45 idej za prebadanje kačjih oči z informacijami o bolečini in vodnikom po oskrbi

Čeprav je body art v zadnjih letih postal zelo priljubljen, vendar segajo njegove korenine v starodavne čase. Ne glede na to, ali govorite o tetovažah, brazgotinah, skalpeljih in piercingih, je body art pridobil izjemno slavo v običajnih kulturah. Ko pa gre za sloge, ki povečujejo lepoto in ustvarjajo določeno izjavo, se veliko ljudi odloči za piercing. Ne daje le drznega videza, temveč tudi obrazu daje sodoben občutek. Poglejmo zgodovino, če želimo izvedeti več!

prebadanje s kačjimi očmi

Zgodovina prebadanja jezika

Če izkopate Kulture Aztekov in Majev, našli boste različne ilustracije, ki prikazujejo duhovnike s prebodenim jezikom. V nekaterih umetniških delih jih boste morda videli preboditi jezik in kri, ki gredo skozi grobe vrvice; takšna umetniška dela, ki se uporabljajo za izražanje skrajne bolečine ali trpljenja. Čeprav obstaja malo dokazov o razlogih in povezavah, mnogi zgodovinarji menijo, da je prebadanje jezika del njihovih ritualov. Poleg tega so duhovniki prebodli jezik v čast svojih bogov.

Poleg tega ima piercing dolgo zgodovino, vendar je vse povezano z verskimi in svetimi običaji. Mezoameričani, vključno z Azteki, so sledili tej praksi in drugim perforacijam, da bi ponudili svoja božanstva. Poleg tega je azijski duhovni medij vadil prebadanje jezika kot del zagotavljanja svojim bogovom in dokazov o stanju transa.

Poleg tega so v zgodnjih letih 20. stoletja številni zahodni karnevalski umetniki od fakirjev prevzeli številne stranske trike. Takšne trike so izvajali v različnih predstavah v Ameriki in drugih evropskih državah. Presenečeni boste, ko veste, da ti triki vključujejo tudi prebadanje jezika; to je bil prvič uveden slog v Evropi.

Ko govorimo o sodobnih družbah, je prebadanje jezika dolgoročno del nekaterih kultur. Stalni piercing je bil del ponovnega rojstva perforacij v teh sodobnih družbah. V devetdesetih letih so ljudje, ki so iskali edinstveno body art, sprejeli nakit v stilu kirurškega jekla, ki so ga izumili pred kratkim.

V zgodnjih letih osemdesetih let se je razvila enostavnost razpoložljivosti različnega nakita, povezanega z različnimi slogi piercinga. Skozi leta se je razširilo veliko različnih stilov piercinga. Najbolj razburljivo je, da bodo skoraj vsi slogi daleč dodali očarljiv in zmeden videz lastnosti uporabnika.

Ko gre za prvi sodobni piercing, je slog izviral iz Gauntleta, ki je prva profesionalna trgovina s piercingom v Ameriki. Vendar je bilo prej v Los Angelesu v Kaliforniji. Elayine Angle je bil prvi profesionalni piercer, ki je prejel nagrado Master Piercer Jim Ward. Da ne omenjam, Jim Ward je pionir prebadanja telesa in je človek, ki je postavil temelje Gauntleta.

Vendar je treba upoštevati, da prebadanje jezika ni značilno za spol; za ženske in moške so na voljo različne očarajoče ideje o prebadanju jezika.

Piercing kačjih oči

Kot ena najpogostejših vrst prebadanja kač je piercing kačjih oči postal priljubljena izbira za mnoge ljudi. Znan tudi kot piercing z vrhom jezika, ta slog posnema prave kačje oči. Natančneje, vaš prebodalnik bo vodoravno perforiral sprednjo stran jezika. Z drugimi besedami, če dobiš kačje oči, se bo zdelo, da kačje oči strmijo ven.

Odločite se za piercing kačjih oči?

Zaradi edinstvene estetike, ki jo prinaša obrazne poteze, se mnogi odločijo za prebadanje kačjih oči. Poleg tega ta poseben slog za okrasitev telesa postaja zelo trendovski. Na večini platform družabnih medijev boste našli na tone domiselnih in očarajočih prodornih idej. Če pa želite imeti edinstven, a drzen piercing, ni boljše zamisli kot preboditi kačje oči.

Kljub temu morate pri izbiri najboljše piercing trgovine opraviti temeljito skrbnost in obsežne raziskave, da izberete popolnega piercinga. Če se sprašujete, kako je mogoče ugotoviti, kdo je najboljši in kdo ne, lahko to ocenite na več načinov. Na primer, lahko zaprosite za napotnico od svojih prijateljev in znancev. Poleg tega lahko preberete ocene, si ogledate pričevanja in pregledate portfelj piercerja.

Za vas smo zbrali nekaj najbolj fantastičnih piercing idej, tako da lahko takoj izberete svoj najljubši slog.

Oglejte si to objavo na Instagramu

Objava, ki jo je delil Stefan Bühler (@generationx_bodypiercing) 20. februarja 2019 ob 2:48 po PST

Kaj je potrebno za piercing kačjega očesa?

Ni skrivnost, da je prebadanje kačjih oči precej zapleten proces, saj gre nakit skozi vodoravno dolžino jezika. Da ne omenjam, to je preprost in brez težav postopek za usposobljenega in spretnega piercerja. Na splošno, ko greste na prebadanje jezika, bo vaš umetnik

Najprej preglejte jezik. Tako bodo ugotovili, ali lahko vaš jezik prenese obremenitve in napetosti perforacije.

Ljudje, ki imajo tanjši jezik, ne morejo prenašati bolečin in slabosti pri prebadanju jezika, kar je edini vzrok za prebadanje kačjega očesa. Zato, če je vaš jezik tanek, ne morete preboditi kačjega očesa. Kar zadeva postopek, prebadanje kačjega očesa pomeni hitro metodo, še posebej, če to stori izkušen. Po luknji se prebadalnik postavi v ukrivljeno ali ravno mreno; izbira je odvisna od oblike ali strukture vašega jezika.

Vendar pa nakit ni natančne velikosti, ki bi se prilegal vašemu jeziku; vaša prva mrena bo daljša od dejanske dolžine. Tako boste zlahka obvladali kakršno koli otekanje ali vnetje, ki bi se lahko pojavilo med procesom zdravljenja. Po nekaj tednih, ko se vam jezik nekoliko zaceli, bo vaš umetnik odstranil trenutno mreno in znova vstavil drugi nakit po vaši izbiri.

Upoštevajte, da morajo biti orodja in instrumenti za uporabo v postopku ustrezno sterilni, da se prepreči kakršna koli okužba ali kontaminacija. Če razmišljate, kako dolgo traja prebadanje kačjih oči, je le nekaj sekund. V primerjavi z drugimi postopki body arta, vključno s tetoviranjem, prebadanje traja nekaj časa in bolečine bodo manjše.

Več o piercingu jezika

Tako kot druge neverjetne telesne umetnosti je tudi piercing neverjeten slog, ki vaši lepoti doda estetsko izraznost in daje bolj očarljiv videz. Postopek vključuje izrecno prebadanje jezika na različne načine. Tako, da se vam bo, ko odprete usta, zdelo, da se iskri žrebec. To ni konec, saj obstaja toliko osupljivih načinov za prebadanje jezika. Raziščimo nekaj pogostih vrst piercinga.

Pirsing jezika na srednji črti

Če bo to vaš prvi piercing doslej, se morate odločiti za prebadanje jezika na srednji črti. Kot najpreprostejši piercing, srednji prebadanje jezika popolnoma ustreza novorojenčkom. Če razmišljate o metodi, vam bo majhen čep prebodel srednjo črto jezika. Ker je neboleč in cenovno ugoden, je ta enojna perforacija najbolj priljubljen piercing.

Prebadanje jezika v jeziku

Običajno piercing jezika ni tisto, kar mislite: prebadanje jezika. Namesto tega prebadanje jezika v jeziku vključuje perforiranje pod jezikom. Ta vrsta sloga vam omogoča uporabo najrazličnejšega nakita- od prstanov do mrena; lahko izberete tisto, ki vam najbolj ustreza. Upoštevajte, da je prebadanje jezika v jeziku manj boleče in se hitro zaceli v primerjavi z drugimi prebadanjem kač.

Prebadanje strupa

Če vas zanima pirsing na obrazu, ste verjetno naleteli na različne sloge za perforacijo jezika. Med njimi je slog, ki daje bolj drzen videz, prebadanje strupa. Gre za dvojni prebadanje jezika, pri katerem strokovnjak prebode dve simetrični luknji na vsaki strani jezika.

Torej, če razmišljate o prebadanju strupa, morate imeti podoben nakit, da svojim lastnostim dodate lep, a samozavesten pridih. Če se sprašujete o postopku, se metoda prebadanja strupa ne razlikuje veliko od prebadanja jezika na srednji črti. Namesto ene bo pri piercingu strupov dve luknji.

Pomrščen piercing

Tako kot ime je bolj podoben funky, trendovskemu slogu. Podobno kot pri prebadanju frenuluma gre pri namrščeni perforaciji za prebadanje in postavitev obroča med spodnji dlesni in ustnico. To je neke vrste prebadanje, ki spada pod dva sloga; prebadanje jezika in perforacija ustnic. Da ne rečem, da namrščen piercing zahteva precej preprost in neboleč postopek. Poleg tega, če nameravate dobiti namrščen piercing, ne pozabite, da bo videti lepo z občutljivim srebrnim prstanom.

Surface ali Scoop Piercing

Površinsko ali zajemalno prebadanje je vodoravna perforacija; vaš umetnik vas bo prebodel in na površino jezika vstavil dva čepka. Verjemite ali ne, površinsko ali zajemalno prebadanje jezika je eden od nebolečih slogov prebadanja. Ta dejavnik je verjetno zato, ker čep ne gre skozi tkivo jezika. Namesto tega profesionalci to počnejo na površju. V kombinaciji z vrstami mrena je lahko površinski ali zajemalni piercing videti čudovito.

Več piercingov

Večkratna perforacija, znana tudi kot dvojni prebadanje jezika, je odlična izbira za navdušence. Vendar je pomembno omeniti, da ta vrsta piercinga ni primerna za tiste, ki se prvič ubadajo. Torej, če piercing izvajate tretjič ali več, lahko izberete več piercingov.

Na jeziku lahko dobite dve ali več lukenj, ne glede na to, ali so poravnane na sredini jezika ali na vsaki strani. Če se odločite za več piercingov, uporabite nakit iz različnih materialov in barv. Tako bo vaš jezik z več prebadanji videti bolj privlačen.

Piercing uvule

No, prebadanje uvule ni perforacija jezika, je pa najredkejša sprememba telesa. Ta vrsta prebadanja, ki je bila predstavljena leta 1994, vključuje postavitev obroča ali čepkov globoko v usta med tonzile. To je zelo zapleten postopek in zato za izvedbo metode brez zapletov potrebujete strokovnjaka. Večina profesionalnih piercerov uporablja lidokain za zatiranje refleksa gaga. Kljub temu lahko prebadanje uvule povzroči resne zdravstvene težave. Zato morate dvakrat premisliti, preden naredite prebadanje uvule.

Nasveti po oskrbi

Na splošno bo vaš piercing kačjega očesa trajal 4 do 8 tednov. Ne pozabite pa, da boste morali v tem obdobju še posebej skrbeti za svoj perforirani jezik. Dobra stvar je, da se lahko piercing s kačjimi očmi hitro zaceli v primerjavi z drugimi vrstami. Še vedno morate upoštevati nekaj skrbnih nasvetov, da se izognete okužbi ali težavam.

  • V prvem tednu jejte mehko hrano
  • Med pogovorom imejte glavo dvignjeno, da zmanjšate oteklino
  • Če imate težave pri prehranjevanju in govorjenju, podrgnite kocko ledu, da zmanjšate bolečino
  • Med zdravljenjem se izogibajte pitju alkohola, sicer lahko povzroči zdravstvene težave
  • Za lajšanje bolečin ali oteklin grgrajte s slano vodo vsaj 4 do 5 -krat na dan
  • Po jedi si splaknite usta, da se izognete ujetju delcev hrane na vašem piercingu
  • Ne jejte začinjene hrane in ne kadite

Želite vedeti o piercingu ustnic?

Stare kulture, vključno s predkolumbovskimi v Južni Ameriki, imajo velik zgodovinski pomen v zvezi s prebadanjem ustnic. Takrat je bil piercing za ustnice znan kot Tembeta in ga je izvajalo veliko ljudi. Med njimi so bili afriški poskusi tisti, ki je v veliki meri vadil prebadanje ustnic. Včasih so nosili velike okrasne diske ali plošče, običajno v spodnji ustnici. V sodobnih družbah je piercing na ustnicah v zadnjih letih vse pogostejši.

Pleme Nuba iz Etiopije in Dogon iz Malija sta bila edina plemena, ki sta z obročem vadila piercing ustnic. Med njimi je bil prebadanje ustnic verski ritual in se ga je zelo pogosto izvajalo kot del daritev njihovim bogovom.

Poleg svoje zgodovine sta prebadanje jezika in perforacija ustnic dve običajni vrsti prebadanja. Razlog za razpravo o zgodovinskem pomenu piercinga za ustnice je, da če bi se odločili združiti ta dva priljubljena sloga, bi imeli v mislih njegov pomen- povezanost z verskimi obredi.

V zaključku

Zdaj, ko imate ogromno informacij o prebadanju jezika, zlasti o kačjih očeh, boste imeli boljšo predstavo o perforacijah. Poleg tega se lahko z zgoraj navedenimi idejami preprosto odločite za privlačen slog, ki vam najbolj ustreza. Pazite le, da boste po perforaciji še dodatno skrbeli za preboden jezik.

About the author