Novi piercingi telesa: kaj storiti, če gre kaj narobe

jaz'imel sem nosnico, jezik, popk, več ušesnega hrustanca, & preluknjanih nekaj nepomembnih.

Standardni prebadanje jezika

Standardni prebadanje jezika

Spreminjanje telesa s piercingom je nekoliko bolj zapleteno kot spreminjanje s tetovažo. Čeprav je piercing hiter ščepec'bolečina in nelagodje po tem trajata veliko dlje kot bolečina, ki jo povzroča tetovaža. Tetovaže se najprej zacelijo v 5-10 dneh, popolnoma pa se pozdravijo po 45's čas, potreben za regeneracijo kože po poškodbi.)

Prebadanje traja najmanj 4-6 tednov, odvisno od lokacije prebadanja – za popolno ozdravitev traja 9–12 mesecev. Zaradi podaljšanega časa celjenja in ker so piercing v bistvu odprte rane na telesu, je ustrezna nega zelo pomembna. Vaš pirser vas bo poučil o osnovah nege in čiščenja vašega novega piercinga. Z izjemo ustnih piercingov, za katere bi uporabljali ustno vodo, večina pirsingov zahteva, da območje dvakrat na dan operete s protibakterijskim tekočim milom (brez dišav ali dišečih mil), po možnosti pod tušem. Nekateri piercingi, na primer obroč za popek, zahtevajo, da se po čiščenju namoči morska sol. Mi'socialno programirani za uporabo neosporina ali bacitracina, ko rana boli, vendar bodo v primeru prebadanja ti izdelki ovirali, ne pomagali, celjenje. Nikoli se ne dotikajte samega piercinga, razen če ste si najprej umili roke z antibakterijskim tekočim milom.

Kaj pa, če se moj piercing skriva v tekočini?

Ker je prebadanje rana, bi morali pričakovati rahlo občutljivost, oteklino, pordelost ali srbenje. Včasih bodo novi piercingi med procesom zdravljenja izločali belkasto rumenkasto tekočino. To je v redu in ko se tekočina posuši in tvori skorjo, jo lahko nežno odstranite s konico Q, medtem ko očistite piercing pod tušem. (Če je izcedek krvav, zelen ali siv, se nemudoma obrnite na svojega prebodalca ali zdravstvenega delavca). Toda tudi pri optimalni oskrbi je še vedno nekaj stvari, ki bi lahko bile z vašim novim piercingom narobe.

Labret piercing

Labretni piercing

Morda boste imeli neželen odziv

Morda imate neželen odziv na kovino nakita. Večina ljudi ne ve'ne vem, da so'so alergični na nekatere kovine (najpogosteje na nikelj, ki je prisoten v zlatu, srebru in platini), dokler jih ne doživijo "kontaktna občutljivost". Simptomi alergijske reakcije na kovino vključujejo hudo srbenje, otekanje, bolečino, pordelost, vnetje in lokalizirano vročino. Vaš prvi nagon je morda odstraniti nakit, čeprav bo to omililo simptome, ko bi se luknja zaprla, bi to lahko preprečilo odtekanje gnoja in bi lahko nastalo grdo absces. Če se vam to zgodi, se takoj obrnite na svojega piercerja. Če trenutno nosite nakit iz kirurškega nerjavečega jekla velikosti 316 lvm, vas bo najverjetneje naročil, da ga zamenjate z mreno iz niobija, titana ali 14/18 karatnega zlata.

Ko se prebadanje ne zaceli pravilno, bo rdeče, modrice in vneto

Ko piercing ni'Če se ne zaceli pravilno, bo rdeča, podplutena in vneta

Kaj naj naredim glede prekomerne skorje?

Prekomerna skorja, ki je običajno posledica prevelikega izločanja čiste tekočine, običajno kaže, da ima vaše telo negativno reakcijo na čistilno sredstvo, ki ga'ponovno uporabljate. Morda boste opazili tudi, da se vaša koža poskuša odmakniti od prebadanja in ustvariti povečano luknjo. Če se to zgodi, za čiščenje piercinga uporabite le tekoče antibakterijsko milo, na primer Dial. V nasprotju s splošnim prepričanjem nikakor ne smete uporabljati vodikovega peroksida, baktina ali betadina na prebodljivi rani ali kjer koli v bližini. Druga možnost je, da poskusite preiti na drugo blagovno znamko izdelka, na primer s številčnico na mehko milo, ali pa se obrnite na svojega piercerja, ki vam bo morda priskrbel steklenico profesionalnega čistila.

Najpomembnejše, kar si morate zapomniti, je, da ostanete mirni in da odstranitev piercinga upoštevate le kot zadnjo možnost. Ne pozabite pa, da večina zdravnikov ni'Ne poznam rešitev in tehnik prebadanja ter lahko slabo svetujem. Če opazite neželen odziv na enega od piercingov, je najbolje, da se obrnete na trgovino, ki je opravila vaše delo, in zaprosite za njihov strokovni nasvet. Če niste bili navdušeni nad trgovino ali vam je bilo neprijetno'S svojimi zaposlenimi ali postopki poiščite nasvet uglednejše ustanove ali se obrnite na eno od številnih spletnih mest, ki ponujajo brezplačna spletna posvetovanja.

Pirsing proti obrvi

Pirsing proti obrvi

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

© 2007, ker živi

Komentarji

Liyah 6. novembra 2019:

Ravno pred tednom dni sem dobil industrijo in sem zelo neroden, zato jo vedno po pomoti udarjam, danes pa jo je zadela košarkarska žoga in bojim se, kaj se bo zaradi tega zgodilo, mi lahko kdo pove, če pretiravam ali ne

DuttyD1145 21. oktobra 2017:

Moja punca ima že približno dva meseca preboden trebuh, še vedno ima težave s prehodom in draženjem, ki smo ga poskusili Glej slana voda in H2 ocean nič ne deluje in je zelo razočarana, če mi lahko kdo da kakšno za odgovor, ki bi ji pomagal, bi bil zelo hvaležen

Steve 5. maja 2013:

Slika labretnega piercinga ni labret's piercingom ustnic ali pixie, ta spletna stran vsem daje napačno info.it'najbolje, če imate težave, se o tem pogovorite s piercerjem's piercingom se ukvarjam vsaj 15 oz. Več let, don'Ne računajte na takšna spletna mesta

Audrey dne 15. januarja 2013:

Pred tremi tedni so mi tragus prebodli in za čiščenje sem uporabil fiziološko raztopino in neosporin. blizu odprtine je majhen mehurček, ne vem, kaj je to.

leksi 23. maja 2012:

Moj popk je bil v redu, zdaj pa rožnati robčki visijo, kaj naj naredim

Docg 20. maja 2012:

Ne-jodirana morska sol je nujna (še posebej za vse okužene/vnetne piercinge'vse opisano). 1 čajna žlička na eno rezino tople vode..močite 10-15 minut.

liz 9. marca 2012:

hej, pred nekaj tedni sem si s prstanom prebodel spodnji del ustnice in včeraj sem ga zamenjal s čepkom in šel sem spat, ploski del obroča pa je šel skozi mojo ustnico samo oteklina

niki 3. marca 2012:

trebuh sem prebodel pred približno 3 meseci in se je okužil, imam odprto rano na spodnjem delu pomola, kjer je moj popk .. i don'nočem ga vzeti ven, kaj'to je najboljša stvar! prosim pomagajte

19. februarja 2012:

moj monroe sem prebodel pred tednom in pol in me rahlo boli, vendar ne tako hudo, vendar rdečica okoli piercinga sploh ne bo minila …. i don'ne razumem, zakaj se to dogaja. Pred nekaj leti sem opravil labret in nikoli se ni zgodilo s tem piercingom, zato poskušam ugotoviti, zakaj moj monroe to počne … res mi je všeč in ne'nočem ga vzeti ven, samo želim vedeti, zakaj rdečica ne bo minila ?? mi lahko kdo pomaga prosim?

Jkl 17. februarja 2012:

Pred enim mesecem sem se prebodel proti stisnjenosti proti vijačnicam. Skoraj popolnoma je ozdravel in potem sem po nesreči zaspal na njem. To je povzročilo, da je nabreklo in na koncu napihnilo žogo. To se je že zgodilo, zato nisem bil'nisem zaskrbljen zaradi zmanjšanja otekline. Toda pred približno tremi dnevi me je nekdo močno udaril po ušesu in začelo je krvaveti. Sedaj se mi uho trese po mestu, kjer naj bi bila žogica. jaz'Nervozen sem, da se bo moje uho zacelilo skozi luknjo, s čimer se mi bo žogica zataknila v uho. Kakšen predlog? To'pridem do točke, kjer lahko'ne spi, ker je tako'zelo utripa.

Lizet 13. februarja 2012:

Pred tremi dnevi sem preluknjal trebuh, ležal sem v postelji na telefonu, naslednja stvar, ki jo poznaš, je, da moj mali brat skoči čez mene, a me na poti brcne. Boli me trebuh in zelo rdeč je, mislim, da se bo obarval vijolično:/ kaj naj storim????

Bambam 2. februarja 2012:

Prejšnji teden sem si prebodla spodnjo ustnico in prvi dan je bilo v redu, potem pa so se začele pojavljati krastice okoli prebadanja in območje nekako kot paša koža po piercingu, ki ga želim vzeti, ker res boli preveč je otekel, da bi se dobro prijel. Kaj naj naredim?

Abz 24. januarja 2012:

jaz'jutri si prebodem ustnice, ali me boli, ker me'res se bojim igel: S

v redu dne 10. novembra 2011:

Imam monroe in sredstvo za prebadanje obrvi … problem je v tem, da moj anti izgleda, kot da ima mehurček, kjer gre skozi palico? ima še kdo ta problem? preboden je bil tedne..

Zoe 6. novembra 2011:

Trebuh sem naredil 2 dni naenkrat in to'nekako rdeče in to'je kar boleče … Je to normalno? Ali se bo sčasoma bolje počutil ???

Electra 3. novembra 2011:

Imam maduzo

Piercing in ni bilo't osredotočeno..da sem ga moral vzeti ven in sem ga moral popraviti..žalostno

chloe 23. oktobra 2011:

trebuh sem imel opravljen in je od zgoraj vse rdeče, in mislim, da je okužen, ker iz njega prihajajo vse rdeče stvari in želim zamenjati palico, ker je čas, da se vrnem nazaj :/wat to dooo hellppp!:/:/:/

liz 17. maja 2010:

no, prebodla sem zgornjo ustnico in okužil se je netopir

leila dne 27. januarja 2010:

Ne pozabite, da je telo vsakega drugačno in se zdravi drugače. na vseh piercingih sem uporabil peroksid in neosporin, ki sta se v pol časa zacelila in do sedaj jih imam 28. to vključuje popolnoma ozdravljen komplet 16 steznikov, dva v mojem dotiku (brez peroksida na tistih …. biotin) kačjih ugrizov in labreta, obrvi in ​​nekaj v ušesih. samo zapomnite si, kaj vam ustreza, morda ne bo delovalo drugim in obratno

telo 7. januarja 2010:

zastonj igre

lutka dne 13. oktobra 2009:

no, ustnico sem prebodla in izgleda tako vroče 🙂 in želim si eno v trebuhu in vratu 🙂

tay dne 8. septembra 2009:

Šel sem in opravil monroe .. prvi dan je bil v redu drugi dan moja ustnica je bila malce otekla tretji dan omg .. moja ustnica je bila tako velika, da so mi rekli, da je to normalno, da se to zgodi. Zjutraj sem se zbudil, žoga je zdaj v luknji, prestrašen sem in ne'ne vem, kaj storiti !!!

spunky chic 31. marca 2009:

pri trebuhu mi je ves rdeč rdeč .. n res boli 2 … kaj naj naredim?

shawty gal 26. marca 2009:

: (no, ustnico sem prebodla & se je okužil, zato sem ga moral vzeti, bil sem tako žalosten, a moj bf je rekel, da je zdelo, da boli in je to storil 🙁

gwen dne 18. decembra 2008:

Površinski piercing na sliki ni samo 'ne zdravi dobro', to's zavrnitvijo in izrivanjem iz telesa in bo verjetno pustila brazgotino, če bo's se ne odstrani, dokler se koža ne razbije po dolžini palice.

About the author