Kako ostrižiti lase doma med koronavirusno izolacijo

Trenutno je treba razmišljati o marsičem drugem kot o laseh, vendar to niso le lasje. Gre tudi za ljudi, ki se strižejo. Ena od številnih panog, na katere vpliva koronavirus, so frizerske in kozmetične storitve. Še preden so naročila javnega zdravstva zaprla brivnice in frizerske salone v nekaterih državah, so se številni brivci in stilisti prostovoljno zaprli, da bi bili varni.

Kako dolgo bo trajalo, je težko reči, optimistično pa bi lahko trajalo le do konca aprila. Nekatere brivnice še vedno prodajajo darilne kartice in izdelke za lase ali rezervirajo prihodnje sestanke. Če lahko pomagate, je to trenutno odličen način za podporo brivcem.

Kaj pa storiti z lasmi, dokler se brivnice ponovno ne odprejo? Tako kot marsikaj v življenju lahko greste z njim ali vzamete stvari v svoje roke.

Dobra novica je, da je odličen čas za daljšo rast las in/ali rast brade. Tudi če imate video sestanke za delo, bo majhna in zamegljena kamera skrijela večino nerodne faze. Enako velja, če si poskušate sami postriči lase.

Tukaj je opisano, kako skrbeti za lase doma, medtem ko ste v karanteni.

Samo opomba, to velja za vse tiste ljudi, ki delajo na domu, v dopustu, v karanteni in se socialno distancirajo. Če ste zunaj in se spopadate s to krizo, se vam zahvaljujem in bodite dobro.

1. Počakaj

Odvisno od tega, kako dolgo so zapirala, bi to lahko bila priložnost, da zrastejo lasje in poskusijo daljši videz. Pojdite s tokom in se zaljubite v striženje. Ali pa objemi tega cipla. Medtem uporabite kakšen izdelek, da lasje ne bodo na obrazu, ali če so prameni dovolj dolgi, poskusite z moško punčo.

karantenski odbitki za moške

2. Odlepi

Nekateri fantje so navajeni, da imajo lase ves čas podrezane. Če ste to vi, je najlažje domače odbitke. Izberite dolžino varovala in pojdite. Začnite z daljšim varovanjem, če bodo rezultati krajši od pričakovanih. Poskusite enega od teh trimerjev.

3. Odbitki doma

Čeprav pogosto ne priporočamo poskušanja striženja doma, trenutno ni izbire. Na voljo je nekaj odličnih vaj za Youtube, ki vas vodijo korak za korakom. Poskusite najti tistega, ki prikazuje rez, ki ga želite, in se lotite tega. Še bolje, če si lahko pomagate s strani in hrbta. Če to počnete sami, se držite obrobnega območja.

Nekateri strokovnjaki za lase ponujajo virtualna posvetovanja, zato bodite pozorni na to.

Tukaj je nekaj stvari, ki jih morate upoštevati. Škarje za lase so veliko ostrejše od običajnih škarij. To pomeni dve stvari. Prvič, uporabite jih, da ne poškodujete las. In drugič, pazite, da se ne porežete. Drugič, nikoli ne odrežite kosa las naravnost. Gre za poševne izrezke.

covid frizura

4. Pridobite navdih za lase

Tudi če se ne morete ostriči ali postriči, kar želite, to ne bo trajalo večno. Ne pozabite preveriti tega spletnega mesta in vaših najljubših frizerjev na Instagramu za navdih za lase. Kdo ve, kakšni novi slogi bodo izumljeni v zapornem obdobju?

mačji brivec s koronavirusom

5. Odrasti brado

No, vse športne sezone so izklopljene, vendar lahko še vedno pustite to brado. Ne glede na to, ali ste prvič z lasmi na obrazu ali ne, si oglejte te nasvete za rast brade, da bo proces videti in se počutil dobro.

To bi moralo storiti. Ostanite 6 metrov narazen in si umijte roke!

Ta objava lahko vsebuje partnerske povezave. Za več informacij preberite naše razkritje.

About the author