125 plemenskih tetovaž za moške: s pomenom in nasveti

Morda ste naleteli na številne tetovaže, ki imajo črne črne črte z edinstvenim dizajnom. No, te tetovaže niso le kakšen domišljijski edinstven dizajn; so plemenske tetovaže. Plemenske tetovaže so danes med ljubitelji tetovaž precej pogoste, saj jim to ne le omogoča, da v svojem telesu prikažejo nekaj fantastične umetnosti, temveč jim tudi pomaga sprejeti njihovo kulturo in dediščino. Plemenske tetovaže obstajajo že več sto let in izvirajo iz mnogih različnih plemen po vsem svetu.

Plemenske tetovaže so razmeroma cenejše, saj imajo pogosto enostaven dizajn; vendar so nekatere plemenske tetovaže nekoliko obsežne, saj vključujejo tudi barvo. Če se želite spomniti korenin svojega zapustnika, bi morali dobiti plemensko tetovažo.

V pomoč so vam spodaj omenjene različne plemenske tetovaže iz drugih kultur, ki vključujejo velike podrobnosti o črnilu.

Tetovaže indijanskega plemena

Indija je država, ki jo sestavlja veliko različnih plemen. Večina teh plemen je menila, da je tetoviranje nujna deklaracija. Nekateri so celo uporabljali plemenske simbole, da bi se identificirali iz določenega plemena. Nekatere plemenske tetovaže iz Indije vključujejo starodavne rezbarije, različne geometrijske oblike, cvetlične vzorce, tigre, zmaje in še veliko več. V sodobni dobi Indijanci na svojih telesih narišejo podobe različnih bogov in verskih predmetov.

Večina teh tetovaž vključuje preprosto črno črnilo in se pojavi po vsem telesu. Težko je prezreti te čudovite indijske plemenske tetovaže s toliko težkimi pomeni in zgodovinsko simboliko, ki je priložena vsaki tetovaži.

Simbolika

Vsako pleme si je tetoviralo iz različnih razlogov, saj je vsakemu tatuju pritrjen edinstven simbol. Na primer, plemena, ki so na svojem telesu dobila različne rezbarije, podobne nakitu, so verjela, da je to ena stvar, ki jim je nihče ne bi mogel ukrasti. Geometrijske oblike na obrazu so simbolizirale ujetje zlih bitij in njihovo varovanje, dokler v posmrtnem življenju ne srečajo svojih prednikov. Druge geometrijske tetovaže na ženskah so bile simbol zaščite pred spolnimi plenilci. Tetovaže, ki so jih sestavljali tigri in druge živali, so bili simbol žalovanja za izgubo svojih ljubljenih.

Umestitve

Indijske plemenske tetovaže se običajno pojavljajo na obrazu in gležnjih. Vendar pa v sodobnem času marsikomu na hrbtu ali polnih prsih narišejo bogove in različne živali, saj je večina teh tetovaž precej opisnih in zahtevajo vidnejše mesto.

Havajske tetovaže Kakau

Havaji niso znani le po čudovitih točkah medenih tednov, ampak tudi po bogatih plemenskih tetovažah. Večina havajskih tetovaž vključuje različne geometrijske oblike s črnimi barvami z različnimi vodnimi živalmi. Te tetovaže pripovedujejo močno zgodbo o drugih plemenih, ki izvirajo s Havajev, kot sta kultura Tiki in Kakau.

Simbolika

Mnogi ljudje te tetovaže dobijo zaradi ljubezni do morskih živali in vode, saj večina tetovaž havajskega plemena vključuje želve in druge morske živali. Te tetovaže predstavljajo tudi moški status, še posebej, če je bojevnik in je simbol zaščite vaše identitete. Če torej želite v sebi prikazati značilnost bojevnika, je havajska plemenska tetovaža kot nalašč za vas.

Umestitve

Najboljše mesto za havajske tetovaže je na rokavu, roki, podlakti, teletu ali prsih. Modeli s črnim črnilom se odlično pojavljajo na vseh teh mestih in pustijo vašemu telesu nekaj neverjetnih posnetkov.

Ameriško-indijska tetovaža Cherokee

Če iščete plemensko tetovažo, ki je močno povezana z ameriško-indijskim plemenom, ne iščite več, saj so te tetovaže Cherokee kot nalašč za vas. Te tetovaže večinoma vključujejo domorodno ameriško lobanjo s perjem na vrhu. Te plemenske tetovaže vključujejo barvo in visoko ločljivost.

Simbolika

Ljubitelji tetovaže nosijo tetovaže Cherokee, da prepoznajo davno izgubljena plemena. Te tetovaže pomenijo tudi povezavo z duhom. Torej, če ste v razpoloženju, da pridobite duhovno vzdušje, je to ravno prava tetovaža za vas.

Namestitev

Te tetovaže lahko preizkusite kjer koli na telesu. Najboljša mesta so roka, prsni koš in hrbet. Če se odločite za manjši dizajn tetovaže, bi moralo biti vaše tele in roka popolna.

plemenske tetovaže

Samoanske plemenske tetovaže

Samoansko pleme izhaja iz polinezijskega plemena in ima skoraj enako vrsto tetovaž. Vendar pa so Samoanci prvi ustvarili kos tetovaže. Te tetovaže večinoma vključujejo morska bitja in druge značilnosti, podobne morju, kot so školjke in valovi. Samoanske tetovaže so precej velike, nekatere pa ponavadi pokrivajo večino telesa. Te tetovaže vključujejo klasično črno črnilo; vendar zaradi podrobnosti zahteva veliko talenta. Torej, če nameravate dobiti samoanske plemenske tetovaže, to naredite od nekoga, ki ima dobre izkušnje s to vrsto tetoviranja.

Simbolika

Večina samoanskih tetovaž simbolizira mir, zaščito in moč. Če iščete način, da se vsak dan spomnite na te glavne atribute življenja, vam bo ta tetovaža pomagala pri tem.

Namestitev

Večina samoanskih tetovaž je velikih; zato je najbolje, da ga nosite na prsih, hrbtu in roki. Večina teh tetovaž povezuje vsa tri področja skupaj z eno tetovažo.

Irske tetovaže keltskih plemen

Irske plemenske tetovaže izvirajo iz keltskih plemenskih tetovaž; vendar so te tetovaže temnejše in vsebujejo več senčenja v primerjavi s keltskimi tetovažami, čeprav so lahko modeli majhni, vendar so si podobni. Večina teh tetovaž vključuje zmaje, pse, krožne obroče, ptice in različne vrste motivov. Te tetovaže vključujejo črno črnilo in pokrivajo široko področje vašega telesa.

Simbolika

Če na svojem telesu naribate irski krožni prstan, bo predstavljal vse čarobne moči v vsem, kar imate, vključno s svojim telesom. Večina irskih plemenskih tetovaž predstavlja nadnaravne moči in krog življenja, ki ga mora preživeti vsak posameznik, to sta življenje in smrt.

Namestitev

Popolno mesto za to tetovažo bi bilo na roki, nogi, ramenih ali prsih. Območje je v veliki meri odvisno od velikosti tetovaže.

Maorske plemenske tetovaže

Pleme Maori je znano po zajetni postavi in ​​velikih tetovažah na obrazu. Do danes je pleme Maori ostalo v skladu s svojimi simboličnimi tetovažami. Te tetovaže vključujejo jasne črne črte in različne simbole. Eno glavnih bitij, ki jih boste našli v maorskih plemenskih tetovažah, so želve. Večina teh tetovaž je prikazanih s črnim črnilom in so lepe na pogled zaradi izrecnih podrobnosti in modelov.

Simbolika

Tetovaže Maori simbolizirajo velike zgodbe, ki jih ima vsak član plemena, in pomagajo identificirati se kot veliko pleme Maori. Tetovaže, ki vključujejo želve, simbolizirajo plodnost, zdravje in dolgoživost osebe.

Umestitve

Večina plemenskih tetovaž Maori se pojavi na obrazu, saj Maori menijo, da je glava zelo sveti del telesa. Maori tetovaže se pojavljajo tudi na teletih, hrbtu in rokah. Večina modelov je videti povezanih na hrbtu in rokah.

Mehiške tetovaže Aztekov

Mehika prispeva k eni najbolj znanih arhitekturnih tetovaž, znanih kot azteške tetovaže. Te tetovaže sestavljajo nekaj spektakularnih azteških modelov z različnimi simboli. Večina azteških tetovaž vključuje opice, šamane, metulje in številne druge stvari, ki imajo veliko simboliko. Črno črnilo se popolnoma prilega vsem tem tetovažam in pomaga prikazati realizem v njem.

Simbolika

Azteške tetovaže simbolizirajo moč, energijo in mistiko. Če dodate različne živali, kot je metulj, ki simbolizira preobrazbo, se bo dobro dopolnil z azteško tetovažo. Predstavljal bo vašo preobrazbo v bolj zdravo osebo. Drugi simboli, kot je opica, predstavljajo ples, žaba pa veselje. Najboljši del teh tetovaž je, da lahko dosežete popolno kombinacijo različnih stvari z močnim pomenom.

Namestitev

Azteške tetovaže so precej opisne in velike velikosti. Zato bi bilo najbolje, da ga oblečete na hrbet, prsni koš ali celo roko.

Tetovaže polinezijskega plemena

Tetovaže so najprej izvirale iz polinezijskih plemen. Ta plemena se niso zavedala pisanja; zato so s tetovažami izrazili svoja čustva in identiteto. Večina polinezijskih plemenskih tetovaž vključuje zobe morskih psov, želve, Enato (oblačno nebo), konice kopja, ocean, Tiki in številne druge vitalne simbole. Simboli so prikazani s črnim črnilom z mešanico različnih modelov, ki imajo vmes nekaj negativnega prostora. Črno črnilo prikaže te simbole in izgleda dih jemajoče.

Simbolika

Vsak predmet, prisoten v polinezijski tetovaži, ima različne pomene; na primer, zobje morskega psa predstavljajo moč in vodstvo. Koplje predstavljajo pik drugih živali, oceani pa spremembe. Ti simboli so še danes zelo pomembni in mnogi od nas jih lahko razmislijo.

Namestitev

Postavitev je zelo pomembna, ko gre za polinezijske tetovaže. Bistveno je, da preučite umestitev polinezijskih tetovaž, preden jih dobite. Vsaka postavitev ima drugačen namen in simboliko; na primer, če si na zgornjem delu telesa nanesete polinezijsko tetovažo, plemenski čas simbolizira povezavo med njima Rangi (nebo) in oče (zemlja). Če ga dobite na hrbet, to simbolizira vaše pretekle napake in dejanja. Polinezijske tetovaže lahko povlečete od glave do pete.

plemenske tetovaže

Mehiška sladkarija z lobanjo

tetovaža mehiške lobanje

Mehiške tetovaže sladkarije iz lobanje izvirajo iz mehiškega plemena praznovanja dneva mrtvih. Te tetovaže vključujejo različna okostja z nakitom in barvitimi ličili. Tetovaže so običajno označene s črnim črnilom in so sestavljene iz črnila različnih barv. Nekatere od teh tetovaž so narejene tudi iz črno -belega črnila, če niste navdušeni nad barvnim črnilom. Vendar pa barva pomaga pri pojavljanju tetovaže in jo naredi bolj vidno kot mehiški bonbonček iz lobanje.

Simbolika

Mehiške tetovaže sladkarije z lobanjo simbolizirajo predvsem praznovanje “dneva mrtvih”, ki je pomemben praznik, ki ga praznujejo v Mehiki. Namesto da bi objokovali izgubo ljubljene osebe, Mehičani z barvami praznujejo življenje mrtvih. Sladkor iz lobanje predstavlja tudi veselje in upanje, da vas bomo imeli radi. Če imate na splošno veliko obsedenost z lobanjo, bi morali dobiti to tetovažo s sladkarijami iz lobanje.

Umestitve

Sladkor z lobanjo lahko kupite kjer koli na telesu. Eno najboljših mest za to je na roki in hrbtu

Keltske plemenske tetovaže

Keltsko pleme ni znano le po svojih hudih bojevnikih, ampak tudi po svojih neverjetnih arhitekturnih tetovažah. Keltske tetovaže so do danes precej znane in se pojavljajo v številnih različnih tetovažah, ki imajo moderniziran pridih. Keltske tetovaže so sestavljene iz različnih črnih simbolov, kot so vozli, živali, krogi in bojevniški keltski simboli. Odvisno od zasnove tetovaže nekatere keltske tetovaže vsebujejo široko paleto barv.

Simbolika

Če si privoščite keltsko tetovažo živali, to simbolizira zaščito in pogum, saj Kelti živali označujejo za nekatera najmočnejša bitja na zemlji. Keltski krogi in trojice predstavljajo naravo, čas in organsko energijo. Torej, če ste okoljevarstvenik in želite pokazati svojo ljubezen in spoštovanje do okolja, potem bi morali dobiti tetovažo keltskega kroga.

Namestitev

Keltske tetovaže lahko narišete kjer koli na telesu. Najboljša mesta za nošenje so prsi, roka in tele.

plemenske tetovaže

Vikingi

Dotaknite se enega izmed najbolj govorjenih in mogočnih plemen v zgodovini Vikingov. Vikinške tetovaže niso tako priljubljene, vendar jih nordijski potomci še vedno nosijo. Vikinške tetovaže vključujejo črno -bele tetovaže hudega Vikinga, ki se bori v bitki. Nekatere tetovaže Vikingov vključujejo simbole, kot je “Helm of Awe”, ki je bil pomemben simbol v dobi Vikingov. Večina teh tetovaž je sestavljena iz črnega črnila, ki pomaga dati dramatičen pridih.

Simbolika

Plemenske tetovaže Vikingov večinoma simbolizirajo vodenje, zaščito in ostrino. Če torej čutite, da ste nagnjeni k nečemu škodljivemu, vam bo ta tetovaža omogočila občutek varnosti. Če se odločite za tetovažo simbola Vikinga, na primerHelm of Awe,“Simbolizira tudi zaščito in moč.

Namestitev

Popolno mesto za te tetovaže je na roki hrbta. Če želite biti z umestitvijo nekoliko edinstveni, si lahko kravovo tetovažo naribate ob ušesu, saj pokriva eno stran glave.

Tetovaže iz filipinskega plemena

Filipinske plemenske tetovaže so precej pogoste, vendar le ljudje, ki izvirajo iz filipinske dediščine, te tetovaže nanesejo na svoje telo. Te tetovaže vključujejo različne simbole z nekaj estetskimi linearnimi črtami. Te tetovaže večinoma vključujejo črno črnilo in imajo tudi druge like, kot so orli, psi in moški.

Simbolika

Filipinske tetovaže vključujejo pokrajine, od koder odraščate; te tetovaže vas spominjajo na vaše prvotne korenine in da nikoli ne pozabite, od kod ste prišli. Filipinske plemenske tetovaže, ki vključujejo simbole, kot so diamanti in orli, predstavljajo, kako svete so v filipinskem plemenu.

Namestitev

Popolno mesto za to tetovažo bi bilo na polni roki ali prsih, saj bi večina zgodnjih Filipincev te plemenske tetovaže dobila na roko.

plemenske tetovaže

Plemenska tetovaža domorodnih ameriških lovilcev sanj

Indijanska kultura je znana po svojih plemenskih tetovažah in do danes te tetovaže nosijo različni ljudje, zlasti tisti, ki izvirajo iz indijanskega plemena. Ena najbolj znanih indijanskih tetovaž je lovec sanj. Perje na lovilcu sanj mu doda indijanski pridih in vam pusti subtilno in elegantno tetovažo. Večina teh tetovaž vključuje barvno črnilo, lahko pa dobite tudi črno -belega lovilca sanj.

Simbolika

Ta tetovaža lovilca sanj simbolizira zaščito in mnogi ljudje verjamejo, da jih rešuje pred lovljenjem grozljivih sanj in slabih športov. V zgodnjih indijanskih plemenih so ljudje to dobili v znak zmage po zmagi v vojni. Toda večinoma je bila ta tetovaža raztrgana na majhnih otrocih.

Namestitev

Popolno mesto za tetovažo lovilca sanj bi bilo na roki ali hrbtu; na ta način prikazuje lovilca sanj, kot da visi od nečesa.

plemenski modeli tetovaž

Tetovaže afriškega plemenskega sloga

Afrika je znana po svojih bogatih plemenskih kulturah v različnih delih celine in nekatera od teh plemen še vedno obstajajo. Večina afriških plemenskih tetovaž ima priložene zgodbe in bistvene pomene. Nekatere od teh tetovaž vključujejo rože, slone, kulise in bogove, saj so afriška plemena dom številnih različnih bogov. Te tetovaže imajo črno in barvno črnilo. Odvisno je od vrste tetovaže, ki jo izberete, in od barv, ki jih želite predstaviti.

Simbolika

Afriške plemenske tetovaže, ki vključujejo pokrajine, raztrgane po celem telesu, simbolizirajo lepoto in bogastvo celine in tega posebnega plemena. Drugi afriški emblemi pomenijo moč in moč. Barvita cvetlična oblika je tudi znana afriška plemenska tetovaža in pomeni zdravje in lepoto črnega Afričana.

Namestitev

Odvisno od vrste tetovaže, ki jo izberete, lahko te tetovaže raztrgate kjer koli na telesu. Tetovaže z izrazitim plemenskim dizajnom najbolje izgledajo na prsih, ki segajo vse do rok. Lahko ga tudi naribate brez hrbta in teleta.

plemenske tetovaže

Pogosta vprašanja

Koliko me bo stalo plemensko tetoviranje?

Cena plemenskih tetovaž je odvisna od vrste in velikosti tetovaže, ki jo dobite. Če se odločite za plemensko tetovažo po meri, vas bo to stalo najmanj 50 USD; če pa se odločite za nekaj večjega od običajne velikosti, vas bo to stalo še nekaj dodatnih sto dolarjev. Nekatere tetovaže prav tako trajajo dlje časa, kar vas bo stalo več, če vam tatoo umetnik zaračuna eno uro.

Kako naj ohranim svojo plemensko tetovažo?

Nega je zelo pomembna vsakič, ko si naredite tetovažo. Ko si naredite svojo plemensko tetovažo, jo negujte čistega, tako da nanjo nanesete kremo in jo posušite, ne da bi jo podrgnili s krpo. Omejite gibanje na določenem območju, na katerem imate tetovažo. Če menite, da je vaša tetovaža okužena, se morate nemudoma posvetovati z zdravnikom, preden se poslabša. Da se izognete okužbam, vsakodnevno vzdržujte pravilno, kot je opisal vaš umetnik za tetoviranje.

Zakaj si ne bi naredil plemenske tetovaže?

Če ste mladoletni, ne bi smeli dobiti plemenske tetovaže ali kakršne koli tetovaže. Zakonska starost za tetoviranje je 18+. Če imate resne alergije ali ste nagnjeni k okužbi in trenutno trpite zaradi zdravstvenega stanja, se izogibajte tetoviranju. Mnogi ljudje napačno razumejo plemenske tetovaže za njihov pravi pomen in jih dobijo zaradi estetskega oblikovanja in senčenja. Če se ne zavedate pravega pomena plemenske tetovaže, je najbolje, da se odločite za kaj drugega, saj bi lahko užalili nekoga iz tega plemena.

Koliko časa bo trajalo, da si naredite plemensko tetovažo?

Čas, ki je potreben, je v veliki meri odvisen od vrste oblikovanja tetovaže, ki jo izberete. Če se odločite za tetovažo, ki je majhna in vključuje manj senčenja, na primer tetovaže plemenskih motivov, vam bo vzela največ 2 uri. Večja in opisna je tetovaža, dlje bo trajalo dokončanje.

Zaključne besede

Plemenske tetovaže so precej očarajoče, ko jih gledamo. S pomočjo teh različnih plemenskih tetovaž iz različnih plemen vam bodo pomagale pri izbiri prave plemenske tetovaže zase. Najbolje je, če se odločite za plemensko tetovažo, s katero imate morda povezavo, ali od koder so prišli vaši predniki. Tetovaže vam bodo pomagale doseči nov videz vašega telesa, zaradi katerega jih boste občudovali do konca življenja.

About the author