14 vrst ušesnih piercingov: koliko boli?

Standardni piercing z režnjem je zabaven, a ste poskusili gojiti zbirko piercingov na celotnem ušesu?

Da, fashionistas nosijo ta slog naokoli kot profesionalci. Več prebadanja ušes ni več izbira zvezd in zvezdnikov; ljubitelje piercinga boste našli v svojem krogu. Piercing se je pred leti začel z zdravili in stigmo, ki sta bili povezani s prakso. Sčasoma je ta trend uspel postati priljubljena modna izjava.

Instagram je lahko deloma odgovoren za manjše število ljudi, ki so vplivali na tisoče. Upravičeno je, da je občutljiv nakit, ki okrasi različne piercing madeže na ušesu, nepremagljiv.

Če ste tukaj in berete ta članek, vas je piercing hrošč že ugriznil. Ne bojte se, prišli ste na pravo mesto in iskali informacije. Ko boste prestopili oskrbo in se rane zacelile, boste uživali v določeni vrsti piercinga.

Ali želite obleko narediti razkošno, ne da bi jo naredili neumno? Piercing daith ali rook bo opravil vaše delo. Vsakdo bi bil rad niz lepih diamantov, ki se vzpenjajo ob strani ušesa.

Poleg materialnega zadovoljstva pri prebadanju ušes je to čustvena zadeva. Mnogi to vidijo kot znak svetu, da imajo svoje telo in so ponosni na to, za kar se zavzemajo. Telesne spremembe so bile večinoma omalovažene, vendar vas sprašuje, kaj je tako posebnega pri piercingu ušes, da se zdi, da jih družba sprejema?

Koncept prebadanja ušes boste našli tudi v oddaljenih deželah zemlje. Za plemena in ljudi z miselnostjo skupnosti piercing definira njihovo tradicijo. Danes, če si prebodite ušesa, morate upoštevati nekaj splošnih norm in smernic, nprušesni pirsing

1. Raziskave

Prebadanje ušes je sprememba, ki vam bo ostala za vedno. Ne želite, da bi šlo kaj narobe ali da bi po nepotrebnem trpeli samo zato, ker ste izbrali napačnega piercerja. Naredite svojo raziskavo; temeljito preučite različne vrste ušesnih piercingov, njihovo nego in podobno, preden se odločite za enega.

2. Preučite svoj odziv na bolečino

Pomembno je, da se zavedate tolerance telesa do bolečin. Če ne zmorete ostre bolečine in vaše telo potrebuje čas, da se ozdravi, razmislite o prebadanju na področjih, kot je reženj.

3. Ostri predmeti

Če niste strpni do ostrih predmetov v bližini vaše kože in imate fobijo ali strah pred iglami, se lahko raje držite umetnega uhana in nakita za ušesa. Če pa se znebite strahu na svojem seznamu, je to idealen kraj za začetek. Z lahkoto začnite na mestih, ki se hitreje zacelijo, na primer na režnju.

4. Alergije

Naredite domačo nalogo, preden stopite v salon za prebadanje. Če ste alergični in se ne odzivate dobro na določeno vrsto kovine, potem za vaše piercing izkušnje s streljanjem morda niste krivi samo vi. Bodite zelo natančni glede kovin, ki lahko gredo v postopek prebadanja ušes

5. Ne bo delovalo

Vsi piercingi niso za vsakogar. Točke, kot je daith, morda niso primerne za vse strukture ušes, zato, če vam prebodalka svetuje, da vam to ne bo uspelo, tega ne storite.

6. Vedno pojdi k strokovnjaku

Večina salonov za tetoviranje ponuja storitve prebadanja. Poskusite iti na ugleden kraj, da si naredite piercing, tudi če želite, da vam prebodejo uho. Izogibajte se kjer koli drugje, ki ponuja “piercing” brez potrditve.

7. Pojdi s prijateljem

Z “prijateljem” mislimo na enega prijatelja. Morate iti z nekom, ki vam je popolnoma všeč. Včasih ostra bolečina, ki traja le minuto; lahko te prisega. Tega ne bi želeli storiti pred celotno ekipo, kajne?

8. Nasveti štejejo

Vaš piercer si zasluži velikodušen namig, da ne pokvari dela. Ponudnikom storitev je na splošno vljudnost. Kdo ve, ko boste ob naslednjem obisku dobili VIP obravnavo.

Vrste prebadanja ušes

Na voljo je velika raznolikost piercingov za ušesa, včasih pa se je nekoliko težko odločiti za enega. Vsaka vrsta piercinga ima drugačen kaliber bolečine in čas okrevanja. Postopek po oskrbi se razlikuje tudi glede na določeno mesto na ušesu. Preden ga dobite, se morate zavedati vseh vidikov različnih vrst piercinga.

Eden od glavnih razlogov za priljubljenost tega trenda je, da obstaja veliko načinov za to. Vaše uho je lahko vaše platno, ki prikazuje različne vrste piercingov, da svetu pokažete svojo notranjost.

Tukaj je vodnik po najpogostejših trendih piercinga za ušesa in kaj sledi, ko jih naredite.vrste ušesnih piercingov

1. Prebadanje Helix

Ti piercingi so nameščeni vzdolž zgornjega ušesa in so prebadanje hrustanca. Ta prebadanje ni boleče; vse, kar lahko čutite, je rahel vbod merilne igle, ki se uporablja za to. Na območju vijačnic ni živčnih končičev, zaradi česar je idealen za vsakogar, ki se šele spozna s piercingom. Za okrasitev tega piercinga lahko izbirate med različnim nakitom. Za takšen videz se lahko priležejo vsi čepi, obročki ali mrene.

2. Sprednja vijačnica

To je tudi prebadanje hrustanca, nameščeno vzdolž zgornjega ušesa, vendar nižje od prvotnega prebadanja vijačnice. Postavljen je bližje koncu korena vijačnice. Ta piercing večinoma krasijo čepi. Seveda pa lahko delate tudi z drugimi občutljivimi kosi nakita.

3. Industrijski

To je ena najbolj priljubljenih vrst piercingov. Industrijski piercing je sestavljen iz dveh piercingov, ki nosita en sam kos nakita. Eden od teh piercingov je nameščen v sprednji vijačnici, drugi pa na zadnji strani ušesa. Običajno je ta piercing okrašen z eno samo mreno, lahko pa poskusite z drugimi modeli po nasvetu svojega piercerja.

4. Udobno prebadanje

To je eden najbolj opaznih piercingov doslej. Natisnjeno je v notranjem hrustancu ušesa na polovici navpičnega odseka. Ta piercing je običajno okrašen z drobnimi čepki ali miniaturnimi uhani. Morate iti po poti mikro nakita zaradi notranjega dela prebadanja.

5. Rook Piercing

Verjetno eden najbolj zastrašujočih piercingov, to je tudi precej razločno. To spominja na previdno prebadanje, vendar je postavljeno bolj navpično nad tragusom. Postavljen je na greben, ki ločuje sprednji in notranji del školjke. Uporabite lahko ukrivljeno mreno in osupljive prstane iz kroglic.

6. Prebadanje školjk

To je vsekakor privlačen pogled. Bolečina je relativno manjša, kot bi pričakovali. Obstajata dve kategoriji te vrste: notranja in zunanja. Za okrasitev tega območja lahko dodate osupljiv prstan iz kroglic. Ime tega piercinga izhaja iz podobnosti s školjkami v oceanu.

7. Orbitalni

Ta piercing je povezan tudi z enim kosom nakita za katera koli dva prebadanja. Ampak, to ne velja posebej za uho, lahko gre za katera koli dva prebadanja, povezana z enim samim kosom nakita. Ti so običajni za območja spirale in antiheliksa.

8. Tragus

Nameščen je neposredno pred ušesnim kanalom. To je lahko precej zahtevno, če je tragus vašega ušesa debelejši. Ko pa ste uspešno rešili pooperativno nego, je to vredno. Je eden najbolj vsestranskih piercingov in se lahko razmetavate v različnih stilih nakita.

9. Anti-tragus

To so običajni prebadanje režnja. Je precej podoben tragusovim piercingom, čeprav je imenovan anti-tragus.

10. Prebadanje v ustih

No, večina nas pozna ta piercing in se niti ne spomni bolečine ali rane pri tem piercingu. Običajno se izvaja v zgodnjih letih pod nadzorom staršev in lahko jokate o bolečini – kolikor želite, tudi če ni toliko, kot ste si predstavljali. Vendar pa lahko odrasli zagotovo eksperimentirajo s to vrsto piercinga in dobijo novega. Je neboleč in drobna rana se hitro zaceli.

11. Prečni reženj

To je prebadanje režnja s sodobnim pridihom. Če želite dati izjavo, je to vaša najvarnejša stava. Postavljen je na reženj in okrašen z mreno, ki gre vodoravno pod spodnji del ušesa in vidita le dva kovinska konca mrene. Ta vrsta je strogo odvisna od oblike, strukture in anatomije vašega režnja.

12. Daith piercing

Raziskave so vaš najboljši prijatelj, če želite to narediti. Poskrbite, da veste, česa se veselite in kakšen bi moral biti občutek, da naredite daith piercing. To je eden najzahtevnejših piercingov. Tu lahko marsikaj naredi narobe, lahko pa tudi zelo hitro, glede na to je priporočljivo, da poiščete strokovno znanje, da to naredite na pravi način.

Daith je postavljen skozi najgloblji del hrustanca, ki poteka skozi uho. To je pregib, ki ga je težko prebroditi in čist piercing je zelo zahteven. To je odvisno tudi od strukture vašega ušesa. Toda po 3 do 6 mesecih nege lahko zibate različne nakite in se razmetavate z enim najbolj elegantnih piercingov vseh časov.

13. Ušesa

Ti so kot nalašč za občutljive ali drzne prstane, ne glede na vaš okus. Ta je nameščen na zunanjem robu hrustanca. Običajno so del verige piercingov od režnja navzgor. Lahko dopolnijo kateri koli drug prebadanje ušes, ki ga morda imate, ali pa sami po sebi izgledajo čudovito. Zdravi se v 3 do 4 mesecih in je precej neboleč.

14.Dermalno

Ti piercingi so vidni le na površini kože pod enim kotom. Običajno se nahajajo navznoter od tragusa.

Kaj morate storiti, preden dobite piercing?

Vaš piercer je lahko odgovoren za večino izkušenj s piercingom, vendar vas to ne izključuje, da naredite nekaj korakov za zagotovitev nemotenega postopka. Poleg splošnih smernic morate biti še posebej prepričani.

Naredite svojo raziskavo! Te točke ni mogoče dovolj poudariti. Ljudje ne razumejo posledic neinformiranosti, kar lahko privede do rahlo grde izkušnje v salonu za prebadanje. Vedeti morate natančno vrsto piercinga, ki ga iščete; to vam lahko prihrani veliko težav. Če postopek izvaja senčen posameznik, je lahko vedenje, kam natančno želite, da gre igla, rešilno sredstvo. Toda to ni priporočljivo. Poiščite uglednega piercerja in preglejte nekaj pričevanj prijateljev ali kolegov, preden storite kar koli drugega

Napačen piercing lahko uniči strukturo vašega ušesa. Preden stopite v salon za prebadanje, razmislite o vsakem vidiku piercinga. Stroški piercinga so še en zelo vpliven dejavnik v tej izkušnji. Če nimate dovolj denarja za piercing s uglednega mesta, je najbolje, da ga preložite, dokler ne dobite sredstev za določeno piercing. Niso vsi piercingi enaki, odvisni so od oskrbe, časa celjenja in težavnosti lokacije.

Skoraj vedno je dobra ideja, da naredite piercing s prijateljem ali družinskim članom, ki je seznanjen s poglavjem prebadanja ušes. Če se veselite, da boste dobili piercing, je najbolje, da ugotovite, ali je struktura ušesa primerna za to ali ne. Enako velja tudi za piercing.

Nikoli ne boste prihranili z malo dodatnega denarja, če naredite prebadanje ušes v nakupovalnem središču. Za to potrebujete strokovnjaka. Drug pomemben vidik je, da občutite nekaj možnih mest, kjer bi želeli, da se ta postopek izvede. Če vidite, da kjer koli uporabljate piercing pištolo, vam močno svetujemo, da tečete kot veter in se nikoli ne vrnete.

Pištole za piercing lahko močno poškodujejo tkivo ušesa in povzročijo okužbe, ker orodje ni čisto. Pištole za prebadanje je mogoče temeljito očistiti, vendar vedno obstaja možnost, da nekje v njej ostanejo ostanki kože in krvi.

Prav tako morate preučiti različne možnosti nakita, ki so na voljo za vašo posebno izbiro. Poleg tega, da ste obveščeni o kovini, na katero ste morda alergični, se morate zavedati tudi nakita, ki ga lahko podpira struktura ušesa.

Izogibajte se napornim aktivnostim ves dan, preden naredite piercing. Prav tako jejte obilen obrok vsaj dve uri pred terminom. Vedno se predhodno obrnite na salon za piercing in bodite pripravljeni na bolečino, povezano s piercingom, ki ga boste kmalu dobili.

Naknadna nega

To je enako pomembno kot instrument, ki se uporablja za prebadanje. Navodila ne morete zanemariti za vsako ceno. Potrebna je vsakodnevna nega in čiščenje rane z morsko soljo, raztopina tople vode pa lahko pospeši proces celjenja.

Prav tako morate povečati vnos vitamina K in kalija, ki pomaga ohranjati rane čiste in brez okužb, hkrati pa skrajša čas celjenja. V svojo prehrano vključite bolj zdrava živila, zlasti vitamina C in E. Ne želite, da se rana »zaceli« do polovice.

Na trgu so na voljo različne mešanice in rešitve iz naravnih sestavin. Poskusite dobiti takšno, ki ne vsebuje škodljivih kemikalij ali kemikalij na splošno.

Ne želite poškropiti odprte rane s čimer koli potencialno škodljivim. Če takoj po prebadanju doživite srbenje ali oteklino, pojdite na prebadanje ali hitite v bolnišnico. Morda ni nujno, da gre za okužbo, saj včasih telo poskuša potisniti piercing ven.

Poskusite pustiti presledke med prebadanjem na istem ušesu. Nekaj ​​jih lahko dobite hkrati za področja, kot je ušesna režnja, pri zapletenih materničnih vratu pa se je najbolje izogniti več prebadanju hkrati.

Ušesa naj bodo čista in navlažena nekaj dni po tem, ko se rana popolnoma zaceli. Ne obremenjujte novega piercinga s težkim nakitom in vedno opravite preizkus kovine, preden se odločite za nošenje posebne vrste nakita.

Spodnja črta

Piercing za ušesa je eden izmed najbolj udobnih piercingov, ki se lahko razmetavajo in opravijo. Čeprav je to tudi oblika telesne spremembe, je v družbah zelo sprejeta kot modna izjava in ne kot tabu.

About the author

Adblock
detector