Moje izkušnje s kirurškim poseganjem in odstranjevanjem tetovaž z laserjem

V treh letih sem šel skozi deset zelo bolečih tretmajev za lasersko odstranjevanje in dve operaciji izreza tetovaže. Tukaj'moja zgodba.

Poskušal sem odstraniti lasersko odstranitev in kirurško odstranitev tetovaže: tukaj je moja zgodba (s fotografijami).

Poskusil sem lasersko odstranitev in kirurško odstranitev tetovaže: Tukaj'moja zgodba (s fotografijami).

Canva

Odstranjevanje tetovaže proti laserskemu odstranjevanju

Na levi in ​​desni roki sem imel tetovaže, ki sem jih želel odstraniti, in ni bilo lahko. Dobil sem jih v Richmondu, VA, ko sem bil star 18 let, in skoraj takoj sem vedel, da sem'naredil sem napako. Prvotno so me stali 240 dolarjev, odstranitev pa jih je stala skupaj 3750 dolarjev. Tukaj delim svoje izkušnje in fotografije.

Eno tetovažo so uspešno odstranili z laserskim zdravljenjem, drugo pa je bilo potrebno izrezati, to je kirurško odstranitev.

Ta članek sem napisal, ker nisem mogel najti koristnih informacij o izkušnjah odstranjevanja tetovaže, ko sem jih potreboval. Tukaj razložim svoje izkušnje z lasersko odstranitvijo in operacijo izreza za vse, ki jih to zanima. Veliko težav je bilo najti strokovnjaka, ki bi lahko opravil zdravljenje, še manj pa poskušati najti najboljšo ceno. Upam, da bom lahko v pomoč vsakomur, ki bo šel skozi isto preizkušnjo.

Moje izkušnje z laserskim odstranjevanjem tetovaže

Po raziskovanju možnih krajev, ki so ponujali lasersko odstranjevanje, sem se odločil za Immortal Images v Charlotte, NC. Ponujali so relativno nizko ceno in bili zelo profesionalni.

Ali je lasersko odstranjevanje tetovaže bolelo?

Rekel bom, da je bilo prvih pet tretmajev najbolj boleče. Imel sem veliko mehurjev in nekaj krvavitve. Izkušnjo lahko opišemo kot zelo bolečo opeklino, zato se bo za navado na bolečino porabila kar precej strpnosti. Po približno petih tretmajih so prenehali boleti toliko.

Kako dolgo je trajalo?

Rana se je zacelila približno 1-2 tedna po vsakem zdravljenju. Potem bi se po dveh mesecih vrnila na drugo zdravljenje. Vrnil sem se na deset tretmajev, ki so trajali leto in pol (18 mesecev). Po desetih tretmajih je bila tetovaža na levi roki uspešno zbledela, toda na desni je ostala (zato sem namesto tega morala poskusiti z izrezom).

Koliko stane laserska odstranitev?

Cena za vsako sejo je bila 150 USD, zdravljenje pa je vsakič trajalo približno 10-20 minut.

Ali je delovalo?

Ne v celoti. Tetovaža na moji levi roki je bila uspešno odstranjena brez razbarvanja, a tetovaža na desni roki ni bila uspešno odstranjena. Ne samo ne't zbledi, opazil pa sem tudi razbarvanje okoliške kože zaradi laserja.

Zakaj ne't lasersko delo na obeh tetovažah?

Povedali so mi, da bi lahko bila vrsta črnila na osnovi plastike, ki jo je težje odstraniti. Ker večina tatoo umetnikov meša svoje črnilo, ni mogoče zagotovo reči, katero vrsto so uporabili. Prav tako ne obstajajo standardi FDA za črnilo za tetovaže.

Fotografije mojega laserskega odstranjevanja tetovaže

Moje izkušnje s Tattoo Excision

Po desetih tretmajih tetovaža še vedno ni bila'ni več, zato je bila moja edina možnost operacija. Raziskoval sem plastične kirurge, pošiljal elektronsko pošto, fotografiral in zahteval cene. Večinoma so vsi rekli isto: da bodo za odstranitev tetovaže potrebovali 2 ali 3 seje. Na izbiro so mi bili izrez (odstranitev tetovirane kože) ali kožni presadki (dodajanje kože, postopek, ki bi zahteval več anestezije). Izbral sem izrez. Tukaj'tako je šlo.

  1. Začeli so z omrtvičenjem območja tetovaže.
  2. Postavili so me na stol in si lahko ogledali celoten postopek, ki je trajal približno eno uro.
  3. Okrog moje tetovaže je bila narejena elipsa, ki mi je bila odrezana od roke.
  4. Preostala površina je bila zaprta in zašita.

Moj zdravnik je bil zelo kul in je odgovoril na vsa vprašanja, ki sem jih imel glede postopka.

Ali je izrezovanje tetovaže bolelo?

  • Noč po posegu sem začela resnično čutiti roko in nastalo je nekaj nelagodja.
  • Dva dni po posegu sem se počutila dobro in sem lahko normalno iztegnila roko.
  • V istem postopku se bom vrnil, da bom drugo polovico odstranil čez 6 do 12 mesecev, ko bom'Po tem posegu sem popolnoma ozdravel in moja koža se je raztegnila nazaj v normalno stanje.

Koliko je stala operacija?

Cena za vsako izrezovanje je bila 850 USD, posvet pa 50 USD. Ker so bile za odstranitev potrebne dve izrezi, so bili skupni stroški mojega izreza tetovaže 1750 USD.

Fotografije moje operacije odstranjevanja tetovaž

Koliko ste porabili za odstranjevanje tetovaže (skupaj)?

Skupni stroški od začetka do konca, vključno z laserjem in izrezom, so bili 3.250 USD. To ne vključuje denarja za plin in napitnine za vsak obisk Severne Karoline, ki je znašala okoli 30 dolarjev za plin vsakič in napitnine 20 USD. Torej, dodajte še približno 500 USD in tako dobite 3.750 USD. Ja, želim si'To sem vedel, preden sem pri svojih 18 letih porabil tistih 240 USD, da sem si naredil te tetovaže. Na splošno je bila to res dobra učna izkušnja in upam, da bom lahko komu drugemu pomagal razumeti mučen in dolgotrajen postopek odstranjevanja tetovaže.

Moja brazgotina za odstranjevanje tetovaž

Torej je bilo lasersko odstranjevanje vredno?

Vsem, ki si želite odstraniti tetovaže, priporočam, da jih kje najdejo – pa naj bo'je zdravnik ali trgovina s tetovažami – ki odstrani lase in to najprej poskusi. Če ste kot jaz in imate težave z laserskim zdravljenjem, je izrez naslednja pot. Imeli boste brazgotino, vendar bodo rezultati takojšnji. Nekaj ​​stvari, ki jih morate upoštevati:

  • Prepričajte se, da je plastični kirurg, ki ga najdete, preverjen in preverite njegove poverilnice.
  • Načrtujte posvet in postavite vsa vprašanja, ki jih imate.

Nekaj ​​dejavnikov bo določilo, ali je izrez pravi za vas, na primer velikost in lokacija tetovaže.

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

Komentarji

Terra 13. maja 2018:

Zelo v pomoč. Hvala vam.

Michael 11. aprila 2016:

Živjo Michael! Hvala za objavo tega. jaz'že dolgo raziskujem in na mojem območju je zelo malo zdravnikov, ki se ukvarjajo z izrezovanjem. Ali lahko vprašam, kje ste opravili svoje?

erica 26. avgusta 2014:

Na vrhu stopala imam precej majhno tetovažo 1×1. Ali je mogoče vznemiriti, če je koža tako tanka in napeta? Lahko tudi objavite podatke o svojih kirurgih?

norah 19. julija 2014:

4 palcev x 4 palce, bi se sploh kvalificiral? To'na zgornjem levem bicepsu in ne moti me majhna brazgotina, krožna cena, če bi lahko?

Alejandro 9. maja 2014:

Kakšne barve je bila prvotno tetovaža?

Andrea 5. marca 2012:

Koliko je stala izrez? & ali lahko nastavite plačilne načrte?

Val 21. februarja 2012:

Najlepša hvala Michael! Pravkar sem začel raziskovati to temo, vesel sem, da sem vas našel!

Hammy 8. februarja 2012:

Živjo, z izrezom sem si odstranil tetovažo z gležnja. Čeprav v smislu širše slike I'res sem zadovoljen z rezultatom (brez tetovaže), imam trajno brazgotino, ki je po letu in pol še vedno precej rožnata. Še slabše je bilo dejstvo, da se je brazgotina odprla približno štiri dni po tem, ko so mi odstranili šive, in sem bila na počitnicah v tujini, zato nisem mogla'glede tega ne naredite veliko. Brazgotina je zato veliko širša, kot bi lahko bila. Če torej kdo razmišlja o izrezu na območju, kjer je koža zelo tanka (na primer gleženj) in jo je treba raztegniti, priporočam, da pustite šive dlje, tudi ko jih začne srbeti. Razen tega je izrezovanje ena najboljših odločitev'sem naredil. Sliši se dramatično, vendar je'mi je spremenilo življenje. Včasih sem živel v strahu, da bi kdo videl mojo tetovažo, ker me je bilo tako sram. jaz'd raje ljudje vidijo mojo brazgotino.

Josh 6. marca 2011:

Ali obstaja možnost za enoletno posodobitev fotografij? Zanima me, koliko se je spremenila barva brazgotine.

Hvala,

Josh

mburton23 (avtor) iz Blacksburga, Va, 1. novembra 2010:

Jakob, za natančen odgovor boš moral dobiti zdravnika, da ti pregleda tetovaže. Moj je zahteval dva postopka. To mislim s skrbnim postopkom odstranjevanja tetovaž. Ne obstaja hiter in enostaven način za odstranjevanje tetovaž. Samo traja veliko časa. Razlog, da sem to napisal, je, ker nikjer na spletu ni ničesar o odstranjevanju tetovaže, ki opisuje postopek. Ne morem verjeti, da ni tako't bolj poglobljeno gradivo na to temo. Zaradi tega sem bil tako razočaran, pravkar sem šel skozi boleč proces in upam, da sem vse razložil na najboljši možni način. Ponovno moram poudariti, da je izrez tetovaže radikalen in bi moral biti zadnja možnost, če si resnično želite, da tetovaže ne bo več. srečno in pazi nase.

mburton23 (avtor) iz Blacksburga, Va, 1. novembra 2010:

Randy, zadnja slika je, kako izgleda moja brazgotina; razen malo bolj zbledele. Kot sem rekel, bi morala biti izrez zadnja možnost, ker boste imeli brazgotino. Obstajajo postopki, potem ko se ekscizija zaceli za revizijo brazgotine. Kar po mojem mnenju samo izrezuje območje z brazgotinami in čim bolj natančno redefinira linijo brazgotin. Če imate denar in niste zadovoljni z brazgotino, je to način, da to popravite.

Jacob dne 22. oktobra 2010:

Pozdravljeni MBurton,

Najprej bi se rad zahvalil, ker ste si vzeli čas, da to objavite in odgovorite ljudem. Noro sem poskušal ugotoviti, kako odstraniti 2 tetovaže, ki sem jih dobil, ko sem bil na obeh podlaktih na zelo slabem mestu.

Moje vprašanje za vas je glede velikosti obeh tetovaž, ki jih prikazujete zgoraj. Tista na moji levi roki je 2,5×2,5, druga pa 3,5×3,5. Verjamem, da bo za eno manjšo moč poskrbeti v enem, a za drugo nisem tako prepričan. Ali imate kakšen prispevek (od svojega zdravnika ali glede na vašo velikost), če bo ta večji lahko opravil le en postopek?

Še enkrat hvala, ker ste to napisali in prebrali, nisem spal in raziskal povsod in to je edini vreden račun, ki sem ga našel.

randy 19. oktobra 2010:

Hej, imaš kakšne posodobljene fotografije? Izrez sem opravil pred tremi meseci in še vedno vidim, kje so bile moje palice.

mburton23 (avtor) iz Blacksburga, Va, 18. septembra 2010:

se je nekoliko raztegnil in se razširi

randy 29. julija 2010:

Hej hvala za hiter odgovor! Imate kakšne posodobljene fotografije? Ali se vam je brazgotina raztegnila tudi, ko ste odstranili šive?

mburton23 (avtor) iz Blacksburga, Va 28. julija 2010:

don'Ne mislite, da je veliko gibanja z brazgotino dobra ideja, vendar je to vaš klic. želite poskušati čim bolj ne motiti procesa zdravljenja, da bi dosegli najboljše rezultate.

randy 28. julija 2010:

Odstranil sem si tetovažo na približno istem mestu kot ti, vendar ni bila daljša in ne tako široka (dolga 5 in 25 široka), minila sta dva tedna in pol in vse je v redu. Čez teden in pol bi moral narediti wakeboard, kar bo pomenilo 1 mesec po operaciji, mislim, da bi se brazgotina lahko znova odprla?

mburton23 (avtor) iz Blacksburga, Va, 24. julija 2010:

vrniti se je treba in jih odstraniti.

agb 23. julija 2010:

Ste se morali vrniti, da so vam odstranili šive, ali pa so se sami raztopili? Hvala

Kay 11. julija 2010:

Pravkar sem si odstranila tetovažo na gležnju. Z veseljem bi poslal fotografije, ki so mi jih dovolili posneti med celotnim postopkom.

Brandon je bil prej zelo zainteresiran 6. junija 2010:

Prekleto dobro izgleda že nekaj več kot mesec dni. jaz'definitivno bom šel k zdravniku. Zelo cenim to Michael. Odlične informacije.

mburton23 (avtor) iz Blacksburga, Va, 6. junija 2010:

Zdravnik se je prepričal, da sem preiskal vse druge možnosti in poiskal več mnenj iz različnih virov. Plastični kirurgi ponujajo edinstvene storitve, kot je ta, in večina bo ugotovila, ali je operacija v vašem interesu. Preprosto je bilo, če obiščete neodvisnega kirurga. Za brazgotino uporabljam medermo vsaj 5 -krat na dan.

Zelo zanima 4. junija 2010:

Rad bi videl posodobljene slike. Če bo vse skupaj videti dobro, se lahko odpravim na 6 -urni izlet na posvet. Je bilo to težko narediti ali je bilo precej preprosto "To želim narediti" kaj takega? Vem, da veliko kirurgov NE bo naredilo te operacije. Jaz ne bi'brazgotina me sploh ne moti, dokler moje gibanje ne bi moglo'ni omejeno.

mburton23 (avtor) iz Blacksburga, Va, 25. maja 2010:

Rad bi rekel nekaj več kot 2X2. Kirurg je bil Norman Harris. Objavil bom še nekaj slik zdravljenja in drugega postopka po juliju. Obstaja brazgotina lepe velikosti, vendar lahko živim z njo in še vedno se zdravi. Ni omejitev in roka se spet raztegne kot običajno. Mislim, da bi morali pred izrezom poskusiti z laserjem, ker je to precej radikalna izkušnja in se morda ne bo izkazalo, kot bi si želeli, ker boste imeli brazgotino. vso srečo

Joe 25. maja 2010:

Še eno vprašanje. Kako poteka zdravljenje. Kakšne omejitve? Ali je območje tesno ali lahko raztegnete ta del roke, kot ste ga uporabljali v času? Hvala

Joe 25. maja 2010:

Hej Michael, samo zanima me, ali poznaš dimenzije kože, ki so jo odstranili. Na tricepsu imam tat, ki ga želim ven, to je približno 2×2 palca. Tudi pri kakšnem kirurgu ste živeli v nc in izgleda, da je odlično opravil svoje delo. Hvala za info. Veste, kako frustrirajoče so informacije o odstranitvi tat

lahko'čakaj 21. maja 2010:

jaz'grem danes na posvet, da se pogovorim o izrezu. Najlepša hvala za objavo, ob vstopu se počutim veliko bolje.

Bristrom dne 16. aprila 2010:

Najlepša hvala za objavo tega! Resno razmišljam, da bi si med šolanjem za učiteljico izrezal tetovažo na podlakti. To je dobesedno edino spletno mesto, ki sem ga našel in se nanaša na osebne izkušnje s tem postopkom.

mburton23 (avtor) iz Blacksburga, Va, 26. marca 2010:

Moj izrez je bil opravljen 23. marca 2010. Ne vem'nimam odgovora, kako dolgo bo trajalo zdravljenje. Moje slike ne'ne pokažem, toda moja izrez gre skoraj povsod okoli moje roke. Našel sem samo eno drugo mesto, ki pravi, da se proces zdravljenja ne izvaja'ne traja zelo dolgo. Vrnil se bom, da bom drugo polovico odstranil čez približno 8 mesecev. Če bi lahko vse ponovil, bi samo naredil izrez. Lasersko zdravljenje ni bilo zabavno. Če ne'Ne pozabite, da imate brazgotino samo z izrezom in si prihranite veliko težav.

neko dekle 26. marca 2010:

Za ušesom imam majhno tetovažo, na kateri piše, da jo moramo s Faith odstraniti v 6 tednih. jaz'grem v vojsko in oni ne'ne dovolite tetovaže nad ovratnikom. jaz'res razmišljam o izrezu, ker so rezultati takojšnji in ne vem'ni treba čakati, da se pozdravi za drug postopek. Kako dolgo pa je trajal proces zdravljenja pri vašem izrezu? Do odhoda na trening imam še približno 6 tednov. Kakšen predlog??

About the author