Kako pustiti brado

Sledite tem korakom, da si pustite zdravo in polno brado. Najboljši način za rast brade je več kot prenehanje britja. To je del tega, ne pa vsega. Tukaj je opisano, kako pustiti brado. Če imate še kakšno vprašanje, si oglejte ta pogosta vprašanja o bradi.

Podobno kot pri izraščanju las je rast brade več kot preprosto prenehanje britja. Nekaj ​​izdelkov za nego in brado zagotavlja, da dlake na obrazu rastejo čim bolj polno in udobno.

Če ste že poskušali pustiti brado z žalostnimi rezultati, imate tri možnosti. Prva je lastništvo. Vsak je drugačen. Brade so različne. To si ti. To je tvoja brada. Ali drugič, odločite se, da ta trend ni za vas. Tako kot moške gamaše tudi vsi trendi niso za vsakogar. Nazadnje, nekateri fantje uporabljajo minoksidil za rast brade. Čeprav to ni uradna uporaba zdravila Rogaine, vam bomo dali podatke in se odločili.

Zdaj pa nazaj k rasti brade v 7 preprostih korakih.

1. Naj raste

Ja, brada je raje kot odlaganje britvice, vendar je to najpomembnejši del.

Ne brijete ga. Ne obrezujte ga. Ne dotikajte se je. Čim dlje lahko čakate, tem bolje.

Vsakdo želi vedeti, kako hitreje pustiti brado. Kljub neštetim izdelkom, ki oglašujejo le to, ni dokazov, da ti izdelki delujejo. Prihranite denar za kaj drugega.

Kako pustiti brado

Nekaterim fantom se je za nekaj časa lažje izogniti ogledala. Običajno je prvi teden najtežja faza, zato si privoščite kampiranje, prosti čas ali sezono končnic, če lahko. Brade sčasoma in s starostjo postanejo gostejše, zato res počakajte.

Koliko časa traja, da se pusti brada? No, to je odvisno od dolžine, ki jo želite. Medtem ko polna brada lahko zraste dva do šest mesecev, lahko krajšo brado naredite v samo enem mesecu. Poskusite dati obrazu 4 tedne rasti, preden naredite večje obrezovanje.

Po nekaj tednih bo postala vidna oblika vaših obraznih dlak. Spuščene dlake na licih in vratu obrežite kadar koli. Upoštevajte, da linija brade ni linija čeljusti. Poiščite ga tako, da srednji prst položite na Adamovo jabolko, nanj pa kazalec. Brijte karkoli pod njim.

Ko začnete izgledati in se počutite umazane, uporabite škarje za brado, da dobite vse po eni dolžini in očistite potepuške. To je enako striženju med rastjo las. Obiščite brivca, če se še ne počutite udobno pri vzdrževanju las na obrazu.

2. Roke dol

Mikavno je, da se igrate z obraznimi dlačicami in celo poberete vse izbokline na. Prvič, grozno je prinesti klice, olja iz prstov in tuje predmete tako blizu ust. Drugič, ta slaba navada lahko draži kožo. In kar je najpomembneje, preveč vznemirjenosti lahko povzroči razcepljene konice in celo plešavost.

Da bi zmanjšali srbenje in vraščene dlake, začnite uporabljati olje za brado od prvega dne. Olja za brado vlažijo kožo, pa tudi dlake na obrazu. To odpravlja kosmiče, prhljaj z brade in gladi grobe lase brade vseh dolžin.

Kako gojiti polno bradoBrivec Greg

3. Nega brade

Idealno je, da se že od samega začetka vključite v rutino nege brade. Izdelki za brado so bistveni za odpravo najtežjega dela gojenja brade – srbenja. Preprečujejo tudi prhljaj z brade. Izberite izdelek, ki vam je všeč cena in vonj, in ga uporabite. Kot smo že omenili, začnite uporabljati olje za brado, da bo gojenje brade privlačno in udobno.

Brade lahko tudi ščetkate že od začetka. Ščetkanje odstranjuje kožo, kar ohranja kožo čisto in brez srbenja. Pomaga tudi pri temeljiti porazdelitvi balzamov in olj ter trenira lase, da ležijo tam, kjer želite. Če se pojavijo redka ali neenakomerna področja, lahko ščetkanje brade in balzam “počesavata” mesto.

4. Bodite zdravi

Čeprav obstaja veliko izdelkov, ki obljubljajo, da bo vaša brada hitreje in gostejša, so edina preverjena rešitev dobra prehrana, zdravo življenje in gibanje.

Jejte dobro uravnoteženo prehrano, zmanjšajte količino smeti in pijte vodo. Čeprav ni dokazov, da bi vitamini lahko spodbudili rast las, pa zadovoljevanje vseh vaših prehranskih potreb zagotavlja optimalno rast las. Dopolnjevanje z multivitaminom in biotinom, vitaminom B, ki je pomemben za zdravje vaših las, kože in nohtov, ne more škoditi.

Vsaka vaja je dobra za vas, toda vaje za moč lahko resnično pomagajo vaši bradi. Dviganje uteži spodbuja proizvodnjo testosterona, kar povečuje rast las.

Brandon J. Madden

Nazadnje, najlažji in najcenejši način za povečanje testosterona je spanec. Hormon se proizvaja med REM spanjem, zato poskušajte spati 7-10 ur na noč, kolikor je le mogoče.

5. Kako narediti brado hitrejšo

Kot smo že omenili, je zdrav način življenja edini preizkušen način za pospešitev rasti las. Čeprav se minoksidil ne priporoča za obraz, nekateri poročajo o pozitivnih rezultatih. Naravni način hitrejše rasti gostejše brade je zdrava prehrana, teža in nekaj potrpljenja.

Kako hitreje rasti bradoBrivec Barrass

6. Imeti cilj

nikoli niste zrasli na obrazu, morda ne veste, kaj lahko pričakujete. Tako kot pri vsakem dolgoročnem projektu vas lahko osredotočenost na končni rezultat in ne na to, kje ste zdaj, motivira, da nadaljujete.

Ne pozabite, da se obrazni lasje s starostjo vse bolj debeli, zato, če ne puščate svoje sanjske brade, poskusite znova pozneje.

7. Nadaljujte

V nekem trenutku boste želeli prenehati. Namesto, da bi se pogledali v ogledalo, povlecite podobo svoje brade, ko vas mika britje. Pomislite, koliko ste zdaj bližje kot na začetku. Prišli boste tja. Vredno bo! Prihajajo slabi dnevi brade. Ne delajte ničesar, kar vam bo žal.

Če poskušate pospešiti rast brade, se osredotočite na nego las na obrazu. Uporabite nežen šampon za brado, ki mu sledi balzam za brado ali olje za brado.

Ta objava lahko vsebuje partnerske povezave. Za več informacij preberite naše razkritje.

About the author