125 Samoanskih tetovaž, bogatih z zgodovino in kulturo

Zgodovinske tetovaže imajo edinstven pridih in občutek ter so kot nalašč za ljubitelje tetovaž, ki v tetovaži vidijo več kot samo dizajn. Razen fascinantnih geometrijskih modelov imajo samoanske tetovaže bogato kulturo in zgodovino. Samoansko pleme je tetoviranje obravnavalo kot bistveni ritual in za dokončanje postopka so uporabili kamne in palice. Postopek tetoviranja bi trajal mesece in je bil precej boleč, a hkrati zelo svet.

Do danes si mnogi ljudje tetovirajo Samoo, še posebej po uvedbi posodobljenih modelov. The Rock in drugo znani rokoborci WWE imajo na svojem telesu nekaj čudovitih samoanskih tatujev.

Če menite, da se nanašate na zgodovino in kulturo samoanskih tetovaž, bi si jo morali priskrbeti. V pomoč vam je spodaj nekaj najbolj vznemirljivih samoanskih tetovaž z njihovim pomenom in popolnimi možnostmi postavitve za vas. Zato ne zamudite zanimivih podrobnosti in naj se lov na samoanske tetovaže začne!

Pomen samoanskih tetovaž

Samoanske tetovaže so ena redkih tetovaž, ki imajo različne pomene in simbolizirajo marsikaj. Samoanska tetovaža vsebuje veliko simbolov in predmetov; vsaka od teh ima različne pomene. Mnogi ljudje verjamejo, da čeprav imajo isto samoansko tetovažo, ni nujno, da ima isti pomen.

Lepota samoanske tetovaže je v tem, da lahko povežete kateri koli pomen ali razvijete svojo interpretacijo, zlasti tisto, ki se vam zdi prav. Večina teh pomenov je duhovnih in prebujajočih se. Samoanske tetovaže imajo zgodovinski pomen, saj bi fantje, stari 14 let, dobili te tetovaže kot simbol moškosti. Postopek tetoviranja je bil pravi ritual.

Samoanske tetovaže imajo globok simbol družine. Mnogi ljudje te tetovaže predstavljajo kot svojo družino in pokažejo, kako ponosni so na svojo dediščino. Samoanske tetovaže predstavljajo številne rituale; eden od bistvenih pomenov, ki jih ima, sta vztrajnost in pogum. Ta tetovaža kaže vaše pogumne lastnosti in vašo moč.

Kot smo že omenili, imajo različni samoanski simboli številne druge globoke pomene. Večina teh simbolov vključuje školjke in različne oceanske stvari. Ne glede na to, kakšno samoansko tetovažo dobite, oblika in vzorec zasenčita zgodovinski pomen. Torej, tudi če niste prepričani glede glavnega razloga ali pomena, da si tetovirate, je dizajn več kot dovolj, da govori o njegovi zgodovinski simboliki.

Idealno mesto za samoanske tetovaže

Samoanske tetovaže so imele posebne umestitve zaradi plemenskih modelov in ritualov za nekatere od teh modelov. Ženske bi si raje naredile majhne samoanske tetovaže na nogah in rokah, moški pa na hrbtu do kolen. V sodobnem času so se na rokah pojavile samoanske tetovaže, zlasti tiste, ki se povezujejo s prsmi. Ustvarjanje samoanske tetovaže na roki predstavlja vašo ustvarjalno naravo in kaže, da ste morda na poti k ustvarjanju nečesa novega v življenju.

Prav tako se lahko odločite, da si na nogi ali v bližini teleta naredite tetovažo Samoan. Ta umestitev predstavlja napor, ki ga vlagate v napredovanje in puščanje preteklosti za seboj. S toliko novimi samoanskimi modeli tetoviranja je dizajn trakov najboljši in edinstven. Če imate močno povezavo s samoanskimi tradicijami in želite s svojimi samoanskimi tetovažami doseči vrhunec, lahko celotno telo narišete z različnimi samoanskimi modeli tetovaž. To je precej drzna poteza, vendar zelo simbolična.

Vsaka postavitev samoanskih tetovaž ima poseben pomen. Če si na hrbtu naredite tetovažo Samoan, bo to predstavljalo vse, kar ste počeli v preteklosti. Podobno, če ga dobite na prsih ali sprednjem delu telesa, predstavlja vašo prihodnost.

Ko dobite pravo samoansko obliko tetovaže, postane izbira najboljše umestitve zanjo lažja. Spodaj omenjene ideje o samoanski tetovaži vam bodo pomagale pri izbiri popolne samoanske tetovaže.

125+ samoanskih idej za tetovaže

Samoanska plemenska linearna tetovaža

samoan-tetovaže

Samoanske plemenske tetovaže so precej pogoste in so ena najboljših samoanskih tetovaž, ki jih lahko dobite. Ta tetovaža vključuje različne geometrijske črte in oblike, črne barve. V to tetovažo se prilegajo različni modeli; pri izbiri dizajna upoštevajte kraj, na katerem to počnete. Najboljše mesto za samoansko plemensko tetovažo je na roki ali nogi. Tetovaže na rokah, ki segajo do prsnega koša, so idealno mesto za samoanske plemenske tetovaže. Zato se pripravite, da podoživite vznemirljivo kulturo Samoancev, tako da si priskrbite to izjemno tetovažo.

Samoanske tetovaže z zobmi morskih psov

V samoanskih tetovažah se pojavlja veliko simbolov, saj gre za vsestransko obliko tetovaže. Eden najpogostejših in simboličnih simbolov so zobje morskega psa. Ta samoanska tetovaža z zob morskega psa je kot nalašč za vas, če želite simbolično in ustvarjalno oznako telesa. Ta tetovaža vključuje različne plemenske vzorce z majhnimi trikotniki, ki predstavljajo zobe morskega psa.

Tisti, ki imajo dvojni trikotni učinek, so zapleteni zobje morskega psa, ki so videti popolnoma čudovito. Zobje morskega psa v tej tetovaži predstavljajo moč, vodenje in zaščito. Prikazuje tudi enostavnost in pomen prilagajanja določeni kulturi. Ta tetovaža bi bila videti vpadljivo na celi roki.

Tiki Face Samoanska tetovaža

Tetovaža Tiki face Samoan je edinstvena tetovaža, ki je Samoanom zelo sveta. Ta tetovaža vključuje obraz Tikija, črne barve. Tiki predstavlja vse polbogove, ki so nasprotovali bogovom Atua, in se večinoma pojavlja kot človeku podobne figure. Okoli obraza je nekaj krožnih plemenskih modelov, ki vključujejo tudi pomembne simbole, kot so zobje morskega psa, valovi in ​​oči Tiki. Ta tetovaža simbolizira tudi plodnost in zaščito. Ker ta tetovaža vključuje krožno obliko, bo najbolje izgledala na komolcu, forhendu ali hrbtu.

Spearhead Samoan Tattoo

Ta samoanska tetovaža s kopjem vsebuje še en pomemben simbol Samoe, ki je vrh kopja. Simbol simbolizira naravo pravega bojevnika. Predstavlja moško in robustno plat vaše osebnosti in prikazuje, kako se boste borili za tiste, ki jih imate radi. Ta tetovaža vključuje vzorec vrha kopja, oblikovan v vrsti z drugimi plemenskimi vzorci. Ta tetovaža je bolj podobna tetovaži na traku, ki obdaja tvojo roko. Tako bi bil idealen kraj za tetoviranje na roki ali okoli zapestja.

Samoanska oceanska tetovaža

Samoanska oceanska tetovaža

Ocean je zelo pomemben simbol Samoa, saj predstavlja njihovo potovanje in kraj, kamor jih pripelje usoda. Ocean Samoanske tetovaže vam pomagajo doseči subtilen in edinstven videz tetovaže. Ta tetovaža vključuje oceanske vzorce s črnimi barvami, ki se običajno pojavljajo v obliki zapestja. Zaradi tega je ta tetovaža popolna za vašo roko in izgleda, kot da nosite samoanski trak. Ta tetovaža simbolizira tudi spremembe v življenju in predstavlja smrt. Ne tvegajte ali zamudite tako pomembne tetovaže, če vas zanima.

Stingray Samoan Tattoo

6.

Morska bitja so bistveni simboli, ki se pojavljajo v samoanski tetovaži, in izgledajo popolnoma osupljivo. Stingray Samoan tattoo je še ena priljubljena oblika, ki predstavlja polinezijsko pleme in Samoance. Ta tetovaža vključuje črnega svinca z dolgim ​​repom. Stimray v tej tetovaži predstavlja zaščito, saj se lahko stry skrivajo pred morskimi psi, tako da se zakopljejo v pesek. Stingray simbolizirajo tudi nevarnost, hitrost, milost, mir in okretnost. Popoln kraj za odstranitev te tetovaže bi bil na rami, saj se velikost popolnoma prilega.

Tetovaža samoanske želve

Tetovaža samoanske želve

Lahko bi se odločili tudi za to samoavsko tetovažo želve, saj je to še ena priljubljena in najbolj priljubljena samoanska tetovaža. Želva naj bi bila zelo pomemben simbol samoanskega plemena in ima veliko pomenov. Ta tetovaža vključuje samoansko želvo, črno obarvano z različnimi oblikami in podrobnostmi, zaradi česar je edinstvena od drugih običajnih želv. Okoli želve je še nekaj drugih geometrijskih oblik in samoanskih simbolov, črnih barv. Ta tetovaža simbolizira enotnost, zdravje, dolgoživost, mir, počitek, plodnost in temelje. Popolno mesto za to tetovažo bi bilo v bližini rame ali na hrbtu.

Tetovaža samoanskega kuščarja

samoanske tetovaže

prek janser olicio

Če iščete ostro plemensko tetovažo, potem morate preizkusiti to tetovažo samoanskega kuščarja. Ta tetovaža vključuje črnega kuščarja z dolgim ​​repom in nekaj samoanskih vzorcev na telesu, vključno z različnimi črtami in simboli. Ta tetovaža predstavlja bogove, ki so se pojavili v Lažnivcih Samoancem in Polinezijcem.

Ta tetovaža predstavlja tudi komunikacijo med Bogom in ljudmi. Mnogi ljudje kuščarje dojemajo kot znak sreče, saj jih Samoanci vidijo kot močna bitja. Verjamejo pa tudi, da lahko simbolizira smrt. Popolno mesto za to tetovažo bi bilo na podlakti, rami ali hrbtu.

samoan-tetovaže

samoan-tetovaže

Pogosta vprašanja

Koliko bo stala moja samoanska tetovaža?

Stroški samoanske tetovaže so odvisni od različnih dejavnikov, kot so oblika, umestitve in salon za tetoviranje, ki ste ga izbrali. Če se odločite za tradicionalno samoansko tetovažo, bi vas to stalo najmanj 600 dolarjev in se zvišalo veliko več, odvisno od tega, kako vam tatoo umetnik zaračuna. Če dobivate enostavnejšo in manjšo različico samoanske tetovaže, bi se lahko cena gibala med 150 in 500 USD. Če se ukvarjate s samoanskim tetoviranjem, boste morali obiskati izkušenega tetovatorja, usposobljeni tetovatorji pa večinoma zaračunajo več kot drugi.

Koliko časa bo trajalo, da se moja samoanska tetovaža dokonča?

Če si privoščite tradicionalno samoansko tetovažo z različnimi oblikami in simboli, bi to trajalo največ 9 ur. Včasih lahko postopek tetoviranja traja več kot 9 ur, odvisno od vaše tolerance do bolečine in spretnosti tetovatorja. Če se odločite za običajno samoansko tetovažo, bo morda trajalo 60 minut, da se dokonča, spet pa se lahko poveča.

Kako boleče so samoanske tetovaže?

Samoanske tetovaže so precej boleče; bolečina pa je odvisna od kraja, kjer si nanesete tetovažo, in od vaše tolerance do bolečine. Samoanske tetovaže običajno vzamejo veliko časa za dokončanje; zato prinašajo več bolečine. Če ga dobite na območjih z manj kostmi in več maščobami, kot je želodec ali roka, bo bolelo veliko manj. Vsaka tetovaža, ki jo poskusite, ima bolečino in tisto, kar naredi tetovažo lepšo, je bolečina, ki jo prenašate zaradi popolnih posnetkov na koži. To vas ne bi smelo preprečiti, da bi si ga pridobili, saj je končni rezultat tetovaže vreden vse bolečine.

Je pridobivanje samoanske tetovaže znak nespoštovanja?

Samoanske tetovaže so zelo priljubljene in večina ljubiteljev tetovaž nosi te modele. Zato ni nespoštljivo, če ga dobite. Če ga nameravate dobiti, je najbolje, da najprej raziščete različne modele in ugotovite njihov pomen. Razmislite tudi o tem, da bi si tetovirali na primernem mestu.

Kako se je Samoan sprva tetoviral?

V prvih letih ni bilo ustrezne opreme za tetoviranje ali različnih črnil. Zgodnji Samoanci so uporabljali konec glavnika, ga potopili v črnilo in s palico udarili v kožo. Za to so močno udarili s palico in stran glavnika položili na kožo. Ta proces je bil precej boleč, a pomemben ritual za Samoance.

Zaključek

S pomočjo teh osupljivih idej Samoanske tetovaže lahko zdaj dobite ustrezno samoansko tetovažo kjer koli na svojem telesu in podoživite življenje Samoancev. Samoanske tetovaže niso edinstvene samo zaradi fantastičnega dizajna, ampak tudi zaradi močnih pomenov in simbolov, ki ljudem pomagajo v vsakdanjem življenju. Zato ne zamudite teh fantastičnih idej za samoanske tatoo!

About the author