Oblikovanje in pomen tetovaže s ključem in ključem (in ključem in srcem)

Richard Hale je navdušenec nad tetoviranjem, ki preučuje in raziskuje simboliko, pomene in zgodovino tetovaže.

Dizajn tetovaže s ključem in ključavnico lahko nosijo tako moški kot ženske, in ker deluje v različnih velikostih, ga je mogoče tetovirati skoraj povsod po telesu. Ta motiv je mogoče kombinirati z drugimi simboli in elementi.

Mi'Pokazal vam bom različne modele tetovaž s ključem in ključavnico ter razpravljal o številnih pomenih tega simbola. Upamo, da boste našli ideje in navdih za naslednjo tetovažo.

Zaščita dragocenega

Preden sta bila ključ in ključavnica ustvarjena, so morali moški in ženske svoje dragocenosti skriti na ustvarjalnih mestih: v votlih drevesih, jamah, za skalami ali pod zemljo. Najstarejši zapisi ključev in ključavnic segajo več kot 4000 let, čeprav so bili stari Grki zaslužni tudi za izum naprave pred 2500 leti.

Ključ in ključavnica sta bila izumljena z enim namenom, da bi zaščitili enega's dragocenosti. To lahko pomeni veliko različnih stvari. S ključi lahko zaženete avtomobile in stroje, zaprete ljudi s zapori in verigami, zaščitite tajne dokumente in pisma ali pa preprečite vdor tujcev'je doma. Vsakdo je drugačen, ko gre za razlago tega, kar je dragoceno. Za nekatere je to lahko srebro, zlato, nakit in denar. Za druge je to lahko njihov partner, njihovi otroci, njihova družina, njihova vera, njihove skrivnosti, njihova zasebnost. Tetovaža s ključem in ključavnico se lahko nanaša na vsakogar od teh. Na primer, lahko se nekdo odloči, da bo s svojim otrokom naredil tetovažo na ključ in ključavnico'ime v ključavnici, ki simbolizira zaščito in dragoceno naravo enega's otroci.

Različice tetovaže s ključem in ključavnico

Ta simbol ustvarja edinstvene in skrivnostne oblike. Zasnova lahko prikazuje ključ in ključavnico, ključ in ključavnico, sam ključ ali ključavnico sam. Tetovaže s ključem in ključavnico so lahko preprosto oblikovane, z malo barve ali detajli ali pa so okrašene s trakovi, dragulji in živahnimi barvami.

Ključ in srce

Večina nas je slišala stari rek, "Ti imaš ključ do mojega srca." Tetovaža lahko pooseblja to prispodobo, ki simbolizira ljubezen med dvema osebama. Priljubljeni modeli lahko vključujejo ključavnico v obliki srca ali na koncu ključa dajo obliko srca. Ko par želi simbolizirati svojo ljubezen drug do drugega, si lahko nekdo naredi ključno tetovažo, drugi pa ustrezno ključavnico. Oseba, ki še čaka na pravo osebo, bi lahko nosila tetovažo s ključem in srcem, kar pomeni, da še vedno iščejo to posebno osebo.

Skeletni ključ

The skeletni ključ, v resničnem svetu je preprost ključ, ki lahko odpre veliko različnih ključavnic. Ljudje se zabavajo s simboliko in pogosto nekje pri oblikovanju upodabljajo lobanjo. Zasnova je lahko ključ in ključavnica ali ključ sam, z ali brez barvnih okraskov, trakov in verig.

Polaganje tetovaže

Nekateri moški in ženske se odločijo skriti svoje tetovaže s ključem in ključavnico na svojem telesu. Pogosto skrivajo samo ključ. Eno izmed najbolj priljubljenih krajev za skrivanje tetovaže je za ušesom; druga področja lahko vključujejo gležnje, spodnji del hrbta ali prepone. Pomislite za trenutek; če kdo najde ključ ali ključavnico, tega ne storite'nočejo, da bi našli drugega. Če najdejo oboje, lahko izgubite spomin.

Možni pomeni tetovaže s ključem in ključavnico

S tetovažo s ključem in ključavnico lahko povežemo veliko različnih pomenov. Čeprav lahko vaša tetovaža v mislih tistih, ki jo vidijo, pomeni različne stvari, na koncu pomeni to, kar želite. Spodaj lahko najdete nekaj pomenov za tetovažo s ključem in ključavnico.

 • Svoboda. Jaz in nihče drug ne nadzorujem, kam grem in kaj dovolim.
 • Zaklenjen. Nadzirano, vendar zaščiteno.
 • Večna ljubezen. Robustna naprava ščiti našo zavezo.
 • Spremenite. Z obračanjem ključa je lahko vse drugače.
 • Ohrani. jaz'Tega odnosa ne bom nikoli pozabil.
 • Varnost, varnost, zaščita. Veliko se trudim zaščititi tisto, kar imam rad.
 • Dragocen. Moje telo je dragoceno in pripada samo meni.
 • Zaprt, lodganjal: Zapori različnih vrst so resnični; nismo vsi svobodni.
 • Nov začetek. Zavoj ključa me iz kletke spusti v povsem nov svet. Prost sem od preteklosti. Bil sem ujetnik, vendar sem naredil nekaj sprememb in grem na boljše stvari.
 • Spajanje, spajanje. Spolne podobe lahko subtilno prenesete s ključem in ključavnico ter njeno okolico: prebadanje, prodiranje, spajanje, popolna združljivost. Včasih tetovaža ključavnice ali ključa vključuje iluzijo prebadanja uporabnika's kožo.
 • Čednost. Seveda je obstajal srednjeveški pas čistosti. Tetovaža ključavnice ne'Ne smem dobesedno misliti na čistost, samo da obstaja obramba pred neželenim vdorom.

Kot lahko vidite, je za tetovažo ključavnice in ključa več različnih pomenov; upoštevajte vse in njihove posledice.

Čeprav nekateri izberejo to tetovažo zaradi njene simbolne vrednosti, jo drugi izberejo zaradi umetnosti oblikovanja. Lahko je natisnjen z veliko podrobnostmi in dekoracijo, kot lahko vidite na fotografijah. Te fotografije vam bodo dale predstavo o tem, kaj je na voljo, in morda nekaj idej, s katerimi se boste lotili oblikovanja tetovaže s ključem in ključavnico..

Don't Pohitite, da se obogatete

Preden izberete končni simbol in obliko tetovaže, si morate zapomniti nekaj pomembnih stvari. Vzemite si čas za raziskovanje simbola tetovaže. Prepričajte se, da razumete, kaj predstavlja in pomeni. Don'ne mudi, da bi se narisal. Tisti, ki se impulzivno napišejo, ponavadi na koncu obžalujejo.

Komentarji

Kristin 1. oktobra 2019:

Kakšen je pomen odprte ključavnice pove zaprta ključavnica?

Tricia 17. aprila 2019:

jaz'm a sub in sem se odločil za tetovažo ključavnice v primerjavi z nošenjem dnevnega ovratnika.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 19. septembra 2012:

Adilah, res dobro vprašanje. Mislim, da je odvisno od tega, kako na to gledaš. Zase mi je žena vzela srce. Ona ima v lasti ključe. Tako bi razmislili, moja žena bi imela ključ. Lahko pa gre v obe smeri. Mnogi, ki sem jih videl, je bila deklica s srcem, vendar deluje tako ali drugače. Odlično vprašanje. Hvala za komentar in za vaš čas. Dobrodošli kadarkoli nazaj.

adilah 11. septembra 2012:

ali naj bo srce ali ključ za gurl?

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 5. junija 2012:

Rosemay, cenim, da si vzameš čas in se oglasiš. To je zanimiva tetovaža. Tatu s ključem in ključavnico je zelo edinstven, zanimiv in skrivnosten. Lepo oblikovane tetovaže zagotovo.

Rožmarin Sadler iz zaliva Hawkes – Nova Zelandija 30. maja 2012:

Takšna raznolikost tukaj od preprostih do bleščečih. Tukaj sem z AE, če bi ga imel, bi bil to popek, čedna ideja.

Še eno čudovito središče Ricky.

Upam da si v redu

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 29. maja 2012:

*Lovedoctor, lepo vas je spet slišati. Najlepša hvala za vaš čas in komentar.

*KJ, užitek je moj 🙂 Vesel sem, da vas zanimajo tetovaže. Mnogi ljudje ne'Ne zavedajte se njihove umetnosti in simbolične vrednosti, dokler tem stvarem ne posvetite velike pozornosti. Vesel sem, da ste sprožili vaše zanimanje.

*Ciganka, še enkrat hvala, dragi prijatelj. Vedno je veselje slišati od vas. Poskrbite.

*Max, vesel sem, da si prišel, hvala. Strinjam se. Te barve so res lepe. V nekaterih primerih so zelo dekorativni. Meni so bolj všeč preprosti.

*AE, hvala, ker ste si vzeli čas za komentar. Tale je precej zanimiv. Najmanj rečeno ustvarjalno. Najboljše želje.

Ruby Jean Richert iz južnega Illinoisa 29. maja 2012:

To je neverjetno. Popek je edinstven. Zelo zanimivo … Bravo..

BeyondMax iz Sydneyja v Avstraliji, 29. maja 2012:

Zelo lepo, v barvah mi je bolj všeč kot v črni, vendar mislim, da je v vsem vedno točka. Odlično opravljeno!

Ciganka Rose Lee iz Daytona Beach na Floridi 28. maja 2012:

Obožujte te barvite tetovaže na ključavnici.

kjforce iz Floride 27. maja 2012:

tekstopisec..lepo delo kot ponavadi, zelo poučno..ta serija me je razsvetlila..ne bi si mislil poizvedovati/se poglabljati v to temo..hvala za deljenje … vse ste odlično opravili….

lovedoctor926 27. maja 2012:

Obožujem tetovažo srca in ključa. To je res lepo.

About the author