Piercing nosu 101: Vse, kar morate vedeti

Piercing je del kulture in tradicije že od antične zgodovine. Z nedavno slavo so to idejo pritegnili številni najstniki in fashionista. Psihologijo pirsinga lahko tesno povežemo s človeško naravo. Če ste ambiciozen posameznik, ki ga pritiski družbenega sprejemanja ne morejo ukrotiti, obstaja velika verjetnost, da boste v prihodnosti dobili nekaj nekonvencionalnih piercingov.

Za ljudi s telesnimi spremembami, tetovažami in piercingi ta dejanja pomenijo njihovo osebnost na natančni ravni. To je način izražanja brez interakcije. Preprosto neopazen prstan za nos lahko posamezniku toliko doda zaupanje. Ugotovili boste, da se ljudje po prebadanju počutijo bolj sami, kot se sicer lahko.

Piercing se je skozi zgodovino in še danes uporabljal iz različnih razlogov. Danes bo večina mladostnikov to naredila za edinstven učinek ali za praznovanje mejnika. Za nekatere je to storjeno izključno z namenom estetske in lepotne izboljšave.

Prebadanje nosu se ne namršči, zlasti v vzhodnih kulturah, vendar preboden nosni spekter lahko pritegne pogled nekaterih gledalcev. Kljub stigmatizaciji in neugodnim špekulacijam so piercingi preživeli in danes boste ugotovili, da to izbiro delijo tudi občinstvo in zvezde.

Če nameravate preboditi nos, vam bo ta članek predstavljal dragoceno branje. Za odločitev, da si okoli nosnice privoščite srčkan prstan za nos, je lahko veliko razlogov, vendar morate nujno vedeti, v kaj se spuščate, preden se kaj zavežete.

vrste prebadanja nosu

Piercing v nosu

Prebadanje nosu je lahko zarez/luknja v hrustancu ali koži vašega nosnega predela za športni nakit, narejen z iglo. Obstaja več vrst Piercingov, ki jih bomo dobili.

Postopek

Preden se odločite za piercing, si oglejte nekaj potencialnih krajev, ki ponujajo visoko kakovostne storitve. Najprej bo vaš ponudnik storitev nadel par sterilnih rokavic; to je treba storiti, preden se dotaknejo katerega koli instrumenta ali vaše kože. Nato je treba tudi kožo ali hrustanec, ki ga je treba preboditi, temeljito sterilizirati.

Sledi označevanje, ki je ključnega pomena za določitev, kje točno želite preboditi. Vaš piercer bo določil varna mesta na vašem nosu in označil točno lokacijo piercinga. Morate biti glasni glede natančne lokacije piercinga, saj lahko to zlahka pride narobe.

Zavedati se morate, da je treba to prebadanje narediti z iglo in če celo na daljavo opazite pištolo za piercing, takoj pojdite na kraj, kjer to počnejo po tradicionalni metodi. Pištole za piercing lahko povzročijo poškodbe tkiva, kar lahko povzroči več zdravstvenih težav kot tradicionalne metode prebadanja.

Za izvedbo tega prebadanja se uporablja votla igla, saj je to veliko bolj sanitarna možnost in je varnejša za kožo in hrustančno tkivo. Pištole za piercing niso najbolj sanitarna možnost, saj tudi ob temeljitem čiščenju obstaja velika verjetnost, da je tam še vedno koža in ostanki. To lahko kontaminira ušesno tkivo, kar lahko vodi do bolezni, kot so hepatitis ali okužbe.

Postopek traja nekaj minut, po tem pa bodo obrisali ostanke ali kri okoli prebadanja. Nato pozorno poslušajte, kaj ima vaš piercer povedati o postopku po oskrbi piercinga. Možno je, da se boste v obdobju zdravljenja soočili z manjšimi težavami; zato bodite pozorni na stvari in poskrbite, da boste zaščitili kontaktne podatke piercerja.

Vrste piercinga

Pirsing v nosu je zagotovo naraščajoč trend in morda bi radi izbrali kos nakita, ki je zataknjen okoli vašega nosu. Če iščete popolno lokacijo, na katero boste na nos postavili kos nakita, vas bo morda zanimalo poznavanje različnih vrst piercingov, ki jih lahko naredite okoli nosnega predela.

Z naraščajočim trendom piercingov lahko izbirate med več možnostmi. Toda osnovno znanje je potrebno, preden se zavežete, da boste dobili piercing, s katerim bi se morda radi razmetavali vse življenje.

Če želite razumeti različne sloge piercinga, nadaljujte z branjem

prebadanje nosu

1. Nosnice

To je eno najpogosteje prebodenih predelov nosu. Postavljen je tik nad krivuljo nosu navzgor od območja ustnic. Položaj in lokacija tega prebadanja se lahko razlikujeta glede na nos in živčne strukture. Poleg tega se ljudje odločajo tudi o lokaciji glede na estetsko privlačnost piercinga. Ta piercing lahko naredite na obeh straneh nosu. O umestitvi tega piercinga v ajurvedo obstaja nekaj ugibanj.

Ta tradicionalna medicinska praksa navaja, da lahko položaj tega piercinga vpliva na ženske reproduktivne organe. Menijo tudi, da to pomaga pri lajšanju poroda in spodbujanju normalne nosečnosti. Ta položaj je verjetno eno najbolj vsestranskih mest za vstavljanje nakita. Poskusite lahko različne sloge in eksperimentirate od težkih nosnih obročev do občutljivih ali čepkov. Ti prebadanje se lahko giblje od 18 do 20 merilnikov.

2. Postavitev visoke nosnice

To je edinstven slog, ki ga lahko opredelimo kot variacijo običajnega prebadanja nosnice. Postavljen je nekoliko višje od prebadanja nosnice. To ponuja možnost nanašanja na občutljive prstane ali mešanja in ujemanja nakita za izrazit učinek. Izbira nakita za to lokacijo pa je precej omejena. Izbirate lahko med majhnimi vrstami zatičev v obliki črke L, vijakov za nosnice ali čepov za nosnice. Vsekakor lahko eksperimentirate z različnimi vrstami nakita, ne pa z obroči ali obroči. To je tudi težavno mesto za prebadanje in strokovnjak lahko to naredi pravilno in na razmeroma neboleč način. Poskrbite, da bodo pri piercerju imeli izkušnje s to posebno lokacijo.

3. Septum

Če iščete piercinge ali piercinge v nosu, boste na splošno precej naleteli na prebadanje septuma. Ta poseben piercing je v zadnjem času prevzel svet mode in na vseh modnih snemanjih ste lahko brezhibno nosili modele. Najboljši del je, da lahko ta piercing zlahka okrasite z nakitom v obliki podkve, kadar koli želite popestriti svoj videz in ga odstraniti, kadar koli želite.

To je zapletena lokacija in za to je potrebno strokovno znanje. Morda boste morali predhodno vprašati svojega piercerja, ali ima izkušnje s tovrstnimi piercingi. Temu trendu množično sledijo in obstaja velika verjetnost, da ima vaš piercer kar nekaj izkušenj z njim. Za dosego jasnega prebadanja mora vaš piercer pravilno poznati, kje se hrustanec začne in konča. Ta poseben piercing lahko traja dlje kot tradicionalne lokacije, ker zahteva kar nekaj manevriranja.

Obstaja nekaj različnih stilov, s katerimi lahko eksperimentirate; s tem piercingom se lahko razmahnete s težkimi okrašenimi mrenami, obročki ali merilniki.

4. Most na nosu

“To se morda zdi preveč zastrašujoče prebadanje večine ljudi, saj so tu postavljeni vsi hrustanci in kosti. Morda mislite, da gre pri tem prebadanju skozi kost in hrustanec, a gre, iglo pa skozi kožo. Prav tako se hitro zaceli v primerjavi z drugimi piercingi, vendar obstaja večja možnost selitve pri tem piercingu, to je plitvo prebadanje, zato se lahko nekoliko premakne.

Migracije so pojav, ko človeško telo ne sprejme prebadanja in ga poskuša potisniti ven. Če vaša koža to zavrača, boste videli, da se piercing približuje površini. Če se to zgodi, morda ni druge možnosti, kot da jo odstranite. Da bi se izognili selitvi, večina prebadalcev predlaga, da ste uporabili ukrivljeno mreno in ne ravno.

5. Prebadanje Septrila

To je eno najtežjih področij za delo, ki bo od vas zahtevalo veliko potrpljenja. To je mogoče doseči le, če je vaš septum predhodno izmerjen, ko ta prehaja skozi to in se pokaže blizu konice nosu. Če želite to dobiti, se morate zavedati vseh vidikov in vidikov tega prebadanja. Na to vrsto piercinga ne morete kar tako vplivati, zato morate na to odločitev premisliti, preden okrepite svojo odločnost, da to storite.

6. Piercing z navpično konico

Redko boste naleteli na nekoga, ki je preizkusil ta stil piercinga. Začne se neposredno nad vrhom nosu in konča neposredno pod nosom. Tega ni mogoče doseči, če struktura nosu in vena tega ne podpirata. To je dolgotrajen postopek, ki zahteva potrpljenje. Pri tem prebadanju je priporočljiva uporaba ukrivljene mrene.

7. Prebadanje nosu

To je eden izmed najbolj zapletenih postopkov. Pirser, ki je nov v trgovini, se morda niti ne strinja, da bi vam dal ta slog piercinga. To se opazovalcu morda zdi kot prebadanje nosnic na vsaki strani nosu, vendar se pod estetiko dogaja veliko več. Za to so potrebne tri luknje, prebodene skozi septum, prebijač pa mora doseči vse tri hkrati.

prebadanje nosu

Obstaja Zgodovina

Leonardo Da Vinci, priznani umetnik, ki je veliko pred svojim časom, nekoč izjavil, da je nos najmočnejša značilnost obraza in za nekoga, ki si je poskusil preboditi nos, to drži. Prebadanje lahko pomaga poudariti nos in narediti bolj privlačen. Predvsem piercing v nosnici je izredno privlačen.

Zgodovina piercinga v nosu je stara več tisoč let, prvi zapisi pa so bili pridobljeni z Bližnjega vzhoda. Sveto pismo to omenja tudi v knjigi 1. Mojzesova 24. poglavju, 22., ko je Abraham svoji snahi Rebeki podaril zlati uhan. Po vsem svetu obstajajo plemena, ki piercing nosu izvajajo kot tradicijo. Nekateri odlični primeri so beduini, plemena Beja in Berberi z Bližnjega vzhoda in Afrike. Ta prstan je upodobitev bogatih družin in ženski služi kot finančna varnost v primeru ločitve.

The Mogoški cesarji so prinesli tradicijo prebadanja nosu v Indijo okoli 16. stoletja. V Indiji je najpogosteje prebodena leva nosnica, na nekaterih območjih pa se obe nosnici prebijeta kot tradicija. Kot smo že omenili, se to naredi posebej v levi nosnici za spodbujanje plodnosti pri ženskah in povečanje možnosti lažjega poroda. Poleg tega se verjame, da to pomaga ohranjati reproduktivne organe žensk. Večina Indijank nosi piercing, ki je tradicionalno pritrjen na uho z vrvico za dragulje.

Hipiji so to najprej kupili kot modo, na katero so vplivala njihova potovanja v Indijo. Piercing je na zahod prvič vstopil v šestdesetih letih. To je bilo prvič sprejeto kot uporniška poteza, ki so jo pankerji izbrali za boj proti konzervativnosti. Večina staršev in delodajalcev to še vedno vidi kot pokazatelj upora, ko ga najstniki preizkusijo. Predvsem piercing septuma, ki ustvarja valove v modni industriji, je piercing v nosu naraščajoč trend na zahodu.

Dolga leta se je na zahodu obravnavala kot družbeno nesprejemljiva izjava, v mnogih primerih pa je postala razlog za brezposelnost mnogih ljudi. Počasi in postopoma je postalo povsem sprejemljivo in vse bolj vplivno, slavne pa kot modo preizkušajo različne sloge. Ljudje zdaj eksperimentirajo z različnimi vrstami nakita od krepkih do občutljivih kosov. Pirsing na pregibu je postal posebej priljubljen v svetu mode.prebadanje nosu

Odgovori na nekatera vaša najbolj pereča vprašanja

Q. Katero stran je treba preboditi?

Če ste ljubitelj prebadanja nosnic, se je lahko težko odločiti, na katero stran bi morali postaviti piercing. Če ste iz vzhodne dediščine, vam bodo starši verjetno svetovali, da si prebodite levo nosnico. Toda v zahodnem svetu je morda privlačnejši kot vašega obraza pravo mesto za prebadanje. Po želji lahko pokrijete tudi obe strani.

Q. Kakšne so vrste nakita, ki bodo delovale pri različnih piercingih na nosu??

Ko se odločite, da boste nosili prstan za nos, lahko greste na toliko poti. Obstajajo nosni vijaki, nosni obroči v obliki črke L, čepi in merilniki. Več vrst piercingov lahko nosite več vrst. Spodaj je podroben pregled teh

Vijaki za nos

To je občutljiv kos nakita in gledalci bodo videli le vrh tega vijaka. Najbolj priljubljena oblika je vijačna s kovino; čep ali dragi kamen, ki sedi na nosnici. Vsekakor je privlačen kos, saj nič drugega ne moti od njega. Spodnji konec vijaka je ukrivljen, da ga drži na svojem mestu, ukrivljeni del pa je nameščen v nosnici. Ukrivljenost je odvisna od strani prebadanja. Smer se razlikuje glede na levo ali desno nosnico.

Preprosto jih je odstraniti in postaviti nazaj. Izbirate lahko med številnimi modeli, in če ne najdete ničesar, kar opisuje vaš slog, lahko greste tudi po meri. So precej občutljivi kosi, ki jim je težko slediti in na koncu jih lahko izgubite kar nekaj.

Kosti nosu

Nosna kost je prav tako podobna nosnemu vijaku, vendar ima kroglico, ki jo pritrdi v notranjost, če je nos. Te najdete tudi v različnih stilih, a ko se krogelni vijak sprosti, bo zlahka odpadel.

Ribji rep

To je eden najbolj prilagodljivih kosov nakita iz nosnic. Gred je idealen za vsako strukturo nosu. Dobite ga lahko tudi v obliki L-ovinka, ki je prilagodljiv tudi za vsako obliko nosu. Edina pomanjkljivost je lahko, da jo mora vaš piercer vstaviti vsakič, ko želite odstraniti ali postaviti novo.prebadanje nosu

Obroči

Kdo ne mara obročev; na srečo lahko izbirate med različnimi možnostmi? Obstajajo segmentni obroči, brezšivni obroči, zaprti obroči iz kroglic in vijačni kroglični obroči. Ko gre za nakit za nos, privijanje kroglic morda ni najbolj udobna možnost. Obroč za nos je mogoče enostavno prilagoditi glede na merilo merilnika. Kovino lahko prilagodite tako, da vam daje natančno barvo, ki jo želite nositi. Obstajajo različni modeli, ki lahko uporabljajo kroglice ali celo kamne, na primer opal, ki takoj pritegnejo pozornost. Brezšivne obroče je enostavno odstraniti in ponovno namestiti.

Krožne mrene

Te so kot nalašč za prebadanje v septumu, saj so v obliki podkve in se popolnoma prilegajo. V tej raznolikosti in celo najbolj občutljivih kovinah lahko najdete osupljive kose nakita. Ta kos je razmeroma enostaven za namestitev in odstranitev.

Q. Kakšen je cenovni razpon?

Če imate v mislih potencialnega piercerja, je najboljši možen način, da se neposredno oglasite ali obiščete njihovo spletno stran. Cena se razlikuje glede na nego, kompleksnost in nakit, ki ga izberete. Prebadanje nosnic je lahko najcenejša možnost, saj se pogosto izvaja le na koži. Vedno se lahko odločite za cenejši kos nakita, da znižate ceno, vendar dobite novega, ko se rana popolnoma zaceli.

Q. Ali boli piercing v nosu??

Pirsing v nosu lahko poškoduje toliko kot katera koli druga vrsta. Edina razlika je v tem, da so na nekaterih področjih, kot sta septum ali nosni trak, bolečina in nelagodje lahko večja kot na drugih področjih. Delno lažje doseganje bo povzročilo več nelagodja kot bolečine. Med prebadanjem nosu boste verjetno doživeli nekaj solz.

Morda se boste soočili z večjo bolečino, če se ne odločite za izkušenega piercinga in zaradi težkih vrst piercingov boste morda imeli celo druge težave, če piercer ne uporablja pravilne tehnike. Za težko področje se psihično pripravite, da boste zdržali nekaj bolečine. V nasprotnem primeru boste končali, še preden se zavedate.

Če vas piercing v septumu še nekaj časa boli po končanem posegu, je verjetno piercing izvedel piercing nad sladko točko na nosu v hrustancu. Če se to nadaljuje, odstranite nakit in ga dosledno očistite z raztopino, ki jo je predpisala prebadalka ali morska slana voda.bolečina v nosu

Q. Kako dolgo traja zdravljenje

Čas celjenja je odvisen od vrste in kakovosti piercinga. Če tega ne stori strokovnjak, boste verjetno trpeli bolj kot drugi.

Za prebadanje nosnic traja približno štiri do šest mesecev, da se popolnoma ozdravi. Pri prebadanju septuma lahko obdobje celjenja traja od šest do osem tednov. Prebadanje nosoroga bo trajalo približno devet mesecev ali več. Prebadanje Nasallang traja približno štiri do šest mesecev, prebadanje mostu pa približno osem do dvanajst tednov.

Q. Ali lahko dobite ponaredek?

Na trgu je zlahka na voljo ponarejen prstan za nos, če ga ne morete dobiti v roke, lahko ga naredite svojega. Vzemite ujetniški prstan in ga odstranite. Nato po potrebi povečajte vrzel v obroču, nato vožnjo potisnite čez kolumelo in jo nežno stisnite.

Spodnja črta

Prebadanje nosu je lahko zapletena zadeva, čas celjenja traja več mesecev, zato je bolje upoštevati vsa navodila po oskrbi do T.

About the author