniti, preden si naredite to ali katero koli tetovažo.

 • Poskrbite, da si vzamete čas za raziskovanje svoje tetovaže in veste, kaj predstavlja. Ti ne'nočem se narisati in pozneje izvedeti, da tvoja tetovaža predstavlja nekaj drugačnega od tistega, kar si sprva mislil.
 • Don'ne hitite, da se napišete! Ljudje, ki hitijo, običajno obžalujejo svojo tetovažo pozneje po cesti. Don'ne naredite te napake. Če razmišljate ali vi'Niste povsem prepričani o svoji izbiri, don'ne stori tega. Ponovno razmislite o svojih možnostih in počakajte nekaj tednov. Enkrat ti'popolnoma prepričani, naredi si tetovažo. Ne pozabite, da to nameravate nositi do konca svojega življenja.

Medusa ni mainstream tetovaža, ampak to'je osupljivo, če je dobro opravljeno.

Komentarji

Val Strandberg 15. marca 2020:

Kitajski emblemi in fraze?

Trampakoylas 17. avgusta 2018:

Medusa je bila ena od treh sester Gorgona. To ni bila lepa ženska, ampak okamnela pošast. Nič dobrega o njej ni bilo nič sladkega. Starogrški bojevniki so jo uporabljali kot emblem na svojih ščitih za grozo sovražnikov. To je bil simbol ustrahovanja in zaščite.

Gage dne 2. septembra 2017:

Ne, ne, glej, jaz sem velik oboževalec grške mitologije in mudusa ni nobena podpora, da bi bila grda, ampak vse te slike so jo prikazovale kot staro hag

Helen Murphy Howell iz Fife na Škotskem 30. oktobra 2012:

Ta čudovit LW! Moram reči, da je Medusa ena mojih najljubših likov grškega mita in tako napačno razumljena. Mislim, da je prvotno začela kot boginja mati, vendar se je zdelo, da se je sčasoma spremenila v gorgona, ki smo ga nosili s kačo'poznate. Umetnine tetovaže so res lepe in zajemajo njene različne dimenzije. Zame bi moral izbrati pozitiven pomen – ampak jaz'sem pristranski seveda!

Tudi jaz mislim, da je pristranskost lahko posledica dogodka, ki se mi je zgodil pred mnogimi leti. Psihični umetnik je naredil duhovni portret mojega duha varuha in notranjosti & vodnik. Narisal je glavo meduze, vendar je bil obraz osupljivo lep in všeč mi je bilo njegovo umetniško delo. Torej tam'to je moj razlog, da se zavzemam za tako hudobno Meduzo! LOL!

To je bilo čudovito središče in kot vedno fascinantno !! Glasovali ste + dali v skupno rabo!!

Aurelio Locsin iz Orange County, CA 27. oktobra 2012:

Precej vpadljivo, a ne razumem'mislim, da jaz'sem to v resničnem življenju že videl. Zanimivo je, da so nekatere le osnovne črne, druge pa barvite. Glasovanje za Up and Beautiful.

Svetleče irske oči iz Upstate, New York, 24. oktobra 2012:

Vedno osupljiv kos lepih primerov tetovaže. Zanima me, ali se ljudje po ogledu spremenijo v kamen! LOL

Ruby Jean Richert iz južnega Illinoisa 23. oktobra 2012:

Veliko barv. Nekateri so malce strašljivi. Mislim, da bi bil Halloween pravi čas, da ga dobim … ne jaz. Hej

Ciganka Rose Lee od Daytona Beach na Floridi 23. oktobra 2012:

Prav neverjetne tetovaže.

Alastar Packer iz Severne Karoline 22. oktobra 2012:

Sprašujem se, ali je ta Meduza v Clash of the Titans spodbudila ljudi k meduzinim tatom. Bila je hudobna dobra Meduza v tem posnetku in oh tako smrtonosna. Primeri tukaj so res nekaj, čeprav nisem prepričan, kako se mi zdijo. Vrnite se spet bistre glave in si še enkrat oglejte. Awesome style bro rick- you da man with the tat style pebs! Super in uporabno!

Thomas Silvia iz Massachusettsa 22. oktobra 2012:

Čudovite tetovaže in lepo opisane, zelo pisane !

Glasujte za in še več !!!

Frank Atanacio iz Sheltona 22. oktobra 2012:

te tate so lahko čutne, všeč mi je slog in podrobnosti so bile izglasovane kot običajno!!!!

Bill Holland iz Olimpije, WA 22. oktobra 2012:

Sinoči sem bil preveč utrujen za obisk; Hotel sem, da mi pritegneš vso pozornost, zato jo imaš zdaj. Obožujem te tetovaže … nekaj o podrobnostih in umetnosti … in o temi … v kateri resnično uživam. Bravo Ricky!

Randi Benlulu iz Mesa, AZ 21. oktobra 2012:

Podrobnosti o njih so neverjetne! Še eno odlično središče! Hvala vam! Gor in super!

About the author