Oblikovanje, ideje in pomen tetovaže svetilnika

Richard Hale je navdušenec nad tetoviranjem, ki preučuje in raziskuje simboliko, pomene in zgodovino tetovaže.

svetilnik-tetovaže-in-pomeni

flickr

Tetovaža svetilnika

Eden zanimivih modelov, ki jih boste morda želeli upoštevati pri naslednji tetovaži, je svetilnik. Medtem ko je'niso tako priljubljeni, moški in ženske jih še vedno iščejo. Lahko predstavlja tudi različne pomene – običajno so tudi zelo barviti in zelo pomembni za tiste, ki jih imajo. Čeprav so lahko oblikovane v različnih velikostih, je zaradi podrobnosti in odtenkov videti veliko bolje veliko.

V tem članku bomo razpravljali o oblikovanju tetovaže svetilnika. Pregledali bomo tudi njihove pomene in imeli boste priložnost videti veliko različnih različic. Na koncu upamo, da boste našli ideje in navdih za naslednjo tetovažo!

svetilnik-tetovaže-in-pomeni

tattoonow

Različice

Svetilniške tetovaže so na voljo v različnih kreativnih oblikah in so pogosto prikazane z drugimi pomorskimi simboli. Oni'ponovno nosijo tako moški kot ženske in so priljubljena oblika, zlasti na obalnih območjih.

So simbolične in predstavljajo različne stvari. Svetilnik je bil ustvarjen pred leti in je služil enemu splošnemu namenu: opozoriti mimoidoče ladje, da je obala blizu. Luč v svetilniku je mogoče videti od milj daleč in jadralcem je dala vedeti, da je obala blizu. To isto razlago lahko rečemo za tetovaže, ki jih predstavljajo "vodilna luč" v našem življenju. Lahko simbolizira pravilno pot v življenju. Za nekatere je lahko simbolična vrednost te tetovaže globoko v pomenu.

 • Redkokdaj vidite svetilnika, ki je v tetovažah upodobljen sam. Oni'Pogosto bom v načrtih upodabljal pomorske simbole ali ustrezne znake. Z njim je mogoče vključiti številne simbole. Ti lahko vključujejo sidra, zvezde, oceansko vodo in valove, luno, lastovke, golobe in še veliko več. To vam daje prednost, da ustvarite edinstveno lastno, ki je še niste videli. Rože, ribe in strele so prikazane tudi v svetilniških tetovažah.
 • Svetilniške tetovaže pogosto prikazujejo obalno pokrajino, ki lahko vključuje pesek in nazobčane skalnate robove. To je eden najbolj barvitih modelov tetovaž.
 • Običajno se izvajajo v srednje velikih do velikih velikostih. Zaradi svoje velikosti jih najpogosteje najdemo na rokah, nogah in hrbtu. To ne pomeni, da jim ni't prihajajo v manjših velikostih in jih je mogoče tetovirati kjer koli drugje po telesu, ker so lahko. Vzemite si čas in si oglejte različne modele, da boste našli primerno velikost.
 • Priljubljena različica te oblike tetovaže prikazuje svetilnik, kot da je na fotografiji. Ti modeli vključujejo zunanjo mejo okoli zunanjega roba zasnove. To daje podobo, da je tetovaža znotraj slike.
 • Nekateri modeli lahko uporabljajo tudi vrv ali trak na njeni meji. Trakovi so priljubljena izbira, saj se jim lahko doda skriptna fraza.
 • Svetilniki so tudi priljubljen način simbolizacije pomorščakov, ribičev in ljubljenih, ki so živeli v pomorstvu, ali tistih, ki so prečkali morje. To lahko vključuje njihovo ime, pomembne datume ali prebrane trakove "vera" ali "upam." Na primer, če je otrok izgubil očeta, ga lahko dobi "Oče" na dnu na traku.
 • Iz očitnih razlogov je ta oblika priljubljena med mornarji in ribiči. Z njim lahko simboliziramo tiste, ki vsak dan pogumajo odprte vode, da bi preživeli za svojo družino. Če upoštevate vse to, je to enako pomembno kot kateri koli drug simbol tetovaže na svetu.

Pomeni

S to zasnovo so povezani različni pomeni. Kot ste že prebrali, so priljubljeni med mornarji in ribiči. To so ljudje, ki lahko nosijo globok simbolni pomen s tetovažo. To vključuje:

 • Smernice
 • Zaščita
 • Opozorilo
 • Varnost
 • Navdih
 • Upam
 • Smer
 • Vera
 • Domov
 • Usoda
 • Pravilna pot

Čeprav je simbolična, se mnogi odločijo tudi za to obliko zaradi njene lepote. Je zelo barvita in z njimi je mogoče povezati marsikaj. To vam daje veliko možnosti. Na primer, lahko ga oblikujete tako, da bo videti zelo realistično, ali pa mu podarite bolj risani videz. Za njim je lahko pokrajina, druge pa se lahko zdijo kot v oblakih.

Pomembni nasveti

Preden se odločite za končno tetovažo, se morate spomniti nekaj zelo pomembnih stvari.

 • Naredite lastno raziskavo in si vzemite čas za ogled različnih modelov. Želite biti prepričani, da ste popolnoma prepričani o svoji končni izbiri.
 • Vzemi si čas in don'ne mudi, da bi se narisal. Ti ne'ne želim ga dobiti samo na podlagi impulza. Vzemite si čas in se prepričajte, da v celoti razumete, kaj pomeni in predstavlja vaša tetovaža. Tisti, ki hitijo po raziskavo in ne vedo, kaj njihova tetovaža predstavlja, bodo verjetno kasneje obžalovali.

Torej, zapomnite si: vzemite si čas in raziščite svojo tetovažo! Če svetilnik ni za vas, obstaja nešteto drugih možnosti.

Hvala za branje!

© 2012 Richard Ricky Hale

Komentarji

Wayne Etheredge 9. septembra 2018:

Na zgornjem bicepsu imam svetilnik Biloxi v Mississippiju. Videl sem, da poskusijo nevihte, še posebej orkan Katrina. Vendar je preživelo. Poškodovan, a še vedno tam. Ko so ga popravili, je bil močnejši kot kdaj koli prej. Tako kot življenjske nevihte. Vsak te naredi močnejšega

Kerstin dne 27. novembra 2017:

Hvala za ta odličen članek! jaz'na hrbtu imam precej nenavaden svetilnik'Zgrajena je na hrbtu želve, ki prinaša nekaj dinamike v pogosto stabilen in stabilen položaj svetilnika. Želel sem si, da bi bilo tako, ker meni osebno ni'ne počutim se zakoreninjenega na določeni geografski lokaciji, ampak bolj na mojih človeških svetilnikih, to je prijateljih. Otroška želva ima v mitologiji več pomenov. V hindujskem prepričanju svet počiva na hrbtu želve (“Svetovna želva”). V havajski kulturi se pravi tudi, da so stari Havaji'Iane so na otoke vodile želve. Zabavno dejstvo (in naključje): Približno 1,5 leta po tem, ko sem si naredil to tetovažo, sem na Havaju spoznal svojega fanta in bodočega moža'jaz. Je strasten jadralski hobi in nor na morje.

Richie 02. novembra 2012:

Odličen članek, ja'Naslednji mesec sem rezerviral tetovažo svetilnika in branje tega je potrdilo, kaj je'gre zame. Kot popotnik me bo luč vodila na varno domov, meni pa podoba svetilnika sanja o dogodivščinah. Odlično središče!

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 3. julija 2012:

Max, vesel sem, da ti je všeč. Super si naredil Max. To je zanimiv pogled na svetilnik. Verjamem tudi, da so v tej obliki lahko navdihujoči. Nikoli nisem tako gledal na to, bi pa lahko. Ti si genij Max!

BeyondMax iz Sydneyja v Avstraliji, 25. junija 2012:

Tako super, kako sem to zamudil! =) Na svetilnike imam posebno navezanost, še posebej potem, ko sem v štirih sezonah porabil avstralske TV-serije 'Round the Twist' (smešne čarobne dogodivščine družine, ki je živela v svetilniku) LOL Nikoli več na svetilnike nisem gledal enako. Vedno mi je predstavljal vrata v neznano, v nadnaravno pustolovščino (ampak spet, kaj lahko pričakujem od mene? LOL) Mislim, da najbolj – to spada zame v navdihujočo kategorijo.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 25. aprila 2012:

Hvala vsem, ki ste si vzeli čas za komentar in komentar. Zelo cenjeno. Lep pozdrav vsem in hvala 🙂

Faith Reaper z juga ZDA 19. aprila 2012:

Kako neverjetno lepa umetnina. Obožujem svetilnik. To je ime cerkve, ki ji pripadam. Všeč mi je simbolika. Moj sin se sicer ukvarja s tetoviranjem, a njegovi niso nikjer lepi. Želim si, da bi si vzel čas (kot predlagate tukaj), da se mu ni mudilo poiskati in raziskati pomen tistih, ki jih je naredil. V svoji ljubezni, Faith Reaper

Aurelio Locsin iz Orange County, CA 19. aprila 2012:

Vau, te so precej izpopolnjene – nekatere so polne scene. Glasovanje za Up and Beautiful.

Gail Sobotkin iz Južne Karoline 18. aprila 2012:

jaz'Nikoli nisem videl svetilnika, vključenega v tetovažo, in bil vesel, da sem videl, da je to vozlišče, tako kot drugi vi'o tetovažah sem naredil, ima veliko fotografij in veliko informacij o pomenu slik.

Bil sem presenečen nad zapletenostjo in barvitostjo teh modelov.

Glasovali so povsod, razen za smešno.

Rožmarin Sadler iz zaliva Hawkes – Nova Zelandija, 16. aprila 2012:

Te so neverjetne. Še nikoli nisem videl in slišal za tetovaže svetilnika.

Všeč mi je tista s spodaj morskimi morji.

Spet ste vložili veliko dela v to, zato je bilo branje zelo zanimivo.

Hvala Ricky

Ruby Jean Richert iz južnega Illinoisa 16. aprila 2012:

Te so lepe. Obožujem svetilnike. Imam komplet svetilniških tapiserij, ki jih obožujem. Hvala še enkrat…

prasetio30 iz Malang-Indonezije 16. aprila 2012:

Vau … to je bilo lepo središče, prijatelj. Nikoli nisem vedel, da bo svetilnik postal lep kot predmet tetoviranja. Naredili ste odlično delo, tako da ste to središče delili z nami. Ocenjeno in super.

Prasetio

Ciganka Rose Lee iz Daytona Beach na Floridi 16. aprila 2012:

Odlično središče, kot vedno moj prijatelj, ampak zakaj bi si kdo želel svetilnika na sebi, so pa pisani.

Brenda Barnes iz Amerike zlomljene, a vseeno lepe 16. aprila 2012:

Te so lepe. V življenju še nisem videl tetovaže svetilnika. Hvala za tekstopisca. Resnično uživam v teh središčih.

About the author