Kaj storiti, če koža okoli vašega piercinga postane siva ali črna

Imam več piercingov in bil sem zgrožen, ko je koža okoli njih postala sivkasta. Tukaj'to sem naredil, da sem to popravil.

Koža okoli mesta mojega piercinga je postala siva. To je znano kot

Koža okoli mesta mojega piercinga je postala siva. To je znano kot "argirija."

Zakaj je koža črna (ali siva) okoli vašega prebadanja?

Ali je okoli vašega piercinga čudna temna pika? Vzrok za sivo ali črno luknjo je običajno nakit iz nepravilnih ali slabših kovin, ki kožo obarvajo črno, sivo, modrikasto sivo ali sivkasto črno. "Argyria" je pravilen izraz za to stanje, ki ga povzroča izpostavljenost srebru ali spojinam srebra.

Večino kosov nakita za telo, ki jih najdete na spletu ali na mestih, kot je Claire'so izdelane iz nizkokakovostnih zlitin. Ko pridejo v stik s telesnimi tekočinami (znoj, naravna olja na obrazu itd.), Te kovine potemnijo in pogosto povzročijo oksidacijo kože okoli piercinga. Ta oksidacija povzroča siv madež.

Ali lahko nosim srebro v novem piercingu?

Pravzaprav lahko celo srebro – ki je v resnici samo 925% srebra, torej še vedno vsebuje 075% naključnih kovin – lahko zatemni in obarva kožo. Vse srebro sčasoma zbledi in večina prebadalcev svari, da ne bi nosili srebra v novem, neozdravljenem piercingu. Sterling srebro bo verjetno omadeževalo, črnkasta oksidacija pa se bo ujela v zdravilno tkivo, kjer lahko ostane trajno črno ali sivo "tetovaža" označite na mestu prebadanja.

Čeprav je hitrost postopka odvisna od vašega okolja in telesne kemije, bo srebro hitreje potemnilo, če bo izpostavljeno limfi zaradi svežega prebadanja. V tem primeru ne samo, da bo pustil madež – lahko tudi moti proces zdravljenja.

Vsako prebadanje - reženj ali hrustanec ali kjer koli - lahko postane sivo in potemni.

Vsako prebadanje – reženj ali hrustanec ali kjer koli – lahko postane sivo in potemni.

Ali naj vzamem nakit, če je's prebadajočo mojo luknjo za prebadanje?

NE odstranite prebadanja in pustite, da se luknja zapre. Tega sem se naučil na težji način. Ko mi je prebadanje hrustanca postalo sivo, sem ga iz strahu na hitro odstranil, nato pa sem prebodel vprašal, ali je mogoče kaj storiti glede razbarvanja, ki ga je pustil za sabo. Odgovoril je, "Zdaj je ni't." Če bi ga pustil pri miru, bi po drugi strani lahko naredili korake za odpravo težave.

Z drugimi besedami, če je luknja za odprtje še odprta, imate še vedno možnost odstraniti razbarvanje, če pa pustite, da se luknja zaceli, se madež zaklene.

Ali je črna ali siva madež trajna? Ali bo razbarvanje minilo, če zamenjam nakit?

Včasih nekvaliteten nakit le začasno okali kožo, in če preprosto temeljito očistite in zamenjate nakit, se bo prebadanje vrnilo v normalno stanje. Če pa ste med začetnim procesom zdravljenja uporabili napačen nakit, je lahko razbarvanje trajno.

Oksidacija zaradi nepravilnega nakita lahko naredi vaš piercing siv ali zatemnjen.

Oksidacija zaradi nepravilnega nakita lahko naredi vaš piercing siv ali zatemnjen.

Kaj storiti, da odstranite madeže in madeže iz luknjic

1. Zamenjajte svoj nakit

Odstranite nakit, ki ustvarja težavo, in ga nadomestite z nečim iz kirurškega nerjavečega jekla za implantate.

Kakšna kovina je zmagala'luknje ne obrnite na črno?

Edini sprejemljivi razredi sta 316LVM ali 316L (to je vrsta nakita, ki jo pierceri uporabljajo pri prvem prebadanju telesa). 316VLM ima rahlo prednost, ki zmanjšuje možnost manjših vključkov zlitin, ki povzročajo draženje. Kirurški nakit iz nerjavečega jekla lahko naročite na spletu ali pa se obrnete na bližnji salon za tetoviranje/prebadanje telesa in ga kupite neposredno pri njih.

Vem, da obstajajo druge kovinske možnosti za nakit-na primer titan ali visoko karatno zlato-če pa'poskušate popraviti škodo, ki je nastala zaradi neustreznega nakita'ni časa za eksperimentiranje. Te možnosti lahko poskusite za seboj'sem očistil madeže.

2. Temeljito očistite

  • Po odstranitvi slabega nakita – vendar preden vstavite nov nakit – območje zelo temeljito, zadaj in spredaj očistite s fiziološko raztopino. Rad uporabljam osnovno fiziološko raztopino, ki jo v vsaki lekarni dobite za 4–5 USD.
  • Če je'Pri prebadanju nosnice ne pozabite napolniti Q-konice s fiziološko raztopino in očistiti mesto prebadanja tudi na notranji strani nosu.
  • Enkrat ali dvakrat na teden odstranite nakit in ga nato namočite s fiziološko raztopino, preden ga znova vstavite. Namočite morsko sol (četrt čajne žličke soli, po možnosti nejodirano morsko sol, raztopljeno v skodelici tople vode) za približno deset minut, da potegnete vso posodo.

Po tem, ko sem približno mesec dni sledil temu režimu, se je sivo območje na nosu drastično skrčilo in skoraj izginilo.

Pred & amp; Po: Evo, kako sem zmanjšal razbarvanje črne luknje na nosu.

Prej & Po: Tukaj'kako sem zmanjšal razbarvanje črne luknje na nosu.

Kaj pa, če je zmagala črna luknja't olajšajte tudi z ustreznim nakitom in čiščenjem?

V nadaljevanju ne gre za zdravila, ki sem jih preizkusil sam, ampak za tiste, na katere sem naletel v svoji raziskavi kot na možne rešitve.

  • Lasersko zdravljenje. Lahko je drago, vendar je lahko dostopno na zelo majhnem območju.
  • Glikolna kislina ali kemični piling. Alfa hidroksi je priljubljeno zdravilo za kožne težave, kot so akne in gubice, lahko pa deluje tudi na porjavelo kožo.

Moja zgodba

Ko sem prebodel hrustanec, sem bil najstnik in zgrožen sem bil, ko je koža okoli njega postala sivkasta. Mislil sem, da gre za okužbo, vendar čiščenje z vodikovim peroksidom ali fiziološko raztopino ni naredilo ničesar. Čeprav nisem bil'Nisem nor, da mi koža postane čudnih barv, imel sem dolge lase, ki bi jih zlahka skrili, zato nisem bil'preveč zaskrbljen Daleč od oči, daleč od srca.

Toda nekaj let kasneje se mi je pri prebadanju nosnic začelo dogajati isto, kar pa zagotovo ni bilo v redu. Vaš obraz je prva stvar, ki jo predstavite svetu in nikoli ne dobite druge priložnosti, da naredite prvi vtis. Nisem mogel'ne hodim naokoli s sivo piko na nosu, ki je postajala vse slabša in slabša.

Naredil sem nekaj raziskav in mi je bilo rečeno, da je razbarvanje kože nepopravljivo brez posredovanja dermatologa in uporabe laserjev – kar si ne morem privoščiti. Te usode nisem hotel sprejeti, zato sem opravil še nekaj raziskav. S kombinacijo znanja in improvizacije sem se skoraj 90% poti (doslej) znebil sive barve. Upam, da vam je ta članek pomagal!

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

© 2011, ker živi

Komentarji

kylie 18. aprila 2020:

tako sem zmedena, da je kot črna na notranji strani ušesa, na zunanji strani pa ne, tako da ne vem, ali gre le za odmrle kožne celice ali argirijo. tudi včasih, če nekaj časa vzamem uhane, se mi zdi, kot da mi iz ušesa priteče uho, če je to smiselno? če kdo kaj ve

Sana Shaikh dne 30. decembra 2019:

Hej, v svoji luknji sem videl črno -rumeno luskavo ceno kože in jo strgal. Izkopala se je kroglica v velikosti črnega popra … leta mi je lebdela pod kožo in nisem je mogla izvleči … kaj je to bilo!!!!???

Dani Kate Robertson 8. novembra 2019:

Ali je škodljivo, kako se ga znebim, povejte mi, da me je strah

Povezave 11. avgusta 2019:

Zakaj upate, da so te informacije pomagale? Podatkov o svojem niste dali "kombinacija znanja in improvizacije".

Lily 22. junija 2019:

To imam, vsaj mislim…

To je kot črni goop, res sem dobro očistil svoj uhan in ga vstavil nazaj. Ali kdo ve, da lahko pustim slabe uhane, ne da bi se črna pika povečala. Ali pa bo isto reklo? Na internetu o tem ne najdem ničesar

anonimno 14. maja 2019:

Kaj pa, če imate leta preluknjana ušesa in je temno siva, kaj naj naredim, da se jih znebim ?

Meryl 16. marca 2019:

Zdravo! Hvala, ker ste to delili! Rad bi samo vprašal, ali bi lahko uporabil uhan, ki ga prodaja moj lokalni kemik/lekarna?

Kera 28. januarja 2019:

Imam prebadanje tragusa in po okužbi je obarvalo okoli ušes. Uporabljam ekstra deviško oljčno olje in zdaj zbledi. Oljčno olje zmehča brazgotino in pomaga zmanjšati razbarvanje.

GOST112 19. januarja 2019:

Resno se bom kmalu lotil nosu, samo da se znebim te sive pike! Dermatolog mi je dal dve kremi za osvetlitev območja in nobena ni delovala. Drugi zdravnik mi je rekel, da bo lasersko zdravljenje poslabšalo stanje. Naredi ne'tudi tega ne pokrivaj tako dobro.

Kim 5. januarja 2018:

Moja siva pika mi stoji za nosom in se le malo dvigne navzgor. Kako se ga znebim? Sinoči sem nakit spremenil v kirurško jeklo. Tam je že nekaj časa.

Gost 2017 dne 30. novembra 2017:

Nasvetov Q NIKOLI ne uporabljajte okoli svežega ali ozdravljenega piercinga. To'je dober način, da se znebite draženja.

Tudi svežih piercingov nikoli ne smete odstraniti'ponovno ozdravel. Samo voda za prhanje in/ali fiziološka raztopina sta najboljši način za čiščenje piercinga.

Mariela dne 25. novembra 2017:

Pravkar sem prebodel hrustanec in koža okoli njega je nekoliko vijolična (samo na sprednji strani, ne na zadnji strani). Mislite, da je le malo modric. Potrebujem nasvet, ker se trudim, da ne bi preveč vznemirjal glede tega, saj je to moj prvi piercing, ki sem ga kdaj dobil.

Kim dne 15. septembra 2017:

Moja siva pika ni okoli mojega prebadanja's neposredno nazaj v gubo, kjer se moj nos sreča z mojim licem. Kako se ga znebim!!!!!????

conejo maya dne 10. junija 2017:

to mi je bilo v veliko pomoč, HVALA!

Rebz 25. maja 2017:

Zelo v pomoč! To težavo sem opazil šele trenutek pred spanjem, zato sem očistil prebodeno območje! Hvala 🙂

Gost 3. januarja 2017:

Živjo. Moje ime je Aahlyssia & Želel sem vprašati, kakšno fiziološko raztopino ste uporabili?

isti problem 2. julija 2016:

Poskusil sem že vse. Pred tednom ali dvema sem dobil vzorec tega čistilnega sredstva za razstrupljanje z ogljem in ga uporabil na obrazu ter opazil, da je sivi obroč posvetlil. Uporabljal sem ga enkrat na dan približno teden dni in zvonjenja ni več. Strašno presenečen! Izdelek je izdelal Michael Todd.

Dani 18. junija 2016:

jaz'sem si še prebodel nos in imam sivkasto oznako, ali bo še delovalo in sčasoma zbledelo?

Kate dne 10. maja 2016:

Pravkar so mi lase odstranili z laserskim zdravljenjem (enako kot odstranjevanje tetovaže) ni boleče in stane le 15 $ na prebadanje in je zdaj popolnoma izginilo!!

Rach 6. marca 2016:

Imam ravno to težavo! Če bi mi nos zvonil 2 leti in je siva oznaka tako vidna kot kdaj koli prej … Ali menite, da bi jo moral ponovno preboditi in nositi primeren nakit, da jo popravim?

preprost um 16. maja 2015:

Ta problem ni't samo s piercingom. jaz'Očala za branje sem morala nositi že od zgodnjih 30 -ih. No, tudi ta poceni očala v dolarju s kovinskimi do mehkimi nosilci nosnih nosilcev nečistoče izlužijo tudi na kožo. Od danes moram temno črne/sive oznake na vsaki strani nosu. 🙁 JAZ'V različnih stopnjah smo iskali po spletu, da bi izključili kožni rak in lišaj. Obstajajo domača sredstva za posvetlitev kože na območjih ali za dolgotrajno izločanje kovinskih ostankov iz kože. Delovanje laserja lahko deluje ali lahko kasneje povzroči dodatno grdoto. Odvisno od vašega nosu in črno/sivih madežev.

En 7. aprila 2015:

Pred mesecem sem vzela pirsing. Ali je prepozno za ponovno prebadanje, da odstranite madež?

B 4. aprila 2014:

Če ste ga pustili zapreti, pojdite k strokovnjaku za nego kože in prosite za pilinge z glikolno kislino. Doslej sem opravil 3 in vdolbina je skoraj izginila, črna je zbledela v sivo in sivo območje okoli nekdanje luknje se stalno krči.

mismazda iz breskve iz južne Gruzije 21. julija 2012:

Koristno vozlišče..Dobil bom nekaj fiziološke raztopine za uporabo..hvala za informativni članek…

DT1592796 23. februarja 2012:

Oksidirano srebro je črno; oksidirani baker je zelen. Kovina v nekaterih nakitih za telo v bistvu reagira z znojem (soli v znoju spodbujajo oksidacijo), tako da dobite brezplačno tetovažo s pigmenti kovinskega oksida. Najboljša izbira je lasersko zdravljenje, ki se uporablja tudi za odstranjevanje tetovaže.

316 zlitin nerjavečega jekla je zaradi prisotnosti molibdena znano po trdoti in odpornosti proti obrabi. Uporabljajo se v aplikacijah, ki zahtevajo visoko stopnjo odpornosti proti koroziji. 316L in 316VLM sta visokokakovostni 316, ki se razlikujeta predvsem po količini uporabljenega molibdena. Kot je poudarila angleščina, je treba cenejši nakit z Daljnega vzhoda kupovati previdno, saj prepogosto odrežemo vogale, da ohranimo nizko ceno (dobite le tisto, za kar plačate).

Čeprav sam nimam nobenih prebadanj po telesu, bi si predstavljal, da lahko zmanjšate oksidacijo kovin, s tem pa možnost argirije, tako da izolirate kovinske kontakte z nanosom naftnega gela (tj. Vazelina) na nakit in prebadanjem pred vstavljanjem in pirsing je treba umiti z alkoholom (z odstranjenim nakitom) vsaj enkrat na teden.

angleščina 5. decembra 2011:

"316VLM ima zaradi tega rahlo prednost'je praktično brezhiben zaključek"

Razlika med 316L & 316 VLM isn's končnico (z L lahko dobite čudovite rezultate, tako kot z VLM -jem, če imate dobrega dobavitelja).

V Združenem kraljestvu ne moremo več uporabljati kirurškega jekla, ko prebadamo stranke, večinoma uporabljamo titan.

angleščina 5. decembra 2011:

Najboljši nakit za uporabo je izdelan iz titana (ali niobija, če ga najdete). Kupujte najboljše, kar si lahko privoščite, in se poskusite izogniti, če je narejeno na skrajnem vzhodu.

becauseilive (avtor) od N.J. 29. novembra 2011:

@TransferAmerica – Na žalost to verjetno ne bo delovalo, če je prebadanje že zaprto. Moj piercing hrustanca se je zaprl že dolgo, preden sem vedel, da bom naredil te korake, da ga popravim, zdaj pa deset let kasneje ima še vedno sivo brazgotino 🙁

Sondra iz Neverlanda 28. novembra 2011:

Oh, to je zelo pomemben podatek, saj toliko ljudi zdaj dobi piercing na obrazu. Hvala za deljenje!

bodymodist iz Kansas Cityja 27. novembra 2011:

Dobro vozlišče.

zzron iz Houston, TX dne 27. novembra 2011:

To je bilo zelo koristno in zelo zanimivo.

About the author