Kako skrbeti za prebadanje vijačnice ali naprej

jaz'sem bil spletni pisatelj že več kot štiri leta. Moji članki se pogosto osredotočajo na piercing in kako se pripraviti na piercing.

kako-skrbeti-za-helixforward-helix-piercing

Ta članek obravnava prebadanje ušesnih vijakov in spiralnih ušes. Prebadanje spirale se najpogosteje imenuje "zgornje uho" prebadanje ali "ušesni hrustanec," sprednja vijačnica je majhen kos kože na samem sprednjem delu vijačnice, ki povezuje uho in tempelj skupaj. Sprednja vijačnica je tudi prebadanje hrustanca – slike tega lahko vidite spodaj.

V tem članku sem jaz'bom razpravljal:

 • Pogosta vprašanja o tovrstnih piercingih
 • Kaj pričakovati, ko si prebodite uho
 • Kako potem skrbeti za piercing
 • Nevarni znaki okuženega ušesa
 • Pogosti miti o prebadanju hrustanca

The

The "Helix Trunk" je drugo ime za sprednjo vijačnico. To so nekatere od mnogih vrst ušesnih piercingov v isti regiji.

Kaj morate vedeti, preden začnete piercing

Tu je nekaj najpogostejših vprašanj, ki jih imajo ljudje, preden dobijo nov piercing.

Kako boleče je?

jaz'sem imel preboden tako vijačno kot sprednjo vijačnico. jaz'd ocenite prebadanje vijačnice kot 2 na lestvici bolečine, ki se giblje od 1 do 10, pri čemer je 10 najbolj boleče. Sprednja vijačnica je bila 7. To je zato, ker je vijačnica manj občutljiva, lažje prebadajoča in zelo enostavna, medtem ko je do sprednje vijake težko priti, lahkotno in veliko bolj občutljiva. Vendar nelagodje ne traja dolgo.

Kje lahko naredim piercing?

Standardno ali sprednjo vijačnico lahko naredite v skoraj vsakem studiu za piercing. Izbrati bi morali takšnega, ki obstaja že dolgo, ima kakovostne in profesionalne pierce, ki nosi polno vladno licenco in ima dobre ocene. Morali bi nakupovati in postavljati toliko vprašanj, kolikor potrebujete, dokler ne najdete mesta, ki klikne z vami.

POMEMBNO: Izbira ne temelji na ceni. Nekatera mesta zaračunavajo več, druga pa manj, vendar 99,9% časa bo mesto, ki zaračuna več, zagotovilo boljšo storitev in boljši piercing. Uporabljajo tudi visoko kakovostno opremo. Don'ne skopari s ceno. Vaše zdravje je vredno tega.

Koliko morate biti stari, da dobite enega ali oba?

To je v celoti odvisno od studia. Večina krajev v Združenem kraljestvu bo s soglasjem staršev prebila vijačnico, staro od 12 do 14 let, če ste mlajši od 16 let. Soglasje je mogoče zagotoviti s stacionarnim klicem ali tako, da oseba pride z vami.

Če sumijo, da ste mladoletni ali jim dajete napačne podatke, bodo zavrnili prebadanje. To'dobro je, da pokličete vnaprej in se obrnete kjer koli'načrtujete odhod.

Kako ga prebijejo?

Prebadanje hrustanca je dovoljeno le z iglo. NIKOLI jih ne smete izvajati s pištolo. Če nekje s pištolo prebada hrustanec (vključno z nosom ali kjer koli drugje), jih je treba prijaviti, saj to ni le nezakonito, ampak potencialno nevarno.

Pištole ni mogoče sterilizirati, pa tudi popolnoma nove igle pod avtoklavom, pištola pa lahko povzroči tudi trajno poškodbo ušesa, saj lahko razbije hrustanec, kar povzroči, da se uho zruši ali deformira.

Dober studio za prebadanje vam bo prebodel uho z iglo in majhno cevko. Za sprednjo vijačnico najprej stisnejo območje, iglo potisnejo skozi in nakit vtaknejo v navoj cevi, ga potisnejo in trdno privijejo, tako da ne'ne izpade. Prebodalka mora označiti piko na vašem ušesu in vam omogočiti, da preverite položaj, preden vas prebodejo.

Kakšen nakit bodo uporabili?

Za standardno prebadanje vijačnice bo piercer uporabil čep, ki je zelo podoben tistemu, ki se običajno uporablja za prebadanje ušesnih čepkov. Skoraj vedno bo iz titana, saj je najmanj reaktivna kovina (čeprav nekateri morda uporabljajo kirurško jeklo). Nakit bo imel tudi zelo tesen hrbet, da ne pade ven.

Nekatera mesta se lahko prebijejo tudi s prstanom. Vendar pa je bolj verjetno, da bo to povzročilo težave in nelagodje. Lahko stane tudi dodatno.

Sprednja vijačnica bo prebodena z 1,2 mm ukrivljeno mreno (znano tudi kot obrv) ali 1,2 mm labret čepkom. Oboje je dobra izbira in za oba piercinga boste lahko izbrali, kateri kos nakita želite.

Spodaj, jaz'Pogovoril se bom po oskrbi, kaj lahko pričakujete med prebadanjem, zaplete in kaj storiti's in don'ts tvojega novega piercinga.

Dvojna vijačnica s srčki.

Dvojna vijačnica s srčki.

Kaj naj pričakujem med prebadanjem?

V popolnoma licenciranem studiu ne bi smeli pričakovati nič drugega kot prijazno, profesionalno storitev in sterilno okolje. Lahko zaprosite za dokaz o čem, če se boste tako počutili bolj udobno. Lahko celo zaprosite, da si ogledate opremo in kako očistijo svoje orodje, preden ga uporabijo'bi rad.

Ko podpišete obrazec za soglasje in izberete svoj nakit, vas bodo odpeljali v majhno kabino ali zasebno sobo, kjer bo piercer postavil. Oblekli bodo čiste rokavice, sterilizirali nakit in odstranili že sterilno opremo. Očistili bodo območje okoli prebadanja, pogosto z alkoholno krpico. Prosili vas bomo, da se usedete, medtem ko za vas označijo piko in vam omogočijo, da preverite položaj.

Večina piercerov vas ne bo prebodla, dokler jim ne dovolite, saj bolj ko ste sproščeni, manj vas bo bolelo. Nekateri vam lahko dovolijo, da se med postopkom uležete, če se pri tem počutite bolj udobno. Prosimo, da obvestite svojega piercerja o morebitnih alergijah, če jemljete zdravila, se slabo počutite ali ste nagnjeni k omedlevici ali omotičnosti. Pogovarjali vas bodo skozi vsak korak in vas prebodili čim bolj nežno in čim hitreje.

Ko je prebadanje končano, vas bodo pogovarjali po oskrbi, se prepričali, da ste v redu, in vam omogočili, da si pred odhodom ogledate svoj novi piercing v ogledalu. Mnogi prodajajo posebno rešitev za nego, ki je veliko boljša od vsega, kar bi lahko kupili v običajni trgovini, in je s piercingom pogosto brezplačna.

Video: Tri pilota naprej

Helix Piercing Aftercare

Enkrat ti'sem že naredil tvoj piercing'pomembno je, da zanj ustrezno skrbimo.

Ne dotikajte se piercinga in ne dovolite, da se ga dotakne tudi kdo drug. Če se dotaknete piercinga, zlasti z neopranimi rokami, ga lahko kontaminirate, kar lahko povzroči okužbo ali druge težave. Če se morate dotakniti svežega piercinga, si dve minuti temeljito umijte roke s toplo vodo in milom in ne dovolite, da bi roke prišle v stik s čim drugim, preden se ga dotaknete.

Čiščenje Piercinga

Svežo rano morate očistiti nekaj ur po tem, ko je prebodena, preden greste spat ponoči. Uporabite tekočino za prebadanje, ki so vam jo dali, in ne uporabite kreme, peroksida ali česar koli drugega, kar je uporabila druga oseba. Kreme lahko povzročijo kopičenje bakterij in zamašijo piercing, kar lahko povzroči okužbo. Peroksid je za večino piercingov premočan in lahko podaljša proces celjenja, povzroči veliko bolečin, oteklin ali celo mehurjev na koži.

V večini studiev ali na spletu lahko kupite posebno čistilo. Mnogi od njih so sestavljeni iz fiziološke raztopine z oljem čajevca. Piercing očistite enkrat ali dvakrat na dan in ga pustite pri miru, kolikor je le mogoče.

Menjava nakita

V idealnem primeru nakita ne smete menjati vsaj osem tednov po prebadanju, ker je odprta rana in potrebuje priložnost, da se pravilno zaceli. Hrbtna stran novih uhanov je lahko zelo trda, odstranjevanje pa lahko povzroči velik stres pri novem piercingu.

Za piercing hrustanca je znano, da traja do dve leti ali več, da se popolnoma zaceli, vendar je večina pripravljenih za menjavo po dveh do štirih mesecih. Dlje ko ga pustite, bolje bo. Za nasvet morate vprašati svojega piercerja in se lahko celo vrnete, da preverite, ali vam lahko spremeni piercing ali je piercing pripravljen spremeniti ali ne. Nekateri piercingi se lahko zaprejo v nekaj sekundah po odstranitvi, zato je vedno dobro zagotoviti, da je hrbet zelo varen.

Primer prebadanja sprednje vijačnice.

Primer prebadanja sprednje vijačnice.

Kaj je normalno po novem piercingu?

Oteklina

Vaš novi piercing je rana in bo zaradi poslabšanja nabrekel. Ker je to zelo normalno, bo vaš piercer uporabil daljšo palico ali večji obroč, da bo omogočil ustrezno otekanje.

Rdečica

Majhna pordelost je lahko prisotna nekaj ur po prebadanju. Drugi dan naj bi izginil sam.

Nelagodje

Še posebej pri prebadanju hrustanca bo prišlo do nelagodja, bolečine in občutljivosti. Morda se vam bo nasmeh ali spanje na tej strani bolelo. To je prvih nekaj dni normalno. Vaš hrustanec je zelo občutljivo območje in bo povzročilo več nelagodja kot prebadanje ušesne mečice.

Občutek "Zmanjkati"

To je zelo pogost občutek po večini piercingov. To je zato, ker vaše telo gleda na piercing kot tuj predmet in bo poslalo svoje čete (imunski sistem) v boj. Don'Ne skrbite, vaš piercing bo ostal nedotaknjen in vaše telo se bo ob tem zacelilo. Pogosti simptomi so utrujenost, občutek izčrpanosti, rahlo segrevanje, vneto grlo ali otekle žleze.

Srbenje

Majhna količina srbenja je normalna v procesu celjenja.

kako-skrbeti-za-helixforward-helix-piercing

Znaki, da je z vašim novim prebadanjem nekaj narobe

 • Oteklina, ki se poslabša: Če se daljša palica vgradi ali se oteklina poveča po tretjem ali četrtem dnevu vašega novega prebadanja, je morda nekaj narobe.
 • Rdečica: Vsaka pordelost, ne da bi prebodeli, jo podrgnili ali sveže prebodli, ni normalna.
 • Toplota: Če koža okoli prebadanja naraste, postane neprijetna ali jo spremlja oteklina in pordelost, je to lahko znak alergijske reakcije ali zgodnje okužbe.
 • Temno rjav, zelen ali temno rumen gnoj: Čeprav je normalno, da iz prebadanja pušča nekaj belega ali zelo bledo rumenega gnoja, ni normalno, da je kaj temnejše barve, zlasti rjave barve, saj je to znak slabe okužbe.
 • Slab vonj: Če imate vonj po prebadanju ušesa, ne da bi ga vzeli ven, to ni običajen simptom.
 • Vročina, visoka temperatura, mrzlica, slabost, bruhanje, utrujenost ali simptomi gripe: To so lahko znaki hude okužbe in morate obiskati zdravnika ali iti v bolnišnico.
 • "Selitev," ali ko se prebadanje premakne z običajnega mesta na drugo mesto: Tu lahko piercing pusti brazgotine, se zavrne ali pa se premakne kjer koli od majhne količine na popolnoma drugo mesto. Še vedno se lahko normalno zdravi, vendar morate pregledati prebadalca.
 • Hudo srbenje: Če vas piercing močno ali zelo srbi, je to lahko znak alergije na kovino ali uporabljeno čistilno raztopino. Pogovorite se s svojim pirserjem.
 • Krvavitev: Majhna količina krvi je pogosta po prebadanju pri nekaterih ljudeh, če vaš prebadanje krvavi, ne da bi se pri tem kaj ujeli ali če'Če imate veliko krvavitev, se morate pogovoriti s svojim prebodalcem.
 • Koža postane črna: Čeprav je pri nekaterih piercingih to lahko znak modric, so piercingi v ušesih različni. V ušesih je to lahko pogost simptom alergije na kovine, zlasti pri kirurškem jeklu ali vsem, kar vsebuje nikelj.
 • Pretisni omoti, luske ali izpuščaj okoli območja: To je najpogosteje znak alergije ali uporabe peroksida.

Upoštevajte, da številni zgornji simptomi lahko kažejo na alergijo, okužbo ali težave pri čiščenju. Prečiščevanje piercinga ni zdravo, prav tako ni zdravo biti z njim nehigieničen. Oglejte si več informacij o storitvi's in don'spodaj je nov piercing.

Če imate kakršne koli pomisleke, se morate nemudoma pogovoriti s piercerjem.

Če je vaš piercing okužen, ga NE odstranjujte, saj se lahko luknja zapre in okužbo zadrži v telesu.

kako-skrbeti-za-helixforward-helix-piercing

Do's in Don'Tvoji novi piercingi

Naredi:

 • Vsak dan dva do tri tedne očistite piercing, saj je to primarna faza zdravljenja.
 • Območje okoli prebadanja naj bo čisto in brez zraka. Zrak lahko pomaga spremeniti čas celjenja. Izogibajte se, da se lasje zapletejo, in poskušajte dolge lase oprati na glavo s strani kopeli, saj lahko s tem preprečite draženje ali udarjanje.
 • Če menite, da je kaj narobe, se posvetujte s svojim prebodalcem.
 • Za svoje zdravje in varnost poiščite dostojen, ugleden studio in opravite veliko raziskav, preden kaj prebodite.
 • Kupite pravo rešitev po oskrbi.
 • Poslušajte nasvet svojega prebadalca ali svojega lista za nego.

Don't:

 • Potopite nov piercing v vodo, pojdite na plavanje ali delite kakršne koli osebne tekoče predmete, npr. čistilna raztopina ali brisače. To lahko povzroči resno okužbo in poškoduje prebadanje. Vaš piercing je odprta rana, ki je neposredno povezana s krvnim obtokom.
 • Dotaknite se ali dovolite drugim ljudem, da se dotaknejo vašega svežega piercinga.
 • Praskajte, drgnite, namočite, posolite, poberite, se igrajte ali odstranite nov piercing, saj lahko to povzroči veliko nelagodja in težav.
 • Svež piercing postavite na neposredno sončno svetlobo ali v hladen hladen zrak, ker bo to povzročilo bolečino in celo odvečno oteklino.
 • Ne upoštevajte strokovnih nasvetov.
 • Na svež piercing uporabite katero koli obliko peroksida, belila ali kreme.
 • Dovolite prijatelju ali nekomu, da vas prebode doma ali doma "studio," tudi če je bila oprema označena kot sterilna. Verjetno je bil opran le z alkoholom ali prekuhan, ne pa ustrezno steriliziran. Nikoli ne morete biti prepričani, ali je resnično sterilno ali ne, še posebej, če je prišlo skozi pošto. Tudi če je bilo nekaj predhodno očiščeno, nikjer ne bo tako čisto kot profesionalni studio z licenco.

Mit proti dejstvu

 • Mit 1: Piercing lahko poškoduje ušesa.

Dejstvo: Pravilno opravljen piercing ne more in ne bo poškodoval vaših ušes. Nekateri ljudje imajo neželene reakcije na piercing, vendar so na splošno migracije ali zavrnitve pri piercingu ušes zelo redke in večina lahko še vedno ima zelo dobre rezultate, ne da bi pri tem izgubili nakit..

 • Mit 2: Vsi piercingi se okužijo.

Dejstvo: Vsi piercingi se lahko okužijo, vendar če je piercing pravilno opravljen in skrbno oskrbljen, se ne bo okužil.

 • Mit 3: Če pride do okužbe, morate odstraniti piercing.

Dejstvo: Če imate okužbo, je odstranitev piercinga najhujša stvar, ki jo lahko naredite, saj bo okužbo ujela v vaše telo in potencialno povzročila zastrupitev krvi.

 • Mit #4: Po piercingu se lahko odpravite na kopanje ali se kopate v vroči kopeli.

Dejstvo: NE kopajte se, dokler piercing ni popolnoma ozdravljen, saj lahko klor in umazanija v vodi povzročita resno tveganje za zdravje. Vroča kopel je v redu, če prebadanje ni potopljeno.

 • Mit #5: V redu je, da vijačnico prebodite s pištolo.

Dejstvo: Prebadanje vijačnice s pištolo lahko povzroči resne in trajne poškodbe ušesa. Prav tako je nezakonito.

 • Mit številka 6: V redu je, da en mesec po tem, ko ste to naredili, spremenite prebadanje hrustanca.

Dejstvo: Čeprav so nekateri ljudje v redu, če po enem mesecu spremenijo piercing, je na splošno tako'Bolje je počakati, da se prepreči okužba, hitro zaprtje, bolečina, selitev ali oteklina.

 • Mit številka 7: Prodorna vijačnica't tako resno kot drugi piercingi, zato ne'ni treba obravnavati tako resno.

Dejstvo: Prebadanje vijačnice je treba obravnavati enako resno kot vse ostalo, saj je še vedno odprta rana.

 • Mit #8: Tako preprosto lahko tudi sami naredite piercing doma.

Dejstvo: Nikoli ne poskušajte preboditi doma, niti z "pravilno" opremo, saj lahko na koncu pride do resne okužbe ali poškodbe.

 • Mit #9: Lahko'ne umijte si las po prebadanju vijačnice.

Dejstvo: Lase lahko operete kot običajno. Vendar morate biti zelo previdni. Umivanje las z glavo navzdol v kopeli je veliko lažje, saj bo pri prebadanju povzročilo manj težav.

 • Mit #10: Prebadanje vijačnice bo povzročilo mučno bolečino.

Dejstvo: Ni verjetno, da bi vijačnica ali vijačnica naprej povzročila veliko bolečine. Če se to zgodi, je običajno osnovni vzrok.

 • Mit #11: Okužba je pri piercingu s helikopterji zelo pogosta.

Dejstvo: Pri piercingu ušes je okužba manj pogosta.

 • Mit #12: Najcenejše mesto je najboljše.

Dejstvo: Najcenejše mesto je redko najboljše. Plačate za kakovost.

 • Mit #13: Če ponaredite svojo starost, je studio zmagal'ne boš imel težav, ker'ti si kriv.

Dejstvo: Ponarejanje svoje starosti za piercing ni samo nezakonito, lahko pa povzroči, da pirser izgubi licenco in studio. To še posebej velja za bolj intimen piercing (ki ga lahko označimo kot manjšo obliko napada na mladoletnika).

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

© 2014 XVampireX

Komentarji

Dylan 21. aprila 2020:

Vau. Želel sem si, da bi to videl že prej. Svoje sem opravil pri Claire, s pištolo, in svojo vedno obrnem, ker so me to vedno obveščali. Na srečo imam svojega približno 6 tednov in je v redu

Jeanna 3. marca 2020:

Ali lahko kaj naredim na piercing svoje vijačnice, da ublažim ali omrtvim bolečino? Dobila sem ga pred 3 dnevi in ​​ni rdeč ali krvavi, ampak res boli. Nisem spal na njem in ga namočim s slano vodo in vato.

Oddz 13. avgusta 2019:

Pozdravljeni, upam, da bom dobil odgovor … pred dvema dnevoma sem imel preboden hrustanec … in tega nočem več, ker se je začela pojavljati tesnoba … v bistvu, ker se zaradi strahu pred tem ne morem igrati z mojim malčkom dobim svoj nov piercing udarec ali dotik … je v redu, če ga slečem? Zaenkrat ne oteka ali kaj podobnega .. ni oteklo. Plz pomoč.

Danielle 28. aprila 2019:

Moja vijačnica je bila že en teden in ker me je prvi pogled na kri in muho šokiral, mi je ta stran všeč! Toliko pomoči zame! Hvala ❤️

bobničarka15 7. marca 2019:

Hvala, to je zelo koristno, saj sem ravno danes naredila svojo vijačnico! Odlične informacije.

Victoria Sobocki 14. februarja 2019:

Kakšno odlično spletno mesto. Včeraj sem dobil vijačnico in hotel sem izvedeti več. Hvala vam!

bob dne 17. junija 2018:

kaj pa če imaš pod piercingom nekakšno piškotek, je to okužba?

in koliko časa morate čakati pred kopanjem?

Dailey 29. aprila 2018:

Živjo, spraševal sem se, ali lahko s svojo vijačnico spustiš lase ali morajo biti gor

jaz dne 27. januarja 2018:

Za vse, ki uživate vodikov peroksid in alkohol, prosim't! Preveč je močan za vaš piercing. Naredite, kar vam vaš piercer svetuje, da uporabite pri čiščenju piercinga. Čeprav sta peroksid in alkohol čista, ni dobra ideja, da jih uporabite za ušesne luknjice.

Michelle 31. decembra 2017:

Pred nekaj dnevi sem si prebodel vijačnico in zgornji del ušesa je vijoličen (nekako kot modrica), moje uho ni rdeče, oteklo ali toplo. Ali je to normalno?

Meg 19. decembra 2017:

Vsi ljudje, ki govorijo o tem, kako so v redu, potem ko so s pištolo naredili hrustanec, se verjetno ne zavedajo, da gre le za večje tveganje. Morda ste v redu, vendar obstajajo drugi ljudje, ki jim je hrustanec zdrobljen, ker je v resnici tanka kost. Tudi zato, ker je pištola hitrejša in cenejša možnost od profesionalnega piercinga, ne pomeni, da je boljša. Preden sem opravil veliko resnih raziskav o piercingu, sem razmišljal, da bi si s hrustancem naredil pištolo, potem pa sem po nekaj raziskavah spoznal, da je pištola večje tveganje in ponavadi ne dobiš nekoga, ki bi te prebodel. Ponavadi dobite kakšnega 18 -letnika, ki dobi 10 dolarjev na uro, ki ne razmišlja o zgradbi ušesa in kje bo piercing videti najbolje. Tudi ta prebadanje zgornjega hrustanca, ki se imenuje prebadanje vijačnic, stane le približno 20 do 35 dolarjev. Morda je dražje, vendar plačate ali izkušeni strokovnjak z licenco in sterilnim nakitom. Sploh ne omenjamo časa, ki ga porabnik preživi, ​​da zagotovi, da je njihovo vzdušje varno in prijetno. Zato resnično primerjajte izbire nekoga, ki nima strokovno licenco, z orodjem, ki s travmo s silo ustvari luknjo v ušesu, ali nekoga, ki ima certifikat in ima sterilno okolje z iglo, izdelano samo za ta del vašega ušesa. Torej ja, plačate več, vendar dobite profesionalen in boljši nakit. Če torej po branju tega besedila še vedno razmišljate o prebadanju hrustanca s pištolo, se spomnite tudi, da ni načina za učinkovito razkuževanje in sterilizacijo pištole in je verjetnost, da boste trajno poškodovali svoje telo.

Težave s vijačnicami 10. oktobra 2017:

jaz'Prebadanje vijačnic sem imel že več kot eno leto (dobil sem dva hkrati, hkrati) in zdi se, da je zgornji del na tem področju trajno otekel. Nikoli se ni okužil, zato sem'nisem čisto prepričan v čem je problem To je bilo profesionalno opravljeno z iglo v tetovažnem salonu. Ali kdo ve, ali bo oteklina padla? Prebadanje'sploh ni več boleče.

Amie Doucette 24. septembra 2017:

Imam 5 vijakov naprej 5 dni nazaj še rdeče in swallon ?? Novost pri tem vatu

Daisy 25. julija 2017:

Ali je normalno, da med čiščenjem zdravilne vijačnice čutite bolečino, potem bo ta vzletela ?

Lidija dne 22. junija 2017:

Rekel si don't svojega piercinga potopite v vročo kopel … Toda ali so hladne prhe v redu? In če oni'ne, če obstaja način za učinkovito izolacijo prebadanja od vode?

Amber lenior dne 12. junija 2017:

Pozdravljeni, pred 2 dnevi sem prebodel vijačnico. Moje uho pa je res rdeče okoli prebadanja in tudi boli .. je to nevarno ali bo minilo? Tudi v ušesu čutim nekakšno utripanje. Dotaknil sem se piercinga.

Sarah 4. junija 2017:

Tako sem pred dobesedno 8 urami naredil piercing z dvojno vijačnico. Tip, ki ga je vzel, ni bil'Res ni profesionalen, toda moj prijatelj je tam naredil piercing in nekdo, ki ga poznam, si je tam tetoviral in vse je šlo popolnoma v redu. Moral bi dobiti obroče/obroče, vendar je bil predebel, a nisva't opazil, zato je moral znova vstaviti iglo in vstaviti še en prebadanje. Ni se'res ni bolelo, je pa krvavelo. Dva piercinga nista'res ni vzporedno, ampak mislim, da je v redu.

Kako dolgo moram čakati, da lahko zamenjam piercing? Želim jih čim hitreje spremeniti, ker ne'ne maram tistih, ki jih imam zdaj.

Soph 31. maja 2017:

Pred nekaj urami sem prebodel svojo vijačnico … nisem ničesar raziskoval … niti pomislil nisem na to do deset minut, preden sem odšel. Didint me je sploh poškodoval … edino, ker so me vrgli z nogometnega igrišča, ker nisem mogel'ne vzemite ven

Dana 15. marca 2017:

To je moj drugi dan'imel sem svojo trojno vijačnico in izgleda nekoliko otečeno. Je to normalno?

Martine dne 12. marca 2017:

Počakaj, torej jaz'zmeden sem … Pred 2 dnevi sem si prebodel vijačnico in to'drugič ga čistim in od prvega se mi je vrtelo in zdelo se mi je, da sem bruhal in znojen. To se zgodi le, ko ga očistim, sicer ne'ne boli ali kaj podobnega.

in sem ga seveda prebodel z iglo! Samo spraševal sem se, če je tako'je normalno in kako dolgo bo trajalo?

Lily 24. februarja 2017:

Jaz sem svojega prebodel sam'm 13 BTW in kako dolgo naj počakam, da vanj dam obroč

Zoe 17. februarja 2017:

jaz'Ravnokar bom opravil svoje, ja'm 13 in jaz'malo sem nervozen, ta članek mi je res pomagal.

Hvala!

Beck Spry dne 15. januarja 2017:

Samo mislil sem'd temu dodam še 2 centa. Imam piercing vijačnice, da sem'sem imel nekaj več kot 2 leti. Ozdravilo je v redu in nakit sem lahko zamenjal v 4 mesecih, vendar sem moral za igro. Če bi lahko, bi to pustil dlje. V Avstraliji pierceri priporočajo, da po možnosti počakajo 6 mesecev, preden zamenjajo nakit.

Ena stvar, ki ni'Vidim, da se ne dotaknem stalne oskrbe. Vsaj zame imajo takšni pirsingi težave s kovinami, na katere ste morda alergični, in ker se tako dolgo zacelijo, imajo lahko težave z umazanijo, olji itd. pred dvema letoma starejši piercing pred nekaj tedni, vendar kopeli s slano vodo in antiseptično razpršilo delujejo tudi tako, da to ozdravijo kot pri začetnem celjenju.

Še ena stvar, za katero nisem opazil, da veliko ljudi govori, je spanje, in potem, ko sem končal svojo trojno vijačnico naprej, lahko zagotovim, da je to res. Spanje na ušesu, še posebej prvi teden, je skoraj nemogoče, in jaz'S prvim sem imel celo težave, ker me je zbudil, ker sem se prevrnil nanj. Ne pozabite, da lahko vpliva na vaš spanec, zato ne'ne delajte tega v pomembnem času, na primer izpite ali kaj podobnega.

Zadnja stvar, obljubim, je nakit, ki ga uporabljate. Vsekakor bi priporočal uporabo kirurškega jekla ali titana za prebadanje, večina uglednih piercerov pa je zmagala'Ne uporabljajte drugih, ker se nanje odzove najmanj ljudi. Ko pridete do točke, ko lahko zamenjate nakit, nikoli ne uporabljajte poceni, a lepih stvari dlje kot en dan. Poskusite ne spati v teh stvareh. Lepe so, vendar so grozljive za prebadanje in ker na splošno niso't tako sterilni kot kirurško jeklo/titan, lahko povzročijo okužbe.

Razen teh stvari, ne pozabite, da so piercingi, čeprav obstajajo težave in so lahko boleče, zelo lepi in ponavadi jih dobivam veliko komplimentov, zato ne'ne bojte se jih dobiti zaradi kratkotrajnih težav.

Kylie 1. januarja 2017:

Tako sem za svoj 14. rojstni dan dobil Helix, mesto pa je bilo res super, kdo pa je bil zelo sladek in me je vedno vprašal, da se počutim dobro, je to naredil z iglo (in potem ko sem to prebral, sem'zelo sem vesel, da je to storil), zdaj pa 5 dni kasneje še vedno lahko'se ga niti komaj dotaknite, ne da bi bilo zelo boleče. Vsako jutro in noč ga čistim z raztopino za nego ušes. Imam pa občutljiva ušesa, to vem'ni okužen. jaz'm upam, da me bo čez nekaj dni prenehalo boleti in upam, da bom kmalu lahko zaspal. (Če imate težave s spanjem, si priskrbite vzglavnik za vrat ali blazino za krofe ali kaj podobnega z luknjico na sredini in le previdno vtaknite uho v luknjo in podložite roko pod blazino za malo več podpore, deluje dobro zame) jaz'zelo sem vesel, da sem dobil ta piercing, dekleta v moji šoli nosijo te ponarejene manšete in jaz'sem edini učenec v moji šoli z resničnim prebadanjem vijačnic, nekako slab, morda jaz'Začel bom trend na svoji šoli. Resno, prosim, sledite temu, kar piše v tem članku's SUPER v pomoč

jane dne 13. decembra 2016:

zdravo. Pred 4 do 5 meseci sem si prebodel vijačnico. včasih pa še vedno krvavijo. kaj naj naredim?

Hayley dne 2. novembra 2016:

Ni prepovedano narediti vijačnico s pištolo. Obe ušesi sem naredil na ušesih in to ni lažji način za okužbo. Dejansko je z iglo varnejše in to naredimo v sekundi.

Rodeojoe 1. oktobra 2016:

V prvih nekaj tednih imam prebadanje vijačnice in uporabljam fiziološko raztopino, za to sem videl veliko priporočil, moj piercing pa se je zelo hitro pozdravil in oteklina/nelagodje je v enem tednu minilo. Potem sem samo očistil s fiziološko raztopino in vato.

Essjay 6. septembra 2016:

Pri Claire sem naredil zgornji hrustanec's pištolo ?! In ni bilo niti blizu pike, kajne'je na pravem neumnem mestu! Naj bi'niso nič boljši? Dve leti kasneje in še vedno imam težave s tem!

Lauran 11. avgusta 2016:

jaz'zmeden sem, da so mi režnje dvakrat prebodeni s pištolo (4) Pred dvema letoma nič ni bilo v redu, potem pa letos za mojega 16. sem s pištolo opravil hrustanec 5. piercing sem imel okužbo mislim, da sem po končani šoli'zdaj mi je bolje, skoraj 7 tednov (v soboto) me je še rahlo bolelo uho, vendar me ne boli niti'spim, lahko spim na njem, vendar ga želim spremeniti v obroč, toda kakšen tip prstana ima obroč z žogo ali prstan, tako kot spalnik, kmalu tudi naredim nos in se v šoli spotaknem'ne vem, če bi jim bilo všeč, toda moji hrustanci so jim bili všeč, zato bi lahko dobili tudi nos, narejeno kmalu potem pred začetkom šole v septembru.

Marija 4. avgusta 2016:

Ta članek je koristen, vendar sem pred 1,5 meseci prebodel svojo vijačnico in to s pištolo na popolnoma licenciranem mestu in bilo je dobro! Nič bolečin in nič slabega se ni zgodilo (prepričan sem, da lahko'če tožite salon zaradi uporabe pištole, je stvar osebnih želja). Rekel bi, da je 2 tedna po tem, ko ste naredili piercing z uporabo peroksida, dobro, da se izognete kakršnim koli okužbam (poleg druge tekočine v kombinaciji). Če se zelo dobro zdravi, ne'2 meseca se je ne dotikajte in potem, ko oteklina in bolečina mineta, lahko uhan zamenjate, vendar je zelo pogosto, da telo zavrže prebadanje (dogaja se kakšna ruska ruleta).

Vera dne 12. julija 2016:

Včeraj sem opravil svoje in je šlo dobro. Edino, česar sem se bal, je umivanje las/ščetkanje aha.

Gabriëlla 6. julija 2016:

No, jaz sem ga pravkar dobil pred 2 dnevoma in to so naredili s pištolo (na mojem otoku je normalno, da si s pištolo prisluškuješ vijačniku) in ni slabo, če si to naredil s pištolo ali iglo, ker ima moja mama vijačnico ušesna ušesa že skoraj 5 let in nima nobenih težav s tem je bila v redu s peto in ni povzročila okužbe

In dotaknil sem se svojega, ali je tako hudo???

Ali ga lahko očistim z alkoholom??

Christina 9. junija 2016:

nisem'ne vem, da je bil bel gnoj dober! To mi je tako olajšano, ker sem mislil, da je moj okužen, a ni bil't oteklo, zato sem mislil, da sem z leti moral dobiti alergijo ali kaj podobnega, vendar se je vseeno dobro počutilo. Kakorkoli že, to spletno mesto je zelo informativno in koristno.

Kel 26. aprila 2016:

Zdravo jaz'pred približno tremi tedni sem imel 2 prebadanja (sprednja vijačnica), prvih nekaj dni je bil normalno rdeč in boleč in se je hitro ustavil. Vendar je danes zjutraj's je spet nabreklo in zdi se, da je manjši čep na vrhu videti, kot da izginja v oteklem delu mojega ušesa. Tam'ni gnoja ali kaj takega'spet je otekel. Jaz nisem'Nisem potrkal ali karkoli se spomnim je, da moram ponoči spati na njem. Kakšne ideje, kaj lahko storim ali zakaj'se je zgodilo?

(Prvotno je bila ideja, da bi imela 3, vendar so mi rekli, naj počakam na tretjega)

Hannah 9. aprila 2016:

Fantje, lani poleti sem v pivovarni Woolwich preluknjala vijačnico. Najslabša odločitev doslej je bila, da se je okužila, otekla in po šestih mesecih še vedno ni popolnoma ozdravela in je vedno bolelo spanje na obeh straneh, še huje pa velikanska rdeča gruda, napolnjena s keloidnim brazgotinskim tkivom in krvjo, še vedno imam brazgotine na obeh ušesih. Bil sem nagel in smešen in hotel sem samo poceni piercing, čeprav običajno hodim v piercing studie, ki so licencirani in uporabljajo samo igle itd.

Emily dne 22. marca 2016:

Za tiste med vami v komentarjih pod mano se NE sme narediti piercinga s pištolo !! Če ste kraj'nameraval bo uporabiti pištolo, obrniti svojo srečno zadnjico in teči proti hribom. Pištole za piercing zdrobijo kožo/hrustanec, igle pa dejansko/prebijejo/skoznjo. Oni'niso sanitarni in večino časa ljudje s piercingom (npr. Claire's, Piercing Pagoda's etc sall mall) niso licenčni strokovnjaki, ki poznajo svoja sranja!

Imam veliko piercingov, dvojno vijačnico v levem ušesu, z dvema v ušesnih mečkah na tej strani, na drugi strani eno vijačnico, eno 12 g školjko in dve ušesni uši ter preboden nos. Vem kaj sem'govorim o! Upoštevajte nasvete članka, ki ste ga prebrali, in ne'ne uporabljajte pištole za prebadanje ali peroksida. Peroksid ubija bakterije, ja, ubija pa tudi DOBRE bakterije!

Macey 19. februarja 2016:

Odličen nasvet! Svoj par dvojnih vijačnic sem naredil pred približno petimi dnevi. Bilo je precej neboleče. Moj piercer mi je ravno položil uhane in to je bilo to. Zdi se, da jim gre dobro. Poskušam jih zavrteti, medtem ko jih čistim, kar me rahlo boli kakšno minuto, a predvidevam'normalno videti kot oni'so še vedno odprte rane. V upanju sem jih čistil z alkoholom'je še vedno tako učinkovit. Res so kul in kje sem'm iz zelo edinstven. Rad jih imam 🙂

Jamie 5. februarja 2016:

pred dvema dnevoma sem naredil piercing dvojnega hrustanca/vijačnice s pištolo in ob njih se mi zdi segreto in nekako se počutim'spet nekako otekle. jaz'strah me je, če se okužijo ali če se mi uho deformira, ker sem jih naredil s pištolo. POMOČ 🙁 dotaknil sem se svojih piercingov, potem ko sem jih dobil (nisem'ne vem, da nisi bil'ne bi smel) in i'sem jih čistil z alkoholom. Ne razumem'ne vem, če je to'slabo ali ne ?? Ne gre'tukaj ne smem reči, da ni't

MJ dne 17. decembra 2015:

Mojo sprednjo vijačnico sem prebodla pred 2 meseci, ampak tam'ni znakov zdravljenja'je zelo boleče in občutljivo, vendar ne'ne izgleda kot selitev, morda rahlo, vendar ne veliko. Kakršni koli nasveti?

jtrader dne 25. oktobra 2015:

Skrb za pirsing zahteva nekaj časa, vendar to'je vredno.

Bevana iz Taurona 12. oktobra 2015:

Zelo dober prispevek o piercingu.

Tim dne 30. avgusta 2015:

Pred dvema dnevoma sem dobil trojno naprej njegov piercing, sedel sem in gledal film, ki je naključno začel bruhati kakršne koli predloge, kaj naj naredim?

[email protected] 14. avgusta 2015:

Za prebadanje vijačnic, pištolo in iglo. Kateri je boljši?

Zoey dne 10. avgusta 2015:

živijo!

Pred približno dvema tednoma sem prebodel vijačnico in to'se že kar hitro ozdravi, kar lahko sodim – na žalost nisem'ne preberem navodil za nego, kar pomeni: šel sem plavat in se igral z njim.

Spremembe ni videti. Nikjer. Nič se ni spremenilo.

Malo je otekel, a glede na dejstvo, da je'star komaj dva tedna, mislim, da'je v redu.

Prepričanje mojih staršev (tj'm 16, v moji državi pa mora biti star 18 let, da lahko to opravi na enem'svoj) je bilo precej težko – moj oče je rekel ne kakršnemu koli piercingu, ki sem si ga želel. Strinjal se je le z ušesnimi meščkami, ker mu je mama rekla, da mi bodo videti srčkane.

Mama mi je potem tudi za rojstni dan podarila prebadanje vijačnice – BREZ pogovora z očetom, je izvedel po mojem rojstnem dnevu in dva dni kasneje sem jo prebodel.

Moj je bil narejen tudi z iglo, ženska, ki me je prebodla, je bila res kul in ohlajena. Rekla mi je, da je'bi bil tam in čakal, dokler ne bom pripravljen (ja, bil sem * malo * nervozen …), nato pa se je vrnil z iglo v roki, namignil in rekel, "Ste pripravljeni?", nato se je začel smejati in vzel enega od steriliziranih zapakiranih prstanov za prstane in ga dal zraven mene.

Ona'sem najbolj kul piercer doslej, če še kdaj dobim piercing, jaz'vsekakor jo bom vprašal!

Trgovina se imenuje Klopotca in se nahaja v bližini ene največjih nakupovalnih ulic na Dunaju v Avstriji, EU.

Če kdo od vas kdaj pride sem, si oglejte! 🙂

Constance 9. avgusta 2015:

Vau. Odličen nasvet. Najboljši nasvet doslej. Všeč mi je dejstvo, da ne pretiravam z antibakterijskimi sredstvi ali uporabljam kakšno protibakterijsko, dokler morda ne bo potrebno. jaz'Ugotovil sem, da je ena najbolj vznemirljivih stvari pri novem piercingu ustrezna skrb, da lahko vanj vstavim kul strojno opremo.

Par stvari…..

Držite roke stran od prebadanja! Bodi potrpežljiv!! Zdravi srečno!!!

Ciara 4. avgusta 2015:

Vsi moji prijatelji imajo nekakšen piercing za vijačnico in vedno sem bila tako srčkana, da sem se odločila, da si jo tudi jaz želim! Moja mama je bila preprosta "Seveda. Ne razumem't skrbi" zdaj pa jaz'razmišljam "kaj če se okuži?!", "kaj pa če boli zelo dolgo?!" Naj ga dobim? Vse, kar sem hotel, je bila ena vijačnica, morda dvojna vijačnica, brez dvojnih stvari s trojnim zadnjim trupom naprej. Pomoč? Nameraval sem iti v salon za tetoviranje in prebadanje Metamorphisa. Je že kdo šel tja? Je dober? Naj grem tja? Če ima kdo kakšna priporočila, kje bi to lahko naredil, jaz'z veseljem bom slišal! Mora biti v Winnipegu in/ali na območju Winnipega! 🙂

To'jaz 3. avgusta 2015:

Pred petimi tedni sem si prebodel vijačnico in 2 tedna po tem, ko sem to naredil, sem moral kovinsko palico spremeniti v plastično. Mamico sem vprašal, če bi lahko prebodel vijačnico, pa ni'To me sploh ne moti, vendar je morala podpisati dokumente, v katerih je pisalo, da je v redu, da si prebodem vijačnico..

Gregory Miller 1. avgusta 2015:

jaz'jutri bom opravil svoje in prijatelj mi je rekel, naj uporabi morsko sol I.'d ta gkod

Britney Scicluna 27. julija 2015:

Živjo, res bi rad prebil svojo trojno vijačnico naprej, toda jaz'res se bojim bolečine, ker sem videl veliko video posnetkov in me vznemirjajo. Imam že dva prebadanja hrustanca, prosim pomagajte!!!!!!

Sierra 14. julija 2015:

Razmišljam o dvojni vijačnici, ker sem vedno mislil, da je videti kul. Vsekakor pa ima to spletno mesto veliko dobrih informacij in morda bom lažje prepričal mamo, tako da ji pokažem to spletno mesto. Najlepša hvala!

Kyra 1. julija 2015:

jaz'jaz dobim svojega v 3 dneh (vijačnica) in jaz'm 12 !! jaz'm Sao navdušen/nervozen in moj oče ni'ni mi mar, vendar je trajalo veliko nagajanja, da se je mama strinjala!

elevterijo 28. junija 2015:

Če povem po resnici, je moj približno 6–9 mesecev povzročal veliko bolečin, lani pa sem bil star 13 let.'14 let in pol in še vedno me boli, vendar sem to storil poleti, šel sem na morje in sedel na sonce, pa sem ga tudi očistil s perioksidom, čeprav bi se hitreje pozdravil (prijatelj, ki je šel na prebadalca se je lovil samo en teden)

Aoise 25. junija 2015:

Pred nekaj urami sem si s pištolo prebodel zgornji kartilidž. Po branju tega sem'resno me začenja panika. To je ugleden kraj, saj ima v njem zelo dobro ime, zato sem jim popolnoma zaupala. Zagotovo bi morali vedeti, kaj počnejo'delaš, kajne? Ali bi moral biti zelo zaskrbljen? Ne razumem'ne želim izoblikovanega ušesa.

Tianna 21. junija 2015:

To'Z igro je prepovedano preboditi zgornjo kartušo s pištolo'je nezakonito in lahko povzroči resno otekanje in nelagodje, morda pojdite k prebodalcu in jih prosite, naj si ogledajo, če pravijo, vzemite ven, naj jih ponovijo znova, vendar z iglo

Amanda 13. maja 2015:

Pred štirimi dnevi sem se odločil, da se spodobi, da se na žalost ogledam. Prebodalka je res uporabila pištolo in dobil sem dvojno piercing zgornje kartuše. Kakšen nasvet? To'je precej otekel

Anagha 13. aprila 2015:

Pravkar sem opravil svoje pred dvema dnevoma in naj vam povem, prepričanje mojih staršev je bila velika preizkušnja. Najboljši način, da jih prepričate, je, da jim pokažete, da ste vi'sem opravil raziskavo in vem, kaj'ponovno vstopite vase; obvestiti jih morate o cenah, orodjih, ki se uporabljajo, in jim povedati o postopku in oskrbi, nenazadnje, če'Še vedno niste prepričani, odpeljite jih v najboljšo tetovažo v vaši bližini, ki ima odlične ocene za svoje pierce in se eden izmed njih pogovori z mamo ali očetom. To jih bo zagotovo pomirilo.

Upam, da to pomaga !

Sarah 16. marca 2015:

Kako ga lahko vaše uho zavrne? Kako lahko prepričate svoje starše, da ga dobijo? Moja mama ni'Preveč sem navdušen nad tem, moj oče pa odločno reče ne, tako kot vse življenje, kakršne koli nasvete?

Chelsey Ross iz Memphisa, TN 7. marca 2015:

To je odlična objava. Imel sem dvojno sprednjo vijačnico, a na žalost je uho zavrnilo oba prebadanja. Zelo jih pogrešam, toda vaši nasveti so odlični.

Pojdite k svojemu piercerju ali jih pokličite, če želite vedeti, kakšen je vaš piercing.

About the author