Zmajeve tetovaže, zgodovina in pomen: kitajski in japonski modeli

Richard Hale je navdušenec nad tetoviranjem, ki preučuje in raziskuje simboliko, pomene in zgodovino tetovaže.

Ideje za tetovaže zmaja

Ideje za tetovaže zmaja

Brian Tomlinson prek Flickr Commons

Zmajeva tetovaža

Zmaj je priljubljen in močan dizajn, ki ga nosijo tako ženske kot moški, in čeprav je lahko oblikovan v različnih velikostih, podrobnosti in senčenje, vključeni v večino upodobitev, pogosto naredijo to tetovažo kot projekt večje velikosti. Nekatere lastnosti in lastnosti, povezane z zmajem, so moč, pogum in neodvisnost.

V tem članku bomo razpravljali o modelih in pregledali pomene zmajeve tetovaže, imeli pa boste priložnost ogledati najrazličnejše fotografije. Upamo, da boste našli ideje in navdih za naslednjo tetovažo.

Zmajeve tetovaže v zgodovini

Zmaji so eno najbolj legendarnih bitij v zgodovini mitologije in folklore. Zmaji so del zgodovinske kulture Kitajske, Japonske, Vietnama in mnogih drugih držav. Po večini vzhodnih civilizacij so bili zmaji plemenita bitja z različnimi častmi in močmi, medtem ko so jih v mitologijah evropskih civilizacij običajno šteli za zle in temne.

Simbolika zmajevih tetovaž pokriva široko paleto pomenov. Ena civilizacija lahko zmaje smatra za simbol moči in modrosti, druga pa za pohlepne in za slab znak. Kitajski (ki predstavljajo modrost, veliko sreče in dobre volje), japonski (ki predstavlja ravnotežje) in keltski zmajevi slogi (pogosto prikazani s kronami in prestoli, ki prikazujejo moč in moč) so med najbolj priljubljenimi.

Vzhodni zmaj je videti kot plemenita zver, ki ponuja modrost in zaščito, medtem ko v starodavni zahodni kulturi predstavlja veliko temnejše in bolj grozeče bitje. Vendar sta oba ponavadi upodobljena kot zelo inteligentno bitje, ki se lahko prosto sprehaja, kamor koli želi. Tako lahko zmajeva tetovaža prikaže tudi svobodo vaše duše ali življenja.

Zmaj simbolizira zaščito, moč in modrost. Zaradi svojih strašnih in bojevitih lastnosti je čudovit zaveznik ali hud sovražnik. Večina ljudi je slišala zgodbe o vitezu, ki je ubil zmaja in osvojil ljubezen princese. Med mnogimi starodavnimi kulturami je ubijanje zmaja eno najvišjih časti, ki jih človek lahko doseže. Pomislite na zgodbe o svetem Juriju ali Beowulfu, čeprav bi v obeh lahko zmaj predstavljal tudi predkrščansko misel.

Ena od odličnih značilnosti zmaja je, da ga lahko izvajamo v različnih stilih, realističnih ali abstraktnih, risanih ali dramskih. Mnogi so narejeni s trdnim črnilom in sledijo plemenskemu stilu tetoviranja. Kljub temu danes vidimo vse več barvnih plemenskih tetovaž. Ne glede na to, ali se odločite za črno črnilo ali barvo, tetovaža zmaja ponuja široko paleto možnosti, ki jih morate upoštevati pri oblikovanju tetovaže zmaja.

Zmaj'Obliko lahko prilagodimo tako, da se prilega najrazličnejšim različnim lokacijam na telesu, čeprav je najbolj priljubljena namestitev na rami ali v njeni bližini. Med Kitajci ni nič nenavadnega videti tetovaže celega telesa, ki vsebujejo druge simbole. Nekoč v zgodovini so si pripadniki kitajske mafije nosili tetovaže po celem telesu, ki so postale sinonim za kriminalno vedenje in so nanje gledali zviška in nezakonito. Danes to kriminalno združenje ni več običajno.

Število devet je za Kitajce zelo posebno število. Je največja enomestna številka in povezana z zmajem. A "devet zmajevih zidov" je ovira, ki jo pogosto najdemo okoli cesarskih kitajskih palač in vrtov. Samo najvišji uradniki lahko nosijo devet zmajev na svojih haljah, medtem ko drugi uradniki nižjega ranga nosijo osem ali manj.

zmaj-tetovaža-ideje-in-pomeni-kitajski-in-japonski-zmaj-tetovaža-zgodovina-in-pomen

Maicon Hinrichsen Baptista prek Flickr Commons

Vrste in pomeni kitajskega in japonskega zmaja

Azijski zmaj je eno najbolj priljubljenih mitoloških bitij, izbranih za oblikovanje tetovaž. Izbirate lahko med različnimi slogi, na primer s krilatimi in brez kril, s kačjimi lastnostmi, kot so luske ali risane različice, z brki ali rogovi ali brez njih. Verjame se, da ima zmaj sposobnost pomnožiti vse, česar se dotakne. Lahko jih povežemo z nebesi ali morjem. Japonski zmaji so običajno vitki in brez kril in imajo le tri kremplje, medtem ko kitajski oz "nebesno kraljestvo" vrste imajo pet krempljev in brade plamena.

Azijski zmaj predstavlja ravnotežje. Za Kitajce zmaj predstavlja polovico jina in janga; feniks predstavlja drugo polovico. Kitajci verjamejo v popolno ravnovesje jina in janga, zmaji pa lahko simbolizirajo tudi popolno mešanico dobrega in zla. Pisani japonski zmaj, ki je že več sto let del njihove kulturne mitologije, predstavlja ravnovesje, svobodo in srečo. Znano je tudi, da ima nadnaravno moč in modrost.

Mnogi ljudje izberejo zmaja, ki predstavlja ravnovesje v njihovem življenju. Menijo, da je ravnovesje ključnega pomena za uspeh.

 • Kitajski zmaji simbolizirajo moč, moč in strah.
 • Rogati zmaji so znani kot vrhunski zmaji, najmočnejši od vseh.
 • Nebesni zmaji so zaščitniki bogov in nebes.
 • Zemeljski zmaji, ki jih najdemo tudi v kitajski astrologiji, so tiste, ki vladajo zemlji.
 • Rumeni zmaji so brez rogov in znani po svojem znanju.
 • Zmaji zakladov so zaščitniki dragocenih draguljev in drugih dragocenih zemeljskih elementov.
 • Duhovni zmaji popolnoma nadzorujejo veter in dež.
 • Zvijanje zmajev so tisti, ki živijo v oceanih.

V japonski kulturi je šest zmajev. Tu so njihova imena in pomeni:

 • Han-Riu, s črtami po vsem telesu je eden največjih zmajev z dolžino do štirideset čevljev.
 • Kai-Riu, lep rdeče obarvan zmaj, je običajno manjši od drugih.
 • Sue-Riu, kralj vseh zmajev obvladuje dež.
 • Ri-Riu je znano, da je zelo redka pasma in jo je težko najti. O tem je malo znanega, ima pa neverjeten vid.
 • Hai-Riyo, znan kot zmajska ptica, je ena najnaprednejših oblik zmajev. Razvil se je iz kitajske mitologije.
 • Fuku Riu je najbolj priljubljen zmaj od vseh, znan po sreči.

Morda ste vedeli ali pa tudi niste, vendar imajo barve zmaja tudi pomene. Nekatere barve predstavljajo določene lastnosti.

 • Črna pomeni, da so starši stari in modri.
 • Zelena običajno povezujejo z manjšimi zmaji. Predstavlja tudi življenje in zemljo.
 • Modra je povezan z zahodnimi in predstavlja lenobo, sočutje in odpuščanje.
 • Rumena je povezan s tistimi z vzhoda in s tistimi, ki so vase nase in so v pomoč.
 • Zlato ima odlične lastnosti, kot so modrost, prijaznost in ustrežljivost.

Čeprav imajo nekatere barve in zmaji določen simbolni pomen, so mnogi izbrani samo zaradi njihove zasnove. Kakorkoli, azijski zmaj naredi odlično tetovažo za vsakogar in ga lahko mešate z drugimi slogi, kot so keltska umetnost in plemenski modeli.

Del ouroborus, del zmaj.

Del ouroborus, del zmaj.

Robert Hogan (uporablja se z dovoljenjem)

Preden tetovirate

 • Vzemite si čas, da se skrbno odločite za tetovažo in slog. Ne pozabite, da boste verjetno imeli to tetovažo do konca svojega življenja. Mnogo tetovaž ni mogoče izbrisati z laserjem ali drugimi sredstvi, zato se prepričajte'Preden se tetovirate, ste popolnoma prepričani. Nikoli si ne tetovirajte na impulz!
 • Prav tako želite raziskati svojega tattoo umetnika. Če so zakoniti, vam bodo brez težav pokazali svoje preteklo delo in trenutne zasnove. Vprašajte druge stranke o njihovem delu in po možnosti opravite spletno raziskavo.
 • Zapomni si, ti'To tetovažo bom imel vse življenje. Pomembna je tudi lokacija vaše tetovaže. Če delate z ljudmi, boste morda želeli izbrati področje, ki ga bo mogoče pokriti.
 • Najpomembneje je, da si priskrbite tisto, ki si jo resnično želite. Vsekakor si oglejte ostale članke na spodnjih povezavah.

© 2011 Richard Ricky Hale

Komentarji

Vishal Bannoo 23. julija 2019:

Hvala za pomene in ideje. Že imam zmaja in psa psa tat. Koi rabim zdaj !!! Hvala za nasvet

harry jones 18. marca 2019:

rojstvo leta na Kitajskem je zlati zmaj

Duane 1. aprila 2018:

kaj pomeni krog treh zmajev, vsaka glava v drugo smer in tam se na sredini srečajo telesa in repi in tam vsi črni z belimi očmi ?

Che che 13. februarja 2018:

Rodil sem se v letu zmaja in zato sem se odločil, da si ga bom tetoviral na nogo .. lepo je, a zdaj vem, kaj pomeni … tako sem vesel, da sem imel tega zmaja na nogi.

Justin 4. avgusta 2017:

Na levi roki imam pol tetovaže tako tetovaže volka kot zmaja

Katrina Ariel z visokogorja Britanske Kolumbije, Kanada, 12. januarja 2016:

Obožujem zmaje in moram reči, da nekatere najbolj zanimive tetovaže imam'smo videli to mitsko bitje. Odlično središče.

Rossy 17. februarja 2015:

Zelo zanimivo. Hvala, jaz'še razmišljam. Zdaj pa imam pomene.

jakimaye 9. septembra 2014:

Na podlakti imam tetovažo kitajskega zmaja. Ta kitajski beli zmaj sem lovil v šestdesetih letih, ujel me je 40 let kasneje. Po 54 tednih interferona in ribavirina sem ubil istega zmaja. Potrebujem zanesljiv vir za kitajski simbol za zmajevega bojevnika. Našel sem svojega zmaja, vendar me je strah, da bi dobil simbol, ki se na koncu izkaže za kitajsko hrano. Vaš članek se mi je zdel koristen za barvanje in upam, da mi boste dali kakšno napotek.

Jennifer Stone iz Riverbank, Anglija, 5. septembra 2012:

Obožujem te in jaz'res sem vesel, da ste napisali, kako pomembno je raziskati želeno tetovažo in umetnico za tetoviranje! Zmaja sem dobil pred 20 leti in še vedno ga imam rad! Zadnjih 20 let sem razmišljal tudi o tem, da bi dobil drugega, a nikoli nisem našel ničesar, kar bi si resnično želel … morda bi mi lahko pomagala tvoja vozlišča! 🙂 Vse najboljše, Jen

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 28. junija 2012:

Peter, hvala, ker si si vzel čas in prebral ta članek. Vesel sem, da se vam je zdel koristen in poučen. Slavni črni zmaj 🙂 Še enkrat hvala in pazite.

Peter Geekie iz Sittingbourna 22. junija 2012:

Spoštovani pisatelj telic,

Hvala za zelo dobro raziskan in poučen članek. Na rami imam tetovažo črnega zmaja iz časov kraljeve mornarice in nikoli nisem vedel, kaj simbolizira.

Lep pozdrav Peter

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 28. maja 2012:

Jeannie, odvisno je, kaj misliš s ponatisom. Če gre za tiskanje za osebno uporabo, ne vidim problema. To se uporablja za poučevanje ali tetoviranje idej. Objavljanje drugje ali kopiranje za osebno korist je strogo prepovedano. Ta članek in vsi članki v "thelyricwriter" so last Hubpages.

Jeannie na MD 27. maja 2012:

Ali je ta članek na voljo za ponatis?

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 23. maja 2012:

Angie, hvala, ker si si vzela čas in prebrala ta članek. Lepo, da vam je bilo všeč. Hvala za vaš čas in komentar. Poskrbite.

angie ashbourne 18. maja 2012:

Živjo! Zanimivo središče, super fotke. Angie

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 6. februarja 2012:

Kelley, hvala, da si prišel. V veselje mi bo. Vaš obisk je vedno cenjen. Poskrbite.

kelleyward 04. februarja 2012:

Zelo zanimivo vozlišče. Moj sin obožuje zmaje I.'Obula mu bom vse čudovite slike, ki jih imaš tukaj! Hvala za deljenje.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 20. decembra 2011:

Pekinški voznik, hvala, da ste se ustavili in prebrali članek. Kadar koli se lahko vrnete. Poskrbite.

Xin Ping iz Pekinga na Kitajskem 16. decembra 2011:

Izjemen kitajski zmaj

Zmaj, zmaj je simbol kitajskega ljudstva

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 15. decembra 2011:

Sueswan, hvala za vaš čas, komentar in glasovanje. Vesel sem, da ste lahko temu kaj odvzeli. Uživajte tudi vi v svojem dnevu 🙂

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 15. decembra 2011:

Tina, hvala, ker si si vzela čas in prebrala ta članek. Vesel sem, da ste o tem zelo razmišljali. Cenim, da ste opazili trdo delo. Vse najboljše in pazi nase. Se vidimo.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 15. decembra 2011:

Domači, hvala, da ste prišli in za vaš komentar ter glasovanje. Tudi te zmajeve tetovaže so mi všeč. Nikoli nisem vedel, da imajo tako simbolne pomene kot oni. Upam, da je vse v redu in da uživate v počitnicah. Vse najboljše in pazi nase.

Sueswan dne 15. decembra 2011:

Pozdravljeni tekstopisec

Bilo je zelo zanimivo spoznati različne zmaje in njihov pomen.

Glasovano in super.

Uživajte v svojem dnevu.

Christina Lornemark s Švedske 14. decembra 2011:

Všeč mi je fantastičen dizajn teh tetovaž, to je odlična umetnost! Zgodovina in podatki o različnih zmajih naredijo to vozlišče popolno in tako uporabno za vse, ki si želijo tetovirati zmaja. Glasoval za,

Tina

Cindy Murdoch iz Teksasa 13. decembra 2011:

Nekatere od teh tetovaž so bile popolnoma izjemne. Resnično imam rad zmaje. Tudi barve so bile res lepo narejene. Všeč mi je bila tudi preprostost keltske tetovaže. Glasovanje navzgor!

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 13. decembra 2011:

Mary, hvala, ker si si vzameš čas za komentar in glasovanje. Res cenim draga. Pazite nase in se kmalu vidimo.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 13. decembra 2011:

MM, hvala, ker ste prišli pogledat. Ti modeli so mi zelo všeč in marsikomu ni všeč'ne zavedajo se pomena za njimi. To se mi zdi zanimivo. Zdi se, da ima večina stvari v življenju namen. Cenim vaš čas, komentar in glasove. Se vidiva kmalu.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 13. decembra 2011:

Blaise, najlepša hvala, ker ste si vzeli čas in spregledali ta članek. Zelo cenim vaš komentar Tudi dobra točka. Moral bom dodati.

Mary Hyatt 13. decembra 2011 s Floride:

Kako lepi modeli. Glasoval sem za, itd.

Filmski mojster iz Združenega kraljestva 13. decembra 2011:

Živjo Ricky, napisal si nekaj čudovitih vozlišč o tetovažah, a ti zmaji morajo biti moji najljubši!

Upam, da je z vami vse v redu, glasujte za prijatelja in skrbite MM

Fehl Dungo od vaše bližine … 12. decembra 2011:

To so hude tetovaže. Mogoče bi si želeli kano .. 🙂

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 12. decembra 2011:

Ladyhowto4u, hvala, ker ste se oglasili in vesel sem, da so vam zanimivi. Mnogi ljudje ne'ne zavedajo se pomena za njimi in umetniške perspektive, ki jo dajejo. Ko sem jih začel preučevati, sem do njih in do tetovatorja našel povsem novo raven spoštovanja, ki ostaja zvesta njihovim simbolnim koreninam. Lepo, da ste uživali v njih. Najboljše želje.

Courtlney Davis dne 12. decembra 2011:

Tetovaže so zanimiva tema. Če bi jih zlahka odstranili, mislim, da bi razmislil o nakupu – vendar bi moral biti majhen. Hvala, ker delite te podatke o tetovažah.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 12. decembra 2011:

AE, hvala za komentar in čas, prijatelj. Nekatere od teh tetovaž so zelo pisane in pokrivajo velik del telesa. Izjemno delo, ki ga opravljajo umetniki tetovaž, ki izvajajo te tetovaže. Vesel sem, da ste uživali v zgodovinskem delu. Najboljše želje.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 12. decembra 2011:

Prasetio, hvala, ker ste prišli in dodali komentar. Vesel sem, da si užival, prijatelj. Hvala tudi za glasove. Zmaj ima veliko različnih pomenov in zanimivo se mi zdi, kako nanj gledajo vse te različne kulture in v svetu tetovaž.

Ruby Jean Richert iz južnega Illinoisa 12. decembra 2011:

Sedaj nimam želje po tetovaži, nekoč sem si želela drobno vrtnico na gležnju, nikoli nisem imela poguma za to, so pa lepe, tako žive barve. Hvala vam. Zelo zanimiva zgodovina tetoviranja..

prasetio30 iz Malang-Indonezije 12. decembra 2011:

Vau … to je bila zame lepa umetnost. Najlepša hvala za deljenje z nami. Za izdelavo čudovite slike zmaja potrebujemo strokovnjaka za tetovaže. Ocenjeno!

Prasetio

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 12. decembra 2011:

Eddy, hvala za obisk tega članka in dobro jutro. Spomnim se, da si to rekel. Verjamem, da če si tega resnično želiš, pojdi. Upajmo, da boste našli to motivacijo, da jo dobite. Vem, da življenje lahko človeka zaposli vse leto. Še enkrat hvala in vse najboljše.

Eiddwen iz Walesa 12. decembra 2011:

Živjo thelyricwriter,

Najlepša hvala za deljenje tega, všeč mi je.

Zadnji dve leti sem si mislil narediti tetovažo, a samo zatočišče'do tega ni prišlo.

Mogoče me bo to odlično središče motiviralo.

Najlepša hvala za deljenje.

Pazite nase in želim vam čudovit dan.

Eddy.

Richard Ricky Hale (avtor) iz Zahodne Virginije 12. decembra 2011:

Ciganka, hvala, da si prišla pogledat. Vsekakor cenim vaš čas in komentar 🙂 Lepo se imejte.

Ciganka Rose Lee iz Daytona Beach na Floridi 11. decembra 2011:

Obožujem te nore tetovaže. Predvsem različne barve in ti zmaji so super. Super zanimivo vozlišče.

About the author