Kako skrbeti za nov piercing

Lynsey je v zadnjem desetletju zbral zbirko tetovaž in pirsingov. Njeni nasveti za spreminjanje telesa temeljijo na osebnih izkušnjah.

kako skrbeti za novo piercing

Torej ste pravkar dobili nov piercing ALI raziskujete, koliko nege in časa zdravljenja traja. Preden nadaljujete, bi vam moral ta članek dati veliko informacij o tem, kako najbolje poskrbeti za nov piercing.

Kot nekdo, ki je imel več kot 30 piercingov, sem pri zdravljenju doživel dobro in slabo. Odvrnili so mi piercing, se okužili, nekateri pa so bili na splošno težki. Z leti sem se naučil, kako zmanjšati tveganje zapletov.

Osnovni nasveti za vsak piercing

 • Naj bo čisto: Imejte v mislih, da ni "ena velikost ustreza vsem" pristop k piercingu. Kar deluje vašim prijateljem, morda ne bo delovalo pri vas. Najpomembnejše pravilo pri skrbi za nov piercing pa je, da je čisto.
 • Okrepite svoj imunski sistem: Poleg tega, da ostane čist, poskusite prenehati kaditi in piti, če je mogoče, in začeti jemati multivitamine, ki vsebujejo vitamin C. To bo vaše telo spodbudilo k hitrejšemu okrevanju, saj pomaga krepiti imunski sistem. Obstaja nekaj piercingov, ki jih preprosto ne bi smeli upoštevati, če ne morete prenehati kaditi ali piti, zato se o tem pogovorite s svojim pirserjem, o katerem se bom dotaknil še naprej.
 • Naredite svojo fiziološko raztopino: Uporabite lahko fiziološko raztopino, ki je na voljo pri piercerju'v trgovini ali pa ga dobite v lekarni. To bi priporočal le za uporabo, če niste'nimate časa za pripravo lastne raztopine soli, saj je učinkovitejša, medtem ko je topla. Zato fiziološko raztopino uporabljajte le enkrat ali dvakrat na teden, NE uporabljajte je kot primarno čistilno raztopino.

Kako uporabiti slano vodo za zdravljenje piercinga

Raztopina slane vode (ali slane raztopine) je vaš najboljši prijatelj pri skrbi za piercing. Je dovolj močan, da odstrani vse nečistoče in možne okužbe, vendar ne't ne vsebujejo ostrih kemikalij, ki bi lahko povzročile zavrnitev prebadanja. Izogibajte se uporabi TCP ali drgnjenju z alkoholom, saj bo vse, kar je tako močno, razdražilo območje in spodbudilo selitev nakita.

 1. Za pripravo raztopine slane vode kuhajte kotliček in pustite, da se ohladi. NE uporabljajte samo vroče vode iz pipe, ker ne bo sterilna.
 2. Ko je voda na prijetni in topli temperaturi, napolnite skodelico, dodajte 1 žlico morske soli in premešajte. To raztopino lahko nato uporabite za čiščenje piercinga..
 3. Uporabite bombažni palček in ga potopite v raztopino. To lahko nato uporabite za odstranjevanje skorje, ki je nastala okoli nakita. Ne "dvojni potop" isti brst v raztopino, saj bo to kontaminiralo raztopino.
 4. Nato nekaj raztopine dajte v majhno posodo, na primer skodelico sake, in jo držite ravno ob koži, tako da prekrijete piercing. Toplota skupaj s soljo bo spodbudila izločanje okužbe in očistila območje. Če je prebadanje na območju, kjer je težko držati posodo brez nereda, na primer obrvi, nato potopite nekaj čistih bombažnih volnenih kroglic v raztopino in držite proti prebadanju vsake nekaj minut. To ponovite vsakič, ko se voda ohladi, približno 10 minut.

Ta postopek je idealen za večino pirsingov telesa, kot so piercingi obraza, bradavic, ušes in popka..

Nasveti za nego ustnih piercingov

Ko gre za ustne piercinge, kot so ustnice, jezik, lica in karkoli vmes, je oskrba nekoliko drugačna.

 • Uporabite ustno vodico: Solno raztopino lahko še vedno uporabite za čiščenje in z njo lahko grgrate, čeprav ne't okus je lep … Toda tudi spodbujam uporabo zdravilnih vod za izpiranje ust dvakrat na dan, da zagotovimo, da okoli mesta prebadanja ne rastejo bakterije. Vaša usta se združujejo z bakterijami, nekatere dobre, a veliko slabe, zato je zelo pomembno, da poskusite zmanjšati onesnaževala, medtem ko se prebadanje zdravi.
 • Don't kaditi: V nobenem primeru ne smete kaditi- videl sem primer, ko je nekomu počrnel jezik, ker ji ni bilo rečeno, naj preneha kaditi. Vsekakor ni lep videz!
 • Izogibajte se pitju: Poskusite se izogniti pitju, zlasti v prvih 3 tednih, ker lahko dejansko povzročite, da piercing nabrekne nad nakitom in ga je treba kirurško odstraniti. Še enkrat, pogled ni dober!
 • Izogibajte se neželeni hrani: Izogibajte se nekaterim živilom, kot so začinjena hrana, morski sadeži in se izogibajte mastnim jedem. Vsaj v prvem mesecu pomislite na svojo prehrano, kot da ste noseči. Če bi vam kaj lahko povzročilo zastrupitev s hrano, se temu izogibajte, ker je lahko veliko slabše, če ima neposreden stik s krvjo.
 • Izogibajte se spolnim stikom: Ne nazadnje se vsekakor izogibajte kakršnim koli spolnim stikom, ki vključujejo vaša usta. Tega ne bom razlagal, to si lahko razlagate sami. Bodite še posebej pozorni na nove partnerje ali tujce- pomislite na dejstvo, da spuščate njihove klice v svojo kri! eee !!!! Če mislite, da bo to nemogoče, ne'ne dobim piercinga. Počakajte nekaj tednov, da se ločite!!

Prepričajte se, da lahko kateri koli skriti piercing diha

Eden najpomembnejših elementov pri zdravljenju piercinga je zrak. Vaš novi piercing mora dihati, da se prelije in zdravi tako, kot je nameravala narava. Če se vaš novi piercing večinoma nahaja na mestu, ki ga pokrivajo vaša oblačila, boste morali vsak dan pustiti nekaj časa, da ga popolnoma odkrijete. V nasprotnem primeru bo piercing trajal dlje časa, da se zaceli, in se lahko občasno vname.

Kaj storiti, če je vaš piercing okužen

Nekaj ​​primerov, ko se lahko piercing razplamti, kljub temu, da se trudimo, da bi bili čisti. Če začne vaš prebadanje videti rdeče in vneto ter začne boleti, je verjetno, da imate okužbo. To se lahko včasih zgodi, ko ste zamenjali nakit (zato je tako pomembno, da se pred menjavo držite časa celjenja).

 • Ne odstranjujte nakita!: Če imate okužbo, NE ODSTRANITE NAKITA! Zdravniki so me o tem napačno obvestili, ko sem imel septikemijo. Če odstranite nakit, se lahko okužba ujame v kroglo na mestu prebadanja. Torej, spopadite se z okužbo in če se boste pozneje odločili za njeno odstranitev, pošteno!
 • Okrepite rutino čiščenja: Če želite odstraniti okužbo, se vrnite k aplikaciji s slano vodo, vendar uporabite malo več soli. Recimo 1,5 čajne žličke na skodelico tople vode. Očistite čiščenje približno 5 -krat na dan in se osredotočite na zadrževanje tekočine na mestu, da odstranite gnoj in okužbo. Za dodatno moč proti bakterijam bi uporabil tudi antibakterijsko mazilo, kot je Savlon!
 • Pojdi k zdravniku: Če spletno mesto ne'ne boste videti bolje za približno 3-5 dni; ALI, če vam je slabo ali se vam vrti, pojdite k zdravniku. Lahko pride do zastrupitve s krvjo in potrebujete antibiotike. Še enkrat, don't odstranite prebadanje, vendar ga nadaljujte z raztopino slane vode in antibiotiki.

Okužen videz se lahko zgodi tudi, če vaše telo začne zavračati prebadanje, kar je žal mogoče! Ne pozabite, da je piercing tuj predmet, zato ne'ne počutite se slabo, če začnete zavračati prebadanje- dejstvo, da vaše telo zavrača to tuje telo, samo dokazuje, da vaš imunski sistem dobro deluje! Pojdite in ga preglejte s prebodalcem, ki bo potrdil, ali se seli, in če je tako, ga čim prej odstranite. Velika migracijska brazgotina ne'ne izgledaš lepo, verjemi mi! In to'lažje je ponovno preboditi območje kot poskušati vztrajati z zavračanjem prebadanja.

Časi zdravljenja po tipu prebadanja

Kot sem že rekel, so vsi različni. Na splošno se piercing popolnoma zaceli po približno 8 tednih. Nekateri ljudje imajo super imunski sistem in se zdravijo v 4 tednih, drugi lahko trajajo tudi do 12. Vaš piercer bi vam moral svetovati, kako dolgo naj se vaš piercing zdravi, toda tukaj je seznam bolj priljubljenih piercingov, in njihov ocenjeni čas celjenja.

 • Ušesna mečka—6–8 tednov, dokaj osnovni piercing z malo travme.
 • Ušesni hrustanec—12–24 tednov, odvisno od metode in travme na mestu.
 • Obrvi—8–12 tednov, lahko nagnjeni k selitvi.
 • Nosnica/septum—9–12 tednov, pri prebadanju in negi precej zalivajo oči.
 • Lip/Labret/Monroe—9–12 tednov, se ob ustrezni negi dokaj hitro pozdravi.
 • Jezik—4-6 tednov, vendar sprva veliko nabrekne.
 • Popek—24–36 tednov, nagnjeni k draženju in selitvi zaradi namestitve oblačil.

Še enkrat, to je vodnik in vsak je drugačen. Če menite, da vaš piercing ni'če se pravilno ne zaceli, mu dajte malo več časa. Kot vodilo, ko ni več bolečine in ko se skorja preneha oblikovati, je verjetno, da se piercing zaceli.

Uporabite kakovosten nakit iz telesa iz jekla visoke kakovosti, da se izognete razbarvanju in okužbi. Poskrbite tudi, da nakit, ki ste ga kupili, ni'S sterilno embalažo je treba temeljito očistiti, še preden jo poskusite dati- nikoli ne veste, kdo'se je dotikala!

Vso srečo!

Upajmo, da vam je to središče dalo vse potrebne informacije za pravilno nego vašega novega piercinga. Upam, da vam bo všeč, in komentirajte vsa morebitna vprašanja, ki so povezana s prebadanjem- osebno imam veliko izkušenj in bom po najboljših močeh odgovoril na vsa vprašanja.!

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

© 2012 Lynsey Hart

Komentarji

Lynsey Hart (avtor) iz Lanarkshirea 4. julija 2017:

Pozdravljeni Joyce, preberite celoten članek, saj obstaja nekaj informacij o tem, kaj storiti, če je vaš piercing okužen, kar zveni tako. Če se poslabša ali se počutite slabo, takoj pojdite k zdravniku.

Joyce 3. julija 2017:

Moj piercing je star približno 6 dni in izloča gnoj v desno uho z ichtingom in bolečino…

Lynsey Hart (avtor) iz Lanarkshira 20. decembra 2013:

V redu. Po navodilih morate pripraviti serijo slane vode- morda z nekaj dodatne soli.

Raztopino uporabite še toplo na vati in držite nad prebadanjem. Ko se ohladi, zamenjajte. Ponavljajte 15 minut naenkrat … Dvakrat na dan …. Odstranite skorjo z bombažno palčko, namočeno v raztopino.

Za izpiranje ust uporabite listerin ali kortizol 2-3 krat na dan!

Najpomembneje je, da prenehate kaditi in piti- to vpliva na ustne piercinge. Izogibajte se tudi začinjeni hrani.

Poleg tega bi lahko pomagalo pri vsakodnevnem uživanju multivitaminov!

Če se simptomi poslabšajo ali če vrat/ žleze nabreknejo, pojdite k zdravniku!

Vso srečo!

Sonia Regan dne 20. decembra 2013:

Monroe je v tem trenutku zelo rdeč'pomoč 2 tedna stara

About the author