Ali lahko vodikov peroksid ozdravi okuženo piercing?

Posebno me zanimajo zdravje, duhovnost, fitnes in povezava duha in telesa.

Ravnanje z novim prebadanjem ni povsem očitno.

Ravnanje z novim piercingom'ni povsem očitno.

DeniseMCal prek Pixabaya

Piercing je precej priljubljen modni trend, v resnici pa lahko piercing zasledimo že tisoč let. Čeprav je postopek varen, če se izvaja pravilno, lahko občasno povzroči okužbo. Če se ne zdravi pravilno, lahko okužbe s prebadanjem postanejo resna težava.

Je vodikov peroksid dober za zdravljenje okuženih piercingov?

Kratek odgovor je ne, vodikov peroksid ne bo ozdravil vaše prodorne okužbe in to'tudi ni idealno čistilo za prebadanje. To'Najbolje je, da se izognete uporabi ostrih kemikalij, kot sta vodikov peroksid ali alkohol, za čiščenje piercinga'tvegate, da boste kožo izsušili in upočasnili proces celjenja.

Evo, mi'Preučil bom, zakaj je H202 slaba rešitev za vašo prebadljivo okužbo in alternativna zdravljenja. Govorim o piercing okužbah:

 • Kako se piercing okuži?
 • Kako lahko ugotovite, ali imate prebadljivo okužbo?
 • Govorice o čiščenju in vodikovem peroksidu: kaj raje uporabite?
 • Menjava prstana (ušesa, popka itd.)

Kako se piercing okuži?

Piercing za ušesa ali kateri koli drug prebadanje telesa povzroči rano na koži. Zaradi narave naše kože se rana zaceli v 24 do 48 urah. To'je naloga našega imunskega sistema.

Poleg tega tehnik, ki izvaja piercing, običajno pred in po prebadanju nanese antiseptični in protibakterijski gel. Pirsing tudi uporablja čiste igle, da omeji možnost prenosa patogenov z osebe na osebo. Zato je pomembno, da piercing opravi profesionalen, zanesljiv strokovnjak. To zmanjšuje tveganje za okužbo po prebadanju.

Kljub vsem naporom in previdnostnim ukrepom se nekateri ljudje na koncu okužijo zaradi prebadanja.

Vzroki okužbe po prebadanju

 1. Uporabljajo se okužene igle ali nečiste roke
 2. Nepravilno ravnanje z prebodenim delom telesa
 3. Onesnažen obroč
 4. Uhan ali kateri koli uporabljeni prstan je preveč tesno pripet
 5. Del obroča je vpet v kožo
 6. Doživite alergijsko reakcijo na nekatere kovine, kot je nikelj

Kakšni so znaki okuženega piercinga?

Kakšni so znaki okuženega piercinga?

SharonMcCutcheon prek Pixabaya

Kako ugotoviti, ali je vaš piercing okužen

Normalno je, da vas piercing na začetku boli, izgleda rožnato in nabrekne. To je zato, ker imate namesto prebadanja rano. Okužba se ne't postane očitno takoj po prebadanju. Običajno je traja 3 do 5 dni da postane viden. V nekaterih primerih pa ste morda med okužbo ali po njej razvili okužbo.

Tukaj je nekaj zanesljivi znaki in simptomi da imate po prebadanju okužen nos ali uho:

 1. Piercing na domu: Če ste si sami prebodili nos ali uho, je tveganje za okužbo rane potencialno večje zaradi nereguliranih, nekonvencionalnih postopkov sterilizacije orodja.
 2. Oteklina: Če obstaja's oteklino, potem imate okužen nos ali uho. Don't tega ne zamenjajte z manjšim otekanjem takoj po prebadanju, ki je naše telo'naravna reakcija na rano in bo trajala nekaj dni po posegu.
 3. Rdečica: Okuženo območje postane rdeče. Še enkrat, to ni ista pordelost, ki jo vidite takoj po prebadanju. Rožnata rana bi se morala v nekaj dneh po prebadanju vrniti v normalno barvo kože. Če se namesto tega obarva rdeče, potem to'je okužen.
 4. Pus: Morda boste opazili tudi nastanek gnoja na okuženem območju.
 5. Vnetje: Na prizadetem območju čutite rahlo vnetje. Območje se lahko počuti toplo in skoraj bi lahko začutili utripanje krvi ob koži v bližini okuženega območja.
 6. Drugi fizični simptomi: Lahko se pojavijo tudi simptomi vročine in slabosti. Morda se boste počutili malo preveč občutljivi na kožo okoli okuženega območja in bi jo želeli zaščititi pred dotikom.

Vsak piercing se lahko okuži.

Vsak piercing se lahko okuži.

Slika avtor engin akyurt iz Pixabaya

Kako (večina) studiev priporoča čiščenje vašega piercinga

Piercing je treba očistiti s sterilno fiziološko raztopino ali destilirano vodo in raztopino soli. Alkohol, vodikov peroksid in antibakterijska mazila niso priporočljiva, saj lahko upočasnijo proces celjenja. Uporabite naslednjo metodo glede na vaše individualne potrebe.

Kako očistiti piercing okužbo

Najboljša stvar, ki jo lahko storite, je preprečiti okužbo piercinga. Če pa pride do okužbe…

 • Posvetovanje z zdravnikom bi moralo biti vedno prvi korak pri obravnavi vaše okužbe, vendar imejte nakit v sebi.
 • Don't Odstranite nakit z okuženega območja. Vem'To je naravna reakcija, vendar odstranitev obroča razkrije okužbo in potencialno poveča površino. Luknja se bo zaprla in lahko povzroči nastanek abscesa, ki ujame okužbo. To bo potem še težje zdraviti. Namesto tega imejte prstan (ali drug kos nakita) priklopljen.
 • Preden poskusite zdraviti okužbo, si temeljito očistite roke.
 • Očistite okuženo območje trikrat na dan s sterilno slano vodo.
 • To delajte približno 3 do 4 dni ali dokler se okužba ne zmanjša.
 • Sterilna slana voda je na voljo v večini lekarn, kot sta Walgreens ali Rite Aid.

Zakaj NE uporabite vodikovega peroksida??

Po številnih virih, tudi Kaiser Permanente in Društvo za profesionalne pierce, vodikov peroksid ustavi proces celjenja rane.

Kako spremeniti svoj nakit

Pri menjavi nakita na okuženem območju za vami boste morali biti malo potrpežljivi'S skrbno nego smo ublažili nekatere simptome. Preden odstranite nakit po okužbi, se posvetujte z zdravnikom. Nekaj ​​nasvetov, ko ste pripravljeni:

 1. Poiščite strokovno pomoč. To lahko storite sami. V idealnem primeru bi se morali vrniti k svojemu piercerju za prvo čiščenje in to priložnost uporabiti za menjavo obročev.
 2. Bodi potrpežljiv. Če imate več piercingov, se lotite enega prebadanja naenkrat.
 3. Zateči se k topli slani vodi. Če je obroč zelo težko odstraniti, uporabite toplo vodo in fiziološko raztopino. Zmešajte toplo vodo in fiziološko raztopino ter vanjo vtrite vato in jo stisnite čez luknjo. Zavrtite obroč, medtem ko na rano nanesete toplo vodo.

Kakšen kovinski nakit je najboljši za preprečevanje okužbe?

Če se prvič lotite piercinga, je tu nekaj nasvetov.

Kupujte srebrni ali zlati nakit – ne jeklo

Pred prebadanjem se prepričajte, da ste kupili pravi prstan. Don'ne vzemite bližnjice in kupite poceni nakit, kar je pogosta napaka. Če kupite jekleni obroč, se bodo vaše možnosti za okužbo povečale. Jeklo reagira na vodo in lahko zarjavi.

V idealnem primeru kupite nakit iz belega srebra ali zlata. Ker ti ne'če ne želite pustiti rane odprte, kupite svoj nakit prej grem na piercing.

Izjema: Če ste že naredili piercing in nosite jekleni nakit, ne't Odstranite ga, dokler ne najdete zlata ali belega srebrnega prstana istega premera (obsega ali debeline), da ga takoj zamenjate. Če pustite odprto rano, se bo le povečalo tveganje okužbe ali poslabšala prisotna.

Odstranitev obročev lahko po postopku zelo hitro zapre.

Odstranitev obročev lahko po postopku zelo hitro zapre.

bohed prek Pixabaya

Stvari, ki si jih morate zapomniti, če'ponovno razmislite o piercingu

 • Don't prebodi se (in ne'ne vprašajte svojega "najbolj izkušen" prijatelj). Obiščite profesionalnega piercerja z dobrimi in doslednimi spletnimi ocenami.
 • Ob prvih znakih okužbe se posvetujte z zdravnikom. Če simptomi po zdravljenju ne prenehajo, ponovno obiščite zdravnika. Majhne okužbe lahko rastejo in so lahko življenjsko ogrožene, če se ne zdravijo pravilno.

Kateri del telesa je najboljši za prebadanje?

Delite svoje izkušnje s Piercingom

Ste že naredili piercing? Kaj'je vaša izkušnja? Ali imate doma priljubljeno zdravilo za zdravljenje prebadanja?

Delite ga v spodnjem razdelku za komentarje!

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ne nadomešča diagnoze, napovedi, zdravljenja, nasvetov na recept in/ali prehrane s strani pooblaščenega zdravstvenega delavca. Zdravila, dodatki in naravna zdravila imajo lahko nevarne stranske učinke. Če ste noseči ali dojite, se posamično posvetujte s kvalificiranim ponudnikom. Takoj poiščite pomoč, če imate nujno medicinsko pomoč.

Komentarji

Kimberly jancsy 10. novembra 2019:

Lepo in čisto to je to

Avery dne 02. oktobra 2019:

Pred časom sem si prebodel uho, vendar je na dveh ušesih spodnjih piercingov huda okužba. Okužen je že približno 3/4 tedne, a sem ga končno pogledal in ugotovil, da bi se najbrž moral posvetovati z zdravnikom.

Lili dne 8. decembra 2018:

Imam industrijsko palico. To sem naredil pred približno 9 meseci. Danes me je bolelo bolj kot običajno, zato sem po tuširanju dala nekaj vodikovega peroksida. Upam le, da ni okužbe in da bo jutri bolje

Alana Niall (avtor) iz Christchurcha, Nova Zelandija, 4. aprila 2018:

Pozdravljeni Callmehbob, se posvetujte z zdravnikom, če po prvih 24 urah občutite bolečino.

Pokliči mehbob 29. marca 2018:

Moja ušesa torej niso okužena, ampak so rožnata in ravno pred 2 dnevi sem preluknjala ušesa, kaj naj naredim

Ester 9. septembra 2017:

Kakšen piercing je to na sliki?

Michelle egan 10. avgusta 2017:

Naredil sem 2 prebadanja ušes, vendar sta oba dobila okužbo, da ju vzamemo ven

Sora 3. junija 2017:

Iskreno milo brez vonja in vodikov peroksid sta vaša najboljša prijatelja, včasih pa se namaka morska sol'ne pomaga veliko, odvisno od tega, kako huda je okužba. Zame so najboljša mila golobica ali številčnica.

About the author

Adblock
detector