Sončne tetovaže: pomeni, slike, modeli in ideje

Richard Hale je navdušenec nad tetoviranjem, ki preučuje in raziskuje simboliko, pomene in zgodovino tetovaže.

sonce-tattoo-designs-zgodovina-pomeni-in-ideje-plemensko-in-keltsko-sonce-modeli-sonce-simbolika

Sončne tetovaže

Ena priljubljena tetovaža, ki vas bo morda zanimala, je tetovaža sonca, ki velja za običajno tetovažo, ki jo nosijo tako moški kot ženske.

Življenje brez sonca ne bi bilo mogoče. Zaradi tega je zelo pomemben in pomemben simbol. Oblikovanje sončnih tetovaž je mogoče oblikovati v različnih barvah, velikostih in stilih. Niso vsa sonca rumene kroglice, iz katerih streljajo žarki; pod tabo'našel bom široko in iznajdljivo paleto interpretacij, v razpravi in ​​na fotografijah.

Upamo, da boste našli ideje in navdih za naslednjo tetovažo.

sonce-tattoo-designs-zgodovina-pomeni-in-ideje-plemensko-in-keltsko-sonce-modeli-sonce-simbolika

Ricardo Almeida prek Flickr Commons

Zgodovina in simbol tetovaže sonca

Sonce je središče naše galaksije in oddaja toploto, svetlobo in energijo ter omogoča življenje in rast vsem živim bitjem na zemlji. Ko pogledamo starodavno simboliko, ugotovimo, da je veliko različnih kultur častilo sonce kot vir življenja. V teh kulturah je sonce predstavljalo življenjsko energijo. Ker je sonce upodobljeno v zapisih o skoraj vseh starodavnih kulturah, je to verjetno najbolj cenjen simbol življenja na zemlji.

Stare civilizacije simbol sonca je predstavljal vitalnost in plodnost. Indijanci so menili, da je sonce varuh dneva z močjo zdravljenja. Eden najstarejših modelov je krog s piko na sredini. Ta oblika se pogosto uporablja v astrologiji in astronomiji. Stari Egipčani sonce povezujejo s Horus (vzhajajoče sonce), Ra (sonce'zenit) in Oziris (zahajajoče sonce). Druga starodavna upodobitev je sončno kolo in sončni križ, krog s križem na sredini (križ ima enake stranice, ne kot simbol krščanskega križa). Obstaja veliko različnih variacij sončnega križa, vključno z nekaterimi z Bližnjega vzhoda.

Nekatere kulture so verjele, da je sonce sveto in so ga uporabljale kot sveti simbol. Te civilizacije, tako kot Grki, Rimljani in Egipčani, so celo častile sonce in nanj gledale kot na boga. Grki so povezovali sonce z očesom boga Zeusa, hindujci pa so ga videli kot oko Varuna, božanskega pomlajevalca. Inkom je sonce veljalo za "božanski prednik naroda." Indijanci Zia so imeli sonce kot sveti simbol in ga naslikali na svojih svečanih vazah. Stari Kitajci so na sonce gledali kot na veliko moško načelo, končni Yang. Sonce so poosebljali tudi kot veliko kozmično oko na nebu.

V nekaterih religije, kot je krščanstvo, sonce predstavlja življenje, energijo, silo, moč, moč in ponovno rojstvo. Nekateri tudi verjamejo, da sonce predstavlja Kristusa in njegove številne lastnosti. V krščanstvu sta luna in sonce povezani. Pravzaprav ima tetovaža lune in sonca svoj pomen. (Več o tetovaži sonca in lune preberite kasneje v tem članku.)

Alkemično, sonce je simbol uma ali razuma. Njegov material velja za zlato, njegov planetarni znak (krog s piko na sredini) pa je tudi kemični simbol, ki pomeni dokončanje velikega dela. Ta simbol sonca predstavlja jaza v odnosu do kozmične celote. Simbol sonca, krog s piko (☉), se je prvič pojavil v Evropi v času renesanse in se še vedno uporablja v astronomija danes.

V astrologija, sonce je simbol navzven izraženega jaza, dela sebe, ki nanj odkrito sije'prijatelji in družina. Položaj sonca v času našega rojstva določa naš sončni znak in zunanjo osebnost.

Živali in rože se uporabljajo tudi za predstavitev sonca. Orel je bil simbol sonca, ki vzhaja v vsemogočni slavi, tigra pa povezujejo z zahajajočim soncem. Feniks in zmaj sta povezana tudi s soncem, prav tako vrtnica, lotos, krizantema in sončnica. Vse te živali in rože se lahko uporabljajo in se uporabljajo pri oblikovanju tetovaž. Uporabljajo se lahko zaradi njihovih simboličnih pomenov ali zgolj zaradi lepote oblikovanja.

Tri stvari ni mogoče dolgo skrivati: sonce, luna in resnica.

– Buda

sončna-tetovaža-modeli-zgodovina-pomeni-in-ideje-plemensko-in-keltsko-sonce-modeli-sonce-simbolika

Cary Bass-Deschenes prek Flickr Commons

Moje sonce spet zahaja.

– Elizabeth Barrett Browning

Sončne tetovaže in pomen

Ker obstaja toliko različnih načinov za oblikovanje sonca, je to nekaj zanimivih in edinstvenih tetovaž. Keltska, plemenska in črna sončna tetovaža so le nekateri od različnih stilov, ki so možni pri tej zasnovi.

Dva najpogostejša pomena tetovaže sonca sta resnica in svetloba. Mnogi verjamejo, da sonce daje svetlobo, da nas vodi skozi temne čase. Vsakdo, ki je preživel težave, si lahko predstavlja to tetovažo sonca. Je tudi znak uporabnika'Težavna preteklost, temni čas, ki se je spremenil, ko so zagledali luč. Zanje je ta tetovaža lahko vizualni opomnik na temo, ki je pred svetlobo dneva.

Sončna tetovaža lahko predstavlja tudi dejstvo, da ste osvetlili nekoga drugega'življenje. To je na primer dobra tetovaža za najboljše prijatelje. Morda je bil nekdo tam za vas skozi debele in tanke. Morda so vam pomagali skozi temne čase ali so bili tam za vas, ko ni bil nihče drug. Sončna tetovaža je lahko simbol tega cenjenja. Morda vam je nekdo rešil življenje, dobesedno ali metaforično. Sončna tetovaža lahko predstavlja vašo zahvalo.

Ain'ni sonca, ko ona'je odšel

To'ni toplo, ko je ona'je stran

– Bill Withers

Pomeni sončne tetovaže

Sonce lahko predstavlja veliko stvari, odvisno od vaše želje in dizajna. Čeprav je zelo simbolična, se ta tetovaža pogosto nosi preprosto zato, ker je uporabniku všeč njen videz.

spolna plodnost

večna obnova

zavedanje

avtoriteto

inteligenco

rast

v mraku ali zori

vodenje

moški (ali ženski) vnos

ponovno rojstvo

duhovnost ali religija

Razodetje

znanja

vodstvo

življenjska moč

novo življenje

zdravljenje, zdravljenje

energija

regeneracijo

življenjska sila

dostojanstvo

resnica

svetloba

priznanje

sonce-tattoo-designs-zgodovina-pomeni-in-ideje-plemensko-in-keltsko-sonce-modeli-sonce-simbolika

Tony Squires (Lincoln, Nebraska: Iron Brush Tattoo)

Smeh je sonce, ki odganja zimo s človeškega obraza.

– Victor Hugo

Modeli tetovaž za sonce (vključno s plemenskimi, keltskimi in tetovažami sonca in lune)

Sonce je bilo univerzalni simbol, ki so ga uporabljale številne različne kulture in civilizacije. Od severnoameriških domorodcev do Aztekov, od Egipčanov do Keltov je bilo sonce zelo cenjen simbol.

The oblikovanje sonca in lune je verjetno eden najbolj priljubljenih modelov. Tetovaža sonca in lune predstavlja dve strani, "yin" in "jang," in najti ravnovesje v življenju. Čeprav se zdi, da imata sonce in luna nasprotujoči si energiji, med seboj tvorita močno zvezo. Nekateri menijo, da ta tetovaža predstavlja zvezo med moškim in žensko. Kot ste izvedeli, je sonce simbol življenja in energije, luna pa nagone in čustva. Predstavlja tudi podzavest, nezavedno in neznano. Tatoo sonca in lune naj bi predstavljal ravnovesje in harmonijo osebe's karakterjem. Nekateri pari dobijo ustrezne tetovaže sonca in lune ali jih razdelijo: moški dobi sonce, ženska pa luno.

Plemenski modeli sonca so tudi zelo priljubljena izbira. Lepota plemenskega sloga daje edinstveno in drzno tetovažo. Ta oblika je priljubljena med japonci, kitajci in hindujci. Plemenska tetovaža sonca se osredotoča na partnerstvo življenja in sonca. Predstavlja tudi vodstvo, moč, svetlobo in ustvarjalnost.

Keltska tetovaža sonca, prav tako priljubljena izbira tetovaže med moškimi in ženskami, predstavlja zdravljenje, plodnost in vir življenja. V keltski mitologiji je bilo sonce povezano s številnimi bogovi in ​​simbolizira toploto in medicino.

Črna tetovaža sonca je tudi pogosta oblika. Predstavlja konec nečesa starega in začetek nečesa novega in ga lahko povežemo s prehodi iz mraka in zore, dan v noč. Drugi verjamejo, da črno sonce predstavlja ponovno rojstvo. Zastopana so lahko tudi sonca Majev in Aztekov

sončna-tetovaža-modeli-zgodovina-pomeni-in-ideje-plemensko-in-keltsko-sonce-modeli-sonce-simbolika

Richard Brooks (uporablja se z dovoljenjem)

Tetovaža Sonca in Lune

sonce-tattoo-designs-zgodovina-pomeni-in-ideje-plemensko-in-keltsko-sonce-modeli-sonce-simbolika

Micael Faccio prek Flickr Commons

Obrnite obraz proti soncu in sence padejo za vami.

– Charlotte Whitton

Kaj se zgodi z odloženimi sanjami? Ali se posuši kot rozina na soncu? Ali pa eksplodira?

– Langston Hughes

Preden tetovirate

Zelo pomembno je, da ne pozabite opraviti raziskave, preden začnete pisati. Na izbiro je na tisoče modelov s še več simboličnimi pomeni. Seveda lahko izberete dizajn le zaradi njegove lepote, a vseeno, ne'ne hitite v postopek tetoviranja. Tisti, ki skočijo na tetovažo, imajo večje možnosti, da bodo kasneje obžalovali. Če menite, da oblikovanje tetovaže sonca morda ne ustreza vam, si oglejte več stilov in modelov na spodnjih povezavah. Hvala za obisk.

Ja, vsi sijemo, kot luna, zvezde in sonce.

– John Lennon

© 2012 Richard Ricky Hale

Komentarji

Sonce 8. oktobra 2015:

Thnx

moje ime88 dne 30. januarja 2015:

zdravo te tetovaže so čudovite !!! čestitke za zbirko !!! tudi jaz imam tetovažo sonca, kot tretjo sliko (podobno). Kaj lahko dodam pod njo? (kot druga tetovaža … povedali so mi, da morajo biti tetovaže liho število, zato bi bilo to kot bi dodala) najlepša hvala!!!

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 12. januarja 2014:

Cindy, hvala za komentar. Predlagam, da dodate nekaj, kar je smiselno. Kaj'ti je v življenju pomembno? Morda bi lahko dodali imena svojih otrok ali vsa svoja imena. Sončna tetovaža lahko predstavlja "življenje." To'je element, ki omogoča življenje. Ne razumem'ne vem, kako se ujema tvoja tetovaža, zato jaz'm streljam v temi. Volk ali vila lahko gredo z luno. Kar se tiče rek, "Dosezite zvezde," "Nikoli ne glej nazaj," "Usoda čaka." To'je samo napačna kombinacija besednih zvez. Če dodate uro ali peščeno uro, lahko pomen nanašate na čas.

cindy 5. januarja 2014:

Pozdravljeni, pred leti sem si na hrbtu naredil tetovažo sonca z luno in črtami …. v tistem času je zame to pomenilo, ko sem poskušala zanositi in je simboliziralo plodnost .. zdaj zame to nima več pomena in samo na hrbtu izgleda nekako osamljeno, kakršne koli predloge, morda rek, ki bi ga lahko dodal

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 21. julija 2012:

Lovedoctor, hvala, da ste se oglasili. S sončnimi tetovažami lahko veliko storite. Uporabite lahko različne sloge in oblike. Poleg tega jih lahko vedno dodate na Luno. Sonce je simbolično za skoraj vse kulture, zato je bogato s simboliko.

lovedoctor926 17. julija 2012:

Vau! Te sončne tetovaže so tako lepe. Všeč mi je majhen roza na vrhu in tudi sonce in luna sta hladna. Zanimiva zgodovina za tetovažami sonca. Glasoval za!

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 17. julija 2012:

Max, vedno lepo, da si obiskal dragega prijatelja 🙂 Upam, da je vse v redu. Najbolj so mi všeč tetovaže sonca in lune skupaj. S sončnimi tetovažami lahko narediš veliko, veliko raznolikosti.

BeyondMax iz Sydneyja v Avstraliji, 17. julija 2012:

Awe … kako mi je uspelo zgrešiti sončne tetovaže? Ti so ravno izven tega sveta, kakšna raznolikost!

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 3. junija 2012:

m0rd0r, vedno vas slišim. Nič o tem, vendar sem za to načrtoval članek. Hvala za vaš čas.

Stoill Barzakov iz Sofije v Bolgariji 28. maja 2012:

Zelo lepa zbirka. Čeprav …, sem skoraj pričakoval, da bom videl indijski simbol sonca (svastika).

adi 31. marca 2012:

Pozdravljeni vsi skupaj

PlasmaBeam iz Carlsbada, CA 30. marca 2012:

Lepe.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 20. januarja 2012:

Ciganka, hvala za obisk. Upam, da imate dober dan. Lepo, da so vam všeč.

Ciganka Rose Lee iz Daytona Beach na Floridi 20. januarja 2012:

Glasovali ste in obožujete te sončne tetovaže.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 19. januarja 2012:

HBN, hvala za obisk. Vesel sem, da ste to povedali, in najlepša hvala. Vedno ste jih podpirali in to je zelo cenjeno. To je ključno, širše razumevanje tetovaž in pomenov. Poskrbite.

Gail Sobotkin iz Južne Karoline 19. januarja 2012:

jaz'Resnično uživam v tej seriji, ker se poglobite s simboliko in zgodovino tetovaž ter pokažete tudi toliko fotografij.

Pred to serijo nisem nikoli razmišljal o pomenu tega, kar sem videl, preprosto sem videl to kot body art. Hvala, ker ste me razumeli bolje.

Glasovali so povsod, razen za smešno.

About the author