Kratka zgodovina telesnih sprememb

jaz'sem spletni pisatelj z več kot sedem letnimi izkušnjami, ki pišejo o umetnosti, vključno s tetovažami.

Če želite razumeti sedanjost, morate najprej pogledati v preteklost

Nedavno je bil Richmond v Virginiji razglašen za “tretje najbolj tetovirano mesto v Severni Ameriki.” Če živite kjer koli v bližini River Cityja, ste to videli: Obstaja na tisoče lepih in edinstvenih telesnih sprememb, ki krasijo kožo tistih, ki temu kraju pravijo dom. V mestu, kjer se zdi pravilo, da imajo vsaj eno ali tri tetovaže, se je težko spomniti, da v drugih delih države mnogi, ki so se odločili za spremembo, še vedno pozdravljajo občutki stigme in nerazumevanja.

Za mnoge ljudi, kot sem jaz, sprememba telesa (kot so tetovaže, pirsingi, brazgotinjenje, blagovna znamka, oblikovanje, raztezanje in implantacije) ni le lep način spreminjanja gole kože v sprehajalno platno, ampak tudi obred , način, da označite nekaj pomembnega v svojem življenju, poklon, duhovno iskanje ali izkušnjo ter način izražanja svojega najglobljega jaza. Toda, da bi razumeli različne razloge za spremembo telesa, se morate vrniti in pogledati njen izvor.

Več obrazov spreminjanja

Najzgodnejše dokumentirane primere telesnih sprememb lahko zasledimo do prvih civilizacij na svetu. Če izraz “sprememba telesa” razčlenimo na njegovo najpreprostejšo obliko, dobimo definicijo, da je sprememba telesa namerna sprememba fizičnega telesa ali osebe.

Ta opredelitev sega od najpreprostejše oblike nanašanja ličil, okrasnega nakita in mode (ki niso vse trajne in jih je mogoče spremeniti, da bi ustrezale posebnim potrebam ali razpoloženju ali kulturnim pojavom), do tetoviranja, prebadanja, brazgotinjenja, blagovne znamke in implantacije. (vse to je bolj trajno).

Lepa tetovaža na hrbtu.

Lepa tetovaža na hrbtu.

Kratka zgodovina tetovaž

Tetoviranje, ki je dejanje vstavljanja vrst črnila v plast dermisa kože iz različnih razlogov, lahko zasledimo že pred desetimi tisoč leti. Mnoge zgodnje civilizacije imajo v scenariju ali umetnosti reference, ki predstavljajo vidike tetoviranja.

Najzgodnejši znani datumi tetoviranja segajo v leto 3255 pr

Dejansko je leta 1991 odkritje “Otzi ledenik” korenito potisnilo pojem tetovaže na naslovnice časopisa. Izkopavanje Otzija je pokazalo, da ima njegovo mumificirano truplo več ogljikovih tetovaž, vključno s skupinami kratkih, vzporednih, navpičnih črt na obeh straneh hrbtenice, skupaj z več oznakami okoli gležnjev. To odkritje je dokumentiralo fizične dokaze, da je tetoviranje obstajalo že leta 3255 pr.

Do odkritja Otzijevega telesa so bili na trupih članov starodavnih kitajskih dinastij najdeni najzgodnejši človeški posnetki tetovaž; najbolj znana dinastija Zhou, ki ima dokaze, da se tetoviranje uporablja kot dejanje kljubovanja tradicionalnemu kodeksu ravnanja, pa tudi temnejšo zgodovino označevalca kriminalcev in razbojnikov. V starem Egiptu in Indiji je bila tetovaža priljubljena oblika okraševanja in obstajajo celo dokazi o starem filipinskem mestu, ki je bilo znano po svojih zapletenih tetovažah po celem telesu; “Otok naslikanih”.

Metode, ki se uporabljajo pri tetoviranju

V zgodovini se je uporabljalo več načinov tetoviranja. Nekaj ​​primerov vključuje:

 • ročno tapkanje
 • dajanje z eno iglo
 • današnja uporaba tetovažne “pištole”

Ne glede na to, na kakšen način je bila izvedena tetovaža, so bili razlogi za to vedno zapleteni, zapleteni in tudi edinstven del človeške evolucije in kulture.

Čudovit Piertum v septumu, Monroeju in Labretu

Čudovit Piertum v septumu, Monroeju in Labretu

Kratka zgodovina piercingov

Prebadanje obraza in telesa je dejansko omenjeno v biblijskih spisih (v 1. Mojzesovi 24:22 in Izaiju 3:21). Piercing je opredeljen kot dobesedno prebijanje ali prodiranje v kožo ali dele telesa.

Ušesni pirsing

Prebadanje ušes je morda najbolj znana in najpogostejša vrsta prebadanja in ga najdemo po vsem svetu. To je univerzalni koncept, ki ga izvajajo tako moški kot ženske.

Piercing v nosu

Drugi najpogostejši pirsing je piercing v nosu. Nos je bil vedno osrednja točka obraza, saj se nahaja v samem središču. Zaradi tega so se številna plemena in kulture skozi zgodovino odločila, da bodo svoj nos okrasili s piercingom. Praksa piercinga v nosu izvira iz Bližnjega vzhoda in jo lahko zasledimo že pred pet tisoč leti.

V Indiji na primer samice tradicionalno preluknjajo leve nosnice zaradi povezanosti z duhovno prakso ajurvede (tradicionalne celostne medicine) in njene simbolične predstavitve ženskosti, poroda in razmnoževanja. Šteje se, da ženskam z otroki prinaša srečo in zmanjšuje težave, ki so lahko povezane z menstrualnimi bolečinami in porodnimi zapleti.

Piercing jezika

Prebivanje jezika pa so stari Maji in Azteki izvajali kot obred krvavitve; ki bi prebodel jezik, da bi pustil kri v čast bogovom in kot sredstvo za pridobitev okrepljene duhovne vesti, ki omogoča komunikacijo med duhovi in ​​človekom.

Piercing septuma

Tako kot prebadanje nosu se tudi prebadanje septuma pogosto pojavlja pri različnih avtohtonih plemenih in populacijah. Prebadanje septuma je izjemno razširjeno v plemenih Salomonovih otokov, Nove Gvineje, avstralskih Aboriginov, plemen Srednje Amerike, Južne Amerike in po vsej Aziji.

Zanimivo je, da je bil prebadanje septuma zelo razširjeno tudi med nekaterimi indijanskimi plemeni; zlasti pleme Nez Perc v zvezni državi Washington, katerega ime izvira iz njegovega prodornega izvora (Nez Perc v francoščini pomeni »preboden nos«; kdor je trgovec s krznom dal plemenu svoje ime).

Piercing za ustnice

Prebadanje ustnic je bilo dobro dokumentirano pri različnih plemenih in so bili simbolično uporabljeni iz različnih razlogov. V več plemenih po vsej Afriki, Srednji in Južni Ameriki se piercing za ustnice pogosto raztegne do velikih razsežnosti in vstavijo glinene plošče ali les. Prebadanje ustnic je običajno povezano z obredom prehoda in kot izjava o lepoti pri mnogih od teh plemen.

Surface Piercing

Površinski piercing je prebadanje, ki prečka površinsko plast kože na telesu, namesto prebadanja, ki popolnoma poteka skozi celotno kožno tkivo, kot so piercingi ustnic, ušes, nosu, popka ali bradavic. Ker se površinski piercing težje zaceli, je to relativno sodobna praksa.

Obstajajo različne vrste prebadanja površin, na primer:

 • obrv
 • vratu
 • zapestje
 • kolk

Mnogi so znani kot začasni ali “piercingi za igro”, na primer korzetni piercing, ki je zaradi večje možnosti zavrnitve kože lahko vzpostavljen le določen čas, preden ga je treba odstraniti. Ti piercingi se pogosto izvajajo kot del konvencij in srečanj o modifikaciji telesa, lahko pa imajo tudi vlogo v skupnosti fetiša ali BDSM.

Ne glede na vrsto prebadanja ali razlog za dejanje je nesporno, da bo piercing ostal pomemben del naše zgodovine.

Zapleten kos poenostavitve, pred in po.

Zapleten kos poenostavitve, pred in po.

Blagovna znamka in skarifikacija

Blagovna znamka ali skarifikacija, čeprav jo množično izvajajo številne starodavne kulture, je danes v praksi še vedno bolj tabu. Znano je, da so prakse blagovne znamke in skarifikacije nastale med plemeni ob ekvatorju, katerih temnejše kože zaradi večjih količin melanina, ki jih proizvaja njihovo telo, so ugotovile, da je tetoviranje težje in neučinkovitejše, zaradi česar so okraševalni postopki lažje prikazani na njihovi koži.

 • Blagovna znamka dobesedno lahko opredelimo kot dejanje vžiga v kožo.
 • Skarifikacija zajema izraz "blagovne znamke" kot skarifikacija je praksa praskanja, rezanja, žganja ali jedkanja kože z vzorci, besedami ali slikami.

Ko se ozdravi, je rezultat brazgotina, vendar brazgotina, ki ima estetski, duhovni in simbolni pomen. Čeprav niso tako znane ali priljubljene kot druge oblike spreminjanja karoserije, je bilo v zgodovini ugotovljeno, da so blagovne znamke in brazgotinjenja edinstvene in lepe.

Ekstremne spremembe, kirurške implantacije.

Ekstremne spremembe, kirurške implantacije.

Uvod v implantacijo

Implantacija je kirurški postopek polaganja predmeta ali snovi pod kožo, mišice in strukturo telesa. To je razmeroma sodobna praksa, ki je postala priljubljena v današnji sodobni družbi.

Prsni vsadki

Morda najbolj razvpit vsadek je prsni vsadek, ki je v bistvu kirurško spreminjanje velikosti in preoblikovanje ženskih prsi. Operacija povečanja prsi se najpogosteje uporablja kot način za estetsko spremembo velikosti ženskih prsi. Velikost je lahko večja ali manjša zaradi osebnih želja ali zdravstvenih razlogov.

Te izboljšave in z njimi povezane, kot so implantati za zadnjico, stegno ali tele, skupaj z več drugimi oblikami kozmetičnih operacij, postajajo vse bolj priljubljene v sodobnem času in jih družba vedno bolj sprejema kot običajno prakso ali željo.

Transdermalni vsadki

Po drugi strani pa so transdermalni vsadki vsadki, za katere je ugotovljeno, da rastejo med mnogimi podzemnimi ali hardcore prilagoditvami telesa, ki si prizadevajo trajno vsaditi naprave v telo, kot so:

 • kovinske konice
 • rogovi
 • transdermalni nakit
 • drugi poudarki

Ti vsadki služijo za nadaljnje spreminjanje njihovega trenutnega mesa ali za izboljšanje že obstoječih sprememb.

Zaradi grobega procesa celjenja in možnosti zavrnitve morajo mnogi ljudje, ki iščejo te spremembe, poiskati zdravnike, ki bodo voljno vodili postopek, ki ga je trenutno težko najti. Tako je večina, ki iščejo te spremembe, prisiljena iti skozi nezakonita in pogosto boleča sredstva, da bi pridobila tisto, kar si želijo.

Dokumentarni film Meso in kri

To ni bolje dokumentirano kot v osupljivem in neopravičujočem dokumentarcu “Meso in kri” režiserja Larryja Silvermana, ki s svojo kamero in glasom osvetli to vedno večjo skupnost ljudi, ki iščejo nadaljnje načine za spreminjanje, spreminjanje, spreminjanje in okrepijo svoje telo.

Dokumentarec je lep in pošten v prikazu ljudi, ki jim sledi; omogočanje gledalcem v glavo in najgloblje želje; in nam pokazati, da je radikalna sprememba ne glede na razlog le še en način, da premaknemo meje tega, kar lahko ustvarimo.

Spreminjanje zgodovine, ustvarjanje sebe

Skratka, očitno je, da so spremembe telesa vedno imele mesto v naši evoluciji in zgodovini ter da je to praksa in umetnost, ki bo še naprej spodbujala naš način razmišljanja, spreminjanja in definiranja sebe in svojega telesa..

Ta vsebina je natančna in resnična po najboljših močeh avtorja ter ni namenjena nadomestitvi uradnih in individualnih nasvetov usposobljenega strokovnjaka.

Komentarji

Kim Kardashian 25. februarja 2020:

ali imajo stroj, ki ga lahko kupiš, da iz telesa izsesaš vso maščobo, kar lahko narediš kar doma

silikonska gobica 22. maja 2017:

Neverjetne tetovaže. Všeč so mi bili vsi, a se mi je zdela zelo sveža in nova. Vedno iščem stvari, ki spremenijo moj videz obraza. jaz'nisem rojena lepa, zato se za dobro počutje nanesem, zato je moja prijateljica nedavno objavila povezavo do trgovine: https://www.silidrop.com od koder lahko dobite različna orodja za ličenje. Tetovirani ste, očarate me, rad bi podrobno izvedel o tetovažah na obrazu. Prosimo, delite podrobnosti.

About the author