Oblikovanje in ideje tetovaže iz rožnate rože

Richard Hale je navdušenec nad tetoviranjem, ki preučuje in raziskuje simboliko, pomene in zgodovino tetovaže.

dren-cvet-tetovaže-in-modeli-dren-cvet-tetovaže-pomeni-in-ideje

Javna domena

Ena lepa roža, ki jo lahko obravnavate kot tetovažo, je čudovit cvet drena. Dren je simbol že več stoletij. V tem članku bomo pregledali različne pomene in možnosti oblikovanja.

Drenov simbol v krščanstvu

Dren se pogosto šteje za krščanski simbol, saj je bilo to drevo izbrano za križanje Jezusa. Ker ima močno lubje, so Rimljani ugotovili, da bo to pomenilo trpežen križ.

Nekatere starodavne zgodbe pravijo, da se je dren počutil nesrečnega, ker so ga uporabljali na tak način. Rečeno je, da je Jezus lahko razumel, kako se počuti dren. Po tem, ko so ga pribili na križ, naj bi se Jezus pogovarjal s drenjem in rekel,

"Zaradi vašega obžalovanja in usmiljenja nad mojim trpljenjem dren ne bo nikoli več zrasel dovolj velik, da bi ga lahko uporabili kot križ. Odslej bo vitka, upognjena in zvita, cvetovi pa bodo v obliki križa, dveh dolgih in dveh kratkih cvetnih listov. Na sredini zunanjega roba vsakega cvetnega lista bodo odtisi nohtov, rjavi z rjo in obarvani z rdečo barvo, sredi rože pa trnova krona, in vsi, ki jo vidijo, se bodo spomnili, da je bila na drevesu Bil sem križan in to drevo ne bo pohabljeno ali uničeno, ampak ga bodo negovali kot spomin na mojo smrt na križu.

V različnih starodavnih mitih in legendah je rečeno, da je drevo tako veliko kot hrast. Danes zraste le nekaj metrov visoko.

Dejstva o drevesu drena

 • Cvetovi drenčka so v različnih barvah: roza, rdeča, bela in vijolična. Izberete lahko katero koli od teh, kombinacijo teh ali katero koli drugo barvo.
 • Po vsem svetu je okoli 40 različnih vrst dreves.
 • Zanimivo dejstvo o drenju je, kako je dobil ime. Njegovo lubje so običajno uporabljali za zdravljenje pasjih škornjev. Zaradi tega so ga kasneje imenovali "dren" drevo.
 • Skorjevo lubje so uporabljali tudi za zdravljenje vročine in prehlada pri ljudeh.
 • Danes se dren uporablja za različne namene: pohištvo, ročaji za orodje, palice za golf in bloke. Za te stvari se uporablja, ker je les tako trpežen.

Pomeni tetovaže iz drena

Na splošno so pomeni tetovaže dren pozitivni:

 • Vera
 • Ponovno rojstvo
 • Trajnost
 • Vzdržljivost
 • Stabilnost
 • Krščanstvo
 • Jezus
 • Dolgoživost
 • Križanje
 • Pomlad
 • Pravičnost
 • Spomin
 • Trajna ljubezen

Ne pozabite pa, da na koncu vaša tetovaža iz drena predstavlja simbol tega, kar želite.

Možnosti oblikovanja drevesne tetovaže

 • Ker je cvet drena povezan s krščanstvom, je lahko oblikovan z različnimi krščanskimi simboli in elementi, kot so križ, Jezus, roke za molitev, rožni venec, biblijski citati, angeli ali kerubini.
 • Ena velika oblikovalska kombinacija je golob, še posebej, če se poskušate držati simbolov krščanstva. Golob lahko predstavlja vero, ljubezen in upanje.
 • Rože iz drenčka so lahko oblikovane tudi z lastovkami, metulji ali kolibri.
 • Ker so tetovaže iz drena v različnih različicah in oblikah, jih je mogoče skoraj tetovirati kjer koli na telesu.
 • Lahko se odločite, da boste upodobili le cvet, majhno vejo s cvetjem ali celo celo drevo.

Preden si naredite tetovažo, se morate spomniti nekaj zelo pomembnih stvari. Poskrbite, da si vzamete čas za raziskave. Želite biti prepričani, da popolnoma razumete, kaj pomeni in predstavlja – ne razumete'ne želim si tetovirati, ne da bi vedel pomene in simboliko za tem. Don'ne hitite, da se napišete! To točko poskušam poudariti, ker je tako pomembna. Tisti, ki to počnejo impulzivno, bodo običajno obžalovali. Don'ne naredite te napake.

© 2012 Richard Ricky Hale

Komentarji

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 8. oktobra 2012:

Max, hvala za komentar. Resnično razumem. Komaj imam časa napisati članek. Poskušam ostati v stiku, a kot vidite, zamujam več kot mesec dni. Zelo mi je žal. Se vidimo kmalu prijatelj.

BeyondMax iz Sydneyja v Avstraliji 23. avgusta 2012:

Kakšna močna tetovaža, toliko pomenov! Tako odlično delo, Ricky, želim si, da bi ga imel v majhni knjigi, da bi lahko užival na poti (čas in resničnost sta tako grozljiv dvojec, porabi življenje, kot da jutri ni =))

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 20. avgusta 2012:

Bill

Alastar

KJ

Vera

Ciganka

Ruby

Alocsin

Lesley

Tako sem hvaležen za vse vas. Še enkrat najlepša hvala vsem za vaš čas, komentarje, glasove in vse vmes. Alocsin, odlična točka. Ta dva sta si lahko podobna. Razlika je v tem, da ima dren večinoma 4 dele na cvetu, za razliko od češnjevega cveta. Veliko se motijo. Alastar, imaš prav. To bi bilo moje ugibanje. Dren je simbol številnih držav. KJ, resnično cenim, da opaziš trdo delo. To je bila težka naloga, zlasti ob vsakdanjem življenju. Vedno se je vredno zahvaliti. Ruby, Faith, vsi imate srečo. Želim si, da bi ga imel. Mogoče nekega dne. Bill, všeč si mi, preberi in sprejmi 🙂 Najlepša hvala. Lesley, Ciganka, najlepša hvala dame. Pazite vsi.

Filmski mojster iz Združenega kraljestva 15. avgusta 2012:

Tatoo dren je popolnoma lep!

Aurelio Locsin iz Orange County, CA 14. avgusta 2012:

Torej to'kaj so to. jaz'nekaj teh sem že videl, a mislil sem, da so češnjevi cvetovi. Samo pokažem, koliko vem o rožah. Glasovanje za Up and Beautiful.

Ruby Jean Richert iz južnega Illinoisa 14. avgusta 2012:

Dogwood tetovaže so lepe. V moji stari hiši sem imel lepo drevo..pogrešam ga. Bila je bela..Hvala..

Ciganka Rose Lee iz Daytona Beach na Floridi 14. avgusta 2012:

Fantastično in barvito.

Faith Reaper z juga ZDA 13. avgusta 2012:

Ljubim, ljubim, ljubim dren !!! Ko sem odraščal na svojem dvorišču, smo imeli celo dvorišče, polno drenčkov, ki so bili tam že od nekdaj, saj so bili le ogromni, rad bi imel veliko noč, najboljšo med najboljšimi, saj je bila zame vedno tako posebna. Odlično središče. V svoji ljubezni, Faith Reaper

kjforce iz Floride 13. avgusta 2012:

thelyricwriter … fotografije iz vseh vaših vozlišč so osupljive … raziskava kaže strast do detajlov in vas'napisal sem ga laično, zaradi česar je poučen … to bi bilo čudovito knjigo za vsakogar, ki študira UMETNOST oblikovanja tetovaž … pravim, naredi to …… odlično delo moj prijatelj ….. KUDOS !!!! je glasoval…

Alastar Packer iz Severne Karoline 13. avgusta 2012:

Zelo zanimivo z Jezusovo izjavo, Ricky; še nikoli slišal za to. Dobre informacije o simboliki in mitih. Oseba na sliki s kardinalom in drenčkom morata biti iz Severne Caro'Državna ptica in drevo. Zelo edinstveno drevo in nekaj lepih pik.

Bill Holland iz Olimpije, WA 13. avgusta 2012:

Moje izobraževanje v tujini se nadaljuje. Odlično opravljeno!

About the author