Daith Piercing: Vse, kar morate vedeti! (Vključno s slikami)

Piercing je v trendu. Tudi če z njim ne boste pretiravali in prebili popka, boste zagotovo ujeli prebadanje z več ušesi. In upravičeno je to modna izjava kot nobena druga.

Piercing obstaja že kar nekaj časa, od plemenski običaji do sodobne mode izjav, je dala na znanje svojo prisotnost. Kljub temu, da so tako dolgo prisotni, obstajajo nekateri vidiki in vrste piercingov, ki niso pridobili velike priljubljenosti. Vendar pa piercing s tolkom in daith piercing ustvarja valove kot preventivno zdravilo za migrene. Koliko je ta trditev resnična, ni znanstvenih dokazov, ki bi podpirali to metodo preprečevanja migrene. Zagotovo je kar nekaj vernikov v čarobno zdravljenje tovrstnih piercingov.

Ker piercing dosega vse višje priljubljenosti, se morate zavedati nekaterih vidikov prebadanja vere, preden jih načrtujete. Namen tega članka je izpostaviti potrebne informacije, potrebne za prebadanje daith.daith-piercing

Kaj je Daith Piercing?

Ta prebadajoč se rima z vero, vendar se na splošno imenuje doth. To je perforacija, ki prehaja skozi drog vijačnice, ki je najgloblji voziček v ušesu. To piercing običajno izvajajo strokovnjaki, ker je precej težavno, zlasti glede na lokacijo piercinga.  . Revija Play Body Fakirja Mustafe je prvi prinesel to ceno v središče pozornosti z drugimi spremembami karoserije, kot sta Apadydoe in dermalni udarec.

Erik Dakota je sprva odkril pravilno metodo za izvedbo tega prebadanja. Izvaja se z uporabo posebne tehnike in posebne vrste igle. Nedavni članek, ki ga je objavila Državna univerza v New Yorku, je vzbudil zanimanje za zdravilne lastnosti tega piercinga.

Nekaj ​​zgodovinskih dejstev o Daith Piercingu

Daith piercing je že dolgo del tradicij, verskih afirmacij in samoizražanja. Ljudje se s piercingom ukvarjajo že 5000 let iz več razlogov, eden izmed njih so njegove zdravilne lastnosti. Naši predniki so se že dolgo zdravili z akupunkturo.

Akupunktura je najprej postala praksa v kameni dobi in od takrat je postala velik prostor v svetu zdravilstva in medicine. Paul Nogier, imenovan tudi kot oče sodobne avrikuloterapije, je to prvič predstavil okoli 50. let. Njegovo raziskovanje je bilo omejeno zaradi pomanjkanja sodobnih merilnih naprav, vendar je lahko zaključil, da imajo ušesa različne stimulacijske točke, s katerimi je mogoče manipulirati, da vplivajo na druge dele telesa. Ta zaključek poudarja osnovna načela akupunkture in avrikuloterapije, ki uporablja piercing kot sredstvo za spodbujanje refleksnih točk telesa.

Paul je bil prepričan, da lahko sodobni načini merjenja določijo, kako natančno lahko stimulacija na določeni točki ušesa povzroči refleks v drugih povezanih delih. Kljub temu, da sodobna medicina ne podpira večine trditev, povezanih s temi terapijami, zagotovo ne more zavreči prepričanja, da bi te tehnike lahko delovale.

Verjame se, da Piercing vpliva na pretok energije v telesu. Prebadanje določenega dela ušesa lahko dejansko izboljša boleča stanja, ki jih imajo drugi deli telesa. Vpliva tudi na notranje funkcije telesa. Ušesa so sestavljena iz večine pritisnih točk, ki so neposredno povezane z bolečino po telesu.

V svetu preventivne in alternativne medicine, kot sta akupunktura in avrikuloterapija, ušesa veljajo za mikrosistem, ki vsebuje vse točke pritiska v telesu.

daith-piercing

Kratek pregled Daith Piercings

Če radi okrasite ušesa z okrasnimi kosi nakita, ki so oblika samoizražanja, potem je to vredno estetske privlačnosti tega piercinga.

Daith piercing se izvaja na debelem delu hrustanca v ušesu tik nad tragusom zaradi lokacije tega piercinga se zdi precej dramatičen, če pa ga naredimo pravilno, je bolečina majhna.

Daith piercing zahteva malo več pozornosti kot njegovi kolegi, saj gre za večjo rano. Čas celjenja in postopek oskrbe sta tudi nekoliko bolj zapletena kot pri drugih prebadanju, saj potekajo skozi tanjše dele hrustanca in to skozi veliko debelejši del.

Poleg osnovne oskrbe daith piercing zahteva nekaj dodatnih korakov, da ostane čist in brez okužbe. Vaš piercer bo določil material in velikost uhana, ki ga boste nosili pri tem prebadanju. Daith piercingi običajno trajajo od 4 do 6 tednov, da se popolnoma pozdravijo, vendar so med piercingi tudi najbolj ranljivi, zato je v procesu zdravljenja mogoče pričakovati nazadovanje.

Navodila za oskrbo, ki jih je dal vaš piercer, je treba upoštevati enako kot religija, saj lahko tudi najmanjša zanemaritev povzroči trajno popačenje strukture vaših ušes. Najpomembnejše navodilo je velikost in material nakita, vse velikosti hrustanca so različne in če se odločite za nošenje določene vrste nakita brez nasveta strokovnjaka, lahko to poškoduje hrustanec.

Glej tudi: Rook Piercing: Bolečina, cena & Nasveti za nego (s 55 primeri)

daith-piercing-slike  

Kaj morate vedeti o Daith Piercings

Osnovno znanje vam vedno pomaga, preden se usedete na prebodljiv sedež. Tako boste pripravljeni na postopek in kaj morate pričakovati, ko obiščete kliniko. Naslednje informacije vam bodo pomagale bolje razumeti daith piercing

1. Kaj lahko pričakujete med Daith Piercingom?

Potem ko je vaš prebodalnik razložil, kaj daith piercing pomeni, bo začel postopek s tem, da si nadene nekaj rokavic. Če imate dolge lase ali veste, da se bodo vaši lasje dotaknili področja, ki ga je treba preboditi, jih vnaprej odstranite s poti.

Nato bo območje temeljito očistil z antiseptično raztopino ali blazinico. To bo pomagalo odpraviti možnosti “površinskih klic”, ki okužijo rano. Po čiščenju vam bo izmeril uho in označil natančno območje, ki ga je treba preboditi. To je zelo pomembno za piercing daith in rook, saj lahko ena majhna napaka dolgoročno vpliva na strukturo ušesa.

Lokacija tega piercinga je težko dosegljiva, zato vas bo večina piercerov prosila, da se med izvajanjem prebadanja uležete in se obrnete stran od njih. To jim daje malo več prostora za delo. Vendar pa je zelo možno, da je vaš izbrani prebodnjak strokovnjak in da postopek raje izvede, medtem ko sedite.

Postopek bodo izvedli z votlo iglo in morda bodo uporabili nekaj sponk. Po prebadanju bo strokovnjak očistil vso kri, ki se je med postopkom nabrala v ušesu. Ta postopek bo zagotovo trajal dlje kot običajno prebadanje režnja, saj je to območje prepognjeno in težko perforirano.

Ne pozabite, da bodo uporabili precejšnjo silo, saj je hrustanec debelejši, zato je prebadanje igle precej težavno. Po uspešnem prebadanju bodo ustrezali nakitu, ki je kot nalašč za vaš piercing. Nato bodo predpisali vse izdelke, ki so potrebni za ohranjanje čiste rane in spodbujanje celjenja. Prejeli boste tudi smernice splošnih pravil, ki jih je treba upoštevati v času zdravljenja.

2. Kako boleče je?

Tudi ta postopek ni hiter ali neboleč. To je dolgotrajen postopek, saj je prebadanje igle skozi trden hrustanec precej težavno in ga je treba izvesti s posebno skrbnostjo. Boste imeli več bolečine v primerjavi z drugimi piercingi, ki se izvajajo na režnju. Daith piercing je vsekakor kategoriziran kot eden najbolj bolečih postopkov ljudi, ki se redno spreminjajo, vendar je vredno bolečine. Vsekakor ima privlačno estetsko privlačnost in ne bo vam žal, še posebej, če želite s tem postopkom olajšati migreno.

3. po postopku Bolečina

Po končanem posegu bo bolečina, ki jo boste čutili, odvisna od tega, kako dobro negujete rano in kako bolečino. Za nekatere posameznike so posledice postopka veliko bolj boleče kot dejansko piercing, nekateri pa lahko rahlo občutijo rahlo bolečino v ozadju. Ostati zaposlen in imeti um zaseden zagotovo pomaga.daith-piercing-bolečine

4. Stroški

Daith piercing je sorazmerno drag. S temi prebadanjem se običajno lotijo ​​le strokovnjaki in za njihovo izvedbo potrebujete več časa in znanja. Ena stran vas bo stala od 50 do 100 USD, nekaj dejavnikov vpliva na ceno tega prebadanja – strokovnost bodočega piercerja, kako veliko je povpraševanje po njihovih storitvah in lokacija klinike ali salona. Cena je odvisna tudi od nakita, ki ga boste izbrali za piercing. Priporočljivo je, da se odločite za kakovosten nakit, saj bo to dolgoročno koristno in ne bo negativno vplivalo na rano.

5. Priprava na postopek

Če vam ta prebadanje povzroča tesnobo, namesto pomoči svojega tekočega prijatelja, imenovanega alkohol, prestavite sestanek. Vaš piercer ne bo izvedel postopka, če ste celo rahlo pod vplivom. To je lahko etična izbira v imenu vašega prebodalca ali pa jih zakon prepoveduje.

Lase vedno umaknite s poti in si pred posegom poskusite temeljito umiti uho. Ne pozabite jesti nekaj ur pred posegom; ne vstopajte s praznim želodcem. Pred vstopom v ambulanto je potrebna tudi hidracija.daith-piercing

6. Nega

Rano morate versko očistiti s toplo morsko slano vodo dvakrat na dan. To raztopino lahko preprosto pripravite z 1 skodelico vode, nekaj morske soli in žlico. Sol v vodi močno premešajte, dokler se ne raztopi, in jo nalijte v razpršilno steklenico, saj je lažja za uporabo. Za čiščenje prebodenega območja uporabite čisto konico ali bombažno blazinico. Preden odstranite bombažno blazinico, naj bo območje nasičeno vsaj pet minut. Topla voda pomaga pri odvajanju kakršne koli tekočine, ki se lahko nabere na prebodenem območju. Ta postopek nadaljujte vsaj 3 do 6 tednov, tudi ko se rana popolnoma zaceli.

Od svojega piercerja lahko dobite tudi priporočilo glede izdelkov, ki jih lahko uporabite za nego po tej rani. Na voljo je več razpršil, ki so narejene iz naravnih sestavin. Prav tako lahko najdete mazila, ki ohranjajo rano pokrito in brez okužbe v celotnem procesu celjenja.

7. Spanje na nasprotni strani

To velja za skoraj vse piercinge. Ne pritiskajte na sveže prebodeno rano. Med obdobjem celjenja morate med spanjem biti še posebej previdni, naslednjih 3 do 6 tednov ali dokler se rana popolnoma ne zaceli, vedno spite na nasprotni strani prebadanja. Uprite se želji po praskanju ali celo dotiku rane, saj je zaradi tega dovzetna za bakterije in okužbe. V prvih tednih si ne drgnite in ne sušite las, zagotovo ne želite dražiti območja.

8. Zakonitosti

Piercer zahteva vaš osebni dokument, ne glede na vašo starost. Za mladoletne osebe je nujno, da z njimi obišče eden od njihovih staršev ali njihov registrirani skrbnik. Brez preverjanja osebne izkaznice ne morete dobiti piercinga na katerem koli delu telesa.

9. Vaš začetni nakit je lahko drugačen

Verjetno ste si predstavljali, da med prebijanjem nosite določeno zanko. Morda pa ni primeren za anatomijo vašega ušesa. Naj bodo vaše možnosti odprte.

10. To se naredi samo z iglo

Za ta postopek se uporablja posebna igla. Ni možnosti, da bi vaš piercer izvedel to prebadanje s pomočjo običajne igle, ki se uporablja za druge postopke.

Spodnja črta

Izbira pravega strokovnjaka za postopek je bistvena za zagotovitev popolnega daith piercinga.

About the author