Čudovito-čudovita tetovaža hobotnice, pomen in simbolika

Prvo tetovažo sem naredil pri 18 letih, nato pa čakal 32 let, da si naredim novo. Medtem sem'sem urednik TatRing, spletne strani body art.

Čudovita tetovaža hobotnice Oleksandre Riabichko @oleksas.tattoos v Nemčiji

Čudovita tetovaža hobotnice Oleksandre Riabichko @oleksas.tattoos v Nemčiji

Ideje, modeli in pomeni tetovaže hobotnice

Hobotnice so čarobna bitja. Živijo od obalnih plitvin do globine več kot 300 čevljev. 600-kilogramska hobotnica se lahko stisne skozi četrtino veliko luknjo. Nimajo kosti in osem rok, posejanih s sesalniki! Razumljivo inteligentni, nadčloveško spretni in nenavadno nedojemljivi,'ste kot samorogi ali vile, le na prostem, da si jih vsi ogledajo.

Tam'je le nekaj čudnega in nezemeljskega o njih. Nedavno skupina znanstvenikov je objavil članek, ki je resno namigoval, da so hobotnice morda prišle iz vesolja. To'je kontroverzna ideja, toda ne'nimajo velikega števila privržencev v znanstvenih skupnostih, vseeno pa obstoj tega prispevka poudarja idejo, da obstaja'je nekaj instinktivno "drugo" o hobotnici.

Potem je bila tista vznemirljiva novica o Inkyju, hobotnici, ki je pobegnila iz Nove Zelandije's Nacionalni akvarij, ki je izpadel iz akvarija, se vlekel po tleh, odprl odtočno cev, zdrsnil navzdol 50 metrov in se izpustil v morje, in vsakogar, ki je prebral to zgodbo, je presenetilo hladno, trdo dejstvo, da so hobotnice nenavadnih genijev.

Kakorkoli že, hobotnice so čudno bajne. Ni čudno, da se'razmišljam o tetovaži hobotnice.

Tatoo hobotnice @yustecore_tattoo na @alexoruetaestudio

Tatoo hobotnice @yustecore_tattoo na @alexoruetaestudio

Tatoo hobotnice avtorja Özge Canoğlu @ozgecanoglu na Instagramu

Tatoo hobotnice avtorja Özge Canoğlu @ozgecanoglu na Instagramu

Kaj pomeni ali predstavlja tetovaža hobotnice?

 • Fizična in duševna inteligenca ter spretnost. Hobotnica lahko odvije pokrov, obrne stikalo, uporabi orodje, načrtuje in izvede noro shemo pobega.
 • Vztrajnost in predanost. Verjetno ima kaj opraviti z vsemi temi sesalniki. Ko hobotnica enkrat prime za nekaj, to'težko ga je spraviti. Hobotnica lahko varuje njeno jajce 4,5 leta, zaradi česar je njena materinska potrpežljivost daljša od katerega koli drugega bitja's.
 • Iluzija in magija. Ogromna, krupna hobotnica se lahko čarobno zakamuflira, pretvarja, da je riba, se prilega skozi majhno luknjico in izgine v oblaku črnila: zdaj vidiš, zdaj ne't. Če izgubi roko, lahko zraste druga. Ne samo to, ampak se bo odrezana roka premikala in delovala, kot da je še pritrjena.
 • Svoboda ali pobeg. Tako kot Houdini se zdi, kot da bi se ta bitja lahko osvobodila vsakega ograjenega prostora ali okolice.
 • Spremenljivost, prilagodljivost in prilagodljivost. Njegovo mehko telo brez kosti se lahko spremeni v katero koli obliko. V trenutku lahko spremeni svojo teksturo in barvo, da se zlije z vsakim ozadjem.
 • Ravnotežje in simetrija. Ker imata oba osem rok (ali nog), lahko predstavljata mandalo ali pajkovo mrežo, in ker imata hobotnica in pajki oba osem udov, lahko predstavljata podobne ideje.
 • Regeneracija, ustvarjanje in preobrazba. Tako kot kuščarji in njihovi repi lahko tudi hobotnica pusti roko, če potrebujejo hiter pobeg. Iz nič naredi nekaj.
 • Kombinacija moči in občutljivosti. Hobotnice so neverjetna kombinacija nasprotij. Tiste mehke roke brez kosti, ki lahko raztrgajo ostrige. Ti gumijasti sesalniki, ki zdržijo do 35 kilogramov.
 • Kršitev pravil in neskladnost. Ne ustrezajo nobenim pravilom ali obrazcem. Hodijo po kopnem, čeprav ne bi smeli'ne morem.
 • Nezemeljsko, Drugost, "Drugo." V hobotnici je samo nekaj bizarnega – njeno telo, njeni talenti, njen obstoj.

Tatoo Kraken avtorja Oleksandra Riabichko @oleksas.tattoos iz Münchna v Nemčiji

Tatoo Kraken avtorja Oleksandra Riabichko @oleksas.tattoos iz Münchna v Nemčiji

Tatoo hobotnice @taras_shtanko v Kijevu, Ukrajina

Tatoo hobotnice @taras_shtanko v Kijevu, Ukrajina

taras_shtanko

Tatoo hobotnice-lobanje @timmietattoo

Tatoo hobotnice-lobanje @timmietattoo

Kaj pomeni številka 8 v numerologiji in tarotu?

 • V numerologiji osem – bolj kot katera koli druga številka – poudarja kariero, posel, denar, avtoriteto in materialni svet.
 • Čeprav je usmerjen in motiviran k rezultatom v materialnem svetu, 8-nost ni't sebičen ali pohlepen. Denar uporablja kot močno orodje, sredstvo za dosego cilja, energijo za poganjanje igre.
 • Lastnosti, povezane z 8, so ambicioznost, gibanje naprej, avtoriteta, zagon, kontrola, disciplina, trditev, ambicioznost, učinkovitost, organizacija, upravljanje in disciplina. Predstavljajte si osem rok, ki vestno in neodvisno delajo proti enotnemu cilju.
 • Osem je tudi o ciklih, napredku, revoluciji in evoluciji.
 • Vse kar morate storiti je, da pogledate številko'obliko, da bi razumeli njeno temeljno ravnovesje. 8 je ukrivljena, tekoča, stabilna, simetrična, oblikovana je z eno samo, gladko in samozavestno potezo. Položite ga na stran in se spremeni v simbol za neskončnost: ∞. Konča se tam, kjer se začne: je zaprta zanka energije, ki se nenehno obnavlja.
 • 8 uravnava ustvarjanje in uničenje, materialni in duhovni svet.

Andrew Wilson @andrewwilsonart Main Street Tattoo (Newmarket, Ontario) @mainstreettattoocompany

Andrew Wilson @andrewwilsonart Main Street Tattoo (Newmarket, Ontario) @mainstreettattoocompany

Zgodovina tetovaže hobotnice ali Kraken

V mnogih mitologijah ti'Našel bom bitja z več lovci iz globin.

 • V nordijski mitologiji je Kraken (starodavne Skandinavije) živi ob obali Norveške in Grenlandije.
 • The Cthulhu, tujec, ki si ga je zamislil H.P. Lovecraft je imel ogromno glavo hobotnice.
 • Velikanski glavonožci, hobotnice ali lignji imajo v literaturi pomembno vlogo: Melville's Moby-Dick, Tolkien's Društvo prstana in Jules Verne's Dvajset tisoč lig pod morjem.

Octopus Tattoo Adam Sky, Resolution Tattoo Studio, San Francisco

Octopus Tattoo Adam Sky, Resolution Tattoo Studio, San Francisco

Tetovaža z rameni hobotnice

Tam'je nekaj v obliki hobotnice, zaradi česar je kot nalašč za namestitev ramen. Tako simetrično zavese, dolge kodraste lovke, naredijo čudovito obliko, ko so na vrhu ramena natisnjene. Kot epoleta.

Simboli, ki se dobro kombinirajo z hobotnicami

 • Pomorski motivi: čolni, sidra, navtične zvezde, školjke, zaklad, zemljevidi, piratski motivi itd..
 • Voda, valovi ali modra barva.
 • Pajki ali pajčevine: Mogoče'je osem udov ali morda to'njihova simetrija.
 • Orodja, pisala in druga orodja. Navsezadnje teh osem nog potrebuje nekaj za držanje.

Oblikovalske ideje za tetovaže hobotnice

Črnilo katere barve?

Ker je oblikovanje lahko tako zapleteno, se večina ljudi odloči, da bo barva preprosta in enobarvna. Blackwork je seveda najbolj priljubljena izbira, sledijo modra, rdeča in skoraj vsaka druga barva, ki si jo lahko zamislite.

Kakšen slog?

Hobotnico bi lahko tetovirali v katerem koli slogu, vendar jo večinoma vidite v stari šoli, tradicionalni ali realistični.

Kaj pa ti?

hobotnice-tetovaže-ideje-modeli-in-pomeni

About the author