Volkove tetovaže: modeli, ideje in pomeni

Richard Hale je navdušenec nad tetoviranjem, ki preučuje in raziskuje simboliko, pomene in zgodovino tetovaže.

Raziščite zgodovino, pomen in estetiko tetovaž volka.

Raziščite zgodovino, pomen in estetiko tetovaž volka.

Lisa Watkins prek Flickr Commons

Volkove tetovaže so zelo priljubljene in veljajo za običajne tetovaže. Oblikujemo jih lahko na različne načine in jih upodabljamo z različnimi elementi in simboli. Tako kot vse tetovaže živali tudi tetovaža volka predstavlja lastnosti in lastnosti volka.

V tem članku bomo razpravljali o modelih tetovaže volka. Pregledali bomo tudi njihov pomen in imeli boste priložnost videti številne fotografije. Upamo, da boste našli navdih za naslednjo tetovažo.

volk-tetovaže-in-pomeni-volk-tetovaža-modeli-in-ideje

William Hickox (uporabljeno z dovoljenjem)

Lačen volk sploh bo čredo tekel, v upanju, da bo skozi mnoge, da bi se o tem prepričal.

– William Congreve

volk-tetovaže-in-pomeni-volk-tetovaža-modeli-in-ideje

fant ursitti (ig: tattooerman) (uporablja se z dovoljenjem)

Moški bi se lahko spoprijateljil z volkom, celo zlomil volka, vendar noben človek ne bi mogel resnično ukrotiti volka.

– George R. R. Martin

Zgodovina, pomen in združenja tetovaže volka

Volk je zelo simbolično bitje, ki ima globok pomen za številne različne kulture skozi zgodovino, predvsem pri staroselcih. Za številna plemena po Severni Ameriki in v drugih delih sveta so volkovi zelo močni in pomembni.

Volkovi so na težkih lokacijah preživeli več deset tisoč let. So inteligentni in spretni lovci, ki redko lovijo sami (razen če so bili izgnani iz čopora). Volkovi živijo in lovijo v čoporih, ki so tesno povezane družinske skupine, ki povečujejo njihove možnosti za preživetje.

Volk igra vlogo v mitologiji, literaturi, filmih, legendah in zgodbah, kot so "Rdeča kapica" in "Trije prašički." Volkodlaki so tudi del naše kolektivne zavesti, upodobljeni v številnih romanih za odrasle in fantazijah ter v oddajah, kot je MTV's "Teen Wolf." Volkodlak (pol človek in pol človek) je bil upodobljen tudi v rimski mitologiji, tako kot v zgodbi o Romulu in Remu. Ne glede na to, ali so volkovi prikazani kot dobri ali zli, so vedno močni, enako lahko rečemo tudi o tetovaži volka.

Indijanci so na volka gledali kot na totemsko žival ali duha, ki nam je pomagal voditi skozi življenje in simbolizira zvestobo in vztrajnost. V legendah je imel volk velike moči, ki jih je dal Veliki duh. Volkovi so se imeli tudi moč spreminjati v ljudi.

Tako kot večina plenilcev se volk pogosto obravnava kot zlo bitje. Stari kristjani so rekli, da je volk simbol satana in s tem slab znak. Danes se verjetno, ker imajo ljudje manj interakcije z volkovi, volkov ne bojijo toliko.

Volkovi so močno povezani z družino. Ker živijo in lovijo v čoporih, so preživeli. Paket jim daje tudi teritorialno prednost pred drugimi plenilci. Volk se bo paril le z enim partnerjem, dokler je par živ. Ker se parijo vse življenje in ker bo cel čopor pomagal skrbeti za mladiče, so volkovi znani tudi kot skrbni starši. Tako lahko tetovaža volka simbolizira tesne družinske vezi.

volk-tetovaže-in-pomeni-volk-tetovaža-modeli-in-ideje

Dwam (uporablja se z dovoljenjem)

Tam'vedno je hijena morale na vrtnih vratih in pravi volk na koncu ulice.

– D. H. Lawrence

volk-tetovaže-in-pomeni-volk-tetovaža-modeli-in-ideje

William Hickox (uporabljeno z dovoljenjem)

Pomeni tetovaže volka

Tatoo volka lahko izraža pozitivne in negativne pomene. Ne pozabite, da lahko vaša tetovaža volka predstavlja vse, kar želite.

Predanost

Moč

Zvestoba

Triumf

Prebrisanost

Inteligenca

Preživetje

Tema

Čast

Skrivnost

Zlo, Satan

Moč

Pogumno

Grozljivost

Fearlesness

Uspeh

Družina

Moškost

Neodvisnost

Paket

Duhovni vodnik

Wolf Tattoo: pomeni in modeli

Tatoo volka je odličen način za prikaz zvestobe in predanosti družini. Nekateri ljudje imajo celoto "pakirati" najdražjih s črnilom ali pa si naredi tetovažo ene same volčje tačke in ime notranjosti najdražjih.

Tatoo volka lahko predstavlja tudi ljubezen. Tetovaža lahko prikaže par močnih, a mirnih in nežnih volkov. Nekateri poskušajo takšnim tetovažam dati srčkan videz z dodajanjem src: To bi lahko storili s srcem v ozadju ali oblaki v obliki srca. Tako kot v družinskih modelih se ime ljubljene osebe pogosto uporablja.

Eden najbolj priljubljenih modelov prikazuje volka, ki zavija pred polno luno. V starih legendah in še danes so slabe stvari običajno povezane z volkom, ko je luna polna. Ker je volk pogosto povezan s temo, velja, da je simbol temnih stvari, vendar ne'ni treba; lahko ga povežemo z veseljem tekanja in igranja na mesečini. Ne pozabite, da vaša tetovaža simbolizira, kar želite.

Izbirate lahko med različnimi slogi oblikovanja:

 • Plemensko
 • Keltsko
 • Ameriški domorodec
 • Maori
 • Gotsko
 • Risanka
 • Realističen

In veliko različnih načinov upodobitve volka:

 • Zajokani volk
 • Odtisi volčje šape
 • Modrooki volk
 • Snarling Wolf
 • Volčja lobanja

Upoštevati je treba tudi različne vrste volkov:

 • Arktični volk
 • Lesni volk
 • Črni volk
 • Rdeči volk
 • Sivi volk
 • Beli volk

Obstaja veliko stvari, ki jih lahko storite, da izboljšate in prilagodite svojo tetovažo. Volkove lahko upodabljamo z drugimi živalmi, kot so medvedi, orli, jeleni, bizoni ali sove. Lahko so povezani tudi z drevesi, luno, gorami, snegom, skalami ali vodo. Volk je pogosto povezan tudi z indijanskimi simboli, kot so perje in lovilci sanj. Mnogi menijo, da zaradi dodatnih simbolov v tetovaži izgleda bolje. Vendar je to vaša izbira.

Odkar se je Rdeča kapica soočila z velikim slabim volkom, se ni nič spremenilo. Kar nas danes prestraši, je popolnoma isto, kar nas je včeraj prestrašilo. To'je samo drugačen volk.

– Alfred Hitchcock

Komentarji

Lobo Luna Winterpaw 04. februarja 2020:

Za svojo prvo tetovažo imam plemensko volčjo glavo, ki je zajokala na luni, vendar sem volkovemu delu tetovaže dodala barvo, mojemu 8 -letnemu partnerju so pravkar postavili diagnozo terminalni rak. jaz'Gledam celo telo Volka na levi rami na hrbtu, toda jaz'iščem dodajanje lovilca sanj z morda kakšnim izrekom ali jaz'Gledam v volka, kako slabše je videti obris volčje glave, toda prizor je gozdnati prizor in stran hriba z dežjem, ki pada na velikega medveda, ki išče misli, če bi to naredil v barvi, ki jo bi verjetno moral narediti in če bi naredil samo črno-belo ali kaj podobnega, bi bil kakršen koli komentar odličen

Pablo 22. junija 2019:

Všeč mi je Volk zame je kot nekaj pomembnega v m'y life ô dont Ne vem, zakaj sem si tetoviral volka in si želim drugega..

Alex 15. aprila 2019:

rabim ideje

Feona Garcia 9. oktobra 2018:

To tetovažo sem izbral za svojo duhovno žival. Njen močan, neustrašen in družinski. ljubim 'em. Hvala za članek

Tsukiko 28. avgusta 2018:

Kaj pa volkovi s konji? Pred nekaj leti sem si tetoviral sijočega črnega žrebca s polno glavo tik ob belem volku's glavo. Volk (čeprav ni popolnoma zasenčen, umetnik je rekel, da bi bilo to nekoliko slabo) ima modre oči, konj pa je, kot je bilo že rečeno, črn z diamantno zvezdo na čelu. Ima rjave oči. Nikoli nisem zares pomislil, kaj bi to lahko pomenilo, še posebej od takrat'je nekoliko drugačna od prvotne zasnove, ki sem jo opazil na spletu, kjer je bil konj rjav. Ampak to sta bili dve živali, ki sem jih imel rad, lepi in močni.

shay dorizac 16. maja 2018:

Pozdravljeni, nedavno sem brskal po vaši strani in videl veliko zanimivih tetovaž. moj rojstni dan se bliža čez 3 tedne in spraševal sem se, če mi lahko kdo nariše alfa volka z modrimi očmi nad čoporom, ki simbolizira zaščito njegove družine, če bi kdo to lahko naredil zame, kar bi bilo super, pošljite na moj gmail [email protected] gmail.com hvala.

Amy 9. aprila 2017:

Rad rišem tetovaže in jaz'sem tudi umetnik, prvič sem'sem naletel na vašo spletno stran, jaz'sem pred kratkim narisal enega za svojega prijatelja za njegov b-dan, jaz'Vedno sem se ukvarjal z oblikovanjem tetovaž in vedno sodelujem na umetniških razstavah, slikam, izdelujem nakit iz kovine in risbe, vendar tetovaže oblikujem ob strani, samo obožujem jih. Ne razumem'Sam nimam ničesar, vendar mi je na nek način všeč pri drugih ljudeh'imajo svoj način umetniškega izražanja, vendar mi je všeč to spletno mesto, tako polno informacij o tem, od kod izvira zgodovina oblikovanja tetovaže in kako je nastalo. Obožujem to!!!

Jen Howell 21. maja 2015:

Sprašujete se, kaj pomeni soočanje volka s človeško lobanjo. Drugi, ki sem jih videl, kažejo, kako eden premaga drugega. Mora nekaj pomeniti? Glej moj priimek, zato si res želim resen logičen odgovor.

Matt 7. aprila 2015:

Res uživajte v tem članku. Pred kratkim sem si naredil prvo tetovažo zavijajoče glave volka pod temnim nebom/videzom severnega sija, s silhuetnim prizorom v glavi (težko razložiti). Absolutno ljubim pomen in preprosto lepoto bitij in njihovega pomena. Odličen članek, res mi je pomagal zbrati ideje o tem, kar sem hotel in jaz'Zelo sem zadovoljen z dosedanjim izidom (treba je dodati še nekaj akvarela in podrobnosti).

CraftytotheCore 23. oktobra 2013:

Enostavno čudovito! Umetniško delo v tem vozlišču je res čudovito in informacije so neprecenljive. Volkovi so tako očarljiva žival.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 18. septembra 2013:

AliciaC, hvala, ker ste si vzeli čas za komentar. To'Vse, kar bi lahko vprašal, vem, da tetovaže niso za vsakogar. Moj glavni cilj je, da ljudje to razumejo's umetnost. Tetovaže so se spremenile pred desetletji. Vzemite si tetovažo volka, volk je bil skozi čas simbol različnih kultur. Volk lahko predstavlja moč ljubezni, uspeh predanosti. Kot umetnost je lahko volk oblikovan sam ali s povezanimi elementi, kar mu daje poseben pomen.

Linda Crampton iz Britanske Kolumbije, Kanada, 17. septembra 2013:

Ne razumem'nimam tetovaž, vendar cenim tetovažo kot umetniško obliko. Všeč so mi slike in opisi v tem vozlišču! Hvala za deljenje informacij.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 8. aprila 2013:

Milind, prva tetovaža! Vsi si želimo, da bi bila naša prva tetovaža popolna. To je danost. Za to vas bo skrbelo bolj kot za vse druge, ki jih dobite. Odlična stvar teh treh je njihova notranja povezanost med seboj. Zagotovo je odlična kombinacija treh kosov, popolna prva tetovaža. Po mojem osebnem mnenju bi imel lovca sanj kot glavni zadnji del. V preplet lovilca sanj bi postavil luno in volka. Verjamem, da bi bile temno modra, črna in temno srebrna moja barva izbire. Vse bi okrasil v teh barvah, skupaj se ujemal z luno, volkom in lovilcem sanj. Druga barva bi bila v redu in je vaša izbira. Lovilec sanj lahko teče od zgornje rame navzdol do komolca ali krajše. Lovilcu sanj bi dodala kroglice iste barve. Všeč mi je malo vijolična s tem videzom, vendar je to vaša izbira. Ta postavitev in tetovaža bi bila kot nalašč za vašo prvo tetovažo.

Milind dne 30. marca 2013:

volčja tetovaža me zelo navdušuje .. eno naredim zase. to bo moja prva tetovaža. in res sem zmedena hočem volka z luno in lovilcem sanj, pa ne'ne vem, kako jih dobro položim na roko. prosim pomagajte!!

Jud le pew 21. decembra 2012:

Pol človek pol človek ane?

odstranjevanje tetovaže 31. oktobra 2012:

Koncept tetovaže volka je ravnodušen … in tudi slike so videti resnične .. tudi jaz bi se odločil za to vrsto tetovaže, potem ko bi videl v svojem blogu..

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 18. septembra 2012:

Dreaminwolf, hvala za komentar. Zagotovo. To je super ideja! Všeč mi je ideja o perju, ki teče po rokah. Sliši se super. Na lovilcu sanj bi pomislil na kroglice, zato bi bile kroglice in perje po roki. Mislim, da dodaja veliko dimenzijo. Če se odločite za to, bi radi videli sliko!

Super fant, hvala, da si se oglasil in za super komentar. Sliši se kot pravi tat za vas.

Sanjati v volku 18. septembra 2012:

dreaminwolf zveni precej super!

kul fant 18. septembra 2012:

Zdaj sem zagotovo jaz'm Res tetoviranje volka! ker se lahko povežem s tem !

dreaminwolf 17. septembra 2012:

To je nekaj čudovitih slik in pomenov. Prišel sem, da bi dobil nekaj idej, s katerimi bi lahko zaključil študij. Na desni rami imam volka, ki zavija z nekaj drevesi v zgornjem levem kotu in veter piha okoli njega. Razmišljal sem o tem, da bi v ozadju dodal svetlo luno, potem pa jo dokončal z lovilcem sanj s celotno tanco v lovilcu sanj s perjem po roki. Mislite, da bo to dobra tetovaža?

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 12. septembra 2012:

Wolfdragon7, hvala, ker ste si vzeli čas in me obiščite. Mislim, da gre vse skupaj in mislim, da bi bil to odličen celoten projekt. Imate odprto temo in kot sem rekel, bi jo nadaljeval. Vsi so na nek način povezani, zato pojdite. Zanima me, kakšne barve bi uporabili. Toliko možnosti, vendar vidim temno ozadje. Seveda bi tako izstopali vsi vaši simboli. To je odlična ideja in tema mi je všeč.

volčji zmaj7 7. septembra 2012:

Odlične slike, imam tetovaže volka z rumeno polno luno za tuljočim volkom s plemenskim simbolom po dolžini na eni rami, druga rama je zmaj, od spodnjega dela hrbta do zgornjega dela hrbta imam pol volčji obraz in pol zmajevega obraza. Ali bi to delovalo, če bi na levo nadlaket dal škrtajoč volčji obraz z indijanskim indijanskim obrazom? Bi se dovolj povezali skupaj. Moja desna nadlaktica je čarovnica na metlični palici s sovami, bučami, to sem imela zaradi zelo specifičnega razloga. Že od malih nog so me pritegnili Indijanci, zato so vse tetovaže volka, zmaji tudi na tem seznamu. Vaše mnenje bi bilo cenjeno. hvala

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 10. julija 2012:

LoneWolforever, hvala za obisk in komentar. Odlično! To je velik pomen. To kaže, da je volk, čeprav simbolizira družino, lahko tudi neodvisen.

LoneWolforever 7. julija 2012:

Imam tetovažo volka, ki predstavlja osamljenega človeka ali bolje rečeno osamljenega volka

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 24. aprila 2012:

Dennis, hvala za vprašanje. Lahko bi šel z zavijajočim volkom z luno v ozadju. Ne gremo tradicionalno, zato ne luščite pred luno. Želimo, da luna osvetli ozadje, mogoče z nekaj teepee, ki se valjajo iz ognja. Ne razumem'Ne vem, če imate zvezo z Native America, vendar bi bila odlična tetovaža. Za delo imate celoten zgornji del hrbta. Če želite nekaj res hudega, lahko volk prebije kožo. Vrgel bom še enega. Pred leti sem videl tetovažo in to je bil volk v globokem snegu. Nikoli nisem vprašal, kaj to pomeni, vendar je bila slaba zadeva. Imela je gore, luno, čudovito nebo, snežne borove drevesce in dva majhna volka. Volk je simbol družine, poguma itd. Iščete kaj simboličnega ali samo odličen dizajn? Vaša šapa je osrednji del, zavijanje volka na desnem dnu z morda plemensko umetnostjo.

Dennis [email protected], neto dne 20. aprila 2012:

Imam dva tetovaža volka In zdaj iščem tistega popolnega, ki bi si ga na hrbet postavil na sredino, bo odtis šape z volkovi v vsaki blazinici, to bo črno -sivo in išče nekaj, kar bi šlo zraven, samo da bi to naredil pop bo to počel od sredine do zgornjega dela hrbta

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 9. februarja 2012:

Beth, hvala za obisk in komentar. Cenim, da ste prišli.

Beth Perry iz Tenneseeja 8. februarja 2012:

Ah, zdaj imam rada te lepote! Edina tetovaža, ki jo imam, je volk na levem stegnu.

Glasoval za!

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 6. februarja 2012:

*Dim, hvala, ker si si vzel čas in komentiral. Vedno sem užival tudi v njihovi povezavi z Indijanci. Vedno sem imel rad zgodovino. Hvala za obisk.

*Alocsin, kot vedno, hvala, ker ste prišli. Tudi plemenske tetovaže so mi zelo všeč. Polne podrobnosti so videti super, vendar mi je všeč ustvarjalnost plemenskega volka.

*Writer20, hvala, ker ste si vzeli čas. Vesel sem, da se vam je zdelo zanimivo. Najboljše želje.

*Frank, vedno me veseliš. Hvala za ves vaš čas.

*Ciganka, draga ciganka 🙂 Vedno me je lepo videti in slišati. Tako sem hvaležen.

*AE, še enkrat hvala za obisk. Strinjam se. Ta povezava mi je zelo všeč, všeč mi je dediščina za vsem tem.

*Alastar, hvala, ker si prišel. Obožujem volka, povezanega z lovilcem sanj. To naredi bolj odlično tetovažo. Ponosna dediščina.

*TFH, hvala, ker ste si vzeli čas in se oglasite. Vaš obisk je vedno cenjen.

*Hengwug, hvala za vaš čas in komentar. Obstaja na stotine modelov, slogov in pomenov. Upam, da boste našli odlično edinstveno lastnico.

*MM, vedno me slišite. To bi bila odlična izbira za vas. Lepo, da si prišel k Lesleyju. Poskrbite.

*

Filmski mojster iz Združenega kraljestva 5. februarja 2012:

Živjo Ricky, ljubim in občudujem volka – če bi si kdaj tetoviral, bi moral biti volk!

Slike so čudovite, podrobnosti v teh tetovažah neverjetne!

Najlepša hvala in glasovanje, lepe želje Lesley

hengwug 5. februarja 2012:

Kul. Po branju vaših vozlišč sem našel več idej o svoji prvi tetovaži. Hvala.

Finančno središče iz Portlanda, Oregon, 4. februarja 2012:

Obožujem tete !!! Odlično središče, upam, da boste tudi vi uživali v mojem!

Alastar Packer iz Severne Karoline 04. februarja 2012:

V redu, zdaj smo'ponovno govoriš. Imajo afiniteto do volkov-oni'taka inteligentna in veličastna bitja. To je nekaj zelo kul lirskih tetovaž volka; tisk obraza in še posebej domači.

Ruby Jean Richert iz južnega Illinoisa, 4. februarja 2012:

To je neverjetno. Če bi imel pogum, bi bil volk moj izbor za tetovažo..Čast Indijanca v mojih prednikih..Hvala … Lepo središče…

Ciganka Rose Lee iz Daytona Beach na Floridi, 4. februarja 2012:

Obožujem volkove. To so čudovite tetovaže.

Frank Atanacio iz Sheltona, 4. februarja 2012:

wow thelyricewriter to so tako super!!!!

Joyce Haragsim iz južne Nevade, 4. februarja 2012:

Vedno sem mislil, da so volkovi lepi. Glasovan in zanimiv, Joyce

Aurelio Locsin iz Orange County, CA 4. februarja 2012:

Še en zanimiv diskurz o lepih tetovažah. Najraje imam črne in rdeče volkove, v plemenskem slogu, na sredini. Glasovanje za Up and Beautiful.

Dim Flaxenwick iz Velike Britanije, 4. februarja 2012:

Absolutno fascinanten članek. Tudi slike so ogromne. Še nikoli nisem videl toliko različnih podob volka.

Že odkar sem izvedel, kaj pomenijo ameriškim Indijancem, sem do njih prizanesljiv, a “čopora” volkov v resnici nisem povezoval kot družinsko usmerjenega. DUH !!! Kako nor sem. Res sem užival v tem. Hvala vam.

About the author