Sidrne tetovaže: modeli, pomeni in druge ideje

Richard Hale je navdušenec nad tetoviranjem, ki preučuje in raziskuje simboliko, pomene in zgodovino tetovaže.

sidro-tetovaže-in-pomeni-sidro-tetovaže-ideje-in-modeli

Ricardo Almeida, prek Flickr CCA 2.0

Sidrne tetovaže

Sidro je eden najbolj priljubljenih modelov tetovaž za moške in ženske. Razlog za to'tako priljubljena je njegova vsestranskost. Sidro je ogrodje, na katerega lahko umetnik obesi številne različne elemente in simbole, vključno z ladjami, ladijskimi kolesi, morskimi psi, ribami ali zvezdami. Na enak način, ker so sidra lahko različnih velikosti, jih lahko dobite kjer koli na telesu.

Ta članek bo obravnaval zasnove sidrnih tetovaž in vam prikazal različne možnosti, ki so na voljo. Mi'Govoril bom tudi o njihovem pomenu in pomenu. Na koncu upamo, da boste našli ideje in navdih za naslednjo tetovažo.

sidro-tetovaže-in-pomeni-sidro-tetovaže-ideje-in-modeli

prek Alex Bellink CCA 2.0

Sidrne tetovaže: zgodovina in pomen

Sidrna tetovaža je prestala preizkus časa in še vedno ostaja priljubljen pomorski simbol. Sidro, ki je že dolgo priljubljeno med pomorščaki, je eden najstarejših simbolov tetovaže. Marinci in mornarica sta dve najpogostejši skupini, za katere je znano, da nosijo sidrne tetovaže. Sidro ima zgodovino, ki presega tetovaže. Ta priljubljeni in znani simbol obstaja že stoletja.

Čeprav je sidro najpogosteje povezano z mornarji, je povezano tudi s krščanstvom. Kristjani so dejansko uporabili sidro za zamenjavo križa, ko so bili preganjana manjšina. Ko so bili kristjani pod rimskim nadzorom, so večino svojega časa preživeli skriti. Kristjani so sidro spominjali na križ, da ne bi bilo nobenih znakov vere in da bi drugim kristjanom na skrivaj sporočali.

10 najboljših sidrnih tetovaž na spletu

Ni bilo't do leta 1900 so se sidrne tetovaže začele ujemati. Mornarji so jih med prvimi dobili, da bi simbolizirali njihovo povezavo z morjem. Mornarji, ki so prečkali nevarni Atlantski ocean, bi dobili tetovažo kot simbol svojega dosežka, zato je hitro prišlo do označevanja izkušenih jadralcev. Kasneje sta mornarica in marinci začeli uporabljati isti dizajn, ki je predstavljal njihovo pripadnost. Običajno bi združili sliko svoje ladje ali številko svoje obleke s sidrno tetovažo. To tetovažo so nosili s ponosom in predstavljala je tudi Ameriko. Na primer, lahko uporabijo ameriško zastavo, ovito okoli sidra, ali pa imajo orla znotraj oblikovanja tetovaže. Tudi danes mornarica in marinci tetovirajo sidra.

Menijo, da so imeli pirati tudi sidrne tetovaže, čeprav so lobanja in križne kosti običajno povezane z njimi. Ko pogledamo sidro v naravi, ima res samo en namen: držati ladjo mirno v vodi. Ko je sidro spuščeno, lahko voda't pomakniti ladjo. Pravzaprav lahko vzamemo nekaj sidra'simbolni pomen teh dejstev. Poleg pripadnosti je lahko stabilnost najpogostejši pomen sidrne tetovaže.

Sidro Tattoo Designs

sidro-tetovaže-in-pomeni-sidro-tetovaže-ideje-in-modeli

prek Shannon Archuleta CCA

Ko pogledamo sidro na splošno, se lahko približamo razumevanju vseh njegovih simbolnih pomenov. Kot ste pravkar prebrali, je en pomen sidrne tetovaže "stabilnost." Ta pomen se lahko izzove na različne načine. Na primer, lahko simbolizira, da ste v življenju vztrajni in da vse v vašem življenju pride na svoje mesto.

Druga razlika je, da imate stabilno okolje. V večini primerov se to nanaša na vašo družino. Z veliko sidrnimi tetovažami lahko vidite trak čez "DRUŽINA" na njem. Družine morajo biti tesne, močne in stabilne. Nekaj ​​sidrnih tetovaž v tem članku ima "MAMA" in "OČE" upodobljen na njih. Prav tako lahko postanete ustvarjalni in dodate svoje otroke'imena znotraj oblikovanja. Za vse to tetovaža simbolizira močan družinski odnos.

sidro-tetovaže-in-pomeni-sidro-tetovaže-ideje-in-modeli

prek DREIII

Sidro tetovaža lahko predstavlja tudi nekoga v stabilnem odnosu. V večini primerov ga običajno nosi moški, da pokaže, da je v zavezni zvezi. To ni običajno, vendar lahko ženske nosijo sidrno tetovažo za isto stvar. Nekateri pari se lahko odločijo, da bodo dobili ustrezne sidrne tetovaže, ki simbolizirajo njihov medsebojni odnos.

Sidrno tetovažo lahko predstavimo sami ali z različnimi različnimi simboli. Simboli, ki so običajno povezani s sidrom, so rože, srca, krila, navtične zvezde, trakovi, orli in lobanje. Nekatere sidrne tetovaže so lahko običajnega ali tradicionalnega videza, druge pa so lahko precej pisane z različnimi barvami, ki se uporabljajo pri oblikovanju. Pri večini sidrnih tetovaž je sidro tetovirano v središču oblikovanja.

Ne pozabite narediti lastne raziskave o zasnovi sidrne tetovaže ali kateri koli drugi obliki tetovaže, o kateri morda razmišljate. Vedno je najbolje vedeti pomen vsakega dizajna tetovaže, ki ga razmišljate. Obstaja na tisoče tatoo modelov, sloga in pomenov. Don'Ne hitite v postopek tetoviranja in se napišite, preden opravite raziskavo. Ti ne'nočem si tetovirati, za kar boš kasneje obžaloval. Vzemite si čas in izberite obliko tetovaže, ki vam ustreza. Oglejte si spodnje vzorce.

Komentarji

Mat dne 30. novembra 2018:

Pozdravljeni, take pomene sem našel na Inksearchu – platformi za iskanje idej in rezervacijo tetovaž

Osnovni pomeni tattoo Anchor

V filozofskem smislu oznaka sidra uteleša pojem stabilnosti in močnih korenin. Človek, ki ima trdno oporo pod nogami, lahko premaga vse preizkuse, ki mu jih je poslala usoda.

Sidro je tudi simbol vere in trdnosti. Oseba, ki na svoje telo postavlja podobo sidra, ima močno voljo, lahko premaga vse težave na svoji poti.

Ljudem, povezanim z morjem, sidro služi kot simbol upanja, daje moč, da se upira udarcem elementov.

Starodavni mornarji so si tetovirali sidro po prečkanju Atlantskega oceana.

Včasih je sidro upodobljeno skupaj z drugimi simboli, na primer sidro v kombinaciji z delfinom simbolizira zmernost.

Najdete lahko tudi podobo sidra z vrtnico vetrov, tak simbol podpira željo po iskanju prave poti, po pravilnem poteku.

Sidro, upodobljeno skupaj s srcem, je simbol zvestobe, združuje ljubeča srca.

Sidro v kombinaciji s križem vernikom daje upanje na pomoč višjih sil.

Sidro, zavito v vrtnico, je simbol nesebičnosti in požrtvovalnosti.

JessM30 dne 13. novembra 2017:

Pozdravljeni, všeč so mi vaši podatki o sidrni tetovaži, to je pravi razlog, zakaj sem dobil (*Stabilnost*)

Na levem rebru imam tetovažo majhnega sidra.

~ º ~

Odrasel sem v domu, ki ni imel veliko stabilnosti. Živimo od socialne varnosti in bonov za hrano. Zaradi denarnih težav smo odskočili v hišo mojih babic in iz nje in kmalu je mama verjela, da potrebuje moškega, da bi lahko imela stabilno življenje. Sovražil sem ta občutek, zato sem dobil tetovažo sidra, ki zame predstavlja ohranjanje sidra, da se lahko vzdržujem s svojimi močmi. Da ne potrebujem pomoči nikogar drugega, ki ga nadziram in zasidram svoje življenje.

Jessica dne 13. novembra 2017:

Živjo hvala za informacije..

na levem rebru imam majhno tetovažo sidra, ki zame predstavlja mojo stabilnost. Odraščal sem doma, če nas ni bilo'nimam pravega stabilnega doma, v katerega smo vstopili in živeli z babico, zato mi sidro predstavlja upanje, da bom ostal stabilen, ne da bom odvisen od moči drugega.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 23. avgusta 2012:

John, hvala, da si se oglasil. Vedno z veseljem slišim zgodovino in zgodbo za nekom's tat. LOL To je preveč kul! Kraljevska mornarica, to je super. Tako velika zgodba in hvala za vašo uslugo John!!

John Anker 23. avgusta 2012:

na desni roki imam tetovažo sidra s prepleteno deklico, služil sem tudi 10 let kraljeve mornarice pogled na moj priimek

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 12. februarja 2012:

Ciganka, hvala za informacije draga moja. Moral bom preveriti. Še vedno delam na vaši zahtevi. Jaz nisem'pozabil sem te 🙂 Lepe želje.

Ciganka Rose Lee iz Daytona Beach na Floridi 7. februarja 2012:

Da bi ti pomagal prijatelj, sem preveril, da obstajajo tetovaže, povezane s Popeyejem, ki jih preprosto ne nosim'ne vem, koliko in kakšna je zgodba za njimi. Teme Popeye preprosto postavite v kateri koli iskalnik.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 6. februarja 2012:

*Ana, hvala, ker ste si vzeli čas za branje in komentiranje. Vesel sem, da ste uživali v tem članku in da prihajam iz vašega ozadja, počaščen sem 🙂

*AE, vedno me veseli. Noga je odlična izbira. Lahko ga pokažete, kadar želite, ali pa ga po potrebi prikrijete.

*Cigan, vesel sem, da te spet slišim. Popaj? Zanimivo. Zanima me, če obstajajo tetovaže?

*Frank, tank! Širim znanje, prijatelj. Čutim, kako mi otekajo možgani!

Frank Atanacio iz Sheltona 3. februarja 2012:

vidiš, da se naučiš kaj novega, mislil sem, da je sidro samo simbol pomorščakov..lega deleža thelyricwriter

Ciganka Rose Lee iz Daytona Beach na Floridi 2. februarja 2012:

Lepe slike, super podatki. Lot'tam so ljubitelji mornarjev. Spominja me na mojega najljubšega mornarja – Popaja.

Ruby Jean Richert iz južnega Illinoisa 2. februarja 2012:

Te so res lepe tudi Ricky. Všeč mi je tetovaža na stopalu. Nimam ga, če pa bi, bi bil na nogah … Hvala'spet s…

Ana Teixeira iz Oporta, Porto, Portugalska, 2. februarja 2012:

Res sem užival v tem vozlišču. jaz'm iz Portugalske, in kot morda že veste, imamo dolgo tradicijo jadranja in odkrivanja novih dežel ob neznanem morju. Vedel sem, da si večina mornarjev tetovira sidra in seveda sem lahko razbral povezavo z morjem .. užival pa sem tudi v tvoji razlagi o "stabilnost". Res zanimivo vozlišče, še posebej, če kdo razmišlja o sidro tetovaže! =) nadaljuj!

About the author