Piercing ušesnega in nosnega hrustanca: bolečina in nega

Adriana je spletna pisateljica že več kot pet let. Njeni članki se osredotočajo na različne teme, vključno s tetovažami in piercingom.

Preberite več o prebadanju hrustanca in kako skrbeti zanje.

Preberite več o prebadanju hrustanca in kako skrbeti zanje.

Torej ti'Ponovno razmislite o prebadanju hrustanca?

Tako kot pri vsakem postopku spreminjanja telesa je tudi pri vaši odločitvi potrebno veliko razmišljanja. Bo bolelo? Koliko časa bo trajalo, da se ozdravi? Kje naj to naredim? To je le nekaj od številnih vprašanj, ki bi jih lahko imeli.

V naslednjih odstavkih bom odgovoril na nekatera od teh najpogosteje zastavljenih vprašanj, pregledal prednosti in slabosti ter ponudil nekaj koristnih namigov o skrbi za prebadanje hrustanca.

Kaj je piercing hrustanca?

Hrustanec (ki je trši od mesa, vendar mehkejši od kosti) v ušesih ali nosu lahko preluknjate. Vsako mesto ima svoje ime.

Različne vrste piercinga ušesnega hrustanca. Ljudje so si pred ušesi prebijali ušesa, najstarejši mumificiran človek, ki so ga kdaj odkrili, pa je nosil uhane.

Različne vrste piercinga ušesnega hrustanca. Ljudje so si prebirali ušesa že pred zapisano zgodovino, najstarejši mumificiran človek, ki so ga kdaj odkrili, pa je nosil uhane.

Piercing za ušesa

Tam'v ušesu je veliko hrustanca. Mehki mesnati režnji na najnižjem delu ušesa so skoraj edini deli ušesa, ki se prilegajo'nimam ga. Ni'Ni redko videti nekoga z mnogimi piercingi v istem ušesu.

Spirala se nahaja na zunanjem robu ušesa. Spiralka se razteza od tik nad režnjem in se ukrivlja navzgor in okoli, da bi se srečala s templjem. Na uho lahko dobite piercing visoko ali nizko's helix, odvisno od vaših osebnih želja, in lahko dobite toliko piercingov, kot želite. To je najbolj priljubljeno mesto za to vrsto piercinga – tako, da nekateri uporabljajo izraz "prebadanje hrustanca" sklicevati se na prebadanje vijačnice. An industrijski prebadanje sta dva vijačenja, povezana s strojno opremo (običajno palica).

The daith ali sprednja vijačnica kjer se vijačnica konča, najbližje ušesnemu kanalu.

Anti-vijačnica je krivulja dvignjenega hrustanca tik znotraj vijačnice. Zgornji del, kjer se anti-vijačnica ukrivi pod vijačnico, imenujemo rook. Na polovici proti-vijačnice, običajno tam, kjer sta vijačnica in proti-vijačnica najbližje skupaj, se imenuje udobno.

Školjka (ali conque) je notranji del zunanjega ušesa, ki se uporablja za zajemanje zvoka. To's skodelim delom, kjer se prst lepo prilega (ne da bi blokiral ušesni kanal).

Tragus je majhna dvignjena loputa hrustanca, ki ločuje ušesni kanal od strani obraza. Pogosto je precej debel. Anti-tragus je dvignjen bit nasproti tragusa (če stisnete tragus in anti-tragus skupaj, se pod ušesnim kanalom oblikuje skleda).

Par piercingov hrustanca v nosu. Prebadanje nosu je bilo dokumentirano od leta 1500 pred našim štetjem.

Par piercingov hrustanca v nosu. Prebadanje nosu je bilo dokumentirano od leta 1500 pred našim štetjem.

Piercing v nosu

Tam'tudi v vašem nosu je veliko hrustanca. Če pregledate svoj nos in občutite, kateri deli so prožni, si predstavljajte okostje'nos in kako se nosna kost ustavi precej visoko navzgor po grebenu, se zavedate, kako velik del vašega nosu je narejen iz teh stvari.

Septum je loputa kožnega mesa in hrustanca, ki ločuje nosnice. Nekateri piercingi septuma se prebijejo skozi hrustanec, nekateri pa ne't.

Konica nosu prebadanje prebode dno septuma med nosnicami in gre skozi konico navzgor do vrha nosu. To je včasih znano kot a Nosorog prebadanje.

Zakaj narediti piercing hrustanca?

Ti piercingi so lahko ljubki in zanimivi. Nekateri so precej nežni, nekateri pa so lahko ekstremni. Predvidevam, da je odvisno in odraža življenje, ki si ga izberete sami.

Od devetdesetih let prejšnjega stoletja so piercingi del mainstreama. Nekateri prebadajo samo zato, ker jim je všeč, kako izgleda, drugi pa zaradi poetičnih ali duhovnih razlogov. Nekateri prebadajo, da bi zaznamovali ali se spomnili pomembnega dogodka v svojem življenju. Za nekatere pirsing predstavlja psihične rane, za druge pa celjenje. Piercing se lahko uporablja za samoizražanje, prilagajanje kulturi ali upor proti njej. Nekateri poročajo, da jim pirsing prinaša spolni užitek.

Helix Piercing je lahko diskreten

Za piercing sem izbral vijačnico, ker se to območje zlahka skrije z lasmi ali klobuki. Imate svobodo pri izbiri, kdaj se želite razmetati s svojim piercingom in kdaj želite, da to ostane skrivnost. Ko se odločim, da ga želim pokazati, si preprosto zavežem lase ali jih spravim za uho. Če želite kul piercing, vendar želite biti sposobni nadzorovati, kdaj ga želite pokazati, je piercing s helikopterjem odlična izbira..

Zakaj ne bi naredili piercinga hrustanca?

Lokacija piercinga ima lahko pomanjkljivosti.

Uhajanje

Najprej, če vi'Ne bodite previdni, nakit se lahko zatakne za stvari, kot so lasje, oblačila, ščetke, glavniki ali očala. To ni'ni vedno zelo boleče, vendar lahko vaš prebadanje pusti rano rano in bolečino do konca dneva in lahko odloži celjenje.

Moj piercing vijačnice se občasno zatakne in udari, ampak to'nikoli ni nič hudega. Samo operem ga z antibakterijskim milom ali raztopino za nego ušes, da preprečim okužbo. Dokler ste pozorni, ko delate karkoli, kar bi lahko ujelo vaš nakit, bi morali biti v redu.

Dolga obdobja zdravljenja

Drugič, te vrste piercingov imajo zelo dolga obdobja celjenja, ker se to tkivo od zunaj zaceli, kar pomeni, da se lahko zdi, da so zunanje plasti zaceljene, notranje pa še vedno surove in rane. Ker je piercing v redu, mnogi po nekaj tednih domnevajo, da je piercing popolnoma ozdravljen, vendar ni't. To lahko povzroči težave pri celjenju in celo okužbe.

Okužbe

Druge stvari, ki jih je treba upoštevati, so okužbe, ki so redko resne, vendar klinika Mayo ocenjuje, da 30% piercingov povzroči bakterijsko okužbo, ki jo je mogoče zdraviti. Ker hrustanec ne'nima lastne oskrbe s krvjo, je bolj nagnjena k okužbam kot druge vrste piercingov in zmagali so antibiotiki'ti ne pomagam, ker tam'ni krvi za transport zdravila.

Alergijske reakcije

Poleg tega nekateri ljudje doživljajo alergijske reakcije na kovino v nakitu. Čeprav je nakit mogoče sčasoma odstraniti, lahko prebadanje pusti luknjo ali brazgotino, ki se nikoli ne zaceli popolnoma. Morda boste celo doživeli odvečno brazgotinsko tkivo.

Prebadanje spirale.

Prebadanje spirale.

Kako skrbeti za piercing

  • Don'ne dotikajte se! Kot pri vseh piercingih se je treba tudi piercinga hrustanca čim manj dotikati, saj vaše roke nosijo bakterije in lahko povzročijo okužbo. Izogibati se je treba stiku s kakršnimi koli snovmi (telesne tekočine, vlaga, ličila, pršila za telo itd.).
  • Don't zvijajte nakit ker lahko raztrga fistulo (zdravilno kožo) in povzroči brazgotinjenje, oteži celjenje in včasih celo zavrne prebadanje.
  • Naj bo čisto, vendar ne't izberi! Ti'Bom samo vnesel bakterije v rano. Skorja, ki nastane, je običajen del procesa celjenja.

Kako ga očistiti

Ko ti'ko ste pod tušem, pustite, da topla voda opere piercing. Območje lahko tudi namažete s sterilno fiziološko raztopino (iste stvari, ki jih uporabljate za čiščenje stikov: fiziološko raztopino lahko naredite sami, tako da v skodelico tople vode dodate 1/4 čajne žličke nejodirane soli).

Če je vaš piercing boleč ali razdražen, ga lahko namočite tudi v slani raztopini. Uporabite antibakterijsko milo le, če vas skrbi, da je vaš piercing prišel v stik z nečim umazanim.

Kako dolgo traja zdravljenje?

Dajte svojemu novemu kosu 3-6 mesecev celjenja. Nekaterim bo morda za popolno okrevanje hrustanca potrebno 6-12 mesecev. V tem obdobju piercing očistite dvakrat na dan s toplo vodo ali fiziološko raztopino.

Rekli so, da bo moj piercing s helikopterjem najbrž trajal 6 do 8 mesecev, največ 12 mesecev, a da lahko nakit zamenjam po treh mesecih, če se dobro zaceli. Čiščenje sem integrirala z običajnimi jutranjimi in večernimi rituali: počistila sem ga zjutraj, ko sem se stuširala in si umila zobe, nato pa še zvečer, ko sem se pripravila na spanje. Na ta način mi je pomagalo, da se mi je čiščenje piercinga zdelo preprost dodatek k vsakodnevni rutini, prav tako pa sem se spomnil, da sem to storil.

Pirsing proti vijačnicam.

Pirsing proti vijačnicam.

Ali bo bolečina?

Mnogi se sprašujejo, ali je prebadanje hrustanca boleče. Čeprav vsi'toleranca bolečine je drugačna, večinoma ni'nič preveč boleče. Da, obstaja določena stopnja nelagodja. Vstavljanje tujega predmeta v uho ni'ne bom se počutila prijetno, a je zmagalo'ne more biti nič neznosnega (ali vsaj ne bi smelo biti't!).

Ali postopek prebadanja boli? Začetni občutek je kot majhen, dolgočasen ščepec; morda pet ali šest na lestvici bolečine. Odličen način za simulacijo občutka je, da hitro stisnete območje, ki ga želite preboditi. Zmagalo je'ne moreš biti natančna replika občutka, ki ga čutiš'Izkušnje bodo, vendar vam bodo dale dobro predstavo o tem, kaj lahko pričakujete.

Kako dolgo traja bolečina? Normalno je, da vas uho boli takoj po prebadanju hrustanca, ki običajno traja od dveh tednov do enega meseca. Pazite, da ne spite na strani, ki je bila prebodena: to bo povzročilo zaplete pri zdravljenju in nepotrebno nelagodje.

Kaj lahko storim za bolečino? Na srečo obstaja nekaj preprostih stvari, ki lahko zmanjšajo bolečino.

  • Prvič, vsakodnevna zdravila proti bolečinam, kot sta Tylenol ali aspirin, lahko začasno razbremenijo občutljivost. Priporočam, da prvih nekaj dni vzamete dva zdravila Tylenol vsake štiri ure. Pred uporabo teh zdravil proti bolečinam za več kot teden dni se posvetujte z zdravnikom.
  • Drugič, zaledenitev piercinga v prvih nekaj nočeh bo pomagala zmanjšati oteklino in bolečino. Enostaven način za namestitev ledu je, da to storite, ko imate malo časa. Ledite ga med branjem, gledanjem televizije ali sproščanjem. Prve tedne sem vedno ledila svoje nove piercinge in drastično zmanjša bolečino in občutljivost.
  • Tretja je skrb. Kot smo že omenili, bodite pri svojem novem piercingu zelo previdni. Pazite, da se z njo ne igrate, saj lahko nenamerno povzročite okužbo in se potrudite, da jo zaščitite pred udarci in udarci.

Kje lahko dobim piercing za hrustanec?

Iskanje prostora za prebadanje še nikoli ni bilo enostavnejše! Večina tetovažnih trgovin ponuja tudi pirsing za telo. Samo povprašajte, da preverite, ali jim bo uspelo narediti piercing. Nekatere maloprodajne trgovine, kot je Claire's – ali drugi v vašem lokalnem nakupovalnem središču – ponudite prebadanje hrustanca. Seveda obstajajo tudi saloni, ki izvajajo samo piercing za telo.

Ko izbirate kraj, upoštevajte črevesni instinkt in območje osebnega udobja, pa tudi raziskajte. Namesto da bi izbrali "najbolj kul" ali najprimernejše mesto, pojdite tja, kjer menite, da boste dobili varen, sterilni, sanitarni piercing. Poskrbite, da bo to čista trgovina brez rdečih zastavic, kot so umazana oprema, neprevidno osebje in nesrečne stranke.

Naredi svojo domačo nalogo! Preden se odločite, preberite ocene na spletu. Če so stranke odšle s slabo izkušnjo, obstaja verjetnost, da boste tudi vi. Don'ne bojte se govoriti in postavljati vprašanj. Vprašajte o njihovih postopkih sterilizacije in poverilnicah. Če se zdijo skrivnostni ali obrambni, je najbolje, da svoje podjetje odnesete drugam. Ne pozabite: to je vaše telo! Želite, da piercing izvaja usposobljen strokovnjak, ne pa nekdo, ki tega ne počne'ne vem kaj so'delaš.

Okvirno pravilo: Če ne bi'ne jej tam, don'tam se ne prebode.

Popolnoma zaceljen piercing hrustanca.

Popolnoma zaceljen piercing hrustanca.

www.flicker.com

Piercing Gun vs Needle

Obravnavati želim stalno vprašanje: razprava o piercing pištoli proti igli. Dolga leta je veljalo, da piercing pištole spodbujajo okužbo, razbijejo hrustanec in popačijo uho. Nekateri kažejo na dokaze v podporo trditvi, da lahko prebadanje s piercing pištolo razbije hrustanec.

Nedavne medicinske študije pa so pokazale, da piercing pištole morda niso tako grozne, kot se je nekoč domnevalo. Zdaj postaja očitno, da ima lahko vsako prebadanje z iglo ali pištolo negativne posledice, če prebodalka ne izvede pravilno in ne uporablja sanitarne opreme. Torej problem s pištolami morda niso same puške, ampak izkušnje in usposobljenost ljudi, ki jih uporabljajo.

Čeprav nekateri ljudje prisegajo z uporabo posebnega piercerja'igle ali dermalni udarec in pravijo, da pištole, ki jih uporabljajo v trgovinah, nikoli niso ustrezno očiščene, ni trdnih dokazov, ki bi potrjevali trditve, da bo prebadanje s piercing pištolo povzročilo okužbo (ali drug zaplet). Vemo pa, da vsak piercing ni'Previdno in previdno bo nagnjen k zapletom. Vsak moj piercing je prebodel profesionalec s piercing pištolo in vsi so se čudovito zacelili in trajali več let.

Zaključni nasveti

Tukaj je nekaj nasvetov, ki sem se jih z leti naučil za zdravljenje in vzdrževanje prebadanja hrustanca:

Nasvet #1: Čisto, čisto, čisto!

Dvakrat na dan! Prebadanje je v bistvu odprta rana, zato ga obravnavajte kot takega! Umijte si roke, preden očistite piercing ali se ga dotaknite. Don'ne dovolite, da se kdo drug dotakne vašega prebadanja. Morda se zdi neumno, če prosite prijatelja ali družinskega člana, naj si umije roke, preden pregleda vaš novi piercing, vendar morate sprejeti vse potrebne varnostne ukrepe, da se izognete okužbi.

Enostavne stvari, kot so dezinfekcija po plavanju ali prhanju, redno pranje prevleke in rjuhe ter zadrževanje šamponov, lakov za lase in drugih ostrih kemikalij stran od prebadanja, bi morale zagotoviti zdrav proces zdravljenja.

Nasvet #2: Don't Pohitite proces!

Vaš piercing bo trajal 3-6 mesecev, da se popolnoma pozdravi. Ne poskušajte pospešiti procesa zdravljenja. Sprostite se in pustite, da vaše telo naredi svojo čarovnijo. Pozivam vas, da nakita ne spreminjate ali nehate čistiti, dokler se popolnoma ne zaceli. Sprememba nakita, preden se piercing zaceli, lahko povzroči okužbo ali zavrnitev. Dovolite, da se vaš piercing pravilno opomore, da boste lahko v njem uživali še leta!

Nasvet 3: Poslušajte svoje telo!

Svoje telo poznaš bolje kot kdorkoli drug, in če kaj ne'se vam ne zdi prav, morda je težava. Če upoštevate sanitarne smernice, omenjene v tem članku, tega ne bi smeli'nimam nobenih težav.

Stvari, kot sta blago nelagodje in pordelost, so lahko samo znak, da se vaše telo poskuša okrevati po travmi, ki jo je povzročilo prebadanje, včasih pa se lahko pojavijo težave. Bodite pozorni na dolgotrajno bolečino, pordelost, oteklino ali zelenkast, mlečen izcedek, ki se izloča pri prebadanju, saj so to lahko vaše telo'način povedati, da je nekaj narobe.

Če se ti opozorilni znaki pojavijo ali imate pomisleke, obiščite zdravnika. Običajno je okužbo mogoče zlahka zdraviti, vendar se pojavijo resne težave, kot sta poškodba tkiva ali popačenje hrustanca. Da bi zagotovili te stvari, ne'se vam to ne zgodi, upoštevajte pravila in bodite pozorni.

Večina tetovažnih trgovin, ki ponujajo piercing, bo imela oznako, kot je ta.

Večina tetovažnih trgovin, ki ponujajo piercing, bo imela oznako, kot je ta.

www.brucebarttattooing.com

Kaj pa ti?

Video: Prebadanje vijačnice z iglo

Video: Tri pilota naprej

Video: Piercing nosoroga

Kaj misliš?

Upam, da sem vam lahko pomagal pri vaši odločitvi. Trenutno imam dva piercinga hrustanca in sta mi najljubša – lepa, edinstvena in elegantna.

Prosimo, da se oglasite s spodnjimi vprašanji ali komentarji. Kot lahko vidite, je veliko prijaznih ljudi delilo svoje izkušnje tam in upam, da boste tudi vi.

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

Komentarji

Len 1. julija 2020:

Ravno danes sem naredil dvojno vijačnico in bolečina ni bila'ni grozno, toda ko sem ga čistila, sem se počutila, kot da bi se onesvestila ali pa se je izkazalo, da sem bruhala, kot da sem očistila štiri prebadanja režnja, zato sem'Naslednjič mi bo šlo bolje in upam, da bo zmagal'ne prenehati

Makenna dne 20. decembra 2019:

Skupaj imam 8 piercingov v ušesih in enega v nosu. edini piercing, ki sem ga profesionalno opravil, je bil piercing v nosu in moj prvi piercing v režnju. moj prebadanje v drugem režnju in prebadanje tretjega režnja sem naredil z iglo/varnostnim zatičem in nobeden od njih se ni okužil. pa sem neki dan poskusil nekaj novega, tako da sem si dal piercing z dvojnim hrustancem s piercing pištolami. držim pesti in trkam na les, da ni okužbe, ampak zaenkrat tako dobro

Isabel 7. novembra 2019:

Mama je rekla, da mi ni dovoljeno, da bi si prebrali heleks do 14. leta in 12. leta, vendar komaj čakam. Zato nameravam to narediti s šivalnim zatičem nekje ta teden, vendar me skrbi bolečina !!! Kakšen predlog? Res rabim pomoč!!!

ming 22. oktobra 2019:

nič ne boli. kaj je pomen tega? na hrustancu sem se prebodla, ravno včeraj tudi potem, ko me ni bolelo. je to dober znak?

Emma 13. oktobra 2019:

Skupaj imam 11 piercingov, 10 v ušesu. Zadnjič, ko sem šel nekaj narediti, sem dobil 1 v enem ušesu in 2 v drugem. Spanje se mi je zdelo zelo neprijetno, saj nobena stran ni bila brez novega prebadanja. Mesec dni kasneje in še vedno spim z eno od tistih potovalnih blazin za vrat, položeno na bok, ker vaše uho lahko sedi na sredini, glava pa ima še vedno oporo

Ava 16. avgusta 2019:

Ali moram vzeti kartušo, če je rdeča in boli približno 3 tedne po tem, ko sem jo dobila

Ana 13. avgusta 2019:

tako sem si pred nekaj dnevi prebodel hrustanec s pištolo in potem, ko sem ga prebodel, sem takoj ugotovil, da je prebadanje hrustanca s pištolo slabo, zato sem se tega zavedal in sem zanj skrbno skrbel in mine nekaj dni in ne boli me tako močno, do včeraj me je desno uho (kjer sem prebodel hrustanec) začelo zelo hudo boleti in bila sem tako zmedena, ker je bilo moje levo popolnoma v redu, ne vem ne vem, če je to normalno, ker sem prvič prebodel hrustanec (že sem imel preboden dve ušesni mečki in s tem nisem imel težav), zato ne vem, ali so jo prebodili s pištolo? ali je to razlog, da ne bi smel spati na bokih? (vedno spim na desni strani in spim na desni strani, odkar sem dobil piercing, zato je morda to lahko to, ampak res ne vem) ali je to normalno? IDKKK

jpiercing 23. maja 2019:

Zelo poučen članek! Večina mojih piercingov se nahaja na območju ušesa, na obeh ušesih pa imam piercing hrustanca. Oni'ohladite, še posebej, če uporabljate lep nakit. Od veletrgovca, ki sem ga našel na spletu, sem dobil nekaj lepega in kakovostnega nakita za telo, https://www.achadirect.com/. Izbirate lahko med široko paleto nakita za telo po ugodni ceni, čeprav je minimalno naročilo okoli 150 USD.

Payton 6. maja 2019:

Tako sem si včeraj prebodel hrustanec in mislim, da bi bilo veliko pametneje poskrbeti zanj

Mattie 6. aprila 2019:

Pred tednom dni sem prebodel trojni hrustanec in tri naenkrat se POMEMBNO razlikujejo od enega! Čas celjenja je daljši, bolečina in oteklina pa traja veliko dlje. Imam 10 piercingov in to je verjetno najslabše. Nekaj, kar morate imeti v mislih!

Leanne Andrews 28. marca 2019:

Spiralko in shenman imam že 2 tedna boleče, vse je v redu. Hooe, da bi kasneje dobil več vijačnih

Abbs dne 12. marca 2019:

Pred tremi dnevi sem prebodel orbitalno školjko in doživljam bolečino, pordelost in oteklino. Sprva sem mislil, da je nekaj narobe, zato sem to pobrskal in naletel na ta članek. Zelo koristno in poučno. To me je pomirilo in zdaj vem, kaj lahko pričakujem in na kaj moram paziti!

Ňíčøłė 12. februarja 2019:

Kaj pomeni, ko boli, kjer imam opravljen hrustanec in oteklina??

Olivia 23. julija 2018:

Za prebadanje hrustanca bi priporočil iglo nasproti pištoli. Hrustanec je neverjetno krhek in sila piercing pištole bi lahko razbila hrustanec. Bolečina bo enaka ne glede na uporabljeno orodje in bolj odvisna od tega, kdo orodje uporablja.

Raziščite svoj piercer, se prepričajte, da nosi rokavice, da je orodje sterilno in se prepričajte's visokokakovostnim nakitom. Če lahko'ne privoščite si te stopnje oskrbe, don'ne dobim piercinga. Okužen piercing je razočaran in boleč.

Tudi s temi previdnostnimi ukrepi se lahko piercing okuži. To'je odprta rana. Čistite vsak dan, vsaj dvakrat vsaj nekaj mesecev.

Pomislite na dolgoročno. Porabite denar in čas glede na to, kako bi se prihodnost v idealnem primeru izkazala.

Šeri 15. julija 2018:

Članek je bil zelo koristen in temeljit. Veliko sem se naučil in v vsakem ušesu imam 10 piercingov. Najlepša hvala.

Heather 2. julija 2018:

Hvala za vse te informacije! Vaš članek je bil tako temeljit.

Sam H.. dne 24. junija 2018:

Dobila sem piercing s helikopterjem in zaenkrat ga popolnoma obožujem. Igram nogomet in bil sem zelo zaskrbljen, da bi ga udaril ali udaril, vendar je to mesto, ki takrat ni odprto, za razliko od prebadanja režnja. Moj pirser je bil pošten in nežen, povedal mi je, da ga ne smete čistiti s slano vodo ali raztopino za stike, ampak s Spectrom (čistilom proti aknam) so stvari podobne. Meni je zelo dobro uspelo. Dobil sem obroč iz titana in ni srbeč ali razdražen. Vsekakor priporočam, da hrustanec prebodite z iglo, ker če ga dobite s pištolo, vam lahko razbije hrustanec, kar vas lahko boli do konca življenja. Pojdi na čisto mesto, opazoval sem, kako je prebodalka vzela iglo iz majhne zaprte vrečke, enako kot nakit. Zdravljenje traja dolgo, zato ne obremenjujte se, če je po mesecih še vedno boleče. Vsekakor se je NE dotikajte in ne obračajte, ker se koža poskuša obnoviti (drži se nakita) in če jo premaknete, se lahko okuži ali pa upočasni proces celjenja. Kakorkoli, upam, da zaradi bolečine ne boste oklevali, imam precej nizko toleranco bolečine in ni tako bolelo. Sploh mi ni žal, da sem ga dobil.

Opazil pa sem, da vam veliko trgovin ne dovoli, da bi ga prebili pod 14 let, ker vaše telo še ne raste.

Vso srečo:)

TheCzaress dne 12. aprila 2018:

Pred 13 meseci sem dobil trojno vijačenje s spiralnim nakitom. Govorite o bolečini zaradi zapletenosti razmika itd. Še vedno ne morem spati na njej in veliko dni je boleče. NI okužen, vsekakor pa traja dolgo, da se ozdravi. Nekajkrat sem ga moral odstraniti za radiološko slikanje in mučenje ga je postavilo nazaj na mesto. Obožujem ga in ga redno čistim s fiziološko raztopino. Samo vedite, da več piercingov, pritrjenih z enim kosom nakita, podaljša čas celjenja. Vso srečo vsem!

Alexa 23. marca 2018:

Pred kratkim sem pred 12 dnevi prebodel helix. Prvih nekaj dni je bilo v redu z malo bolečine. Včeraj me je začelo boleti in je nekoliko oteklo in nekoliko toplo. Ali to pomeni, da je okužen ali je del procesa zdravljenja?

🙁 5. marca 2018:

Pred tremi dnevi sem si prebodel vijačnico in še vedno me zelo boli. Ne razumem'ne spite na njem, se ga dotaknite ali v bližino vnesite agresivne kemikalije in ga poškropim s piercingom za nego najmanj 4 -krat na dan. Ne razumem'ne mislim, da delam kaj narobe, in menim, da imam precej visoko toleranco do bolečin. Torej, zakaj me tako boli?

Flores 1. februarja 2018:

Imam tri piercinge hrustanca in dva sta tragus, eden je otekel in jaz'Bojim se, da ga moram kmalu vzeti, boli in na koncu me razdraži'm šola in jaz'Poskušal sem veliko zdravil za to in mi ni'ne vem, če moram počakati nekaj časa, je težko preprečiti, da bi se je kaj dotaknilo, ker se'm v srednji šoli in moram se spremeniti, veliko ljudi hodi po hodnikih in trči vame, ampak jaz'Trudim se po najboljših močeh, upam, da bo to mizarstvo dobro šlo

kate 28. novembra 2017:

pravkar sem dobil 3. in 4. piercing za hrustanec (vijačnico), prva dva sta bila s pištolo in na koncu sta se okužila, tako da sem jih po 8 mesecih odstranil, dva najnovejša, ki sem jih dobil s pištolo, sam piercing ni'res me ne boli, samo močno stiskanje, še vedno zelo boleče, ko mi po nekaj dneh udari uho, vendar upam, da bo šlo bolje kot pri prvih.

jjjj 26. novembra 2017:

Dobil sem piercing vijačnice in bil je piercing. Boli, ampak sem se navadila.

Boli me le, če sem se ga slučajno dotaknil. Skrbi me, ker nisem'ne vem, da je uhane nevarno odstraniti pred zaključkom zdravljenja. Enkrat sem ga poskušal odstraniti, da sem očistil luknjo in ko sem ga poskušal vrniti, me zelo boli in zdi se, da je luknja majhna za uhane. Spraševal sem se, zakaj, vendar sem ga sčasoma uspel vrniti. Upam, da ne gre'ne okužite se Navdušen sem, da opravim proces celjenja, da uhane spremenim iz preprostega hipoalergenega v hladen prstan.

Breanna Stotz dne 22. oktobra 2017:

Stara sem 13 let in želim prebadanje vozička in moje mame so v redu s tem, vendar me samo skrbi, da bo strašno bolelo. Nagibam se k uporabi pištole, ker je mama rekla, da ne boli tako hudo, kaj misliš?

Chelsea 26. aprila 2017:

Želel sem samo dodati, da veliko ljudi dobi okužbo na svojih hrustančnih pobočjih. Prva stvar, ki je ne smete narediti s hrustancem, je odstraniti peircing med okužbo. Pirsing se bo zaprl & okužba ne bo mogla odtekati, kar bi povzročilo resne posledice & včasih trajna poškodba tkiva. Drugič, obiščite dr. Takoj, ko bo mogoče. To se mi je zgodilo & to je najhujša bolečina doslej! Omenili pa ste, da antibiotiki ne bodo pomagali & to je napačno. Na to področje je malo pretoka krvi, vendar ni nič … zato bodo pomagali antibiotiki. Za začetek dela traja le nekaj dni & približno 2 -tedenski tečaj, vendar bo popolnoma pomagal. Preden odstranite piercing, vedno naredite to, da odstranite okužbo. To mi je rešilo pirsinge! Iskreno, ja'prav vesel sem, da nisem prebral tega članka, preden sem poiskal pomoč za svojo okuženo vijačnico ali jaz'd verjetno imam trajno poškodbo ušesa.

Lola 7. januarja 2017:

jaz'razmišljam o tem, da bi si prebodel vijačnico in edini mislim i'Mene skrbi dejstvo, da igram nogavice, kar je grob kontaktni šport, zato i'samo zanima me, če bi si uhan ulepil, da bi ga to sploh razdražilo? xx

Vodniki GreenMind iz ZDA 30. decembra 2016:

Odlično središče! Res dober nasvet in res dobro napisan. Hvala!

Dheeraj Hriemate 21. decembra 2016:

Želel sem si hkrati preboditi vijačnico in prebadanje zgornjega režnja, ali je to slaba ideja, ker ljudje pravijo, da je potreben čas za ozdravitev in da je boleče. drugo vprašanje je, da večina ljudi v mojem mestu hodi v nakit prodajati ušesa, ali ga priporočate?

Nailah 5. decembra 2016:

Pred dvema tednoma sem dobil piercing in boli, včasih pa utripa in je rdeč, če je okužen

Michelle 9. oktobra 2016:

Pred tremi dnevi sem si prebodel helix. Stara sem 15. To sem naredila v lekarni. Gospa je na mojo vijačnico nanesla anestetično kremo in 30 minut kasneje naredila piercing s pištolo. Zaradi dejstva, da je bilo moje uho pod anestezijo, nisem čutila prav nič. Spal sem na ušesu in nisem čutil bolečine in še vedno. Ne boli, dokler se je ne dotaknem ali vlečem za uhan.

Sara 3. oktobra 2016:

No, moj prijatelj je prebodel mojo vijačnico in bila je boleča in res rdeča prve 3 dni, potem ko sem nanjo položil led, hidroksid in alkohol pa je šlo vse bolje ☺

Umetnost dne 10. avgusta 2016:

jaz'bom naredil piercing oder in moje desno uho je rahlo boleče in v kratkem bom naredil še koga od mojih piercingov skeleta, ali me lahko kdo pozdravi

Destinie 1. avgusta 2016:

Torej jaz'Že od svojega 16. leta sem si želel prebadanje vijačnice (I'm 24) in zadnje čase ponovno razmišljam o tem. Dejstvo je, da imava 21 -mesečnega sina in jaz'bojim se, da bi se ga dotaknil in povzročil okužbo ali pa bi ga potegnil ven. Kakšen predlog, ali naj ga dobim ali naj počakam? Potrebujem le nasvet. Hvala kup!

Tiffany dne 30. junija 2016:

S pištolo sem prebodel hrustanec približno 2,5 leta, morda celo 3, vendar še vedno boli in oteče … naj ga vzamem ven in pustim, da se zaceli?

Becky dne 15. junija 2016:

Postavljate vprašanja, ki so obravnavana v članku. Pisatelj je jasno rekel don't zvijal uhan in tudi povedal, da ni dokazov, ki bi potrjevali trditev, da orožje povzroča več okužb. Odvisno je od osebe, ki izvaja piercing. Če ne vedo, kaj počnejo, obstaja večje tveganje za okužbo. Rekli so, da so to naredili s pištolo'je v redu Raziskujte kraj! Zakaj bi objavili vprašanje o članku, še preden ga preberete?

lola 17. maja 2016:

Omg Chin & Sussie, prosim't zvijte svoj piercing.

Moraš pustiti pri miru. Zvijanje razcepi zdravilno kožo na notranji strani, tako da se nikoli ne zaceli pravilno. Piercingi od zunaj zdravijo, kar na zunaj izgleda v redu, pa je lahko znotraj tudi pol svež

prosim ljudi, da ga NE zasukate tako, kot bi to storili s prebadanjem ušes.

Hailey 16. maja 2016:

Ali ga običajno dobite na eno uho ali oboje?

Ali vam zaračunajo enak znesek, če opravite le enega?

Julija 26. aprila 2016:

Pred približno 6 meseci sem prebodel vijačnico, vendar ni't popolnoma ozdravljen. Moral sem ga vzeti, ker sem moral na rentgen. Poskušal sem ga dati nazaj, vendar je začelo krvaveti. Kaj naj naredim?

Za Beth 24. aprila 2016:

Bolelo bo, vendar bo nehalo't se ga ne dotaknite in očistite 2x

Julija 14. aprila 2016:

Ali naj pri čiščenju novega piercinga v heliksu uporabim vato? In pri tem čiščenju bi se moral premikati in obračati prebadanje?

Ali pa je bolje, da samo namočite uho v fiziološko raztopino?

Beth 26. marca 2016:

Včeraj sem naredil zgornje uho in to'ni tako otekel ampak je'Še vedno je zelo boleče, je normalno, koliko časa bo trajalo, da prenehaš boleti?

tenis7 dne 20. januarja 2016:

Spiralko sem prebodel z iglo pred približno tednom in pol. Še vedno zelo boli, vendar čiščenje z milom brez vonja pod tušem in slano vodo res pomaga očistiti. Še vedno je zelo oteklo, ampak mislim, da je to normalno. Trenutno imam na njem prstan in zelo pazim, da ga ne ujamem za nič, ampak boli, ko spim. Zelo sem zadovoljen s svojim videzom in upam, da bo'prej ali slej bo neboleče!

Ann-19 dne 10. januarja 2016:

Pozdravljeni, imam preboden nos in popk skupaj z več prebadanjem ušes. Priporočam vsem, ki želijo določiti ceno telesa. Razen don'ne poskušajte tega narediti doma. Oba pirsinga sem profesionalno opravila in z njima nisem imela težav. Moja prijateljica si je prebodila nos in okužil se je, poleg tega pa se ji je okoli nosu začel pojavljati mehurček. Zato bodite previdni in poskrbite, da boste zanj ustrezno poskrbeli. Prav tako, če prebijete svoj popk in kupujete trebušne prstane, bodite previdni, da jih nosite in iz katerega materiala so. Zelo enostavno je dobiti napačno kovino in imeti alergijske reakcije ali pa se okužiti.

montsora dne 27. decembra 2015:

Ali so te ušesne čepke jenner navdihnjene?

www.ohhellclothing.com/2015/12/kylie-jenner-inspired-body-jewelry-ear.html

Seth Rogen dne 17. novembra 2015:

Zelo rad imam jabolčno omako

jtrader dne 25. oktobra 2015:

Ti'glede zdravljenja je prav.

J.B dne 24. oktobra 2015:

Živjo, prebodla sem si nos in ga morala vzeti ven, ker nisem imela drugega pozdrava kot v akrilnem obroču, nato pa se je popolnoma zacelil brez strahu in to sem naredila sama. Poskušal sem znova preboditi nos na drugi strani in iz nekega razloga sem s profesionalno iglo spal, da me je bolelo kot h *** za minuto. Nisem mogel nadaljevati, ko je bila igla vstavljena, ker uhan iz nekega razloga ne bi šel, zato je bil manjši čep od igle, zato je moj fant rekel, da ni piercinga v nosu, zato sem sinoči znova šel na prebadanje z iglo, saj imam visoko toleranco za bolečino mislil sem, da me boli v spodnjem delu hrustanca, vendar sem si prebodel popek in bolečina je bila manj. Veliko manj. Oboje sem naredil v eni noči. Uho me boli na dotik, vendar se lepo zvija, tako da domnevam, da sem se dobro počutil. Obroč trebušne vijačnice je v redu, pravkar sem ga očistil, komaj je krvavel in komaj je prišla čista tekočina, zato mislim, da sem vse naredil prav. Tako me je strah, da bi kdo naredil moj piercing iz nekega razloga, da sem dobil točko, da se onesvestim, zato se vrnem ven. Raje bi naredil svoje in ok ts samo, ko sem slabe volje, zato je vredno skoraj neboleče. Imam 13 tetovaž, ki sem jih dobil, medtem ko sem zelo slabe volje in nikoli niti enkrat nisem poškodoval, ne da bi jih vseeno. Zdaj moram samo opraviti postopek čiščenja. Iz nekega razloga sem potreboval nekaj časa, da sem prebodel iglo, ker imam trdo kožo ali pa igla ni bila tako ostra, kot bi morala biti, ali pa me je bilo morda strah potisniti lol, nisem pa prepričan, da sploh ne obžalujem. Imej jih rad. Bojim se, da bi šel v salon, da bi to naredil, samo če pomislim na to, me muči, vendar je čudno, da se počutim udobno. Mi lahko kdo pove, zakaj je tako? Nato sem pripravljen narediti notranje ustnice. 🙂

Bevana iz Taurona 12. oktobra 2015:

Lepa objava o piercingu na telesu 🙂

Hannah dne 17. septembra 2015:

Pozdravljeni, jaz'm Hannah.i imam samo tri trepalnice na obeh straneh prebodene in si želim več piercingov, saj so neverjetni !! ko dopolnim 12 let'bom prebodel svojo vijačnico in morda tudi popk, ampak mislim, da sem'm do mladoletnih ali moja mama mora le izpolniti papirje. Če si res želite piercinga tako hudega kot jaz, potem bi želeli plačati, skrbno pazite na to, don't ne dotikajte se ga (samo ko ga očistite in poiščete res dobro trgovino, na kateri bi se lahko pobrskali. Oh, skoraj sem pozabil, naj vam ne ponovim, da vam s pištolo ne prebodejo ušesa. Bolelo bo več in 50% se bo okužilo !!!!!!

Hannah dne 17. septembra 2015:

Pozdravljeni, jaz'm Hannah.i imam samo svoje tretje na obeh straneh in želim več piercingov, saj so neverjetni !! ko dopolnim 12 let'bom prebodel svojo vijačnico in morda tudi popk, ampak mislim, da sem'm do mladoletnih ali moja mama mora le izpolniti papirje. Če si res želite piercinga tako hudega kot jaz, potem bi želeli plačati, skrbno pazite na to, don't ne dotikajte se ga (samo ko ga očistite in poiščete res dobro trgovino, na kateri bi se lahko pobrskali. Oh, skoraj sem pozabil, naj vam ne ponovim, da vam s pištolo ne prebodejo ušesa. Bolelo bo več in 50% se bo okužilo !!!!!!

toliko pirsinga in tetovaž dne 3. septembra 2015:

Hrustanca nikoli ne smemo preboditi s pištolo.

Jaz ne bi'v Claire ne dobiš Piercinga's, vsaj ne v Veliki Britaniji.

jaz'se zavedam'Še vedno je običajna praksa prebadanje skozi nosni hrustanec, vendar'je tudi slaba praksa in ne bi smela'ne bo storjeno. prebadanje septuma ne sme iti skozi mesnato 'mehka točka' tik pred hrustancem in prebadanjem konice nosu (oni're vile, nikoli ga ne dobite) mora iti tudi med dve hrustančni plošči.

To'bo bolelo. Zabodeni ste. Vsakdo ga bo doživel drugače. Osebno je bil moj septum boleč proces, po prvem posegu pa je bilo vse v redu. Dotakniti se ga je zelo bolelo, vendar je bilo v redu. Moj hrustanec v ušesu (imel/imel sem različne) je bil drugačne bolečine, manj boleč, ampak oni'ponavadi ste po enem tednu nekoliko občutljivi in ​​neprijetni.

Don'ne dobi hrustanca na obeh ušesih hkrati. razen če vedno, brezhibno, spite na hrbtu ali spredaj.

Večina piercingov hrustanca se zdravi med 8 in 12 tedni. Dotaknite se jih samo, da jih očistite. Dotikajte se jih samo s čistimi rokami. jaz'd izogibajte se prebadanju nosu pozimi, izcedek iz nosu in prebadanje svežega septuma sta grozna kombinacija!

Ama 26. avgusta 2015:

Pred 5 dnevi sem si z iglo prebodel nos in hrustanec in res se odlično počutim't občutek rdečice ali nelagodja. Predlagam, da vsi uporabljajo iglo'je varnejše

Susie 25. julija 2015:

Imam vprašanje. Iskreno ne razumem'ne vem, kakšen piercing imam, če je'srebro ali kaj, ampak to'je srebrna in ima diamant, izgleda skoraj natančno na eni od vaših slik (slika tik za 'Kje lahko dobim piercing za hrustanec'). In ne razumem'ne vem, kaj storiti. Proti koncu avgusta bom piercing imel dve leti. To'kul in super je imeti, jaz pa'po prvem letu sem ga nekajkrat spremenil in vse. Vendar sta minili dve leti in še vedno boli. Vzamem ga in očistim z raztopino in včasih vodikovim peroksidom. Nenehno obračam piercing, vendar še vedno boli. Kaj lahko naredim? Ljudje mi govorijo, naj zamenjam piercing, a na kaj? Ali lahko vstavim običajne uhane ali mora biti prebadanje hrustanca? (Res ne razumem'ne vem, če je razlika ali ne … nimam'nisem si vzel časa za učenje) I'naveličan sem, da me piercing boli. jaz'me je zamikalo, da bi jo vzela ven in pustila, da se zapre, vendar sem hotela poskusiti še kaj drugega, preden se obrnem na to.

Prosim pomagajte!

Brada 11. julija 2015:

imel sem "bar" prebadanje (z iglo) pred nekaj leti, vendar sem ga odstranil, ker se je zgornji hrustanec rabil za vedno, tudi po 4 mesecih še vedno boli, zato ga odstranim in luknje zacelijo nazaj. Pred nekaj tedni sem naredil prebadanje vijačnice (s pištolo), odstranil sem uhane, ker mi je pištola dala preveč nazaj na ušesa in jo nato spravil v fiziološko raztopino in jo vstavil nazaj takoj po čiščenju ušes, še vedno me boli kot hudič, a piercingi so mi zelo všeč. Očistim ga enkrat na dan in ga občasno zasukam

helenagaultier iz New Yorka, NY 30. junija 2015:

Živjo! Hvala za tole. Pravkar sem razmišljal, da bi si na uho priskrbel še en komplet piercingov. Ušesa imam prebodena na standardni lokaciji, in jaz'razmišljam o tem, da bi dobil še en komplet v školjki ali proti tragu.

Zdaj poznam tudi ta imena, zato lahko povem draguljarju! Vaš članek je zelo poučen. In mislim, da sem'To bom storil, ko bom imel več denarja 🙂

Jaydyn Ramsey dne 15. junija 2015:

Pozdravljeni novi bloger na tem spletnem mestu. Če ne bo težav, pridite pogledat moj blog. Pravkar sem objavil svoje prvo vozlišče. Sledite prosim

Liv Carradine iz Los Angelesa, Kalifornija, 14. junija 2015:

Zanimiv članek. Odlično ste opravili s podrobnimi razlagami, da bodo ljudje vedeli, v kaj se spuščajo. Mislil sem, da sem vse videl, pa ne'ne verjamem'kdaj sem videl nekoga s prebodenim nosom. Včasih sem poznal gospo s 14 piercingi v nosnicah, ne pa tudi na konici.

Sam imam 10 piercingov. Nekoč sem jih imel 11, a sem prebodel nos. Jaz pa imam piercing za vijačnico'ponavadi ne nosim, ker se mi je glavnik vedno zataknil. Ja! Zdaj, ko imam dreadlocks, bi ga lahko vrnil.

Devyn Herron iz Severne Karoline 10. junija 2015:

Vaš članek je bil pravi! Imam piercing, zato vem, kako je. Bili ste zelo natančni. Užival sem v ogledu videoposnetkov. Nisem mogel'zvok ne deluje, ne vem zakaj.

bluebelleggsy 28. maja 2015:

Pojdi na piercer, ki uporablja iglo – s pištolo sem naredil svojo vijačnico in se ni'nikoli ne ozdravi. Zato sem ga vzel ven in ga pred kratkim predelal z iglo – moj piercer je bil čudovit. Samo ne'ne igrajte se z njo ali se je ne dotikajte – ne pozabite si pogosto umivati ​​rok in las. Občasno me ujamejo pri nekaterih stvareh, kar boli, spanje pa je bilo prvi teden nočna mora, saj je bilo vedno, ko sem se v spanju prevrnila nanj, nekaj krvavitve in nelagodja, a le majhna nadloga 🙂 Enako pri očalih … se zataknejo, ampak se je treba kar navaditi: P

Popolnoma vredno!

Softballbae 27. maja 2015:

Sem športnik s polnim delovnim časom in don'ne vem, ali naj naredim svojo vijačnico. jaz'Že nekaj časa sem si tega želel, pred kratkim pa sem se za polni delovni čas zavezal softballu. Jaz sem tudi lovilec, zato bi lahko, ko odstranim masko, s seboj vzel tudi uhan. Kaj naj naredim?

ulični fant 26. maja 2015:

včasih je piercing zelo nevaren!

hannah 23. maja 2015:

Pred 2 dnevoma sem z iglo dobil 2 piercinga v mojo sprednjo vijačnico, zame pa ni šlo'sploh me ni bolelo, čutila sem ščepec in potem je minilo in imam zelo nizko toleranco do bolečine. Bilo je tudi hitro in tam'brez udarca s pištolo in nič strašnega o razbijanju. Iskreno povedano, čeprav je bilo res lahko brez bolečin, potem pa malo po oddelkih, ko je bilo vse'končal te je malo boleče, zato ne spim na tej strani. Če kdo želi preboditi hrustanec, bi rekel, naj gre, ker igla ni'sploh ne boli in skoraj vsa boleča bolečina je izginila in skoraj lahko prenesem vso težo z glave na to stran in šele po 2 dneh! To'Sploh ni boleče, vendar priporočam, da ga prvič spremenijo strokovnjaki, saj vam lahko povedo, kako ga pravilno spremeniti. Gospa je rekla, da se moram vrniti čez 3 tedne, da jo spremenim, in me bo naučila vsega, kar moram narediti. In še zadnja pomembna stvar, so ravne podlage in potem lahko dobite takšnega, ki je videti kot piercing za obrvi, namesto ploskega pokrčite obrv. Čiščenje jih je veliko lažje kot ravno, zato jih ne nosite'ni treba skrbeti, da bi se pod to podporo in okužili. Tako da to'Vse je in tako sem na koncu z iglo začutil, da me ni bolelo manj kot moje ljubljene, brez strahu pred razbitjem. Ukrivite podlago, ker jo je lažje očistiti, če je žoga privita na zadnji strani. In predlagal, da vas prvič zamenja strokovnjak, da vam lahko namesto youtube pokaže vrvi. Tako da to'upam, da sem komu od vas pomagal in se opravičujem'je res dolga!.

Mell Watson dne 15. maja 2015:

Pred leti sem si nameraval preboditi ušesa. Vesel sem, da nisem't: D

Shonivyan iz Združenih držav 15. maja 2015:

Prebral sem vaš članek in si tudi ogledal video. Tako grozno je ustvariti preboden hrustanec. Močno mi je bilo zaradi hrustanca, ki je imel v telesu veliko okužb, zato se bojim teh stvari. Predlagam tudi, da si na tej strani ogledate veliko zbirk prstanov za nos, prstan za oči itd. https://www.facebook.com/DailyProductsWithMobstubC…

puhasto;) dne 22. aprila 2015:

hej, piercing helix sem naredil na obeh ušesih, eno zadnjo soboto sem naredil drugo danes s pištolo, pa ne'ne boli toliko. ne prebadaj obeh ušes hkrati, ker ne boš mogel spati na bokih, zato boš morda naredil tisto, kar sem jaz naredil, in naredil eno, potem pa počakaj teden, dva tedna ali mesec, da dobiš še eno. še vedno lahko'ne spim na strani, kjer sem dobil prvo vijačnico, zato sem dal roko pod glavo in poskušal držati glavo stran od blazine, ne da bi se je dotaknil z roko

jaz pa tudi 14 🙂

zabavajte se pri piercingu

upam, da jih imaš rad, ker ljubim svoje

hvala ta spletna stran je res pomagala xxx

🙂

Zoey 101 02. aprila 2015:

Kako dajo vložek

Tjasa Mataj 17. marca 2015:

Kako dolgo ga moram očistiti? Ker je moj piercer to rekel le teden dni z alkoholom in le enkrat na dan.

marley patterson 25. februarja 2015:

ali bi lahko plaval po tem piercingu???

maddy 6. februarja 2015:

pozdravljeni, jaz'm 14 in igram softball. Razmišljal sem, da bi si prebodel vijačnico, a sem'bojim se, da bo čelada dražila piercing. sezona ne'se ne zažene do aprila do maja, zato bo imel nekaj časa, da se ozdravi, če ga zdaj prebodem, vendar ne'nočem, da mi ga iztrga iz ušesa .. kakšen predlog? najlepša hvala

Ellie 18. januarja 2015:

Pozdravljeni jaz'm 14 in razmišljam, da bi si konec tedna prebodel hrustanec. Moral bi jih posneti za p.e in jaz'sprašujem se, ali bi trak dražil piercing! Vsaka informacija bi mi bila v veliko pomoč, saj sem rahlo nervozna 🙂 hvala x

Arija 04. januarja 2015:

Živjo, jaz sem kot Hayley, vsak nasvet?

Hayley 1. januarja 2015:

zdravo! jaz'iščem prebadanje hrustanca, vendar imam alergijo na nikelj. Vse kovine, ki jih priporočate, da poskusite najti, da so zmagale'ne sprožite reakcije ali kakšnega nasveta, kako najti kovino, ki deluje. Hvala!

Juli 14. decembra 2014:

Jaz ne bi't priporočam, da si naredite piercing hrustanca'na vašem režnju sem imel že veliko okužb! Ampak naredi, kar si resnično želiš'navsezadnje je tvoje telo.

Jula dne 13. decembra 2014:

jaz'm 12 in razmišljam o piercingu vozička. jaz'Nisem prepričan, ali bi moral, saj sem se že prej zaljubil v ljubezen in imel veliko okužb in sem jo moral odstraniti. Kakšen nasvet?

robot 1. decembra 2014:

Tistim, ki razmišljajo o piercingu:

Pred tremi tedni sem si prebodel vijačnico. To sem naredil z iglo. Ne razumem'ne vem o legitimnosti razprave o pištoli proti igli, toda zakaj ne bi bili na varni strani in jo dobili z iglo? Če ti'bojiš se bolečine, don'ne skrbi! Nizko prenašam bolečino in postajam zaskrbljen zaradi cepljenja proti gripi ali odvzema krvi, pa tudi zaradi tega, da bi si mojo vijačnico prebodel z iglo. A verjemite, res se zgodi zelo hitro'skoraj kot da bi ga dobili s pištolo. Vse se je zdelo, kot da bi trajalo morda 2-5 sekund. Začutil sem rahlo bolečino in čuden občutek, potem je bilo konec in v ušesu mi je bilo za nekaj časa vroče. To'to je to Če torej stroški niso'Tebe ne zanima, samo pojdi po iglo! Prepričajte se, da greste v lepo trgovino za tetoviranje/prebadanje in pazite, da bo piercer odprl nov paket igel ali kaj drugega za vas.

Če sumite, da imate okužbo, ne't prestrašen. Prestrašila sem se. To ni vredno. Če sumite na to, je najbolje, da jo čistite dvakrat na dan, tako kot vi'naj bi. Namaki z morsko soljo delujejo najbolje, dvakrat na dan (po namakanju ne pozabite umiti ušesa s toplo vodo). Potem lahko razpršite vlažilno kremo za zmanjšanje pordelosti, če vam jo je prebodel prodal. Mislil sem, da sem po enem tednu v piercingu dobil okužbo, ko je naključno postalo še bolj boleče, rdeče in boleče, in opazil sem celo nekaj temno zeleno/rumene skorjice, ko sem očistil okoli piercinga z mokro konico – a vse to se je strogo držal čistilnega rituala in je čez dan ali dva izginil.

Uživajte v svojem novem piercingu!

Nicole 26. oktobra 2014:

jaz'v redu sem samo s pokritimi ušesnimi mečkami

Frankie dne 15. oktobra 2014:

Način razmišljanja je, če me to boli, se sprašujem, kakšen je občutek, ko te ustreli, potem pa se boš zavedel, da to sploh ne boli. Nima smisla navajati očitnega, če pa vi'Skrbi vas bolečina, pomislite le na to. Naj moj opravijo za rojstni dan

Živjo 5. oktobra 2014:

Ja, Tina ti povedo, kdaj'Glasnik ga vzemite samo za menjavo uhana, odvisno od tega, kako to naredite

Tina 25. septembra 2014:

Po tem'je ozdravljeno … kolikor časa traja. Ali lahko odstranite uhan? Ali pa se bo zaprlo?

Savannah dne 17. septembra 2014:

Danes sem dobil svojega, odlično čiščenje, zelo boli tako zelo kot piercing sprva (dobil sem piercing za zgornje uho), pravim, da to povzroča bolečino, zame je to kljubovalno zelo všeč! Don'ne bojte se za iglo, ker je moja bolečina res nizka in loterija se mi je zdela kot ščepec'm 13

Lilly dne 17. septembra 2014:

jaz'danes ga bom dobil in jaz'malo me je strah kakšen nasvet

Melisa 15. septembra 2014:

Manjka mi kartuša na levem ušesu in nameravate jo preboditi z morda 1-3 prebadanjem ali mislite, da bo bolj ali manj bolelo

Evelin 25. avgusta 2014:

Jaz imam narejene režnje (3 v vsakem ušesu), pa tudi nos in školjko, obrv sem tudi naredila, vendar se je selila in zdaj imam brazgotino. Kakorkoli že, želim si več prebadanja režnja in pošteno se počutim varneje, če jih naredim pri Claire's ali kjer koli, s pištolo. jaz'nikoli nisem imel težav z luknjami I'tako sem naredil. Moji drugi (nos, školjka in obrvi) pa so bili pekel. Naredil sem jih z iglami in jaz'na vse sem dobil keloide. Tisti na nosu je izginil v enem letu, prebadanje obrvi je trajalo le 8 mesecev, preden sem ga morala odstraniti in pustiti, da se brazgotini. Moja školjka je moja najnovejša, če bi jo naredili približno 2 meseca nazaj'na obeh straneh je keloid, sovražim ga! Upam, da bo tudi to izginilo. Še naprej bom dobival piercing, tako z iglami kot s pištolami, ne vem'vseeno mi je, če mora sprva izgledati malo grdo.

Maia 5. avgusta 2014:

Claire's pravi's 12 tedni, da se piercing zaceli, ali to pomeni, da ga lahko po tem vzamem za šport?

Tina dne 2. avgusta 2014:

Imam hčerko, ki igra nogomet vse leto. Želi si preboditi hrustanec ta vikend, naslednji teden pa imamo turnir. Ali bi bilo v redu, če bi vzela piercing za eno uro in bi ga dali nazaj? Po turnirju imamo pred naslednjo tekmo 3 tedne časa. Ali naj počaka do takrat ali počaka do novembra, ko pridejo zimske počitnice?

Robyn J Williams iz Kanade 27. junija 2014:

Ti'lahko se sam odločiš, kdo te prebode, Ben. Menim, da je moja dolžnost zagotoviti natančne informacije o tem, kaj je in kaj ni varno v industriji predelave karoserije. Prebadanje z nesterilizirano in dolgočasno opremo preprosto ni varno. Ne opravičujem se, ker sem o tem obvestil ljudi.

Nene 1. junija 2014:

Hej, prejšnji teden sem prebil hrustanec'ne boli Dobil sem tudi drugo luknjo, mislim, da me je druga bolela 2 -krat bolj kot hrustanec. Ko sem naredil hrustanec, ni šlo't bolelo me je, dokler nisem prebil, ko sem začutil utripanje in pordelost & SEDAJ me boli badddd in Swole

Robyn J Williams iz Kanade 28. maja 2014:

Mariah, bi dovolila, da ti zdravnik da iglo z nečim podobnim'nikoli niste bili sterilizirani? Če ne, zakaj bi to dovolili neobučenemu uradniku?

Gabrielle 23. maja 2014:

Nikoli ne dovolite, da vas kdo prebode s pištolo. Tega ni mogoče pravilno sterilizirati in lahko razbije hrustanec v ušesih in nosu. Če greste nekam kot Clairs ali Walmart, ljudje za pištolo nimajo prave usposobljenosti niti za piercing. Najvarnejša možnost je obisk najbližje piercing trgovine

Mariah 17. maja 2014:

Ne razumem'Ne mislite, da so piercing pištole tako nevarne, kot vsi pravijo. S pištolo sem naredil 5 piercingov in nisem imel nobene okužbe 6 USD. Ko ti'ko piercing opravite s pištolo, imate pištolo in nanjo vložite kartušo, edina stvar na pištoli, ki se vas dejansko dotakne, je pištola, potem ko ste končali s prebadanjem, odložite kartušo, da jo sanatirate ali vržete stran. Pištole ne'Ne uporabljajte igel za prebadanje, ampak samo nakit, nakit, ki se ga ni nihče dotaknil. Pištole ne'ne povzročajo okužbe, če zanje ne skrbimo pravilno.

Robyn J Williams iz Kanade 18. aprila 2014:

Nekaj ​​stvari, tukaj:

-To'ne imenujemo piercing hrustanca – hrustanec imate po vsem telesu, ne le v ušesu. To's prebijanjem platišča/vijačnice.

-Preboditi s pištolo je VEDNO grozna ideja. Pištole ni mogoče pravilno sterilizirati in povzročiti veliko poškodbo prebodenega območja. Odpirajo vas okužbam, včasih pa še huje – hepatitis je pogosta težava, saj pogosto uporabljajo isto pištolo pri številnih ljudeh. Ljudje, ki delajo v Claire'niso usposobljeni za prebadanje – vajeništvo za prebadanje lahko traja mesece, medtem ko zaposleni v nakupovalnem središču gledajo video in to'to je to.

-Rešitev, ki vam jo dajo pri Claire's ali kjer koli ni fiziološka raztopina. Vsebuje alkohol, ki izsuši vaš piercing in ubije dobre bakterije, ki jih potrebujete za zdravljenje.

-Ne bi smeli plavati s svežim piercingom. Razen če ne želite vseh drugih'bakterij v vaši sveži rani.

Lep pozdrav,

Ustrezno usposobljen strokovnjak.

Allie 15. aprila 2014:

Don'ne dobite obeh ušes hkrati! Za spanje je hudo. Predlagam, da si vzamete eno naenkrat, da boste imeli med procesom zdravljenja vsaj eno stran.

Jessica 16. marca 2014:

Danes sem dobil piercing v hrustancu. In spraševal sem se, kako spim z lasmi? Tako kot je njihov poseben način, da lasje ne pridejo v piercing?

Christina 04. marca 2014:

Želel sem si preboditi hrustanec na obeh ušesih, toda ko sem prebral ta članek, natančneje, kjer piše, da se bo, če bo pica spečena, razdražen, in ker ne morem zaspati, če nisem na svoji strani, sem mislim, da bi moral narediti samo eno uho, drugo leto pa drugo. Kakšne pripombe ali predlogi? mogoče tam'je trik za spanje na boku, ne da bi pri tem dražili prebadanje?

jaz'Veliko sem bral in gledal na to temo, da bi se pripravil na piercing, in nekaj stvari sem našel zelo redno:

– voda morske soli je odlična za čiščenje piercingov, vendar nikoli ne uporabljajte namizne soli, to bi imelo slab učinek. Hot Topic prodaja serum s slano vodo.

– alkohol ali kateri koli alkohol je slabo uporabiti pri prebadanju hrustanca, zelo zlahka draži, čeprav se morda ne okuži, bo povzročil nelagodje, kot pri oblikovanju kroglice, kjer je prebadanje.

– don'ne igrajte se z uhanom ali se ga ne dotikajte, kolikor vsi to radi počnemo, s hrustancem bo dražil, na primer oblikovanje kroglice ali izbokline ali pordelost.

– prebodite hrustanec s čepkom, če ga dobite s obročem, se bo prebadanje lažje razdražilo, ker se obroč lažje premika naprej in nazaj, kar povzroča bolečino, vaše rezanje pa se lahko zaceli v nekoliko neprijetni obliki.

– Prebodite hrustanec z votlo iglo; za večino ljudi je votla potreba veliko manj boleča kot pištola.

– Predlagam, da občutljive piercinge, na primer hrustanec, dobite pri Pagodi ali na profesionalnem/kakovostnem mestu za zbiranje, vsekakor pa ne pri Claire's; pomislite na izkušnje, ali bi želeli, da bi vašo kožo/telo prebodli nekdo, ki ima izkušnje, ali nekdo, ki ni. Nekdo v Claire's se lahko uporablja za prebadanje ušesnih mešičkov, vendar se to zelo razlikuje od prebadanja hrustanca, in'rekel bi, da bi se kdo najraje odločil za najvarnejšo, manj bolečo metodo.

Ta članek je bil zelo koristen, komentarji pa hvala.

Sarah 04. marca 2014:

Beth: Dobil sem industrijski piercing in naslednje popoldne sem moral naslednji dan nositi zaščitna očala z zelo širokimi rokami. Ko sem nekaj ur zatem pritiskal na prebadanje in nelagodje, sem začutil dolgočasno bolečino. Torej je izvedljivo, vendar bi se po svojih najboljših močeh trudil, da tega ne poudarjam, ker lahko vpliva na zdravljenje.

Po drugi strani pa'Res je super, da se prepričate, da je salon, ki ga obiščete, APA certificiran. Pove vam, da vsa oprema in osebje izpolnjujejo določene standarde kakovosti. Prav tako je dobro narediti piercing s kovino za implantacijo. To'je ista kovina, ki se uporablja za implantate kolka in kolena. To'je brez nečistoč. V bistvu to'je oblikovano tako, da vaše telo ne'Ne poskušajte razbiti nakita in se držati kovine. To bi tudi odpravilo potrebo po zvijanju svežega piercinga.

Beth 21. februarja 2014:

Razmišljam, da bi jutri naredil hrustanec. Ali je varno nositi klobuke? Za svoje delo moram nositi klobuk ali mrežo za lase.

Célin 9. februarja 2014:

zdravo

Spraševal sem se, kam naj postavim piercing na koruzo … Kot bi moralo biti na najvišjem piontu na ušesu ali malo zgoraj, točno tam, kjer se uho zaokroži, ne tako daleč od ušesne mečice…?

Hvala!

Rebecca 1. februarja 2014:

No, danes sem si pred dvema tednoma prebodel jezik v salonu z iglo in obema hrustancema s pištolo danes v Clairesu. Kar zadeva bolečino, je jezik pošteno bolel od igle brez sredstva za omrtvičenje. Toda tudi hrustanci niso res boleli, le rahlo pik. Očitno spim na hrbtu, saj sem tukaj prebral, da ne spim na strani s prebadanjem. Claires sem pred leti prebodel hrustanec in ni'se ne okužim, vendar sem ga po nekaj mesecih odstranil, ker je bil občutljiv. Upam, da je tokrat zmagal'ne bodi tako občutljiv, ampak mi'bom videl. Prebodalka mi je rekla, da če pride kakšen gnoj, naj ga vzamem ven in obiščem zdravnika. Očistil ga bom 3 -krat na dan 6 tednov, kot je predlagala z raztopino, ki so mi jo dali, in upam, da bo v redu. Po tem bom uporabil milo in vodo.

Boleče? Res ne.

Adriana Ortiz 23. januarja 2014:

Hvala vsem za ogled mojega članka. Za "oseba" kdo trdi, da sem "don'ne vem kaj jaz'govorim o" res bi moral dobiti življenje. Če dneve prepirate z anonimnimi ljudmi na spletu, potrebujete hobi ali službo. Že skoraj 10 let sem navdušen nad tetoviranjem in piercingom, zato sem'Prepričan sem, da vem, kaj sem'govorim o. Na koncu to'gre za tvoje telo. Nekatera telesa se lahko po prebadanju s pištolo dobro zacelijo, nekatera ne. Če potrebuješ svojo izpolnjenost od tega, da si kreten na spletu, jo poišči drugje. Hvala

Brenda 23. januarja 2014:

Opravila sem zgornje uho in ga očistila, razvajala sem ga leto in pol, pa je kar šlo'ne bo popolnoma dobro. Všeč mi je bilo. Tako kul videti. Večino časa je ostalo boleče. Ko sem eno noč spala in me je bolelo, sem naslednje jutro vstala in vzela uhan. Zdaj imam brazgotino. : (Še vedno bi ga rad dobil nazaj, a po tem času sem obupal.

About the author