Kako dolgo bo moj piercing zacelil?

Heather je 20-letna mačja dama z ljubeznijo do pletenja, opere in telesnih sprememb. Ona'počasi dela na potovanju po svetu.

Predviden čas zdravljenja za vse vrste piercingov.

Predviden čas zdravljenja za vse vrste piercingov.

Kimia Zarifi prek programa Unsplash; Canva

Kako dolgo traja, da se uho in drugi piercing zacelijo?

Čas celjenja bo odvisen od tega, kje se nahaja vaš piercing, kako dobro je'poskrbljeno in če pride do kakšnih zastojev (na primer, če se piercing udari ali ujame na oblačila). Najboljše možnosti za hitro in brezhibno ozdravitev si lahko zagotovite tako, da obiščete uglednega pirserja, ki uporablja visokokakovosten nakit, in upoštevate njihova navodila za nego. Spodaj, jaz'Za vsa mesta prebadanja smo podali smernice, kako dolgo naj bi trajalo celjenje. Če zdravljenje traja dlje kot običajno ali se kaj ne zgodi'ne zgleda prav'najbolje je, da se pogovorite s svojim pirserjem, da dobite njihov nasvet.

Optimistični časi Piercing Heal Times

Ti so navedeni od najhitrejših do najdaljših časov zdravljenja. Seveda večina ozdravitev naleti na napako ali dve, zato so te ocene samo za najsrečnejše ljudi!

Ušesne mešičke

6-10 tednov

Genitalije

4 tedne do 6 mesecev

Ustnica in jezik

6-8 tednov

Ušesni hrustanec (daith, tragus, rook, helix in industrial)

12 tednov do enega leta

Nosnica ali septum

3-6 mesecev

Popek

6-12 mesecev

Bradavice

8-12 mesecev

Površinski piercing/mikroderme

Naj se nikoli ne zaceli

Čas celjenja ušesnih rež

Prebadanje ušesnih ušes je eno najhitrejših in najlažjih za zdravljenje in se na splošno dovolj pozdravi po 6-10 tednih, da lahko udobno zamenjate svoj nakit.

Morda boste želeli počakati šest ali več mesecev po začetnem obdobju zdravljenja, da pustite nakit zunaj več kot 24 ur.

Piercing z iglo se bo verjetno pozdravil hitreje kot piercing s pištolo. Pištole za prebadanje uporabljajo silo, da vas prebodejo s topim čepom, ki pusti nazobčan rez (in morda nekaj modric), medtem ko ostra igla pusti čeden rez, ki se bo lažje zacelil.

Ušesna ušesa, tragus, daith, industrijski piercing zdravijo.

Ušesna ušesa, tragus, daith, industrijski piercing zdravijo.

Drugi piercingi hrustanca ušesa (Daith, Tragus, Industrial)

Časi celjenja pri prebadanju ušesnega hrustanca se bodo nekoliko razlikovali glede na lokacijo, vendar je za dobro oceno potrebno 6-12 mesecev.

Prebadanje Daitha in Tragusa je na krajšem koncu te ocene, medtem ko lahko prebadanje topov in vijačnic traja dlje.

Industrijski piercing lahko spet traja dlje, ker ga je lažje udariti ali dražiti.

Čas zdravljenja nosnice/septuma

Pričakujte, da bo za prebadanje septuma ali nosnice trajalo 3 do 6 mesecev. Pri umivanju obraza ali oblačenju ali sezuvanju oblačil se lahko oba piercinga zlahka udarita ali udarita, kar lahko podaljša čas celjenja. Prebadanje nosnic je še posebej nagnjeno k draženju in udarcem, zato bodite previdni!

Popek

Čas celjenja pri prebadanju popka se lahko zelo razlikuje in je odvisen od vašega telesa in imunskega sistema. Nekaterim se bo njihov piercing zdel brez napora, medtem ko bodo drugi ugotovili, da je njihov piercing občutljiv več mesecev. Pustite 6-12 mesecev za celjenje.

Prebadanje popka zdravi.

Prebadanje popka zdravi.

Sharon McCutcheon prek programa Unsplash

Piercing za ustnice

Pirsing na ustnicah se relativno hitro zaceli. Počakajte 6-8 tednov, da se zaceli, čeprav vam bo pirser običajno priporočil, da se vrnete po dveh tednih, da se začetni nakit spremeni v nekaj manjšega, ko oteklina popusti.

Jezik in drugi ustni piercing

Tako kot pirsing na ustnicah se jezik in drugi ustni piercing hitro zacelijo. Pustite 6-8 tednov, čeprav bo prvi teden zdravljenja najslabši med vami'ponovno otekel. Prebadalci vam običajno priporočijo, da se po dveh tednih vrnete, da svoj nakit zamenjate na krajšo mreno.

Bradavice

Piercing za bradavice je eden bolj bolečih in dolgotrajnih piercingov za zdravljenje. Dovolite 8-12 mesecev, morda celo dlje. Dobro zaceljeni piercing lahko še vedno občasno postane nežen zaradi hormonskih sprememb ali grobega ravnanja.

Prebadanje bradavic časi zdravljenja.

Prebadanje bradavic časi zdravljenja.

Piercing na spolovilih

Večino genitalnih piercingov je presenetljivo hitro in nemoteno pozdraviti. Pustite do 6 mesecev za celjenje, čeprav se večina genitalnih piercingov dobro pozdravi v 6 tednih.

Površinski piercingi in mikrodermi

Površinski piercingi in mikroderme se v najboljšem primeru običajno štejejo za dolgotrajne. Čas celjenja se bo močno razlikoval glede na lokacijo, izbiro nakita in spretnost vašega piercerja. Pričakujte, da boste tovrstne piercinge dojenčka dojenčka in jih verjetno nikoli ne bodo popolnoma zacelili.

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

© 2017 Heather

About the author

Adblock
detector