Piercing Needles vs Piercing Gun: Kaj je varnejše?

Whitney je strokovnjakinja za pirsinge in tetovaže z izkušnjami v svetu telesnih sprememb.

piercing-iglice-pištola

Norman Roscher prek Wikimedia Commons in William Rafti prek Wikimedia Commons

Kaj je bolje za piercing: pištolo ali iglo?

Hiter odgovor: Prebadljiva igla je iz mnogih razlogov veliko boljša od piercing pištole. Igle so na splošno čistejše, natančnejše in manj boleče kot pištole. Spodaj ti'Našel bom prednosti in slabosti tako piercing pištol kot piercing igel. Preberite jih. Preučite jih. Odločite se za tisto, kar se vam zdi najboljše. Ko gre za vaše telo (ali vašega otroka)'s!), ne razumeš'noče sprejeti slabe odločitve.

Ker so pirsingi pogosti pri ljudeh vseh starosti – starši dobijo svoje dojenčke in majhne otroke'ušesa so prebodena, mnogi odrasli pa z zorenjem dodajo dodatne piercinge – mnogi želijo vedeti, katera metoda prebadanja je najboljša. Ne glede na to, kdo ste, vi'želel bom najhitrejšo, najvarnejšo, najčistejšo in najbolj nebolečo metodo prebadanja.

(Opomba: Ko gre za metodo, ki se uporablja za piercing – igle ali piercing pištolo – je tehnika enako pomembna kot tehnike po oskrbi, ki sledijo. Seveda obstaja tveganje pri vsakem prebadanju, vendar s pravilno tehniko in nego po njem večina ljudi lahko ozdravi novo piercing z minimalnimi zapleti. Vendar pa vsi ljudje ne morejo uspešno pozdraviti piercinga, tudi če so tehnike popolne in so metode oskrbe solidne.)

piercing-iglice-pištola

Kaylee Eden prek Unsplash

Prednosti in slabosti piercinga

Prednosti

 • Dostopnost: Od takrat večina mest uporablja pištole'lažje je nekoga naučiti, da jih uporablja, zato če vi'iščete prostor, ki uporablja pištolo'verjetno bo lažje, kot če bi ti'poskušamo najti mesto, ki uporablja igle.
 • Udobje: To'Pri nakupovanju v nakupovalnem središču je priročno, da si prebodite ušesa.
 • Ugodnost: To'Včasih je ceneje dobiti piercing v nakupovalnem središču ali na stojnici v primerjavi s kvalificiranim piercerjem. Tam'zahtevajo manj spretnosti in usposabljanja, zato lahko zaračunajo manj.
 • Hitrost: To's hitro, z enim hitrim pritiskom na sprožilec.

Slabosti

 • Tkivno tveganje: Pri prebadanju s pištolo lahko pride do hude poškodbe tkiva. Pištole za prebadanje držijo tupe čepe, in ko te čepke potisnejo skozi tkiva, dobesedno raztrgajo tkivo, da naredijo prostor za nakit. Če bo vaš prebadanje šlo skozi hrustanec, se lahko razbije s topo silo.
 • Nered: Ko vam topi čep streli skozi kožo, se lahko to zamoti. Obrišite alkoholno ali antiseptično blazinico, vendar ne boste odstranili vseh teh krvnih delcev, pištole za prebadanje pa ne morejo biti ustrezno sterilizirane. Veliko se uporabljajo in pridejo v stik s telesnimi tekočinami … vendar preprosto brisanje alkoholnega brisa med uporabo ni dovolj za sterilizacijo instrumenta. Nekateri trdijo, da instrument nikoli ne pride v stik s kožo, ampak s piercerom'roke naredijo in oni'se ponovno dotaknete potencialno kontaminirane pištole in jo dodatno onesnažite s svojo krvjo.
 • Usposabljanje: Zaposleni v nakupovalnem središču in delavci na stojnicah na splošno opravijo neverjeten dvotedenski tečaj o uporabi pištole za prebadanje. To'ni veliko časa za učenje ustreznih tehnik za zatiranje ali zdravljenje okužb.
 • Tveganje okužbe: Pištole za piercing uporabljajo tupe čepe, ki imajo hrbet metulja. Ti lahko zlahka zadržujejo bakterije in drobtine, ki lahko okužijo nov piercing. Čepi so včasih izdelani iz nizko kakovostnega materiala, ki povzroča alergijsko reakcijo, brazgotinjenje in okužbo.
 • Nevarnost otekanja: Pištola tesno pritrdi zadnji del nakita, kar pa ne't pustite, da piercing pravilno diha in se zdravi. Ker bo podlaga metulja pretesna, boste imeli povečano otekanje (naravno bo nabreklo kot del procesa celjenja, vendar bo oteklo še slabše, če se ne'nima prostora za nabrekanje).
 • Zasnovan samo za ušesne mečke: Čeprav so bile te pištole zasnovane samo za prebadanje ušesnih čepkov, zaposleni v nakupovalnem središču običajno ponujajo tudi prebadanje hrustanca in prebadanje nosu z istim instrumentom. Hrustanec se lahko zlahka razbije s pritiskom in silo piercing pištole.
 • Glasno: Pištole za piercing so glasne, kar lahko mlajše otroke prestraši bolj kot karkoli drugega. Če otrok skoči, se lahko čep zlahka zatakne na pol poti, kar pomeni, da ga je treba odstraniti. Pištolo bo treba ponovno zbrati in čep prestreči nazaj skozi tkivo, kar bo povzročilo večjo občutljivost, krvavitev in tveganje zapletov.
 • Ciljanje in koti: Pištole za piercing je težko pravilno usmeriti, zato je verjetnost, da bo piercing kriv ali netočen. Če delavec tega ne stori'če je ravno prav, lahko čep gre skozi pod nerodnim kotom ali pa na slab položaj, kar lahko povzroči, da vaše telo zavrže nakit.
 • Draženje: Večina trgovin v nakupovalnih centrih in kabinah, ki so certificirane za piercing, vam bo povedala, da morate piercing obrniti nekajkrat na dan. Morda se sliši, kot da je smiselno, v resnici pa le draži novo piercing in vnese bakterije, ki bodo povzročile okužbo.

Povzetek: Slabosti odtehtajo in preštejejo prednosti. Obstaja veliko ljudi, ki nikoli ne naletijo na težave pri prebadanju s piercing pištolami v nakupovalnem središču, a res želite izkoristiti to priložnost?

piercing-iglice-pištola

David Fanuel prek programa Unsplash

Prednosti in slabosti piercing igel

Prednosti

 • Za enkratno uporabo: Igle so za enkratno uporabo, zato jih ne uporabljate'nimaš tveganja za koga drugega's telesnimi tekočinami na igli.
 • Čistoča: Instrumente za prebadanje je mogoče enostavno in pravilno očistiti v avtoklavu, ki uporablja paro pod visokim pritiskom za temeljito sterilizacijo celotnega instrumenta. Uporabljene igle se ustrezno zavržejo, nakit in hemostati pa temeljito sterilizirajo v avtoklavu.
 • Usposabljanje: Profesionalni prebadalci telesa so deležni obsežnega usposabljanja, ki vključuje ustrezne tehnike prebadanja, zatiranje okužb in zdravljenje. Naučili se bodo tudi, kako se telo odziva na nove piercinge in kako se izogniti udarcem v živce (kar bo zmanjšalo bolečino, ki jo kupec čuti pri novem prebadanju). Naučijo se tudi ustreznih tehnik sterilizacije.
 • Manj bolečine: Pri uporabi prebadajočih igel je manj bolečin. Igla je votla in izjemno ostra, tako da prereže kožo, ki potisne robčke na stran, da naredi prostor za nakit. Čeprav se sliši grobo, je'je zelo hiter postopek.
 • Manj bakterij: Nakit za prebadanje z iglo je zasnovan tako, da omogoča enostavno odstranjevanje umazanije in bakterij. Na splošno se za nove piercinge uporabljajo ujetniški obroči (CBR) in mrene; oba omogočata premikanje nakita, tako da bakterije ne minejo'samo sedi na novem piercingu. Plus, oni'so narejene iz kovin, ki dokazano pomagajo zmanjšati reakcijo.
 • Material: Večina prodornega nakita je narejena iz visokokakovostnega nerjavečega jekla ali titana, kar daje najboljše možnosti, da med celjenjem ne pride do reakcije ali okužbe.
 • Vsestranskost: Z iglo lahko prebodite skoraj vse – območja s hrustancem ali brez.

Slabosti

 • Neprijetno: Lahko pride do neprijetnosti, če se potrudite poiskati ugledno tetovažo, ki ponuja piercinge z iglo.
 • Drago: Lahko je dražje kot iti v nakupovalni center. K skupnim stroškom, ki jih zaračuna piercer, morate dodati napitnino.

Kako se piercing pištole primerjajo z iglami: cena, varnost itd.?

 Piercing GunPiercing Needle

Kar je ceneje?

pištole so na splošno cenejše

<–

Kar je bolj priročno?

to'lažje je najti mesta, ki uporabljajo orožje

<–

Kar je tišje?

–>

igle so veliko tišje od orožja

Kar je čistejše?

–>

igle so veliko čistejše od pištol

Kar manj boli?

–>

na splošno igle bolijo manj kot puške

Kar je bolj natančno?

–>

igle so natančnejše od pištol

Ki se lažje/hitreje pozdravi?

–>

pri piercingu z iglo je manj verjetno, da bodo imeli zaplete pri zdravljenju

Kateri so boljši za piercing brez režnja?

–>

igle so boljše za večino piercingov

Pogosto zastavljena vprašanja

Ali lahko s piercing pištolo prebodite nos?

Pištole za piercing niso namenjene prebadanju nosu. Igle niso le veliko varnejše, ampak tudi'ste tudi čistejši, natančnejši in manj boleči.

Ali lahko uporabite piercing pištolo za popek, septum, ustnice, jezik, bradavico, genitalije, obraz in druge kožne piercinge na mehkih delih telesa?

Obstaja veliko razlogov, zakaj nikoli ne bi smeli uporabiti pištole za prebadanje drugega kot režnja (in veliko razlogov, zakaj tega ne bi smeli'ne uporabljajte niti enega na režnju): varnost, čistoča, natančnost, bolečina, okužba/zaplet … seznam se lahko nadaljuje in vključuje tudi velikost. Pištole za piercing skoraj vedno uporabljajo žico debeline 20 do 18, saj je večina standardnih čepkov in večina francoskih uhanov s kavlji 20 merilnikov, druga mesta pa zahtevajo druge velikosti. Na primer, za prebadanje ustnic in popkov je potreben nakit s premerom 14, ki je dolg veliko dlje od standardnih čepkov. Torej, tudi če vam je s pištolo uspelo preboditi ustnico ali popek, vam'd ga moram takoj izvleči in zamenjati z daljšim, debelejšim nakitom. Z drugimi besedami, ti'Moral bi takoj premakniti prevelik drog v premajhno luknjo. Joj. Ali res želite takrat več bolečine? Uporaba igle prave velikosti za delo je veliko lažja (varnejša, pametnejša, čistejša).

Ali lahko piercing pištolo uporabim za prebadanje hrustanca (topa, vijačnica, tragus, školjka, industrijska itd.)?

Ne. Samo ne. Topa sila piercing pištole bo verjetno raztrgala ali razbila vaš hrustanec. Pravzaprav je bila uporaba pištole za prebadanje na hrustancu marsikje prepovedana. (Če želite izvedeti več, preberite Piercing ušesnega in nosnega hrustanca: bolečina in nega.)

Ali je čas zdravljenja za vsako metodo drugačen (pištola proti igli)?

Tam zavetje'Za preverjanje anekdotičnih dokazov na to temo niso bile opravljene nobene ugledne študije. Vendar pa večina strokovnjakov pravi, da se bodo iglice, čistejše in natančnejše, hitreje zacelile, brez okužbe ali zapletov. Če želite izvedeti več o časih zdravljenja, preberite, kako dolgo bo moj piercing trajal?

Ali lahko namesto prebadljive igle uporabim šivalno iglo?

Samo zato, ker je to mogoče'ne pomeni, da bi to morali storiti. Tukaj'zakaj:

 • Ustrezne, profesionalne igle za prebadanje so vedno votle, zato naredijo prostor, ki ga nakit potrebuje. Odstranijo majhen čep kože, namesto da ga samo raztrgajo in potisnejo stran.
 • Igle za piercing so različnih velikosti, prilagojene specifičnim vrstam piercingov, predpakirane in temeljito sterilizirane.
 • Morda ne veste, iz česa je ta stara šivalna igla, vendar ste lahko prepričani, da je profesionalna prebadajoča igla izdelana iz visokokakovostnega kirurškega nerjavečega jekla.

Piercing dojenčki in otroci

 • Ti'Ugotovil bom, da otroci pri prebadanju ušes z iglami nimajo tako velike reakcije, kot pri prebadanju s pištolo, saj je igla hitra in neboleča.'brez glasnega, osupljivega hrupa.
 • Ker nakupovalni center ni'Če ne boste imeli dovoljenja za uporabo piercing igel, pojdite v najbližji tattoo studio, ki bo prebodel mladoletnega. Najprej se samo pokličite, ker vse države ne dovoljujejo prebadanja mladoletnih oseb tudi z dovoljenjem staršev. Če živite v eni od teh držav, se lahko obrnete na svojega zdravnika, saj bo morda lahko izvedel piercing (da, nekateri zdravniki bodo izvajali prebadanje ušes pri dojenčkih, majhnih otrocih in celo odraslih).
 • Če je zmagal vaš zdravnik'tega ne stori in če lahko'ne priporočam nekoga, ti'Moral se bom odpeljati na območje, kjer je prebadanje mladoletnih oseb s soglasjem staršev zakonito ali pa počakati, da bo otrok polnoleten.
 • Če živite v državi, ki je zmagala'Če mladoletnike prebodete s soglasjem staršev, lahko še vedno greste v nakupovalno središče, če se vam zdi'nimate drugih možnosti, vendar morate še vedno tvegati vse zgoraj navedene težave s piercingom.

Hitri nasveti po oskrbi

Ne glede na to, kako ste prebodeni – igla ali pištola – je nega zelo pomembna. Pravilna nega je preprosta.

 • Don'ne igrajte se s prebadanjem.
 • Don'ne zapletajte se z nakitom.
 • Za čiščenje piercinga uporabite solno raztopino ali zelo razredčeno raztopino morske soli (1 čajna žlička morske soli na 6 unč vode).
 • Ne odstranjujte limfe ali skorj; med čiščenjem se odlepijo.
 • V prvih nekaj tednih piercing očistite dvakrat na dan, nato pa enkrat na dan, dokler se popolnoma ne zaceli z namočeno bombažno palčko in s konico Q, namočeno v obe raztopini, obrišite vse limfe.

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

Komentarji

Andrea 11. maja 2020:

jaz'Odkrito rečeno, trenutno sem v zmedi in razpravi. Želim narediti piercing tretjega režnja in jaz'Razpravljali smo o tem, ali je treba to narediti z iglo ali pištolo. Spomnim se, da sem pri svojem drugem režnju z iglo prebodel občutek ogromne bolečine, ko sem bil star 9 let.'Ne spomnim se, da sem si s pištolo prebodel ušesa, ker sem bil še otrok. Zdi se, da mi vsi govorijo, kako brezboleč je piercing pištole in jaz'Nisem prepričan, kaj naj naredim na tej točki. Mi lahko kdo prosim pomaga?

Fiona 10. marca 2020:

Še nikoli nisem preluknjala ušes, a sem zelo kmalu. Malce me je strah, ker igel ne maram, vendar nočem, da bi se uho okužilo s pištolo. Ali je v redu, če jemljem ibuprofen pred in po prebadanju? Želim si tudi, da bi našel prostor za piercing in ne tudi za tetoviranje, ker nočem iti na skico

laur 5. marca 2020:

nameravam vstopiti, da bi si drugič prišel na ušesa, pa ne'ne vem, ali naj uporabim pištolo ali iglo. Ko sem pred 8 leti naredil pištolo, se spomnim, kako zelo me je bolelo in to je bila res slaba izkušnja, kaj naj storim zdaj?

Darcey Freeman 3. oktobra 2019:

To je bil palyi g

lexi 28. julija 2019:

Ko sem preluknjala ušesa, je gospa, ki je to storila, dejala, da je piercing pištola podobna stangerjem, ki si delijo steklenico vode, in da izvira iz trenutka, ko so ljudje označili svojo kravo.

Julija dne 12. junija 2019:

Imam 3 piercinge na enem ušesu. In tudi hrustanec, vse sem naredil s piercing pištolo in nisem imel nobenih težav ali okužb. Tudi jaz si bom prebodel nos. Trenutno imam 7 piercingov in nobena ni imela nobenih zapletov. Moj hrustanec presenetljivo ni poškodoval niti tega nisem niti začutil.

Aljaski Clark dne 11. septembra 2018:

Prve in sekunde sem opravil s pištolo ….. brez okužbe. Grem po hrustanec!

Julie 9. septembra 2018:

jaz'ušesa sem imel preboden s pištolo za vse luknje (po 3 na vsakem ušesu), za katere ni bilo nobene bolečine in nobene okužbe. Ta članek je poln mnenj. Odvisno je predvsem od tega, kdo ste in kako se vaša koža/telo odziva na stvari. Pištole so zelo čiste. Tatoo, kjer sta si sestra in prijatelj prebodli nos, je to storila z iglo in oba sta se okužila. Ne razumem'ne vem, ali ga je prebodel samo tisti, ali igle res niso čiste. vse je res odvisno, kam greste in kdo jih prebode.

Ann 18. avgusta 2018:

Pri 18 -ih mesecih sem s pištolo preluknjala ušesa in nikoli se ni okužila ali zaprla. Zdaj nameravam iti k Claire na piercing za 2. reženj.

LISAAnn 16. julija 2018:

Dvakrat sem si s pištolo prebodel nos. Malo me je bolelo, a ko ne nosim prstana za nos, se zelo enostavno zapre. Všeč mi je dejstvo, da ga lahko nosim ali ne, ne da bi mi ga morali odstraniti. Prstane za nos iz nerjavečega jekla dobim za 2 USD, piercing pa za 13 USD. Ljubite pištolo.

Rex dne 12. julija 2018:

jaz'sem kvalificirana lepotna terapevtka in jaz'Ugotovil sem, da je v lepotni industriji običajno, da so usposobljeni za prebadanje s pištolo. Želim razširiti svojo storitev, vendar bi se raje naučil uporabljati iglo, vendar mi vedno znova govorijo, da moram biti usposobljen tako za pištolo kot za iglo. Je to pravilno?

uf 25. februarja 2018:

sem dobil svoje sekunde in CARTILAGE s pištolo včeraj akhufnaefhief kaj naj storim? nočem, da se sploh okuži

Olivia dne 22. decembra 2017:

Ušesa sem imela kar nekajkrat prebodenih s pištolo-najprej pri 3, sekundah pri 11 in nikoli nisem imela težav pri celjenju. jaz'm dojenček, ko gre za igle, želim si preboditi nos, a ne'ne vem, koliko bo igla res bolela. Prosim pomagajte! 🙁

Annabel 23. julija 2017:

Ušesa sem imel preboden s pištolo in trajalo je večno, da so se pozdravili, pri tem pa je bilo zelo boleče, ko so jih prebodli. Da bi jih vzeli ven in jih postavili nazaj, je bilo precej boleče, sem jih moral potisniti skozi in zviti, včasih pa sem jih morda tudi prebodel. Držal sem jih dlje, kot so vam povedali'ponavadi bi jih morali hraniti 6 tednov, jaz pa sem jih hranil 8 let. Po niti enem letu, ko so jih naredili, so se zaprli. V začetku tega leta sem jih naredil z iglo v tetovažnem salonu. jaz'nisem imel nobenih težav'ni bil toliko boleč proces in ni bil't predrago. Po približno dveh tednih so ozdraveli in brez težav sem jih lahko vzela ven in jih zamenjala za druge'res sem zadovoljna z njimi.

Kaila 15. julija 2017:

Želel sem ti samo sporočiti, da sem si s pištolo prebodel nos in se je izkazalo. Torej, če ste se odločili, da to storite s pištolo, so velike možnosti'bo v redu.

Jasmin 13. julija 2017:

Kmalu grem k Peers my Cartledge

allison 1. avgusta 2015:

Delam v podjetju icing, eni od trgovin, ki piercirajo s pištolo, trgovini, ki se običajno nahaja v nakupovalnem središču. Rad bi poudaril, da smo zaradi otekline prenehali uporabljati hrbet metulja, zdaj pa uporabljamo hrbet, ki omogoča otekanje. Tudi pištola ne pride v stik s krvjo ali telesnimi tekočinami, pri pravilnem prebadanju pa je ena roka na pištoli, druga na ušesu. Pištolo čistim samo z eno roko, tako da roka na ušesu nima stika s pištolo. Tudi naši čepi niso tupi. So zelo ostre in spominjajo na igle, tako da ni nobene travme s silo. Tudi hrustanec, preboden z iglo, lahko razbije kost. Za konec svojega komentarja bi rad opozoril tudi na to, da smo usposobljeni in da sem se osebno lahko naučil boljših izkušenj na podlagi izkušenj prek drugih in sebe. Na primer, če vas skrbi, da bo pištola zgrešila oznako, don'ne biti. Uhan malo izvlečemo in se z uhanom dotaknemo pike, da se prepričamo, da natančno zadevamo piko. Tudi kot je zelo pomemben pri prebadanju, zato zavijamo zapestje, ne roke ali pištole. Kako prebodite ušesa ali svoje otroke'ušesa so vaša izbira in v celoti spoštujem piercing z iglami, vendar tudi mislim, da bi morali pri tej izbiri imeti vse posodobljene informacije o tem, kako je piercing zdaj, in ne kako so bili pred 15 leti.

Beckettbroo 5. decembra 2014:

moje prve naloge sem imel pred leti s pištolo, trajalo je zelo dolgo, da so se pozdravili, nato pa sem naredil sekunde kot 5 let kasneje z iglo, niti približno toliko težav, potem pa sem jih lani vse rešil predolgo in vsi so se zaprli. Nikoli nisem vzpostavil povezave, da mi je pištola povzročila težave, ampak jaz'bi rekel'Precej jasno je, da sem jih predelal s pištolo (najprej januarja, sekunde avgusta in decembra zdaj) in se ne bodo pozdravili, saj jih boli in še vedno pronicajo gnoj,'s odvratno. Nikoli več ne bom dobil piercinga s pištolo.

leah 17. avgusta 2014:

jaz'sem imel 7 piercingov za ušesa s pištolo in moj nos sploh ni imel težav, dobil sem tudi sina'uho, narejeno s pištolo pri 2 letih, uporaba uhana ni bila staromoden cenovni čep, ampak iz nerjavečega jekla in veliko pločevinarja, ni't sploh se ni ustrašil niti pištola ni bila GLASNA noter !! Sestra pa si je z iglo naredila nos in dobila hudo okužbo !! Poleg tega nekatere tetovažne trgovine uporabljajo pištole za enkratno uporabo, da si prebodejo ušesa in nos, zato je odmerek, ki vam pove, da ste daleč, in metode oblikovanja cen se lahko okužijo ali gredo narobe, odvisno od tega, kdo je to storil, in od osebe, ki je to naredila, se vsi odzovejo drugače, nekateri pa ne tako dobro ohranja čistočo novih pirsingov

Robyn J Williams iz Kanade 5. maja 2013:

To'sploh ni pristranski. Se vam res zdi, da je trgovina z nakupovalnimi delavci in nesterilno opremo odlična ideja, da v svoje telo vstavite luknje??

PebblesSmudge 3. maja 2013:

jaz'moje so naredili s pištolo in ni'ne okužite se ali kaj podobnega. Ko sem ga vzel ven, je bilo v redu. Gospa, ki je to naredila, je bila profesionalka kot jaz'Nekje, kot Claire's. To je res pristranski članek.

Kirstyn 24. februarja 2013:

Pištole za prebadanje so grozljivo orodje za mučenje. Ive sem imel štiri piercinge (dve ušesi, dve v nosu), vsi z iglami in nikoli z njimi nisem imel težav, razen pri prvem prebadanju nosu, ki se je okužil, ker sem imel res hudo alergijsko reakcijo na nikelj v kirurškem jeklu nakit-ampak to'je zgodba za drug dan.

bistvo je, pomislite na to tako: igle se že tisočletja uporabljajo za prebadanje milijonov ljudi z malo težavami

suomynona 20. januarja 2012:

No, jaz'dvakrat sem si s pištolo prebodel ušesa na vsakem ušesu in potrebovali so leta, da se popolnoma pozdravijo. Imel sem problem za problemom, okužbo za okužbo … In spomnim se, da bolečina ni bila tako huda, ko sem jih opravil, potem pa je dolgo pekla. Danes sem jih tretjič prebodel z iglo na vsakem ušesu. Kakšna razlika! Pri prebadanju me je bolj bolelo, a bolečina je zelo hitro minila in gledaš jo, ti'nikoli ne bi uganil, da sem jih danes prebodel. Brez rdečice, le lepo preboden reženj. Z veseljem bi plačal več in bi v imenu varnosti .. in zdrave pameti nekoliko bolj prizadel.

ljubitelj rib 23. decembra 2011:

včeraj sem naredil svoje s pištolo! kaj naj naredim?

Whitney (avtor) iz Gruzije 20. oktobra 2011:

Presenetljivo, da. Pravzaprav sem se danes zjutraj pogovarjal s sodelavko, ki je hotela svojega otroka odpeljati v nakupovalni center, da bi ji preluknjala ušesa.

Nicole 18. oktobra 2011:

Ta članek me je nasmejal. Ali se ljudem v trgovskem centru še vedno preluknjajo ušesa?

katmart 6. oktobra 2011:

Pri dvanajstih sem si s pištolo prebodel ušesa, nisem imel težav. Otrokom sem pred približno šestimi meseci naredil ušesa v igrišču v licencirani trgovini in vsi otroci so imeli težave. Mislim, da ušesa ne't tako hitro zaceli, če ga naredite z iglo. Le eden od mojih otrok je imel uhane brez težav. Vsi drugi so imeli težave s hrbtno stranjo uhanov. Tudi z iglo sem naredil hrustanec, rekel bi, da je bolečina enaka, vendar sem jo moral odstraniti, ker se ni zacelilo pravilno. Mislim, da pištola ni'Danes ni varno, vendar je lažje ozdraviti.

Li 3. oktobra 2011:

Mislim, da tukaj manjka veliko avtorjev (vsaj pri prebadanju ušes), da marsikje zdaj uporabljajo pištole za enkratno uporabo, v nasprotju s starim slogom, ki je zahteval ponovno nalaganje kartuše. jaz'ušesa sem imel 6 -krat preboden in nos preboden s pištolo in nikoli nisem imel težav z njimi. Edini piercing, s katerim sem kdaj imel težave, je bil moj popek, ki so ga naredili z iglo v moji lokalni trgovini s tetovažami/piercingom, ki se je hudo okužil, ker je idiot, ki ga je prebodel, uporabil mreno napačne velikosti.

Robyn J Williams iz Kanade 24. avgusta 2011:

Najlepša hvala za posredovanje dobrih informacij! O piercingih in orodjih za piercing je toliko napačnih informacij, da sem vedno hvaležen, da vidim dobre stvari!

Cam 2. avgusta 2011:

Mislim, da je eno dobro, toda ta objava poskuša narediti orožje res slabo. Jaz bi raje iglo, vendar pištole še vedno niso'ni tako hudo, ane'Sploh ni bilo glasno in zanj ni bilo dobrih plusov, igla pa je dobila kar nekaj plusov in slabosti. Vsako telo je drugačno, zato bi rekel, da sta oba enako dobra, samo od osebe je odvisno, na kateri metodi bi uživali več

Katie Morrow 19. aprila 2011:

Svojega sem še kdaj naredil s pištolo. Naredil sem prvo luknjo, drugo luknjo in ušesno uho in nikoli nisem imel niti ene težave. Nikoli nisem imel okužbe ali hude bolečine. Moja najboljša prijateljica je naredila dva držanja, zgornji hrustanec in ušesno uho in tudi nikoli ni imela težav. Nekatere seveda boli, vendar niti midva nisva imela okužbe ali večjih težav s pištolo.

Zoie dne 16. aprila 2011:

Moram peircings v vsakem režnju, tako narejeno s pištolo in je zelo bolelo SUPER. In ta konec tedna bom naredil svojo vijačnico (zakaj sem to prebral) in oče me je prepričal, da to res moram narediti v super sanitarnem tattoo salonu z iglo. Nisem se strinjal z njim, dokler nisem izvedel. Zato najlepša hvala Je igla bolj ali manj boleča od pištole???

Jaz 21. marca 2011:

jaz'oba sem naredila in to'smešno, ker mi je komplet, ki sem ga naredil z iglo, povzročil več težav kot drugim dvema s pištolo. jaz'tako sem jezen, ker čeprav sem pred menjavo pustil piercing več kot je priporočeno, in ponavadi skoraj vedno držim nekaj notri, eno uho je bilo narejeno z iglo še zaprto. In ni se'da se ne okužim ali kaj podobnega, oteklina nikoli ni minila in po enem tednu po tem, ko se je izločila, leto kasneje se je zaprla.

jessica 28. februarja 2011:

pred nekaj meseci sem dopolnila 14 let in imam preboden zatilj s sponko in iglo, ki jo nosim'Ne mislite, da bi s pištolo lahko dobili kakršne koli površinske prebadanja ?!

Jess dne 29. oktobra 2010:

im 12 in Ive sem imel približno 5 -krat narejene pištole s pištolo, zdaj pa sem jih imel približno 2 leti'si v redu Jutri nameravam preboditi trag z iglo. PRESTRAŠEN SEM !

Carol dne 27. septembra 2010:

Moja hči je včeraj opravila njeno, zato smo se odločili za piercing z iglo. Ona'ima samo 13 let in čudno jo je bilo peljati v salon za tetoviranje. Tamkajšnji fant je vse razložil natanko tako, kot so to počeli tukaj. Rekla je, da boli, toda jaz sem naredil pištolo in to ne gre'tudi ne počutim se dobro. Ima majhne ušesne mešičke in bal sem se jih'd biti neenakomeren s pištolo.

Moja mama je naredila drugi niz lukenj s pištolo in ženska je rekla "ups" ko je naredila drugo. Po številnih okužbah in obiskih zdravnika je obupala in pustila, da se vse štiri luknje zaprejo. Tudi škoda, ker je imela nekaj lepih uhanov…

Če bi še enkrat kaj naredil, sem'd bom šel po iglo. Moja prva dva sta bila neenakomerna in gospa je rekla, da je to zato, ker lahko'Ne piši tako natančno s pištolo, ki pokriva večino tvojega režnja.

Sarah 9. avgusta 2010:

Hvala! Mislim, da ga bom spet dobil z iglo …. I'Samo sesal bom strah, ker sem'raje varnost postavim pred strahove haha! Najlepša hvala! : D

Whitney (avtor) iz Gruzije, 9. avgusta 2010:

Igla bo pomagala zmanjšati zaplete. Pištole so grozne, da bi jih prebodli. Ti tudi ne'ne želim zamenjati nakita, dokler se piercing ne zaceli.

Sarah 8. avgusta 2010:

Hej jaz spet! Mi lahko kdo pomaga, da se odločim, kako bom naslednje poletje preluknjal ušesa? Pweeeeeeese? HVALA!

Sarah 7. avgusta 2010:

Pred približno šestimi tedni sem si preluknjala ušesa in to sem naredila s pištolo. Bilo je popolnoma v redu, ker sem mirno in samo zaprl oči. jaz'tudi igel se bojim, zato sem se odločil, da grem k Claire's. Včeraj sem jih zamenjal, a danes zjutraj, ko sem jih poskušal vstaviti nazaj (odstranil sem jih, ker so bile velike in bi se zataknile za blazino, kar jih je še bolj razdražilo). Poskusiti jih je bilo zelo boleče, moje levo uho pa je bilo skoraj popolnoma zaceljeno! Danes sem tako jokala in tako sem tudi zdaj'pustil sem jim, da se pozdravijo in da jih naslednje poletje spet prebodem ….. 🙁 No dobro. Mislim, da bi tokrat lahko poskusil z iglo pri profesionalcu, vendar še vedno lahko'ne odloči se! Mi lahko kdo pomaga ali mi pomaga, da premagam strah pred iglami! Haha hvala!

Emily dne 2. junija 2010:

To je bilo koristno, dvakrat sem si prebodla ušesa, prvič, ko mi je izšel levi uhan, drugič, ko sta se okužila, mi je zrasla v uho in sem jih morala kirurško odstraniti. Nameravam jih ponovno preboditi in nameravam uporabiti iglo od profesionalca. Nikoli nisem vedel, kako prodorni so nehigienski, na srečo imajo igle.

dieseldodge09 iz Teksasa 16. decembra 2009:

Mislim, da veliko ljudi v nakupovalnih središčih ali kjer koli sploh ne bi smelo niti prebadati. Nikoli ne veš, ali čistijo pištolo ali so v postopku sanitarne. Spomnim se, ko sem bil jaz mlajši s prijateljem, da sva šla kupit v trgovino v nakupovalnem centru, uradnik pa je na obeh uporabil isto pištolo brez rokavic in brez čiščenja. Tam je ogromno ljudi, ki se jim ne zdi'Ne skrbi, vendar to, kar počnejo, daje možnost navzkrižne kontaminacije, kar ni varno. Mislim, da bi morala biti oseba, ki je dodeljena piercingu v teh majhnih trgovinah, certificirana s krvjo rojenim patogenom in navzkrižno kontaminacijo.

Whitney (avtor) iz Gruzije 11. decembra 2009:

Odločitev je vaša, vendar se vsaka oseba zdravi drugače. Ker oni'nisi ozdravljen, ne bi smel'čepov niste odstranili. Običajno ta antiseptik ni't najboljši. Pri zdravljenju pirsingov uporabite fiziološko raztopino.

Elvia dne 10. decembra 2009:

No, problem je v tem, da sem mislil, da bi se morali že pozdraviti, saj sem zelo čista oseba, pred dotikom uhana sem bil v rokah, ne vem'ne igram se z uhani in jih sem očistil le z antiseptikom, ki so mi ga dali, ko sem si prebodel ušesa, ušesna mečka mi ni krvavela vse do včeraj, ko sem z vato vzela čepke, da sem skozi luknjo vlila nekaj antiseptika enako sem naredil z levim ušesom in nič ni šlo narobe, mislim, da mora biti moja desna ušesna mečka retardirana 🙁 ampak naveličana sem, da moram jemati tablete, da oteklina popusti

Whitney (avtor) iz Gruzije 10. decembra 2009:

Jaz ne bi't izvlecite čepov, če jih lahko pozdravite. Morda bo trajalo dlje. Kakšne težave imate pri zdravljenju ušes? Kako čistiš?

Elvia dne 10. decembra 2009:

OMG nisem imel pojma o pištoli! Želim si, da si nikoli ne bi prebodel ušes! bolečina je neznosna in lahko'ne verjamem, da sem si to naredil!'Davno so rekli, da bi se morala moja ušesa zaceliti in so'še vedno ni dobro iti! Mislim, da bom po 8 tednih, ko sem jih prebodel, obupal in jih izvlekel 🙁 Ne vem'nikomur ne priporočam uporabe pištole!

Živjo živjo, iz Londona, Velika Britanija, 13. novembra 2009:

Hvala, ker ste jo napisali in zanimivo je bilo prebrati vse o njej. Ne razumem'mislim, da ne bi naredil enega ali drugega.

Whitney (avtor) iz Gruzije 12. novembra 2009:

Pričakovanje je eno, trauma in varnost pa drugo.

lynnechandler dne 12. novembra 2009:

jaz'v resnici sem oba naredila in ni'toliko pričakovanja, ko namesto igle dobiš pištolo.

About the author